Top 10 najboljih alata za bloganje koje bi svaki Bloger trebao koristiti u 2020. godini

Bloganje je jedna od najboljih aktivnosti koja će povećati vaše poslovanje na mreži. Za blog je potrebno mnogo vještina da biste postigli uspjeh u svom poslu. To možete postići korištenjem najboljih alata za bloganje.


Pročitajte i: WordPress vs Blogger: Koja je najbolja platforma za bloganje?

Ovi će vam alati pomoći u stvaranju, objavljivanju i promociji vašeg sadržaja na pravilan i učinkovit način. Na raspolaganju je mnogo alata, ali ovdje je WPressBlog nabrojao 10 najboljih alata za bloganje koje biste trebali koristiti u 2020. godini.

Najbolji alati za bloganje koje bi svaki Bloger trebao koristiti

Popis 10 najboljih alata za bloganje za 2020. godinu

1. WordPress

Da biste započeli bloganje, potrebna vam je web stranica. WordPress je najbolji CMS za stvaranje web stranice za bloganje. Trenutno više od 74,6 milijuna web stranica pokreće WordPress. WordPress ima mnogo korisničkih značajki koje mogu lako započeti s blogovanjem na WordPress web mjestu. Ispod su prednosti korištenja WordPressa:

 • Jednostavnost korištenja: WordPress je vrlo jednostavan za korištenje, tako da svatko može izvršiti promjene na web mjestu.
 • Bloganje s bilo kojeg mjesta: Jednostavno se možete prijaviti na svoju web stranicu s bilo kojeg računala i nastaviti s bloganjem.
 • Nije potrebno kodiranje: U WordPressu možete objaviti članak, prenijeti slike, videozapise, dokumente bez ikakvog znanja o programiranju.
 • Dodaci: Na raspolaganju su mnogi besplatni i premium dodaci. Ovi dodaci pomoći će vam da upravljate svojim blogom.
 • Ugrađena značajka bloganja: WordPress je izvorno pokrenut kao platforma za bloganje tako da lako možete upravljati komentarima, pretplatama putem e-pošte, postovima na blogu i mnogim drugim.
 • Više korisnika: Možete stvoriti koliko god korisnika želite. Također, korisnicima možete dodijeliti različita dopuštenja.

2. Web hosting

web hosting bluehost

Bluehost je najbolja i službeno preporučena tvrtka pružatelja usluga hostinga za WordPress. Možete postaviti svoju web lokaciju na Bluehost i povećati brzinu i performanse web stranice što će vam pomoći u optimizaciji tražilice.

Bluehost pruža besplatnu domenu sa svojim hosting planom tako da ne morate trošiti dodatni novac na kupovinu domene. Ako ne znate izradu web mjesta na Bluehostu, pogledajte ispod videozapisa. Cjelovit vodič o “kako stvoriti web stranicu pomoću Bluehosta” nalazi se ovdje korak po korak.

Pročitajte i:

 • Pregled Bluehosta
 • Najbolji pružatelji web hostinga u 2020. godini

3. Yoast SEO dodatak

Yoast SEO je najpopularniji SEO dodatak za WordPress. Da biste ostvarili promet putem web stranica s tražilicama, morate ga optimizirati, a to se može jednostavno učiniti pomoću Yoast dodatka.

U ovom su dodatku dostupne mnoge SEO značajke poput promjene meta naslova i meta opisa, URL-ova, sitemapova itd. Ako do sad niste koristili ovaj dodatak, dolje će vam videozapis pomoći u postavljanju dodatka..

4. Alat za ispitivanje čitljivosti

alat za ispitivanje čitljivosti

Da biste postigli uspjeh u bloganju, vaš sadržaj mora biti čitljiv. Korisnici uvijek ignoriraju čitanje članaka koji su napisani na visoko tehničkom jeziku i na robotski način. Ovdje je “Alat za ispitivanje čitljivosti”Igra najveću ulogu. To će vam pomoći u provjeri je li vaš blog čitljiv ili ne.

5. SEMrush

SEMRUSH

Ako se bavite bloganjem, onda možete shvatiti da u vašoj niši postoje i drugi blogeri koji blogiraju. Da biste se natjecali s njima morate optimizirati svoj blog. To možete učiniti pomoću SEO alata, ali na tržištu je previše SEO alata koji će biti zbunjeni oko korištenja alata.?

SEMrush je najbolji SEO alat koji će vam pomoći u optimizaciji vašeg bloga. Korištenjem SEMrush-a možete napraviti analizu konkurencije i moći znati njihovu strategiju izgradnje veza, istraživanje ključnih riječi, analizu prometa i mnoge druge.

Preporučujem SEMrush jer je to najjeftiniji i najbolji SEO alat na tržištu. Nabavite besplatno probno razdoblje SEMrush za 30 dana odavde.

Također, pročitajte najbolje alate za istraživanje ključnih riječi za SEO u 2020. godini.

6. BuzzSumo

buzzsumo

BuzzSumo je najbolji alat za pronalaženje novih tema u vašoj industriji. Odaberite ključnu riječ koju želite visoko rangirati i pretražite je na BuzzSumo, pronaći ćete vrh članke koji imaju najveći angažman na društvenim medijima. Odaberite jedan od njih, a zatim napišite članak bolji od tog i objavite ga na društvenim medijima. Povećat će promet na vašoj web stranici u vrlo malo vremena.

7. Buffer

Pufer je najbolji alat za bloganje koji će uštedjeti vaše dragocjeno vrijeme. Možete zakazati svoje postove na Facebooku, Twitter tweetove, Google plus postove, Instagram slike i objavljivati ​​u izabrano vrijeme na društvenim mrežama.

Ako ne želite odabrati vrijeme objavljivanja postova, ova će aplikacija objaviti vaše postove u najboljem trenutku kako biste maksimalno iskoristili društvene mreže. Buffer je dostupan u besplatnoj i plaćenoj verziji.

8. Google Analytics

google analytics

Ako blogujete nekoliko mjeseci, pišete članke i promovirate ih na društvenim mrežama, a sada želite znati rezultat svih tih aktivnosti, Google Analytics alat će vam vrlo dobro pomoći.

Google Analytics jedan je od najpopularnijih alata za bloganje koji svi blogeri trenutno koriste. Možete provjeriti sve aktivnosti korisnika na blogu od ulaska i izlaska iz bloga.

U odjeljku u stvarnom vremenu prikazat će se koji korisnici trenutno pregledavaju vašu web stranicu. Odjeljak za publiku prikazat će lokaciju korisnika, preglednik, operativni sustav itd. Odjeljak za stjecanje prikazat će vam kako su ljudi pronašli vašu web lokaciju, a odjeljak Ponašanje će prikazati aktivnost korisnika na vašem blogu.

Ako ste novi korisnik Google Analytics-a ovdje je vodič za početnike koji će vam pomoći razumjeti i postaviti.

9. Gramatički

Grammarly

Ako niste ozbiljni u pogledu pravopisnih i gramatičkih grešaka u svom sadržaju, brzo ćete izgubiti korisnike. Jednom kada korisnik ustanovi da je vaš sadržaj vrlo razumljiv i lako čitljiv, tada su šanse za povratak tom korisniku vrlo velike.

Grammarly pomoći će vam da učinite čitljivim sadržaj svog bloga otkrivanjem i isticanjem pogrešnog pravopisa, gramatike i netočne interpunkcije. Ne samo da će otkriti pogreške u sadržaju, već će predložiti i ispravno rješenje pogreške.

Gramatički je dostupan u besplatnoj i plaćenoj verziji. U plaćenoj verziji možete sadržaj učiniti čitljivijim jer će pronaći više pogrešaka i pružiti njihovo rješenje.

10. Pixabay

Da biste stvorili jedinstvenu i pravilnu sliku za svoj blog blog, trebate imati dizajnerske vještine i vrijeme. Ako tada nemate oba Pixabay je najbolje sredstvo za vas. Na raspolaganju je previše besplatnih fotografija koje možete koristiti na svom blogu.

Zaključak

Svi gore navedeni alati za bloganje zasigurno će vam uštedjeti puno vremena i također vam pomoći u povećanju produktivnosti.

Javite mi koji je vaš omiljeni alat za bloganje u nastavku odjeljka za komentare.

Pročitajte i,

 • Top 10 Blogeri Indije
 • Top 10 Blogerica svijeta
 • Najbolji dodaci Google Adsense za WordPress
 • 10 razloga zašto niste uspješan bloger (i kako biti!)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map