Wix vs WordPress – melyik a legjobb?

Mindkét Wix és WordPress eszközök egy weboldal felépítéséhez. Nem könnyű döntés arról, hogy melyiket válasszuk, különösen akkor, ha a felhasználó még nem kezd új webhelyet létrehozni.


WordPress egy tartalomkezelő rendszer, és Wix egy weboldal készítő. A felhasználónak meg kell értenie a különbséget, mielőtt döntene, hogy mit válasszon.

Ebben a blogban összehasonlítjuk Wix vs WordPress hat paraméter alapján, hogy segítse a felhasználót annak meghatározásában, hogy melyik platform a legmegfelelőbb számukra.

Wix vs WordPress

1) Költségek és árképzés

A felhasználónak elsőként meg kell határoznia a weboldal fejlesztésének költségeit. A költség és az árak alapvető szerepet játszanak a platform kiválasztásában. Ez teljesen a felhasználó költségvetésétől függ. Ebben a szakaszban meghatározzuk, melyik platform költséghatékony.

WordPress:

A WordPress szabadon használható platformon működik, mivel nyílt forrású. A felhasználóknak a telepítéshez szükségük van webtárhelyre és domain névre. Számos tárhely-szolgáltató található a felhasználó számára, és ez a költségvetéstől függ.

Ha a felhasználó úgy dönt, hogy prémium WordPress témákat vagy bővítményeket keres, a költségek növekednek. Annak ellenére, hogy ingyenes WordPress pluginokkal és témákkal járnak, csökkenthetik a költségeket. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára funkciók hozzáadását anélkül, hogy frissítenie kellene hostolási tervét.

Wix és WordPress árképzés

Wix:

A weboldalkészítő alapváltozatát a Wix ingyenesen adja meg. Az alap verziónak azonban két hátránya van. Az első az, hogy az egyéni domain név nem engedélyezett, a webhely címe felhasználónév.wix.com/sitename lesz, a második az, hogy a weboldal alján és tetején márka hirdetés található.

A szükséges kiegészítőket az alap verzió sem tartalmazza. Számos prémium terv létezik, és mindegyik eltérő tárolási és sávszélességi korlátozásokat ad.

Ezek a költségek nem tartalmazzák azokat az alkalmazásokat, amelyeket a felhasználó vásárol a Wix alkalmazáspiacról.

Következtetés:

A WordPress nyer a költségek és az árazás szempontjából, mivel lehetőséget ad a felhasználó számára, hogy bármilyen módon felhasználhassa. Számos webtárhely-szolgáltató rugalmas terveket nyújt, és a költségek a felhasználó erőforrásaitól függnek.

2) Elrendezés és kialakítás

A weboldal sikere az elrendezéstől és a kialakítástól függ. A formatervnek vonzónak és felhasználóbarátnak kell lennie. Ebben a szakaszban meghatározzuk, melyik platform biztosítja a legjobb kialakítást és elrendezést.

WordPress:

A felhasználók választhatnak a WordPress több ezer fizetett és ingyenes témája közül.

Az ingyenes témák korlátozott támogatást élveznek, bár átfogó felülvizsgálati folyamaton mennek keresztül. Másrészt a fizetett prémium támogatási lehetőségekkel rendelkezik, és további funkciókkal rendelkezik.

A WordPress témáknak beépített testreszabási lehetőségeik vannak. A felhasználók testreszabhatják ezeket a WordPress témákat stílusos bővítmények segítségével.

Ingyenes témák letölthetők a webhelyről WordPress.org. A felhasználók fizetőket vásárolhatnak olyan üzletekből, mint a CSSIgniter, a Themify és a StudioPress.

Wix:

Körülbelül 500 sablonnal rendelkezik, amelyek segítségével a felhasználók Wix-ben választhatnak. Tervezésük HTML 5-be van írva és teljes mértékben reagál. A felhasználók testreszabhatják a weboldal kialakítását a beépített eszközök segítségével. Átrendezhetik az elemeket és megváltoztathatják az elrendezést.

A tervek bármilyen típusú weboldalra rendelkezésre állnak. A sablonok öt kategóriája van, például: e-kereskedelem, személyes, hobbi, művészet & kézműves és üzleti.

A sablonok nem változtathatók meg, miután kiválasztották őket. A felhasználók a beépített eszközöket testreszabhatják és módosíthatják, de másra nem válhatnak. Ez a Wix jelentős hátránya.

Következtetés:

A WordPress a Wix-hez képest többféle tervezési elrendezést és témát kínál. A felhasználók számára nincs korlátozás a WordPress testreszabásában vagy a témák váltásában.

3) Melyik a jobb platform a blogoláshoz?

A felhasználók a Wix-t és a WordPress-t is használhatják blogok készítéséhez. A blog indításakor gyakran hozzáférhető platformot keresnek a blogok elindításához. Ebben a szakaszban összehasonlítjuk, melyik platform jobb a blogoláshoz.

WordPress:

Manapság a webhelyek 34% -a fut a WordPressen. Korábban blogplatformként indult, de lassan teljes webhely-készítővé vált.

A WordPress rendelkezik a blogkészítéshez szükséges összes funkcióval, beleértve a fejlett funkciókat is. A felhasználók a Gutenberg blokk szerkesztõvel vonzó elrendezéseket hozhatnak létre blogjaikhoz. Natív kommentáló rendszerrel rendelkezik.

A felhasználók kiterjeszthetik blogjaikat bármilyen pluginnal, vagy hozzáadhatnak bármilyen funkciót, amelyet szeretnének.

Wix:

A Wix minden, a blogoláshoz szükséges funkcióval rendelkezik, például kategóriákkal, videókkal és képekkel, címkékkel, archívumokkal stb.

A WordPress-szel ellentétben nincs natív kommentáló rendszer. A Wix a Facebook megjegyzéseit használja, és ezek a megjegyzések nem hordozhatók.

Hiányzik az olyan funkciók is, mint például a hozzászólások hátralévő képei, kiemelt képek és még sok más. Blogbejegyzések esetén az írási felület nem ugyanaz, mint a Wix weboldal készítőjén. Sima szövegszerkesztőt használ, és a formázási lehetőségek korlátozottak.

Következtetés:

A WordPress egy blogplatformként felülmúlja a Wix-et. A Wix túl alapvető és számos alapvető tulajdonsággal nem rendelkezik.

4) Az adatok hordozhatósága

Az adatátvitel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tartalmaikat elmozdítsák, ha meg akarják csinálni. Ebben a szakaszban összehasonlítjuk az adatok hordozhatóságát a WordPress és a Wix alkalmazásban.

WordPress:

A felhasználók számára könnyű exportálni tartalmukat a WordPress-ben. Csak egy kattintásos exportőrrel a felhasználók letölthetik tartalmukat XML formátumban. Mivel a WordPress egy saját üzemeltetésű platform, a felhasználóknak lehetősége van biztonsági mentések készítésére, médiafájljainak letöltésére és a WordPress adatainak manuális exportálására. Ha nem elégedettek a jelenlegi host céggel, akkor gyorsan áthelyezhetik a WordPress webhelyet egy új web hostra.

Az adatok hordozhatósága

Wix:

A Wix-ben korlátozott lehetőségek vannak a tartalom másik platformon történő áthelyezésére. A felhasználók exportálhatják blogbejegyzésüket, ha az XML formátumban van, és manuálisan kell letölteniük az oldalakat, képeket, videókat és más tartalmat. A Wix a teljes tartalmat tárolja kiszolgálóin, és a felhasználók nem exportálhatják azokat másutt.

Következtetés:

Az adatátvitel szempontjából a WordPress sokkal jobb az adatok mozgatásában.

5) Könnyű használat

A blogkészítő webhely elindításakor a kezdők inkább úgy hozzák létre, hogy nem kell kódolni vagy bérezni egy weboldal-tervezőt. A felhasználók a Wix-ben és a WordPress-ben létrehozhatják webhelyüket kódolás nélkül. Ebben a szakaszban összehasonlítjuk, melyik platformot könnyű használni.

WordPress:

A felhasználók a vizuális szerkesztőt használhatják a tartalom írására. A WordPress rendelkezik egy téma testreszabóval, ha a felhasználó szerkeszteni szeretné a webhelyén használt témák tulajdonságait. Noha a WordPressnek nincs beépített drag and drop oldalkészítője, a felhasználóknak általános képet kell kapniuk a különféle szakaszokról, például testreszabásról, navigációs menükről, vizuális üzenet szerkesztőről stb. Van egy kis tanulási görbe, de a több ezer téma elérhetősége megkönnyíti a testreszabást a webhely számára.

Wix:

A felhasználók egyszerűen használhatják és a legjobb eszközöket kapják webhelyük Wix-ben történő felépítéséhez. Tartalmaz egy drag and drop felületet, és a felhasználók az elemeket bárhová elhúzhatják webhelyükön. A weboldalon átcsoportosíthatják a szakaszokat, tartalmat írhatnak és médiafelvételeket készíthetnek felhasználóbarát környezetben. Kiváló kezdőknek, akik nem tudják, hogyan kell kódolni.

Következtetés:

Wix a nyertes. A felhasználóknak nem kell időt fordítaniuk a platform megtanulására, vagy telepíteniük kell a plug-ineket a webhely létrehozásához. A WordPressnek van egy kis tanulási görbéje, és a webhely fejlesztéséhez szükséges pluginek telepítését igényli.

6) Alkalmazások és beépülő modulok

Harmadik féltől származó kiterjesztések, például az alkalmazások és a bővítmények további funkciókat adhatnak a webhelyhez. Ebben a szakaszban összehasonlítjuk a beépülő modulokat és az alkalmazásokat mindkét platformon.

WordPress:

Körülbelül 55 000+ ingyenes bővítmény érhető el a WordPress.org bővítményekben. Prémium pluginekkel is rendelkezik. A felhasználók szinte bármit megtehetnek a WordPress-en elérhető bővítményekkel. Mindenhez elérhető bővítmény.

Wix:

Körülbelül 200 alkalmazást tartalmaz, és ezek az alkalmazások széles skáláját biztosítják. Vannak ingyenes vagy egyszerű verziók, és egyes alkalmazások havi fizetéseket igényelnek, vagy az árak eltérőek lehetnek. A Wix-nek korlátozott alkalmazásgyűjteménye van, de az összes szükséges szolgáltatást lefedi.

wix alkalmazások

Következtetés:

A WordPress egyértelmű nyertes ezen a területen. A felhasználóknak sok WordPress bővítmény és alkalmazás közül választhatnak, és bár a Wix alkalmazáskönyvtára növekszik, továbbra is korlátozott ahhoz, amit a WordPress kínál.

7) e-kereskedelem összehasonlítása

Lássuk, hogyan hasonlítják össze a Wix és a WordPress az e-kereskedelemben, mivel a dolgok online értékesítése alapvető jellemzője, amelyet a legtöbb felhasználó keres, amikor egy platformot választ.

WordPress:

Az e-kereskedelmi webhelyek 42% -a WordPress-en fut. A WooCommerce segítségével a WordPress zökkenőmentes eljárássá teszi az online áruház létrehozását. Nagyon sokféle e-kereskedelem-bővítmény található, amelyet a felhasználók felhasználhatnak digitális vagy fizikai termékeik, előfizetések, események és egyebek értékesítésében..

Az e-kereskedelem beépülő moduljaihoz még vannak kiegészítő beépülő moduljai és dedikált témái.

Wix:

Az e-kereskedelem fizetős tervekkel jár a Wix-ben. Az ingyenes csomag felhasználók nem használhatják az e-kereskedelem áruházát a Wix-en. Frissíteni kell fizetett tervre. A WixStores csak az Authorize.net-et és a Paypal-t engedélyezi fizetési átjáróként.

A felhasználók harmadik féltől származó alkalmazásokat használhatnak az eladáshoz, de ez pénzbe kerülne, mivel ezeknek az alkalmazásoknak havi díja van.

Következtetés:

A WordPress + WooCommerce szabadságot, rugalmasságot és választási lehetőségeket kínál a Wix-hez képest. Ez egy tökéletes választás egy olyan online áruház létrehozására, amely a jövőben is növekedni fog.

Csomagolás

A WordPress mint weboldalak internetes közzétételi platformja sokkal jobb, mint a Wix. A felhasználók hosszú távon sok dolgot elérhetnek a WordPress segítségével. Reméljük, hogy e blog elolvasása elősegítette a megfelelő platform kiválasztását.

Olvassa el,

  • WordPress.com vs WordPress.org
  • WordPress vs Blogger

Szerző Bio:

Prajapati Prinsa olyan műszaki tartalomíró, aki szereti írni a WordPress webfejlesztésről, és megosztja a webfejlesztés világának legújabb fejlesztéseivel kapcsolatos ismereteit egy Siliconithub. Szereti továbbá megosztani ötleteit a CMS-ről, a különféle szoftverekről, programozási nyelvekről és technológiákról.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map