Što je Cloudflare: sve što trebate znati (+ Infographic)

Cloudflare je danas popularno ime u industriji. Doznajmo više o čemu se radi.


Kako postati programer

Važno je znati što je Cloudflare ako ozbiljno razmišljate o sigurnosti i hostingu svoje web stranice. Jedna je od najpopularnijih tvrtki koja nudi sigurnosna rješenja. U ovom ćemo članku znati više o tome.

Što je Cloudflare?

Cloudflare je mreža za isporuku sadržaja često napisana kao CDN. Prvo upoznajmo CDN-ove. To su mreže odgovorne za isporuku sadržaja.

Neće biti pogrešno tvrditi da internet neće raditi bez odgovarajućeg CDN-a. U stvari, svakodnevno koristite CDN za pristup internetu, otvaranje bloga itd., A da to uopće niste svjesni.

CDN-ovi osiguravaju pristup podacima koji se nalaze na webu. To uključuje sve, od pisanog sadržaja poput članaka i recenzija do videozapisa na YouTubeu i drugim takvim platformama. U stvari, svaki dio pregledavanja, uključujući platforme društvenih medija, uključuje upotrebu CDN-ova.

Potreba za CDN-om je sasvim evidentna. Današnja generacija nestrpljiva je i nema vremena čekati da se web stranica učita. Većina korisnika će napustiti web mjesto ako se zahtijeva više od 3 sekunde.

Do ovog kašnjenja dolazi zbog nekih stvari, uglavnom fizičke udaljenosti između vas i sadržaja kojem pokušavate pristupiti. CDN-ovi premošćuju ovaj jaz kako bi se osiguralo da brzo pristupate sadržaju, bez obzira gdje se on nalazi.

Kako djeluje mreža za dostavu sadržaja?

Posao CDN-a je premostiti jaz između vas i poslužitelja, ali kako to radi? Koncept je prilično jednostavan. Radi pomoću tehnologije predmemoriranja.

CDN-ovi kopiraju web stranice i pohranjuju ih na različite međunarodne lokacije kako bi ih korisnici mogli ostvariti bez problema.

Ne morate pristupati glavnom poslužitelju da biste pretraživali sadržaj. Možete doći do najbližeg poslužitelja i na taj način smanjiti vrijeme potrebno za uspostavljanje veze. Kao rezultat toga, web stranica se učitava brže i performanse su zagarantovane.

Kucanje je popularna tehnika. Gotovo svi preglednici održavaju predmemoriju web-lokacija koje se pregledavaju. Sljedeći put kad posjetite neku web lokaciju, preglednik će odabrati spremljenu datoteku spremljenu na vašem računalu i na taj način smanjiti vrijeme potrebno za učitavanje stranice. CDN-ovi djeluju na sličan način zahvaljujući lokalnim poslužiteljima.

Zanimljive stvari koje trebate znati o Cloudflare-u

Cloudflare je velika tvrtka, ali još mnogo ljudi ne zna kako to funkcionira ili o čemu se radi. Pokrenut 2010. godine na mnogo razgovaranoj konferenciji o TechCrunchu. Ova tvrtka iz San Francisca pruža usluge obrnutog proxyja i CDN-a s preko 60.000 mjesta ispod platforme.

Evo nekoliko najzanimljivijih usluga:

1. Zaštita od distribuiranog uskraćivanja usluge (DDoS): DDoS je napad za odbijanje usluge koji koristi više zaraženih sustava da bi pogodio cilj. Napad rezultira DOS napadom i ruši sustav. Većina pružatelja usluga hostinga ne dopušta dobru zaštitu od takvih napada. To može rezultirati padom vašeg bloga. Cloudflare štiti sustav kako bi spriječio takve napade korištenjem kombinacije sigurnosnih značajki, uključujući captchas.

2. Usluga naziva domena (DNS): Cloudflare obrađuje DNS zahtjeve za korisnike na anycast mreži. Tvrtka nudi najbolja vremena odziva vani i iz tog je razloga velika potražnja.

3. Dostava sadržaja: Cloudflare stvara predmemorirane verzije sadržaja i širi ga na velikom broju međunarodnih poslužitelja. Korisnici mogu pristupiti poslužitelju koji nudi najbrže vrijeme odgovora, tj. Najbliže je, kako bi se osigurala manja upotreba CPU-a, bolje brzine i manji zahtjevi za propusnost..

Cloudflare je danas popularno ime i koristi ga veliki broj tvrtki, uključujući Medium, Yelp, DigitalOcean i Stack Overflow.

Kako radi?

kako radi

Cloudflare djeluje kao obrnuti proxy i poznato je da je prilično pouzdan. Na papiru možda zvuči vrlo komplicirano, ali vrlo je jednostavno za korištenje.

Prijavite se za uslugu i kopija vašeg web mjesta pohranit će se na Cloudflare poslužitelje, poznate i kao podatkovni centri. Zatim povežite DNS i vaša će web lokacija biti lako dostupna. Poslužitelji poboljšavaju isporuku pohranjivanjem sadržaja u svoje podatkovne centre. Ovi su poslužitelji pouzdani i mogu podnijeti gust promet.

Nećete morati brinuti da ćete morati ručno keširati svoju web lokaciju svaki put kada je promijenite. Sustav radi automatski; Međutim, možda će trebati oko 24 sata da se DNS poslužitelji prvi put povežu.

Još jedna velika značajka Cloudflare-a je sigurnost web mjesta. Može blokirati prijetnje na temelju niza faktora, kao što su crne liste, reputacije i zaglavlja HTTP-a. Osim ovoga, Cloudflare također može spriječiti neželjenu poštu, zaustaviti DDoS napade i zaštititi ključne portove od hakera.

Što Else Cloudflare može ponuditi

Cloudflare također nudi optimizaciju slike. Njegova napredna tehnologija može smanjiti veličinu datoteke za otprilike 35% bez utjecaja na kvalitetu. Uz to, osigurava optimizaciju slika za mobilne uređaje, poboljšavajući tako opću izvedbu i vrijeme učitavanja.

Ovo je vrlo važno jer slike mogu utjecati na vrijeme učitavanja na vrlo negativan način.

Korisnička platforma poznata je i po više kickass značajki poput IPv6, SPDY, HTTP / 2, namjenskim SSL certifikatima, prometnim pravilima itd. Možete odabrati između različitih planova za odabir onog koji vam najbolje odgovara..

Cloudflare: Zadnja riječ

Sada kada znate što je Cloudflare, lako će shvatiti kako vam može pomoći. Postoje brojni CDN-ovi vani, ali Cloudflare stoji visoko zahvaljujući svojim zadivljujućim značajkama. Štiti mjesta, jednostavna je za upotrebu, a također poboljšava brzinu.

Iako postoji mogućnost poboljšanja, možda je pametna isprobati besplatni plan kako biste znali o čemu se radi. Ažuriranje na plaćeni program je također vrlo lako.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map