CodingBat – testirajte i učinkovito poboljšajte Java vještine!

Java je postala važan jezik za savladavanje u današnjem IT području. CodingBat olakšava učenje, ali je li to najbolja opcija? Hajde da vidimo!


CodingBat 2019

Postoje mnoge besplatne web stranice za udžbenike za učenje bilo kojeg programskog jezika. Međutim, učenje računalnog jezika uključuje i dokumentaciju. Za Java je jedna od idealnih opcija CodingBat. Uz njegovu pomoć možete se dobro ukorijeniti na bilo kojem jeziku i lako riješiti sve probleme koji se na njemu odnose!

Sposobnost kodiranja sada je postala presudna vještina na radnom mjestu. Iz tog razloga, sve veći broj resursa koji usmjeravaju studente kroz cjelokupni proces učenja i dalje nastaje. U stvari, web stranice poput codingbat.com dopusti korisnicima da isprobaju ruke na dva programska jezika. To su Python i Java; dva najčešće korištena jezika.

codingbat stol-of-sadržaja

Što je CodingBat?

CodingBat je besplatna web stranica koja ima mnogo problema s kodiranjem uživo. Svrha stranice je izgraditi vještine kodiranja u Python-u i Javi. Projekt je započeo predavač informatike na prestižnom Sveučilište Stanford, Nick Parlante. Jednom kada proradite sebe kroz brojne probleme s praksom, možete steći veliko razumijevanje kako kod funkcionira.

CodingBatovo sučelje – Jednostavno za korištenje?

Ključni kriterij za prosuđivanje bilo kojeg nastavnog softvera gleda na način na koji se koncept prenosi. Bez obzira na informacije, softver sadrži, ako dostava nije jednaka, tada je za učenika ono beskorisno. U pogledu koncepta koji prenosi, CodingBat bi mogao imati koristi od nekih poboljšanja. Iako je sučelje jednostavno i lako naprijed, mnogi njegovu jednostavnost ne pogoduju.

Planovi lekcija imaju minimalističku prirodu. Studenti tako teško mogu dobiti povrat ako nemaju neki koncept. Osim toga, traženje CodingBat-a na YouTubeu rezultira brojnim videozapisima koji prilično dobro objašnjavaju lekciju izgubljenim sudionicima.

Je li pogodan za sve?

Novaci će sigurno osjetiti nedostatak naglaska koji se stavlja na teorije u lekcijama. U međuvremenu, onima koji samo traže praksu svidjet će se sintaktička praksa. To naravno ne znači da početnici ne mogu naučiti pomoću CodingBat-a. Međutim, nedostaju joj sveobuhvatna objašnjenja koja bi početnici željeli.

Kako se izvlače lekcije?

Sve lekcije prisutne na CodingBatu podijeljene su u različite kategorije. Svaki koncept dolazi s različitim primjerima koji pojačavaju prethodno postavljena načela.

Da biste ga bolje razumjeli, razmislite o tome kako učenik može naučiti engleski jezik. On ili ona će secirati anatomiju jezika. Učenik će naučiti i izraze predloga, prošlih particija, gerunda, imenica i glagola. Na isti način, student koji koristi CodingBat podučit će sve bitne komponente kodnog jezika. Oni će također morati obaviti vježbu iz prakse koja koristi naučeni princip.

Nick Parlante, osnivač, smatra da su kratki i praktični problemi kodiranja uživo ključni. Budući da oni čine osnove aktivnijih zadataka, ovi kratki problemi ključni su za postizanje master programera.

On također vjeruje da je kodiranje u osnovi mješavina osnovnih elemenata koji tvore složenu funkciju. Iz tog razloga, njegov tečaj naglašava ponavljanje osnova.

Problemi s predavanjem lekcija

Može se reći da kodiranjeBatta ima uređen tekstni uređivač. Uz to, jedva da postoji kontekstna pomoć. Kao rezultat, studenti bi mogli napraviti velike pogreške. Štoviše, oni se mogu boriti i s pronalaženjem izvora pogreške.

S druge strane, mnogi vole postavljanje golih kostiju. Uklanja sve štake na koje se početnici često oslanjaju. Umjesto toga, postava u njima gaji pozitivne navike.

Nakon što se problemi riješe, učenici dobivaju trenutnu povratnu informaciju. To im govori jesu li uspješno riješili problem.

Je li odjeljak „Pomoć“ koristan?

Web stranica nudi objašnjenja zašto su odgovori navedeni u odjeljku „Pomoć“. Međutim, objašnjenja su prilično složena, a početnicima će biti teško razumjeti ih.

Štoviše, na približno stranici web stranice osnivač objašnjava zašto se čini da je odjeljak za pomoć posebno nerazvijen. Kaže da CodingBat nije cjeloviti nastavni tečaj za učenje jezika. Umjesto toga, zamišljeno je da nadopuni tečaj koji polaze početnici.

Sve u svemu, odjeljak pomoći sadrži mnoštvo informacija. Jedini je problem što se ona mora pravilno kontekstualizirati. Na taj način učenici mogu lako prenijeti izazovnije prepreke s kojima su suočeni tokom učenja bilo kojeg novog jezika.

Ograničenja

Možda je najveće ograničenje to što obuhvaća samo dva jezika. Štoviše, web stranica je projekt koji je pokrenuo strastveni profesor. Dakle, vrlo je malo vjerojatno da ima vremena ili tima da se dodatno proširi.

Štoviše, u usporedbi s drugim web mjestima, CodingBat izgleda prilično staromodno. Neki kažu da je estetika površna. Međutim, navikli smo na suvremeno sučelje. Dakle, neki mogu pronaći web stranicu nezgodnu za upotrebu.

prozodija & kontra

+ Vježbe usredotočene na jednu temu

Svaka vježba prisutna na kraju poglavlja usredotočena je samo na jedan koncept. Na primjer, može biti na nizovima, rekurzijama, nizovima ili logikom itd. Jedan po jedan. Zbog toga učenici nisu preopterećeni znanjem. Osim toga, oni mogu poboljšati svoje vještine.

+ Korisno za testiranje TDD-a (razvoj upravljačkog programa)

Student može dobiti niz testova koji su prošli ili ne prolaze. Kao rezultat toga, polaznik može učiniti da svaki test prođe jedan po jedan dok svi testovi ne postanu zeleni.

+ Ima li svu dokumentaciju potrebnu za početak

Na web mjestu nalazi se stranica ispunjena osnovnim objašnjenjem svih poglavlja.

+ Sadrži osnovni uređivač teksta

Uređivač teksta ne pruža nikakvu pomoć u kontekstu. Dakle, korisnici dobivaju povratne informacije tek nakon sastavljanja. Zbog toga se učenici od samog početka usredotočuju na sintaksu jezika. U usporedbi s drugim modernim IDE-ovima, CodingBat pomaže u izgradnji dobrih navika.

+ Ima brojne osnovne probleme

Problemi su razvrstani u različite kategorije. Pored toga, studenti također mogu pratiti njihov napredak koristeći grafikon Progress. Grafikoni prikazuju pogreške i zelene testove učinjene tijekom vremena.

– Nema vodiča za početak rada

Budući da ne postoji pomoć u tome kako započeti, korisnici se mogu zbuniti. Početnici će krivulja učenja biti prilično strma. Osim toga, unatoč velikoj dokumentaciji, potrebno je vrijeme i inicijativa za učenje.

Top 5 najboljih alternativa CodingBat-u

Zbog nekoliko nedostataka CodingBat-a, korisnici bi se mogli odlučiti za nešto drugo. Neke pogodne alternative uključuju sljedeće:

1. Codecademy: Interaktivna & Zabavno kodiranje

codecademy

Codecademy je internetska interaktivna platforma koja nudi satove kodiranja za različite programske jezike. Oni uključuju Piton, C++, i Java. Nadalje, nudi i lekcije u označnim jezicima kao što su CSS i HTML. Za učenike koji žele u potpunosti iskoristiti, tu je i profesionalna verzija. Uz to korisnici dobivaju kvizove, pomoć u živo od savjetnika, realne projekte i personalizirane planove učenja.

2. Free Code Camp: pripremite se za razvojnog programera!

freecodecamp

Ovo je neprofitna organizacija koja sadrži chat sobe, interaktivnu web platformu i forum za internetsku zajednicu. Platforma je prvenstveno usmjerena na pružanje pristupa svima koji žele naučiti web razvoj. Sadrži udžbenike koji učenike upoznaju s jezicima poput JavaScript, CSS, i HTML. Studenti također dobivaju projektne zadatke koje moraju napredovati dalje. Nakon završetka projektnih zadataka, studenti surađuju s nevladinim udrugama za izradu web aplikacija.

3. Code.org: Što ćete stvoriti?

codeorg

Ovo je još jedna nevladina organizacija koja se fokusira na poticanje studenata na učenje informatike. Na web mjestu nalaze se besplatne lekcije kodiranja. Istovremeno, škole ciljano potiču škole da ih potaknu na uključivanje dodatnih sati informatike u svoj kurikulum.

4. SitePoint: Saznajte HTML, CSS, JavaScript, PHP

sitepoint

SitePoint omogućava korisnicima da nauče o web razvoju i dizajnu. Web stranica sadrži brojne udžbenike, knjige i tečajeve. Lekcije dostupne na SitePoint uključuju HTML5, JavaScript, CSS3, i PHP. Studenti također mogu naučiti brzi web dizajn i razvoj mobilnih aplikacija.

5. Coderbyte: poboljšajte svoje kodijske vještine

coderbyte

Coderbyte je napravljen za one koji žele vježbati svoje programiranje. Skoro svaki dan dodaju se novi izazovi. Na ove probleme korisnici moraju primijeniti svoj algoritamski postupak razmišljanja. Web stranica pomaže poboljšati sposobnost korisnika za rad na uobičajenim problemima. Ti problemi uključuju pitanja logike, algoritama i matematike.

Je li CodingBat idealan izbor?

Unatoč nedostacima koje CodingBat ima, to je još uvijek koristan alat. To je jednostavan i jednostavan način za studente koji žele poboljšati svoje znanje kodiranja. Kad prođu kroz izazove na web stranici, mogu postati značajno bolji Java ili Piton. Međutim, ne koristi se kao zamjena za bilo koji tečaj ili nastavu.

Jednostavnije rečeno, zamišljeno je da nadopuni svoje klase programiranja. Uz njegovu pomoć možete se dobro upoznati s osnovama novog programskog jezika!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map