Wix vs WordPress – Wat is het beste?

Beide Wix en WordPress zijn tools voor het bouwen van een website. Het is geen gemakkelijke beslissing welke te kiezen, vooral als de gebruiker nieuw is bij het ontwikkelen van een website.


WordPress is een content management systeem, en Wix is een websitebouwer. De gebruiker moet het verschil begrijpen voordat hij beslist wat hij moet kiezen.

In deze blog gaan we vergelijken Wix versus WordPress op basis van zes parameters om de gebruiker te helpen bepalen welk platform het beste voor hen is.

Wix versus WordPress

1) Kosten en prijzen

Het eerste dat de gebruiker moet bepalen, zijn de kosten van het ontwikkelen van een website. Kosten en prijzen spelen een essentiële rol bij het kiezen van het platform. Het hangt volledig af van het budget van de gebruiker. In deze sectie zullen we bepalen welk platform kosteneffectief is.

WordPress:

WordPress is gratis te gebruiken omdat het open source is. Gebruikers hebben hun webhosting en domeinnaam nodig voor installatie. Er zijn ook veel hostingproviders voor de gebruiker en dit hangt af van hun budget.

Als de gebruiker besluit om voor premium WordPress-thema’s of plug-ins te gaan, zullen de kosten stijgen. Hoewel ze de mogelijkheid hebben om de kosten te verlagen door te gaan voor gratis WordPress-plug-ins en thema’s. Hiermee kunnen gebruikers functies toevoegen zonder hun hostingplan te hoeven upgraden.

prijzen voor wix en wordpress

Wix:

De basisversie van de websitebouwer wordt gratis gegeven door Wix. Maar er zijn twee nadelen aan de basisversie. De eerste is dat de aangepaste domeinnaam niet is toegestaan, het websiteadres wordt gebruikersnaam.wix.com/sitename en de tweede is dat er een merkadvertentie onder en boven aan de website staat.

Noodzakelijke add-ons worden ook niet geleverd in de basisversie. Er zijn verschillende premium-abonnementen en elk biedt verschillende opslag- en bandbreedtebeperkingen.

Al deze kosten zijn exclusief apps die de gebruiker koopt van de Wix-app-markt.

Conclusie:

WordPress wint in termen van kosten en prijzen omdat het de gebruiker de vrijheid geeft om het op elke gewenste manier te gebruiken. Verschillende webhostingbedrijven bieden flexibele abonnementen en de kosten zijn afhankelijk van de bronnen die de gebruiker heeft.

2) Lay-out en ontwerp

Het succes van een website hangt af van de lay-out en het ontwerp. Het ontwerp moet aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk zijn. In deze sectie zullen we bepalen welk platform het beste ontwerp en lay-out biedt.

WordPress:

Gebruikers hebben de mogelijkheid om te kiezen uit duizenden betaalde en gratis thema’s in WordPress.

Gratis thema’s worden beperkt ondersteund, hoewel ze een grondig beoordelingsproces doorlopen. Aan de andere kant hebben betaalde apps premium ondersteuningsopties en hebben ze meer functies.

WordPress-thema’s hebben ingebouwde aanpassingsmogelijkheden. Gebruikers kunnen deze WordPress-thema’s aanpassen met behulp van styling-plug-ins.

Gratis thema’s zijn beschikbaar om te downloaden WordPress.org. Gebruikers kunnen betaalde apps kopen bij winkels zoals CSSIgniter, Themify en StudioPress.

Wix:

Het heeft ongeveer 500 sjablonen waaruit gebruikers kunnen kiezen in Wix. Hun ontwerp is geschreven in HTML 5 en reageert volledig. Gebruikers kunnen het ontwerp van de website aanpassen met behulp van ingebouwde tools. Ze kunnen items herschikken en de lay-out wijzigen.

De ontwerpen zijn beschikbaar voor elk type website. Er zijn vijf categorieën sjablonen, bijvoorbeeld e-commerce, persoonlijk, hobby’s, kunst & ambacht en zaken.

Sjablonen kunnen niet worden gewijzigd nadat ze zijn geselecteerd. Gebruikers kunnen de ingebouwde tools gebruiken om het aan te passen en aan te passen, maar kunnen niet naar een andere veranderen. Het is een aanzienlijk nadeel van Wix.

Conclusie:

WordPress heeft meer verschillende ontwerplay-outs en thema’s in vergelijking met Wix. Er zijn geen beperkingen voor gebruikers bij het aanpassen of wisselen van thema’s in WordPress.

3) Wat is een beter platform voor bloggen?

Gebruikers kunnen zowel Wix als WordPress gebruiken om te bloggen. Vaak zoeken ze bij het starten van een blog naar een toegankelijk platform om te beginnen met bloggen. In deze sectie zullen we vergelijken welk platform beter is om te bloggen.

WordPress:

34% van de websites draait tegenwoordig op WordPress. Vroeger begon het als een blogplatform, maar langzaam groeide het uit tot een complete website builder.

WordPress heeft alle vereiste functies voor bloggen, inclusief geavanceerde functies. Gebruikers kunnen de Gutenberg-blokeditor gebruiken bij het maken van aantrekkelijke lay-outs voor hun blogs. Het heeft een native reactiesysteem.

Gebruikers kunnen hun blogs uitbreiden met plug-ins of elke functie die ze willen toevoegen aan hun blogposts.

Wix:

Wix wordt geleverd met alle benodigde functies die nodig zijn voor bloggen, bijvoorbeeld categorieën, video’s en foto’s, tags, archieven, enz.

Het heeft geen native reactiesysteem, in tegenstelling tot WordPress. Wix gebruikt Facebook-opmerkingen en deze opmerkingen zijn niet draagbaar.

Er is ook een gebrek aan functies zoals berichten met terugwerkende kracht, aanbevolen afbeeldingen en nog veel meer. Voor blogposts is de schrijfinterface niet hetzelfde als in de Wix-websitebouwer. Het gebruikt een gewone teksteditor en het is beperkt in termen van opmaakopties.

Conclusie:

WordPress overtreft Wix als blogplatform. Wix is ​​te eenvoudig en mist veel essentiële functies.

4) Overdraagbaarheid van gegevens

Dataportabiliteit geeft gebruikers de vrijheid om hun inhoud te verplaatsen als ze dat willen. In deze sectie vergelijken we de overdraagbaarheid van gegevens in WordPress en Wix.

WordPress:

Gebruikers kunnen hun inhoud gemakkelijk exporteren naar WordPress. Met slechts één klik exporteur kunnen gebruikers hun inhoud downloaden in XML-formaat. Omdat WordPress een zelfgehost platform is, hebben gebruikers de mogelijkheid om back-ups te maken, hun mediabestanden te downloaden en hun WordPress-gegevens handmatig te exporteren. Als ze niet tevreden zijn met hun huidige hostbedrijf, kunnen ze hun WordPress-website snel verplaatsen naar een nieuwe webhost.

Overdraagbaarheid van gegevens

Wix:

Er zijn beperkte opties in Wix om de inhoud naar een ander platform te verplaatsen. Gebruikers kunnen hun blogberichten exporteren als deze in XML-indeling zijn en ze moeten handmatig pagina’s, afbeeldingen, video’s en andere inhoud downloaden. Wix host de volledige inhoud op zijn servers en gebruikers kunnen deze niet elders exporteren.

Conclusie:

Wat betreft gegevensportabiliteit is WordPress veel beter in het verplaatsen van de gegevens.

5) Het gebruiksgemak

Bij het starten van een blogwebsite maken beginners er de voorkeur aan deze te maken zonder een websiteontwerper te hoeven coderen of inhuren. Gebruikers kunnen hun website in Wix en WordPress maken zonder te hoeven coderen. In deze sectie zullen we vergelijken welk platform gemakkelijk te gebruiken is.

WordPress:

Gebruikers kunnen de visuele editor gebruiken om de inhoud te schrijven. WordPress heeft een thema-aanpasser als de gebruiker de eigenschappen van thema’s die ze op hun website gebruiken, wil bewerken. Hoewel WordPress geen ingebouwde paginabuilder met slepen en neerzetten heeft, zullen gebruikers een algemeen idee moeten krijgen van de verschillende secties zoals aanpasser, navigatiemenu’s, visuele berichteditor, enz. Er is een kleine leercurve, maar de beschikbaarheid van duizenden thema’s maakt maatwerk voor de website gemakkelijk.

Wix:

Gebruikers krijgen eenvoudig te gebruiken en de beste tools om hun website in Wix te bouwen. Het wordt geleverd met een interface voor slepen en neerzetten, en gebruikers kunnen items overal op hun website slepen en neerzetten. Ze kunnen secties op hun webpagina herschikken, inhoud schrijven en media toevoegen in een gebruiksvriendelijke omgeving. Het is uitstekend geschikt voor beginners die niet kunnen coderen.

Conclusie:

Wix is ​​de definitieve winnaar. Gebruikers hoeven geen tijd te investeren in het leren van het platform of plug-ins te installeren om de website te maken. WordPress heeft een beetje een leercurve en vereist de installatie van de nodige plug-ins om de website te ontwikkelen.

6) Apps en plug-ins

Extensies van derden, zoals apps en plug-ins, kunnen extra functies aan de website toevoegen. In deze sectie vergelijken we de plug-ins en apps op beide platforms.

WordPress:

Er zijn ongeveer 55.000 gratis plug-ins beschikbaar in de WordPress.org-plug-ins. Het heeft ook premium plug-ins. Gebruikers kunnen bijna alles doen met de plug-ins die beschikbaar zijn op WordPress. Er is voor alles een plug-in beschikbaar.

Wix:

Het heeft ongeveer 200+ apps en deze apps bieden een breed scala aan functies. Er zijn gratis of lite-versies en sommige apps vereisen maandelijkse betalingen of variëren in prijzen. Wix heeft een beperkte verzameling apps, maar omvat alle benodigde gevraagde functies.

wix-apps

Conclusie:

WordPress is op dit gebied een duidelijke winnaar. Gebruikers hebben een grote pool van WordPress-plug-ins en apps om uit te kiezen, en hoewel de app-bibliotheek van Wix toeneemt, is deze nog steeds beperkt in vergelijking met wat WordPress biedt.

7) eCommerce-vergelijking

Laten we eens kijken hoe Wix en WordPress zich vergelijken in eCommerce omdat online dingen verkopen een essentiële functie is waar de meeste gebruikers naar op zoek zijn bij het kiezen van een platform.

WordPress:

42% van de e-commercesites draait op WordPress. Met behulp van WooCommerce maakt WordPress het een naadloos proces om een ​​online winkel te creëren. Er is een grote verscheidenheid aan e-commerce plug-ins die gebruikers kunnen gebruiken bij de verkoop van hun digitale of fysieke goederen, abonnementen, evenementen en meer.

De eCommerce-plug-ins hebben zelfs hun add-on-plug-ins en speciale thema’s.

Wix:

De e-commerce wordt geleverd met betaalde abonnementen in Wix. Gebruikers met een gratis abonnement kunnen de eCommerce-winkel op Wix niet gebruiken. Ze zullen moeten upgraden naar een betaald abonnement. WixStores staat alleen Authorize.net en Paypal toe als betalingsgateway.

Gebruikers kunnen apps van derden gebruiken om te verkopen, maar het zou geld kosten omdat deze apps maandelijkse kosten hebben.

Conclusie:

WordPress + WooCommerce biedt vrijheid, flexibiliteit en keuzes in vergelijking met Wix. Het is een perfecte keuze voor het creëren van een online winkel die in de toekomst kan groeien.

Afsluiten

Als een webpublicatieplatform voor websites is WordPress veel beter in vergelijking met Wix. Gebruikers kunnen op de lange termijn veel bereiken met WordPress. We hopen dat het lezen van deze blog je heeft geholpen bij het kiezen van het juiste platform voor jou.

Lees ook,

  • WordPress.com versus WordPress.org
  • WordPress versus Blogger

Auteur Bio:

Prinsa Prajapati is een technische contentschrijver die graag schrijft over WordPress webontwikkeling en ook kennis deelt over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van webdesign met een Siliconithub. Ze deelt ook graag ideeën over CMS, verschillende software, programmeertalen en technologieën.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map