WordPress.com vs WordPress.org – melyiket válassza a blogjához?

Elindít egy weboldalt? A WordPress.com és a WordPress.org közötti különbség a kezdetektől zavart okoz. Ez a zavar gyakori, mivel a nevek szinte azonosak. Most felmerül a kérdés, hogy mi a különbség a kettő között, és melyiket kell bárkinek használni az első webhely elindításához.


A WordPress.org egy saját üzemeltetésű WordPress, amely a WordPress szoftver nyílt forráskódú programja, amelyet bárki letölthet, aki használni akarja. Szüksége van domain névre és webtárhelyre, majd teljes hatalommal rendelkezik mindenre.

Másrészt, a WordPress.com egy speciális webhely, ahogyan a WordPress.org szoftveren végrehajtódnak a szolgáltatások végrehajtása. Segít a webhely tárolásában és mindent irányít, de némi rugalmasságot igényel.

Ha meg akarja tudni a különbséget a WordPress.com és a WordPress.org között, akkor jobb, ha külön megvizsgálja az egyes platformokat.

A WordPress.org-ról

WordPress.org az egyik nagyon népszerű weboldal-platform, amely bárki számára elérhető 100% -ban. Csak domain névre és WordPress tárhelyre van szükség. Ez az oka annak, hogy önmagában üzemeltetett WordPress-nek hívják.

A WordPress.org előnyei

 • Bármit megtehet weboldalával, és testreszabhatja saját maga szerint.
 • Ingyenes, testreszabott és fizetett bővítmények érhetők el webhelyén.
 • A webhely a kívánt WordPress témák felhasználásával könnyen testreszabható.
 • Pénzt kereshet a WordPress webhelyekről hirdetései közzétételével.
 • A személyre szabott elemzéshez és követéshez olyan eszközt is használhat, mint a Google Analytics.
 • Az Ön által üzemeltetett WordPress használatával online üzletet hozhat létre digitális termékek, fizetések és szállítmányok eladására saját webhelyünkről.
 • Tervezheti a tagsággal foglalkozó webhelyeket és egy közösséget is létrehozhat webhelyén.

De a saját hátrányaival is jár.

A WordPress.org hátrányai

 • Mint minden weboldalhoz, szükség lesz webtárhelyre is. Ez az a hely, ahol a fájlokat tárolják. Amikor webhelye növekszik, akkor a web hosting is bővül.
 • Ön felelős a frissítésekért és az összes biztonsági másolatért.

Ha webhelyet szeretne létrehozni a WordPress.org segítségével, akkor lépésről lépésre írtam neked útmutatást:

 • Hogyan hozzunk létre egy WordPress webhelyet (lépésről lépésre)

Ha pénzt szeretne keresni a saját webhelyéről, akkor itt megnézheti a WordPress webhelyének 12 különböző pénzszerzési módszerét.

A Wordress.com-ról

A Wordress.com egy másik tárhelyszolgáltatás, amelyet a WordPress társalapítója alapított. Ha az előnyeire gondol, ez az egyik legjobb választás a hobbi bloggerek számára és azok számára, akik blogot kezdenek a saját családjuk számára..

A WordPress.com előnyei

 • 3 GB szabad hely. Ezt követően fizetett tervre kell váltania, hogy több helyet kapjon.
 • Ezzel nem kell aggódnia a biztonsági mentések és a frissítések miatt.

Megvannak a korlátozásai is, amelyek megkülönböztetik a WordPress.org-tól.

A WordPress.com hátrányai

 • A hirdetéseket minden ingyenes weboldalon elhelyezik, ezért a felhasználó látni fogja a hirdetéseket, és Ön nem fog pénzt keresni belőle. A WordPress.Org-lel ellentétben nincs engedélyezve hirdetései eladását a webhelyén.
 • Nincs engedélye a bővítmények vagy témák feltöltésére. Ha ingyenes verziót használ, akkor nagyon kevés a testreszabási lehetőség..
 • Nem adhat hozzá nyomkövető platformokat, és nem nyújt semmiféle e-kereskedelem funkciót.

Ezért most összefoglaljuk a WordPress.Org és a WordPress.com közötti különbséget.

Nagyon sok a különbség, de létfontosságú.

WordPress.com vs WordPress.org Összegzés

 • A WordPress.org webhelyen megkapja a teljes domaint, de a WordPress.com esetében egy aldomainet fog kapni..
 • A korlátozások száma a WordPress.com webhelyen több, mint a WordPress.org.
 • Te vagy a WordPress.org jelenlegi tartalmának tulajdonosa, de nem a WordPress.com.

Költségek mindkét platformon

A WordPress.com-ról és a WordPress.org-ról folytatott vitában zavar merül fel, mivel azt állítják, hogy a weboldal tervezése ingyenes. A költség a választott aspektusoktól függ.

A WordPress.org segítségével annyi weboldalt készíthet, amennyit csak tudsz, így költségmentesen is. De kevés költség merül fel, mint például a fent említett domain költségei és a tárhely. A WordPress.com segítségével azonban nem hozhat létre annyi webhelyet, amennyit csak akar. Egy bizonyos összeget követően fizetnie kell.

A webhely mindkét platformon beállította a kezelést

Két oldalon hatalmas különbség van a weboldal felállítása és kezelése szempontjából, beleértve a karbantartást is. Webhely létrehozásához a WordPress.com webhelyen csak egy fiókot kell tennie. Minden más dolgot érted tesznek. A webhely testreszabásával tartalmat hozhat létre. A műszaki részt is gondozták.

De viszont egy kicsit nehéz a webhely létrehozása a WordPress.org segítségével. Ez magában foglalja a szoftver letöltését, az adatbázis létrehozását, a WordPress feltöltését a szerverre és a telepítő szkript futtatását.

Most melyik a jobb – WordPress.com vagy WordPress.org?

Jól! ez a saját igényeitől függ. Ha blogoló vagy, és nem szándékozik pénzt keresni a saját webhelyéről, akkor el kell lépnie a WordPress.com webhelyen, és ha blogger vagy, és tartja szándékában pénzt keresni a saját webhelyéről, akkor válassza a WordPress.org lehetőséget. Szabadságot kínál webhelye fejlesztéséhez az Ön igényei szerint.

Egyes szakértők véleménye szerint a WordPress.org a jobb platform, amelyet a legtöbb blogger, nagy névvel rendelkező vállalkozás és a kisvállalkozás is használ..

Minden attól függ, hogy hol üzemelteti webhelyét, és hogy mekkora erővel rendelkezik rajta. Ennek alapján a két különbség felmerül. Azt mondhatjuk, hogy a WordPress.com webhelyen korlátozott marad, hacsak nem fizet pénzt a fejlett szolgáltatások használatáért. A hostolást könnyű elindítani, és sok dolgot gondoznak a karbantartással és a webhely biztonságával kapcsolatos kérdésekben.

Másrészt a WordPress.org teljes mértékben hatalommal bír minden tekintetben. Ily módon növekszik a webhely lehetősége. Ön dönti el, hogyan működtetheti és karbantarthatja a weboldalt.

Olvassa el még:

 • 15 ok, amiért a WordPress-t választja vállalkozásának 2020-ban
 • 10 legjobb ingyenes webtárhely-szolgáltató 2020-ban
 • Wix vs WordPress

Záró szavak

Láthatjuk, hogy a WordPress.com és a WordPress.org között nincs olyan konkrét válasz, amely jobb a lekérdezésre, és adott követelmények alapján eldönthetjük, melyik a jobb ebben a helyzetben..

Azt javaslom, hogy válassza a WordPress.org alkalmazást akkor is, ha nem akar pénzt keresni a webhelyén. Mert ha pénzt szeretne keresni a blogjából, vagy ha speciális szinten szeretné testreszabni webhelyét, akkor szüksége van a WordPress.org platformon. Ezért csak a WordPress.org platformot kell választania webhelyének elkészítéséhez.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map