Hoe schrijf je een perfecte blogpost? – “Een complete stapsgewijze handleiding”

Een blogpost schrijven waar het publiek dol op is, is niet zo eenvoudig. Het vereist wat ingrediënten om een ​​perfecte blogpost te schrijven.


Weet jij wat blogs zijn? In het begin waren de blogs meer een persoonlijk dagboek. Mensen vertelden dingen over hun dagelijks leven in hun blogposts. Maar nu zijn blogs een effectieve manier geworden om meer bezoekers naar de website te trekken.

Een blog is een online tijdschrift waarin u informatie in omgekeerde chronologische volgorde kunt weergeven. De laatste berichten verschijnen als eerste in een blog. Je kunt zeggen dat een blog een informatieve website of platform is waar een schrijver of een groep schrijvers hun mening deelt.

Het schrijven van een blogpost vereist vaardigheden. Voor veel mensen die schrijven voor zoekmachineoptimalisatie en schrijven om de aandacht van het publiek te trekken, lijken twee verschillende dingen. Maar dit is niet zo. Houd in een voor SEO geoptimaliseerde en leesbare blogpost uw zoekwoorden op een prominente plaats. Maar vermijd overmatig gebruik van de zoekwoorden.

Definitie van een blogpost:

Marketing heeft veel onderverdelingen en inhoud is daar een van. Maar het is de meest verkeerd begrepen term door velen van ons. Iedereen wil meer en meer verkeer naar de website leiden en beschouwt alle kritieke factoren die hierbij een essentiële rol spelen, maar ze negeren het belang van kwaliteitsinhoud.

Een blog is een informatieve website waar de schrijver zijn / haar mening over een individueel onderwerp deelt. Een blogpost is een item dat een schrijver op een blog schrijft. Als u een blog bezit, kunt u ook inhoud uploaden in de vorm van tekst, video, infographics en foto’s.

Maar wat maakt een blogpost perfect? Bestaat er zoiets als een perfecte blogpost?

Nou, het antwoord is ja. Houd er bij het schrijven van een blogbericht rekening mee dat u uw middelbare schoolkranten niet schrijft. Je moet schrijven dat je publiek interessant vindt.

In eenvoudige woorden, uw blogpost moet boeiend zijn terwijl u schrijft naar een publiek dat aanzienlijk groter is. Niemand komt de saaie dingen op je blog lezen.

Lees ook, 4 manieren om inhoudsideeën van uw concurrenten te krijgen

Hier zijn een paar punten die u kunnen helpen bij het schrijven van een perfecte blogpost:

1. Zoekwoorden:

U bezit een blog, wat betekent dat u wilt dat deze hoger scoort in de resultaten van de zoekmachine en de juiste zoekwoorden kiest die dit kunnen. Doe trefwoordonderzoek voordat u iets gaat schrijven.

Een zoekwoord is waar uw doelgroep naar op zoek is en wanneer u een blogpost heeft geschreven na het uitvoeren van goed zoekwoordonderzoek, staat uw blogpost in de topzoekresultaten. Onthoud dat het zoekwoordonderzoek veel uitmaakt in SEO.

Lees ook 11 beste hulpprogramma’s voor trefwoordonderzoek voor SEO (gratis en betaald)

2. Een charismatische kop:

Schrijf verleidelijke titel

Laten we beginnen met iets eenvoudigs. Als je een kop schrijft, geef je tachtig cent uit van je dollar. Je zou een verleidelijke titel moeten verzinnen zodat het publiek je artikel gemakkelijk kan vinden. Of de lezer het bericht wel of niet leest, hangt volledig af van de titel die u kiest.

Als u wilt dat uw artikel door de zoekmachine wordt gevonden, vergeet dan niet om trefwoorden in uw titel toe te voegen. Maar wacht even! Het vullen van zoekwoorden zal niet het doel dienen. Wees natuurlijk.

Als u overweegt om clickbait-titels te gebruiken, laat het idee dan onmiddellijk vallen. Het publiek vindt clickbait vervelend. Overweeg ze dus nooit te gebruiken. Als je een misleidende titel gebruikt, zal het publiek klikken om het bericht te lezen, maar dan zal het snel de blog verlaten.

De zoekmachine zal beseffen dat u niet voorziet in wat het publiek zoekt. Gebruik intrigerende titels zodat het publiek erop kan klikken om het hele bericht te lezen.

3. Gebruik de subtitel:

Je kunt een verleidelijke titel gebruiken om de aandacht van het publiek te trekken, maar je kunt niet alles in een paar woorden persen. U hebt dus een ondersteunende subkop nodig om de lezer te vertellen waar uw inhoud over gaat en wat u wilt bespreken.

Onthoud dat je alleen de aandacht trekt door een spannende titel te gebruiken. U moet interesse wekken door de subkop in de blogpost te gebruiken.

4. Houd het simpel:

Nu komt de woordspeling. Je gebruikt moeilijke zinnen en woorden die je publiek niet kan begrijpen. Wanneer u het publiek uw inhoud niet laat begrijpen, verslaat u het punt van contentmarketing.

Je moet jargon gebruiken, maar alleen waar nodig. Gebruik geen onnodig moeilijke synoniemen om te pronken. Houd uw bericht voor iedereen begrijpelijk en duidelijk.

Houd de alinea’s kort, want de lezer let niet op lange saaie secties. In een SEO-geoptimaliseerde blogpost moet je ervoor zorgen dat zinnen niet te lang zijn. Begin niet elke nieuwe zin op een nieuwe regel.

5. Doe je onderzoek:

Doe je onderzoek

Laten we eerlijk zijn, niet alle bloggers weten alles. Zelfs wanneer professionele bloggers gaan zitten om iets te schrijven, weten ze niets over dat specifieke onderwerp. Daar komt het onderzoek hen te hulp. Je moet onderzoek doen voordat je iets schrijft. Als u informatie en feiten overneemt van een derde partij, kies dan voor gezaghebbende bronnen.

Onthoud dat de valse informatie gemakkelijk in artikelen terechtkomt zonder dat de site-editor het merkt. Wees dus voorzichtig bij het schrijven van de feiten en cijfers. Vermijd het schrijven van foutieve feiten.

6. Gebruik afbeeldingen effectief:

Een blogpost zonder visuele inhoud stuurt uw lezer hoogstwaarschijnlijk naar Twitter of Reddit. Het is dus zeer waardevol om afbeeldingen op te nemen om de tekst op te splitsen. Niemand verdiept zich in elk woord van wat je hebt geschreven. Door aantrekkelijke afbeeldingen op te nemen, lijkt uw bericht minder intimiderend.

Ik lees geen post die geen foto’s bevat. Ik scan alleen de blogposts in plaats van elk woord te doorlopen. Als je over een droog onderwerp schrijft, gebruik dan afbeeldingen om de broodnodige humor te injecteren.

7. Proeflezen:

Proeflezen is inderdaad een essentieel onderdeel van het schrijven van een perfecte blog. Wanneer u een kort bericht aan de telefoon typt, brengt de typfout u soms in verlegenheid. Hetzelfde geldt ook voor een blogpost. Er kunnen grammaticafouten, typefouten en algemene slordigheid zijn die een negatieve indruk op de lezer achterlaten.

Lees je blogpost dus altijd een paar keer voordat je op publiceren klikt. Geef het indien mogelijk aan je vrienden om het snel te scannen voordat je het publiceert.

8. Deel uw blogpost:

U moet uw blogpost delen op populaire sociale mediasites zoals Facebook en Twitter enz. Lees ook de blogs van andere gebruikers en neem deel aan de discussies door te reageren. Het zal u helpen een enorme community te maken waar u uw blogbericht kunt delen.

Zeg niet wat anderen zeggen. Wees uniek en laat je post opvallen van anderen. Als het publiek commentaar geeft en het onderwerp bespreekt, betekent dit dat je erin geslaagd bent om je publiek iets waardevols te geven. Uw blogpost moet de juiste lengte hebben.

Het mag niet te lang of te kort zijn. Houd je bericht tussen de 1000-1500 woorden. Wees origineel en blijf bij het punt. Vergeet nooit je huidige post over hetzelfde onderwerp te linken aan de nieuwe post.

Auteur Bio:

Sheroze Atari heeft meer dan 5 jaar ervaring op het gebied van zoek machine optimalisatie (SEO), marktonderzoek, bedrijfsontwikkeling & Technologieën.

Lees ook:

  • Hoe krachtige metabeschrijvingen te schrijven die converteren
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map