Kako brzo i jednostavno ažurirati Node.js na najnoviju verziju: Definitivni vodič

Node.js, kao popularna tehnologija otvorenog koda, uvijek se poboljšava. Često se ažuriraju kako bi se osigurala dobra izvedba. Evo kako možete ažurirati Node.js na najnoviju verziju!


Kako ažurirati Node.js na najnoviju verziju

Baš kao i većina drugih otvorenih izvora, Node.js je postao projekt koji se brzo razvija. Nakon skoro svaka dva tjedna, dolazi neko ažuriranje ili drugo za poboljšanje sigurnosti i stabilnosti. Ažuriranja nisu ograničena samo na jednu granu verzije; raširene su među svima njima.

Postoje brojne metode pomoću kojih se Node ažuriraju na najnoviju verziju na različitim operativnim sustavima. Dakle, nećete imati problema s nabavkom najnovije verzije Node.js.
U sljedećem članku spomenuti smo najlakše, ali najučinkovitije metode instaliranja najnovije verzije čvora. Pokrivat ćemo se Linux, MacOS, i Windows-strojevi temeljeni.

Prije početka utvrdite Node.js verziju koju imate. To možete učiniti tako da u naredbeni redak napišete čvor -v.

3 metode ažuriranja Node.js na Linux strojevima

Naveli smo tri uobičajena i najučinkovitija načina ažuriranja čvora na Linux operativnom sustavu. Preporučujemo metodu zbog svoje jednostavnosti. Međutim, ako ne možete koristiti metodu upravitelja verzija čvora, možete je ažurirati putem binarnih paketa ili upravitelja paketa.

1. Koristite Node Version Manager

NVM (Upravitelj verzija čvora), kao što je spomenuto ranije, najbolji je način ažuriranja Čvora. Za to vam je potreban C ++ prevodilac, programski elementi bitni za gradnju i libssl-dev. Prvo pokrenite ažuriranje za dobivanje paketa pomoću ovih naredbi:

sudo apt-get update
sudo apt-get install build-bitan checkinstall libssl-dev

Ako želite instalirati ili ažurirati upravitelj verzija Nodea, nabavite skriptu za instaliranje s CURL:

curl -o- https://raw.githubusercontent.com/creationix/nvm/v0.32.1/install.sh | udariti

Prvo zatvorite i ponovo otvorite terminal. No možete provjeriti je li instalacija uspješna pomoću naredbe -v nvm. Ako je sve funkcioniralo, naredba će iznijeti nvm.

Jednom kada je sve postavljeno, instalacija ažurirane verzije čvora teško predstavlja poteškoće. Verziju Node trenutno instalirane možete provjeriti unosom nvm ls. Također možete vidjeti verziju dostupnu za instaliranje s nvm-om pomoću ls-remote.

Sada preuzmite, kompilirajte i instalirajte najnoviju verziju čvora upisivanjem nvm install #. #. #. Zapamtite, # ovdje će biti zamijenjena željenom verzijom čvora. Također možete obavijestiti nvm verziju koju želite koristiti u svakoj ljusci, a nvm koristite #. #. #. Također, postavite zadanu postavku sa pseudonimom nvm alias.

2. Koristite Package Manager

Druga najbolja opcija nakon nvm-a je upravitelj paketa. NPM (upravitelj paketa čvora) pomaže u otkrivanju, dijeljenju i korištenju koda. Također korisnicima omogućuje upravljanje ovisnostima. Čvor je već instaliran s npm; međutim, upravitelj se ažurira češće od čvora.

Provjerite verziju koju imate s npm -v. Zatim instalirajte nedavno ažuriranje npm unošenjem npm install [E zaštićeni] -g. Da biste osigurali da se npm ispravno ažurira, pokrenite npm -v.

Trebat će vam i npm-ov modul za ažuriranje čvora. Pokrenite sljedeći kôd da biste očistili predmemoriju i instalirali n zajedno s najnovijom verzijom čvora:

sudo npm predmemorija čist -f
sudo npm install -g n
sudo n stabilan

Konačno, upotrijebite n najnovije za instaliranje najnovijeg izdanja. Također možete dobiti određenu verziju čvora pokretanjem n #. #. #.

3. Koristite binarne pakete

Potrudite se izbjeći ovu rutu. Kao krajnje sredstvo otiđite na službenu stranicu za preuzimanje Node.js. Odavde, nabavite 32-bitnu ili 64-bitnu Linux binarnu datoteku. Ovdje imate dvije mogućnosti. Možete preuzeti binarnu datoteku iz preglednika. Međutim, bolje je koristiti konzolu. Upamtite da će se verzija čvora mijenjati kako se objavljuje sve više ažuriranja.

wget https://nodejs.org/dist/v6.9.2/node-v6.9.2-linux-x64.tar.xz

Za raspakiranje datoteke trebat će vam i xz-utils. Dakle, da biste to instalirali, pokrenite kôd sudo apt-get install xz-utlis. Zatim koristite sljedeći kôd za instaliranje binarnog paketa u usr / local:

tar C / usr / local –strip-components 1 -xJf čvor-v6.9.2-linux.x64.tar.xz

Sada imate i Node i npm. Dakle, za sljedeće ažuriranje prvo isprobajte drugu metodu.

Ažuriranje čvora na Windows / MacOS Korištenjem Nodejs.org Instalatora

Stranica za preuzimanje na Node.js uključuje binarne pakete i za MacOS i Windows. Međutim, nema potrebe da vam otežava život. Na raspolaganju su predinstalirani instalacijski programi koji olakšavaju postupak: .msi za Windows i .pkg za MacOS. Ovi paketi čine instalaciju učinkovitom i jednostavnom za razumijevanje.

Jednostavno preuzmite datoteku i pokrenite je, a ostatak će upravljati čarobnjakom za instalaciju. Svakim preuzimanjem ažuriranja starije verzije npm-a i Node bit će zamijenjene novima.

Odjeljak FAQ

Što je čvor u čvoru JS?

Node.js je platforma koja je izgrađena na JavaScript Chrome pretraživanju. Njegova osnovna svrha je lako graditi brze, skalabilne mrežne aplikacije. Node.js koristi model koji se ne blokira i događaje koji ga čine učinkovitim i laganim. Stoga je idealan za aplikacije koje zahtijevaju podatke u stvarnom vremenu i koje rade na različitim uređajima.

Kako mogu provjeriti verziju JS-a čvora?

Da biste provjerili verziju čvora instaliranu na vašem računalu, otvorite alat naredbenog retka. Možete koristiti Powershell, naredbeni redak ili bilo koje druge koje želite. Nakon otvaranja upišite node -v. Na taj način ispisat ćete broj verzije poput v0.10.35.

Za što se koristi čvor JS?

Node.js se primarno koristi za poslužitelje koji ne blokiraju događaje. To je zato što ima prirodu s jednim navojem. Koristi se i za pomoćne API usluge kao i za tradicionalna web mjesta. Međutim, dizajniran je pomoću arhitekture u stvarnom vremenu i na osnovi push-a.

Kako ažurirate NPM?

Ako koristite Mac, tada koristite sljedeći kôd:

sudo npm install -g npm

Možete ažurirati i zastarjele lokalne pakete koristeći npm update bez problema. Slično, možete ažurirati zastarjele globalne pakete pomoću npm update -g.

Završna riječ

Dakle, sada je ažuriranje vašeg čvora završeno. Zapravo, ažuriranje i npm i Node je samo početak. Morat ćete ažurirati i druge pakete kao i ovisnosti. To će povećati sigurnost i kompatibilnost tako da možete uživati ​​u korištenju čvora!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map