Kako popraviti “DNS adresu poslužitelja nije moguće pronaći” Greška: Definitivni vodič

To je uobičajena greška koja služi kao upozorenje i na nju treba voditi računa prije nego što stvari izmaknu kontroli.


Kako popraviti DNS adresu poslužitelja ne može se pronaći pogreška

Ako koristite Google Chrome da biste pretraživali web, tada ste se sigurno suočili s omraženom pogreškom “DNS adresa poslužitelja nije moguće pronaći”. Ova pogreška može jako zabrinuti korisnike. Ali, ne dopustite da vas opterećuje. To je uobičajena pojava i odnosi se na DNS poslužitelj.

Preglednik mora biti u mogućnosti stupiti u kontakt s poslužiteljem kako bi se web mjesto učitalo. Ako nema veze, dobit ćete pogrešku. U ovom ćemo članku govoriti o tome zašto se može pojaviti ova greška i kako je riješiti.

Contents

Što je DNS adresa poslužitelja nije moguće pronaći?

Ova se pogreška može pojaviti i kao “DNS poslužitelj nije dostupan”, uobičajena je pogreška koja služi kao upozorenje i na nju treba voditi računa prije nego što stvari nestanu iz ruke.

Označava da se preglednik ne može povezati s DNS serverom, pa stoga ne može pronaći adresu koju tražite. Problem se pojavljuje na Microsoftu Chrome, koji je danas među najpoznatijim preglednicima, na računalima sa sustavom Windows.

Server-DNS-adresa-mogao-ne-biti-Pronađeno

5 jednostavnih koraka za otklanjanje problema

“DNS poslužitelja IP adresa nije moguće pronaći” može zvučati kao vrlo složen problem, ali to je prilično lako riješiti ako imate pristup pravim informacijama.

Problem je u vašem sustavu, a ne u poslužitelju, stoga je sve u vašim rukama. Pogledajmo pet stvari koje možete učiniti da biste riješili problem.

1. Provjerite & Ažurirajte svoje upravljačke programe

Zastareli, oštećeni ili pogrešni upravljački programi mogu vas dovesti do ove pogreške. Stoga bi vaš prvi korak trebao biti automatska provjera upravljačkih programa i osigurati da rade ispravno. Ako vaš sustav to ne nudi, možda ćete izvršiti ručno ažuriranje.

Automatsko ažuriranje

Možeš koristiti Vozač jednostavno za obavljanje posla. To je pouzdan program koji može prepoznati zastarjele ili nestale upravljačke programe i također ih ažurirati.

Predlažemo da odaberete opciju “Ažuriraj sve” tako da se svi stari ili pogrešni upravljački programi mogu automatski ažurirati.

Ručna ažuriranja

Ako automatska ažuriranja nisu opcija, pokušajte ručno ažurirati upravljačke programe. Otvorite stranicu proizvođača i potražite najnovije verzije relevantnih upravljačkih programa i uvjerite se da su instalirane najnovije verzije. Ako ne, preuzmite i instalirajte najnovije upravljačke programe sa stranice.

Ako imate problema, možete potražiti stručnu pomoć ili stupiti u kontakt s proizvođačem koji će vam pomoći prepoznati najnovije upravljačke programe.

U većini slučajeva ažuriranje upravljačkog programa riješiće problem. Ako to ne uspije, prijeđite na opciju br. 3.

2. Očistite Chrome Chrome predmemoriju hosta

Uobičajeno je da se Chrome cache host oštećuje ili puni. U takvom se scenariju možete suočiti s greškama, pa uklanjanje predmemorije može biti pravo rješenje.

jasna-domaćin-cache memorije

Problem je lako riješiti. Otvorite Google Chrome i kopirajte ga i zalijepite u adresnu traku: chrome: // net-Internals / # dns.

Također možete unijeti adresu kakva je. Pazite da nema pogrešaka pri upisu. Kliknite enter i odmah ćete vidjeti stranicu s konfiguracijom. Pronađite gumb “Očisti predmemoriju hosta” koji se nalazi odmah ispod tablice, a pored naslova Host Resolver Cache koji je podebljan. Klikom na gumb izbrisat će se predmemorija.

Sada zatvorite Chrome i ponovo ga otvorite da provjerite vraćaju li se stvari u normalu. Ako je odgovor da, možete nastaviti s pregledavanjem, u suprotnom prijeđite na opciju # 3.

3. Otvorite mapu ‘ETC’ i izbrišite datoteke

Ovo jednostavno popravljanje zahtijeva samo nekoliko sekundi.

Pristupite mapi ETC tako da otvorite svoj C pogon, Windows, System32 i upravljačke programe. Također možete kopirati i zalijepiti ovu adresu u adresnu traku da biste izravno pristupili mapi: C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc..

Izbrišite sve datoteke koje vidite u mapi i također očistite koš za smeće.

Sada zatvorite Chrome i ponovo ga otvorite da provjerite vraćaju li se stvari u normalu. Ako je odgovor da, možete nastaviti s pregledavanjem, u suprotnom prijeđite na opciju # 4.

4. Promijenite postavke DNS poslužitelja

Moguće je da je problem prisutan zbog vaših DNS poslužitelja i njihove konfiguracije.

Pogledajte svoje DNS poslužitelje i provjerite jesu li ispravno konfigurirani. Pritisnite tipke R i Windows istovremeno na tipkovnici. Sustav će zatražiti naredbu Run. U okvir Unesite upravljačku ploču i kliknite U redu. Sustav će otvoriti vaš CP. Ako se ovo zvuči komplicirano, upravljačku ploču možete otvoriti i izravno iz izbornika Windows ako imate Windows 10.

Sada na upravljačkoj ploči pronađite Centar za mrežu i dijeljenje ikonu i kliknite na Promijenite postavke adaptera gumb koji se nalazi na lijevoj strani zaslona. U ovom prozoru kliknite desnom tipkom miša na Lokalna ili bežična mrežna veza ikonu i odaberite Svojstva.

Na zaslonu će se prikazati popis stavki koje koristi veza. Kliknite gumb “Internet Protocol Version 4” i pregledajte njegove Svojstva klikom na zaslonu Svojstva dugme.

Sada ćete vidjeti karticu Općenito. Odaberite Automatsko dobivanje adrese DNS poslužitelja opcija ako već nije odabrana. U suprotnom odaberite Koristite sljedeću adresu DNS poslužitelja i kliknite U redu.

Osigurajte da se vaše DNS postavke prikazuju ovako:

Preferirana adresa: 8.8.8.8.
Alternativna adresa: 8.8.4.4.

Sada otvorite Chrome i provjerite vraćaju li se stvari u normalu. Ako je odgovor da, nastavite pregledavati, u suprotnom prijeđite na opciju br. 5.

5. Obnovite i očistite svoj DNS

Windows OP automatski pohranjuje IP adrese web mjesta koje posjetite. To predmemoriranje pomaže web lokacijama brže učitati kad se ponovo pregleda.

Iako je svrha predmemorije ubrzavanje procesa, može se pokvariti i stvoriti probleme. Rješenje leži u čišćenju i obnovi predmemorije.

Još jednom otvorite prompt Run i upišite cmd u okvir. Zatim pritisnite “Control, Shift i Enter” istovremeno kako biste otvorili naredbeni redak.

Možete upisati ili kopirati i zalijepiti ipconfig / flushdns i pritisnuti Enter. Vaša će se predmemorija isprazniti ako je oštećena ili zastarjela. Zatim upišite ili kopirajte ipconfig / obnovi i ponovno pritisnite i još jednom pritisnite Enter. Sada upišite ili kopirajte ipconfig / registerdns i kopirajte i pritisnite Enter.

Gotov si. Ponovo pokrenite računalo.

Sada otvorite Chrome i provjerite vraćaju li se stvari u normalu. Ako je odgovor da, možete nastaviti s pregledavanjem, u protivnom ćete se možda trebati posavjetovati sa stručnjakom.

Odjeljak FAQ

Što je DNS adresa poslužitelja?

DNS poslužitelj, skraćen za poslužitelj domene, je računalo koje prikuplja bazu podataka IP adresa i imena hosta povezanih s IP-ovima. Ove se informacije koriste za prevođenje ili rješavanje upita.

DNS poslužitelji koriste posebne protokole i softver za međusobno komuniciranje.

Što znači kad imate DNS adresu nije moguće pronaći ”Pogreška?

Pogreška vam onemogućava pregledavanje web stranice i ukazuje na problem sa sustavom. To se događa kada računalo ne pronađe IP adresu povezanu s domenom.

Kako mogu pronaći svoju IP adresu poslužitelja?

Proces je prilično jednostavan:

 1. Otvorite prozor Pokreni pritiskom na Windows-R. Unesite cmd u tekstni okvir i pritisnite Unesi. Ovo će otvoriti naredbeni redak.
 2. U tekstni okvir upišite ipconfig i pritisnite Unesi. Otvorit će se novi prozor s vrijednim informacijama, uključujući IP adresu vašeg računala prikazanu pokraj IPv4 adresa crta.

Kako mogu pronaći podatke o DNS poslužitelju?

Upišite ili kopirajte ipconfig / all u naredbeni redak (bez navodnika) i pritisnite Unesi. Ovo će pokrenuti naredbu i prikazati podatke povezane s mrežom na vašem zaslonu. Primarnu DNS adresu računala pronaći ćete u polju “DNS poslužitelji”.

Kako mogu resetirati svoj DNS poslužitelj?

 1. Otvorite prozor Pokreni pritiskom na Windows-R.
 2. Upišite ili kopirajte ipconfig / flushdns ili kopirajte i pritisnite Unesi.

Završna riječ

Nadamo se da će vam rješenja iznad pomoći da se riješite pogreške “DNS poslužitelja nije pronađen”. Isprobajte svako rješenje pojedinačno i obavezno upišite sve naredbe pažljivo i bez navodnika.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map