7 najboljša platforma za gostovanje Jenkins za male in podjetne

Naj vaša naslednja platforma gosti vaše Jenkins, zato se osredotočite na gradnjo in razvoj.


Če ste razvijalec ali v DevOps, je zelo malo verjetno, o katerem še niste slišali Jenkins.

To je odprtokodno orodje za avtomatizacijo, ki pomaga pri nenehni integraciji in nadaljnji dostavi v programskem ciklu. Na voljo je več vtičnikov, ki vam pomagajo pri izdelavi ali uvajanju kode in avtomatiziranju stvari. Jenkins je mogoče namestiti v operacijski sistem Windows, macOS ali UNIX.

Neprekinjena integracija (CI) je praksa razvoja programske opreme, v kateri lahko razvijalci svojo kodo potisnejo v shrambo večkrat na dan. Jenkins je najbolj razširjeno orodje za stalno integracijo. Jenkins ima zelo pomembno vlogo pri vodenju CI / CD plinovodov. Projekte gradi nenehno in jih uresničuje z vključevanjem v tehnologije za testiranje in uvajanje.

Lahko rečem, da je Jenkins najpomembnejše orodje v celotnem življenjskem ciklu DevOps. Torej, nujno je gostovati Jenkins na zanesljivi platformi. Samodejno vodenje in upravljanje lahko postane zelo hiter postopek, še posebej, ko začnete s skaliranjem in imate na voljo več elementov. Obstaja več možnosti gostovanja platform za Jenkins, ki jih lahko uporabite.

Če ste novinec in ste radovedni, da se učite Jenkins, potem si oglejte ta spletni tečaj.

Če potrebujete samo Jenkins, potem lahko namestite na svoj lokalni računalnik in opravite delo. Če pa delate v skupini ali želite imeti dostop do interneta, morate to gostiti v Cloudu. Ena od možnosti bi bila, da dobite oblak VM in sami namestite in vzdržujete ALI pustite strokovnjaku, da upravlja z upravo in upravljanjem strežnika namesto vas.

Naslednji ponudniki ponujajo upravljano gostovanje Jenkinsov, kjer plačujete za tisto, kar uporabljate ali mesečno in vam ni treba skrbeti za upravljanje strežnika, popravke itd..

Google Cloud Platform

Googlova platforma v oblaku je eden najboljših ponudnikov storitev v oblaku. V zadnjih nekaj letih je imel GCP in njegove storitve so precej narasle.

Jenkins, ki gradi na Googlovem oblaku, bo tekel hitreje s prilagodljivo infrastrukturo in predvidljivimi zmogljivostmi. Nadgradnjo in povečanje stopnje namestitve na Jenkins je mogoče samodejno uporabiti s pomočjo Google Kubernetes Engine.

gcp jenkins arhitektura

Na zgornjem diagramu lahko vidite, da se ustvari račun storitve v GCP identiteti in upravljanju dostopa (IAM). Ta račun storitve se doda mojstru Jenkinsa in nato ustvari Jenkinsove zastopnike. Artefakti so shranjeni v oblaku za shranjevanje Googlove platforme. Starejše artefakte se po določenem obdobju premaknejo v različne razrede shranjevanja, da zmanjšajo stroške zadrževanja joškov.

Dovolj je razlogov, zakaj morate gostovati z Jenkins v Googlu Cloud. GCP-ov računalniški motor Jenkins vtičnik ustvarja hitrejše izdelave in zagotavljanje strojev na zahtevo. Z Googlovim oblakom dobite domačo podporo Kubernetes. Cevovod CI / CD lahko ustvarite z uporabo Jenkinsa in Kubernetesa enostavno. Kubernetes v Googlovem oblaku skrbi za vso prilagoditev in uravnavanje nalaganja Jenkinsove uravnave. Omogoča vam podrobna poročila o morebitnih varnostnih ranljivostih takoj po nastanku. Z uveljavljanjem samodejnega preverjanja pravil zagotavlja, da so nameščeni samo preverjeni artefakti. Vtičnik Jenkins GKE olajša postopek izvajanja testov in uvajanje artefaktov v Google Kubernetes Engine (GKE).

Pri plačilu za to, kar uporabljate model, stroški nastanejo šele, ko Jenkins vodi tečaje.

»GCP omogoča enostavno skaliranje Jenkins. Z več kot 350TB mesečnega prenosa podatkov in Jenkinsovimi razširitvami na 670 vCPU-jev smo lahko zmanjšali izvedbo sestavljanja iz dni v minuto. In z obračunavanjem na sekundo plačujemo samo tisto, kar uporabimo. ” – Tony Espley, vodja DevOps, PCMS Group plc

Kamatera

Kamatera je ponudnik storitev v oblaku z 20+ let izkušenj. Zagotavljajo tudi platformo za gostovanje Jenkins. Tam je podpora 24 x 7 najboljša.

Jenkins na Kamateri lahko postavite v nekaj sekundah brez potrebnih nastavitvenih stroškov. Storitev lahko prekličete, kadar se želite odjaviti, zato ni potrebna nobena obveznost. Izbrati morate samo različico Jenkinsa, ki jo želite namestiti, in območje, kamor se mora namestiti.

različica kamatera jenkins

Na koncu izberite konfiguracijo, ki jo ponuja Kamatera, to je to. Izklicna cena, ki jo zagotavlja Kamatera, je le 4 $ / mesec, kar je najboljše v industriji. Začnete lahko z njihovo 30-dnevno brezplačno preizkusno različico.

konfiguracija kamatera

Spletne storitve Amazon

Spletne storitve Amazon je največji ponudnik storitev v oblaku trenutno na trgu v oblaku. AWS ponuja gostujočo platformo za orodja, kot je Jenkins.

V AWS lahko Jenkins namestite v Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2). Okolje Jenkinsa bo umeščeno v Amazon Virtual Private Cloud (Amazon VPC). Za shranjevanje bo uporabil tudi prostornino Amazon Elastic Block Store (EBS).

Tako bo izgledala arhitektura:

aws jenkins arhitektura

Cene bodo odvisne od vrste konfiguracije, ki jo izberete za namestitev Jenkinsa na AWS. Lahko ga zaženete na brezplačni ravni AWS za 1 uro; stroški bodo 0 $. Če mesečno uporabljate m4.large primer z 40 GB pogonom EBS, bo cena znašala približno 89 $ / mesec.

Z uporabo računa AWS za vodenje Jenkinsov boste plačevali samo tisto, kar uporabljate. In glede na potrebe lahko spreminjate lestvico navzdol ali navzgor. To je najprimernejša, varna in zanesljiva možnost za gostovanje Jenkins.

Oblačne čebele

Oblačne čebele zagotavlja storitve neprekinjene dostave programske opreme. Nenehna dobava je zelo pomembna za organizacije, ki prehajajo v okolje DevOps. Kohsuke Kawaguchi, ki je bil ustanovitelj projekta Jenkins, je trenutno glavni znanstvenik in CTO pri Cloudbeesu. V Cloudbeesu zdaj deluje veliko drugih glavnih zaveznikov projekta Jenkins.

Fantastična lastnost ponudbe Cloudbees je svetovalka oblačenja Cloud Jenkins. Odgovoren je za dajanje priporočil za vaše gradnje Jenkins in tudi za pomoč pri morebitnih težavah pri sestavljanju. Ta funkcija je v celoti brezplačna pri Cloudbees-u, za to funkcijo pa skrbijo Jenkinsovi strokovnjaki v Cloudbees-u.

 • Nastavitev je enostavna Jenkins lahko prenesete, namestite in zaženete v nekaj sekundah, ročni poseg ni potreben.
 • Imajo ekipo Jenkinsovih strokovnjakov, ki so odgovorni za to, da vam Jenkinsovo okolje zagotavlja visoko stabilnost
 • Morda ste se v preteklosti soočali z neuspešnimi gradnjami, vendar ne več z Cloudbees Jenkins. Tudi nadgradnje so zelo gladke.
 • Program Cloudbees Assurance navaja vse različice vtičnikov, ki so temeljito preizkušene in varne za uporabo.
 • Z Cloudbees dobite tudi upravno nadzorno ploščo, imenovano Beekeeper Upgrade Assistant. Prikaže vse tekače vtičnika Jenkins in priporočene ukrepe.

Distribucija CloudBees Jenkins je na voljo v AWS, Digitalocean, Google Cloud, Microsoft Azure in VMWare.

DigitalOcean

DigitalOcean je zelo znan ponudnik storitev v oblaku. DigitalOcean marketplace ima aplikacijo z imenom Onjection Jenkins, ki na platformi DigitalOcean uporablja Jenkins. Zaradi odlične združljivosti z vsemi orodji DevOps lahko z orodjem Onjection hitro skenirate, zgradite, preizkusite in namestite aplikacije..

Injekcija Jenkins je CI / CD orodje, ki je pripravljeno za izdelavo. V Onjection Jenkins so integrirani in konfigurirani več vtičnikov, kot so Ant, Maven, Docker, Kubernetes Pipeline, Git itd..

Servana

Servana odpravlja vse težave, s katerimi se srečujete v CI / CD plinovodu. Ni vam treba skrbeti o napakah v svojih različicah ali zamudi pri izdaji.

Za uvedbo Jenkinsa uporabljajo distribucijo Cloudbees Jenkins. Vključuje več vtičnikov za varnost in upravljanje Jenkins.

Gostovalne storitve ponuja v lastnih podatkovnih centrih ali na svoji več oblačni platformi. Obstaja eno samo polje za razvoj in dobavo programske opreme.

Zagotavljajo lahko storitev na ravni proizvodnje, kar zagotavlja doslednost in kakovost. Spodaj je na voljo nekaj drugih funkcij:

 • Zero vzdrževanje
 • Zagotovljeno neplačilo
 • Spremljanje 24 × 7 z možnostmi v realnem času
 • Ops nadzorna plošča
 • Vsako uro šifrirane varnostne kopije
 • IP-seznam
 • Predloge za cevovod QuickStart

Omogoča 14 dni brezplačno preizkusno različico, če dobite pod sredstvi:

 • Upravljana identiteta & Dostop
 • CICD avtor Jenkins
 • Osem razvijalcev & uporabniki
 • Sedem dni hrambe podatkov
 • Shranjevanje artefaktov s kapaciteto 50 GB
 • Shramba predpomnilnika 5 GB
 • Osem sočasnih cevovodov
 • PAYG agenti

Microsoft Azure

Microsoft Azure je 2. najboljša storitev v oblaku, ponudnik. Jenkins lahko gostite v programu Microsoft Azure ali pa razširite obstoječo Jenkins arhitekturo s storitvami Azure. To vam bo pomagalo pri centralizaciji vaše avtomatizacije gradnje in tudi povečalo razmestitve v skladu s potrebami projekta.

jenkins azure

Obstajajo trije načini za namestitev Jenkinsa na Azure:

 1. Uporaba predloge Jenkins rešitev. To predlogo lahko uporabite z minimalnim znanjem Azure za konfiguriranje Jenkinsove instance
 2. Za namestitev Jenkinsa lahko uporabite virtualne stroje Azure
 3. Znotraj vsebnika Azure, ki teče na gruči Kubernetes

Predloga Jenkinsove rešitve bo namestila najnovejšo različico Jenkinsa, vključno z orodji in vtičniki, kot so git, azurni poverilniki, Azure VM in vtičniki vtičnikov, vtičnik za shranjevanje azure, azurni CLI itd..

jenkins azure storitve

Tako izgleda arhitektura z Jenkinsovo uvajanjem na Azure. Jenkins Server deluje na virtualnem računalniku Azure. Vse teče znotraj virtualnega omrežja, tako da se lahko med seboj povežejo z logičnim ločevanjem. Podomrežje izolira strežnik Jenkins, tako da lahko dobro upravlja z omrežnim prometom. Artefakti sestavljanja, ki jih ustvarijo Jenkins-ove gradnje, so shranjeni v shrambi Azure Blob. Azure Active Directory skrbi za preverjanje pristnosti uporabnikov in določa politike in dovoljenja za vsako vlogo v delovnem toku. Azure Monitor opazuje azurni virtualni stroj, na katerem vodi Jenkins. Upravljani diski so odgovorni za vzdrževanje stanja strežnika Jenkins in zagotavljanje obnovitve po katastrofi. Azure Key trezor in vse skrivnosti in ključi za zagotavljanje virov Azure.

Zaključek

Pametna odločitev je gostovati Jenkins na kateri koli od zgoraj omenjenih gostovalnih platform Jenkins in pustiti, da skrbi za vodenje in upravljanje zgradb. Izberite svojo platformo za gostovanje Jenkins zdaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map