Hogyan lehet írni egy tökéletes blogbejegyzést? – „Teljes lépésről lépésre útmutató”

A közönség által kedvelt blogbejegyzés írása nem olyan egyszerű. A tökéletes blogbejegyzés írásához bizonyos összetevők szükségesek.


Tudja, mi a blogok? Az elején a blogok inkább személyes naplók voltak. Az emberek mindennapi életüket megosztották blogbejegyzésükben. Most azonban a blogok hatékony módjaivá tették a webhely forgalmának növelését.

A blog egy online napló, amelyben az információkat fordított időrendi sorrendben jelenítheti meg. A legújabb hozzászólások először jelennek meg egy blogban. Azt mondhatja, hogy a blog információs webhely vagy platform, ahol egy író vagy írói csoport megosztja véleményét.

Blogbejegyzés írása készségeket igényel. Sok ember számára a keresőmotor optimalizálása céljából írt és a közönség figyelmét felhívó írás két különböző dolognak tűnik. De nem erről van szó. SEO-ra optimalizált és olvasható blogbejegyzésben tartsa a kulcsszavait jól látható helyen. De ne kerülje túl a kulcsszavak használatát.

A blogbejegyzés meghatározása:

A marketingnek számos alcsoportja van, és a tartalom az egyik. De sokan közülünk ez a leginkább félreértett kifejezés. Mindenki egyre több forgalmat akar irányítani a weboldalra, és figyelembe veszi az összes kritikus tényezőt, amely ebben a tekintetben alapvető szerepet játszik, ám figyelmen kívül hagyja a minőségi tartalom fontosságát.

A blog egy információs weboldal, ahol az író megosztja véleményét egy adott témáról. A blogbejegyzés egy bejegyzés, amelyet egy író ír egy blogba. Ha saját blogod van, akkor tartalmat tölthet fel szöveg, videó, infographics és fotók formájában is.

De mi teszi a blogbejegyzés tökéletesvé? Létezik-e olyan dolog, mint egy tökéletes blogbejegyzés?

Nos, a válasz igen. Blogbejegyzés írásakor ne feledje, hogy nem a középiskolai dolgokat írta. Azt kell írnia, hogy a közönség érdekesnek találja.

Egyszerű szavakkal, a blogbejegyzésednek vonzónak kell lennie, amikor jelentősen nagyobb közönségnek írsz. Senki sem fog olvasni az unalmas dolgokat a blogodban.

Olvassa el még: 4 út a tartalmi ötletek megszerzéséhez a versenytársaktól

Íme néhány pont, amelyek segítségével tökéletes blogbejegyzést írhat:

1. Keresési kulcsszavak:

Ha egy saját blogja van, az azt jelenti, hogy azt akarja, hogy a keresőmotor eredményeiben magasabbra kerüljön, és válassza ki a megfelelő kulcsszavakat, amelyek meg tudják csinálni. Mielőtt elkezdene írni valamit, végezzen kulcsszó-kutatást.

A közönség keres egy kulcsszót, és ha megfelelő blogkutatással végzett blogbejegyzést írt, a blogbejegyzés a legjobb keresési eredmények között lesz. Ne feledje, hogy a kutatás kulcsszója nagyon fontos a SEO-ban.

Olvassa el a 11 legjobb kulcsszó-kutatási eszközt a SEO számára (ingyenes és fizetett)

2. Karizmatikus címsor:

Írja a vonzó címet

Kezdjük egy egyszerű dologgal. Amikor egy címsort írsz, nyolcvan centet költenek a dollárból. Meg kell adnia egy csábító címet, hogy a közönség könnyen megtalálhassa cikkét. Az, hogy az olvasó elolvassa-e vagy nem, az egészen a választott címen alapul.

Ha azt akarja, hogy cikkét megtalálja a keresőmotor, akkor ne felejtsen el kulcsszavakat felvenni a címbe. De várj egy percet! A töltelék kulcsszó nem szolgálja a célt. Légy természetes.

Ha a clickbait címek használatát tervezi, akkor azonnal dobja el az ötletét. A közönség bosszantónak találja a clickbaitot. Tehát soha ne fontolja meg ezek használatát. Ha félrevezető címet használ, a közönség kattintással elolvassa a bejegyzést, de gyorsan elhagyja a blogot.

A keresőmotor rájön, hogy nem azt adja meg, amit a közönség keres. Használjon érdekes címeket, hogy a közönség rákattinthasson, hogy elolvassa a teljes bejegyzést.

3. Használjon alfejlécet:

Használhat egy csábító címet, hogy felhívja a közönség figyelmét, de nem tud mindent néhány szóval összenyomni. Szüksége van egy támogató alfejlécre, amely elmondja az olvasónak, mi a tartalma, és mit szeretne megvitatni.

Ne feledje, hogy csak egy izgalmas cím használatával ragadja meg a figyelmet. Érdeklődést kell generálnia a blogbejegyzés alfejlécének felhasználásával.

4. Tartsa egyszerűen:

Most jön a szójáték. Olyan nehéz kifejezéseket és szavakat használ, amelyeket a közönség nem ért meg. Ha nem engedi, hogy a közönség megértse tartalmát, akkor legyőzi a tartalom marketing pontját.

Használjon zsargont, de csak szükség esetén. A bemutatáshoz ne használjon szükségtelenül nehéz szinonimákat. Tartsa mindenki számára érthető és egyértelmű üzenetét.

Tartsa rövid a bekezdéseket, mivel az olvasó nem veszi figyelembe a hosszú unalmas szakaszokat. A SEO-hoz optimalizált blogbejegyzésben ellenőriznie kell, hogy a mondatok ne legyenek-e túl hosszúak. Ne kezdje el minden új mondatot új sorral.

5. Végezze el kutatását:

Végezze el kutatását

Nézzünk szembe a tényekkel, nem minden blogger tud mindent. Még néha, amikor a hivatásos bloggerek leülnek, hogy írjanak valamit, akkor semmit sem tudnak az adott témáról. A kutatás ment megmentésre. Mielőtt írna valamit, érdemes kutatnia. Ha információkat és tényeket vesz harmadik féltől, akkor feltétlenül válassza ki a hiteles forrásokat.

Ne feledje, hogy a hamis információk könnyen bekerülnek cikkekre anélkül, hogy a webhely szerkesztője észrevenné. Tehát légy óvatos, amikor a tényeket és számokat írja. Kerülje a téves tények írását.

6. Használja a képeket hatékonyan:

A vizuális tartalom nélküli blogbejegyzés valószínűleg elküldi az olvasót a Twitterbe vagy a Redditbe. Tehát rendkívül értékes a képek felvétele a szöveg felbontására. Nos, senki sem foglalkozik minden szóval, amit írsz. A vonzó képek bevonása révén a bejegyzés kevésbé félelmetesnek tűnik.

Nem olvastam olyan bejegyzést, amely nem tartalmaz fotókat. Csak a blogbejegyzéseket szkenneltem, ahelyett, hogy minden szót átnéznék. Ha száraz témát írsz, akkor a képek segítségével adj hozzá valami nagyon szükséges humorot.

7. Korrektúra:

A korrektúra valóban nélkülözhetetlen része a tökéletes blogírásnak. Amikor rövid üzenetet gépel be a telefonra, a helyesírás néha zavarba hoz téged. Ugyanez vonatkozik egy blogbejegyzésre is. Lehetnek olyan nyelvtani hibák, helyesírási hibák és általános hanyag, amelyek negatív benyomást keltenek az olvasóra.

Tehát, mindig olvassa el néhányszor a blogbejegyzését, mielőtt elérné a közzétételt. Ha lehetséges, adja meg barátaidnak, hogy a közzététel előtt gyors áttekintést kapjon.

8. Oszd meg a blogbejegyzést:

Meg kell osztania a blogbejegyzését olyan népszerű közösségi média oldalakban, mint a Facebook és a Twitter stb. Olvassa el más felhasználók blogjait is, és kommentálva vegyen részt a vitákban. Ez segít egy hatalmas közösség létrehozásában, ahol megoszthatja blogjait.

Ne mondd, amit mások mondanak. Légy egyedülálló, és tedd kitűnővé másoktól. Ha a közönség kommentálja és megvitatja a témát, ez azt jelenti, hogy sikerült valami értékeset közölnie a közönséggel. Blogbejegyzésének megfelelő hosszúságúnak kell lennie.

Nem lehet túl hosszú vagy túl rövid. Tartsa bejegyzését 1000-1500 szó között. Légy eredeti és maradj a ponton. Soha ne felejtsd el összekapcsolni az azonos témájú jelenlegi hozzászólását az új hozzászólással.

Szerző Bio:

A Sheroze Atari több mint öt éves tapasztalattal rendelkezik a következő területeken Keresőoptimalizáció (SEO), piackutatás, üzleti fejlesztés & Technologies.

Olvassa el még:

  • Hogyan írhatunk nagy teljesítményű metaleírásokat, amelyek konvertálják
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map