WordPress.com vs WordPress.org – Welke te kiezen voor uw blog?

Ga je een website starten? Sinds het begin bestaat er verwarring over het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org. Deze verwarring is normaal omdat de namen bijna hetzelfde zijn. Nu komt de vraag wat is het verschil tussen twee en welke moet iemand gebruiken om zijn eerste website te starten.


WordPress.org is een door uzelf gehoste WordPress en is een open-source van WordPress-software die kan worden gedownload door iedereen die deze wil gebruiken. U moet een domeinnaam en webhosting hebben en dan heeft u alles onder controle.

Aan de andere kant is WordPress.com een ​​bepaalde website naarmate service-uitvoeringen zich ontwikkelen op WordPress.org-software. Het helpt bij het hosten van sites en beheert alles, maar heeft enige flexibiliteit nodig.

Als u het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org wilt weten, is het beter om elk platform afzonderlijk van dichtbij te bekijken.

Over WordPress.org

WordPress.org is een van de zeer populaire websiteplatforms die voor iedereen 100% beschikbaar is. U heeft alleen een domeinnaam en WordPress-hosting nodig. Dit is de reden waarom het wordt genoemd als door uzelf gehoste WordPress.

Voordelen van WordPress.org

 • U kunt alles met uw website doen en deze naar uw eigen wensen aanpassen.
 • Beschikbare gratis, aangepaste en betaalde plug-ins voor uw website.
 • Met de beste WordPress-thema’s kan men de website eenvoudig personaliseren.
 • U kunt geld verdienen aan WordPress-sites door uw advertenties te plaatsen.
 • Voor gepersonaliseerde analyse en tracking kunt u een tool zoals Google Analytics gebruiken.
 • Door zelf gehoste WordPress te gebruiken, kunt u een online winkel maken voor het verkopen van digitale producten, betalingen en verzending vanaf onze eigen website.
 • U kunt ook lidmaatschapswebsites ontwerpen en een community op uw website ontwerpen.

Maar het heeft ook zijn eigen nadelen.

Nadelen van WordPress.org

 • Zoals elke website heeft u webhosting nodig. Dit is de plaats waar uw bestanden zijn opgeslagen. Wanneer uw website groeit, zal uw webhosting ook uitbreiden.
 • U bent verantwoordelijk voor uw updates en alle back-ups.

Als je een website wilt maken met WordPress.org, dan heb ik een stapsgewijze handleiding voor je geschreven:

 • Een WordPress-website maken (stapsgewijze handleiding)

Als u geld wilt verdienen met uw website, kunt u hier de 12 verschillende manieren bekijken om geld te verdienen met uw WordPress-website.

Over Wordress.com

Wordress.com is een andere hostingservice die wordt gevormd door de mede-oprichter van WordPress. Als je nadenkt over de voordelen, is dit een van de beste keuzes voor hobbybloggers en voor diegenen die een blog voor hun eigen gezin beginnen.

Voordelen van WordPress.com

 • Het is gratis tot 3 GB aan ruimte. Daarna moet je overstappen op een betaald abonnement om meer ruimte te krijgen.
 • Hiermee hoef je je geen zorgen te maken over back-ups en updates.

Het heeft ook de beperkingen die het onderscheiden van WordPress.org.

Nadelen van WordPress.com

 • De advertenties worden op alle gratis websites geplaatst, daarom krijgt uw gebruiker advertenties te zien en verdient u er geen geld mee. In tegenstelling tot WordPress.Org, heb je geen toestemming om advertenties op je website te verkopen.
 • Je hebt geen toestemming om plug-ins of thema’s te uploaden. Als je een gratis versie gebruikt, zijn er veel minder opties voor aanpassing.
 • U kunt geen trackingplatform toevoegen en het biedt geen functies voor e-commerce.

Daarom zullen we nu het verschil tussen WordPress.Org en WordPress.com samenvatten.

Er zijn veel verschillen, maar ze zijn essentieel.

Overzicht van WordPress.com versus WordPress.org

 • Op WordPress.org ontvang je het volledige domein maar in het geval van WordPress.com krijg je een subdomein.
 • Het aantal beperkingen op WordPress.com is meer dan WordPress.org.
 • U bent de eigenaar van de inhoud die aanwezig is op WordPress.org maar niet op WordPress.com.

Uitgaven op beide platforms

In een debat over WordPress.com en WordPress.org ontstaat verwarring omdat daar wordt gezegd dat het ontwerpen van een website gratis is. De kosten zijn afhankelijk van verschillende aspecten die u kiest.

Met WordPress.org kun je zo veel mogelijk websites maken die ook gratis zijn. Maar er zijn weinig kosten zoals die van het eerder genoemde domein en de ruimte voor hosting. Maar met WordPress.com kun je niet zoveel websites maken als je wilt. Na een bepaald bedrag moet u betalen.

Beheer van de website opgezet in beide platforms

Er is een enorm verschil in twee platforms wat betreft het opzetten van de website en het beheer ervan, inclusief het onderhoud. Voor het maken van een website op WordPress.com hoef je alleen maar een account aan te maken. Alle andere dingen worden voor je gedaan. U kunt inhoud maken door uw site aan te passen. Ook het technische gedeelte wordt verzorgd.

Maar aan de andere kant is het maken van een website met WordPress.org een beetje moeilijk. Het omvat het downloaden van software, het vormen van een database, het uploaden van WordPress naar uw server en het uitvoeren van het installatiescript.

Nu Welke is beter – WordPress.com of WordPress.org?

Goed! het hangt af van uw eigen vereisten. Als je een blogger bent en niet van plan bent om geld te verdienen met je eigen website, dan moet je voor WordPress.com gaan en als je een blogger bent en de intentie hebt om geld te verdienen vanaf je eigen site, moet je WordPress.org selecteren. Het biedt de vrijheid om uw website naar uw wensen te ontwikkelen.

Volgens de mening van sommige experts is WordPress.org het betere platform dat wordt gebruikt door de meeste bloggers, eigenaren van grote namen en ook door de kleine ondernemer.

Het hangt allemaal af van waar uw website wordt gehost en de hoeveelheid kracht die u erop heeft. Op basis hiervan ontstaat het verschil tussen beide. We kunnen zeggen dat je met WordPress.com beperkt blijft, tenzij je geld betaalt voor het gebruik van geavanceerde functies. Hosting is eenvoudig te starten en er wordt van alles geregeld op het gebied van onderhoud en sitebeveiliging.

Aan de andere kant heeft WordPress.org u de volledige controle over elk aspect. Op deze manier neemt ook het potentieel van uw website toe. Het is aan jou hoe je de website beheert en onderhoudt.

Lees ook:

 • 15 redenen om WordPress voor uw bedrijf te kiezen in 2020
 • 10 beste gratis webhostingproviders in 2020
 • Wix versus WordPress

Laatste woorden

We kunnen zien dat er geen specifiek antwoord is op de vraag die beter is onder WordPress.com en WordPress.org en op basis van specifieke vereisten kunnen we beslissen welke beter is in die situatie.

Ik raad je aan om WordPress.org te kiezen, zelfs als je geen geld wilt verdienen met je website. Want als je geld wilt verdienen met je blog of je website op een geavanceerd niveau wilt aanpassen, dan heb je een WordPress.org-platform nodig. Kies dus alleen het WordPress.org-platform om uw website te maken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map