7 Zanesljiva rešitev za gostovanje JSON za vašo moderno uporabo

JSON je nedvomno postal neizogiben na spletu. To je najljubši format za ogromno paleto spletnih storitev, vključno z velikimi igralci.


Če naštejemo le nekaj najboljših podjetij, kot so Google, Twitter in Facebook uporabniški podatki v obliki JSON. Do leta 2013 je Twitter podpiral XML, vendar je v naslednji verziji prenesel uporabo JSON-a.

Ko Android razvijalec želi navesti, da aplikacija potrebuje dovoljenje uporabnika, oblika je napisana v JSON, XML, YAML in še več. Vendar JSON zasenči vse te, da so vsi v formatu, ki se jih lahko lotijo, da komunicirajo z različnimi programi na internetu.

Zakaj?

Zato si oglejmo kratek koncept JSON.

Kaj je JSON?

JavaScript Object Notation (JSON) je besedilna oblika predstavitve podatkov na podlagi urejenega seznama in parov ključ-vrednost. Z njimi lahko shranjujete podatke na logičen in organiziran način, tako da lahko do njega neboleče dostopate. Uporablja se tudi za izmenjavo podatkov med spletnimi strežniki in odjemalci.

Poleg izmenjave podatkov ga lahko uporabljate tudi za migracijo baz podatkov, na primer iz JSON v SQL. Podatke lahko celo izvozite s pomočjo JSON-a iz registriranih spletnih aplikacij.

Čeprav JSON izvira iz JavaScript, je neodvisen od jezika, kar pomeni, da lahko različni programski jeziki razčlenijo podatke.

Kaj je skrivnost njegove priljubljenosti?

JSON ponuja edinstveno in vrhunsko uporabniško izkušnjo. Olajša enostavnejšo skladnjo, če obstaja neposredna metoda predstavljanja podatkov. Veliko ljudi je tudi ugotovilo, da so objektni dobesedni jeziki JavaScript popolna oblika za prenos objektno usmerjenih podatkov po omrežju.

Ko pišete svoje črtne kode v Javascriptu, oblika JSON poenostavlja nalaganje podatkov v drevesa in olajša nemoteno delo z njimi. Celovito formatira podatke, da prihrani pasovno širino in poveča čas odziva med komunikacijo s strežnikom.

Od enostavnega prenosa podatkov do berljivega in lahkotnega kodiranja, je z JSON vse brezhibno. Zaradi svoje izjemne priljubljenosti je veliko baz podatkov razširilo izvorno podporo za JSON. Na primer, MySQL in PostgreSQL sta na voljo s podporo za izvorne podatke JSON za shranjevanje in poizvedbe.

Zakaj hraniti JSON na zanesljivem gostovanju?

Poslovni procesi vključujejo veliko papirja. Ko čas napreduje, boste svoje podjetje lahko plavali v oceanu papirja, ki postane težek za shranjevanje in upravljanje teh podatkov.

Veste, kako ranljiv je internet s kibernetskimi tatovi, ki čakajo na to priložnost, da ukradejo vaše podatke in vam povzročijo težave. S pomočjo varne platforme gostovanja lahko svoje podatke shranite pred zlonamerno programsko opremo, DDoS in drugimi grožnjami. Za zaščito zasebnosti podatkov lahko nastavite tudi napredne ravni preverjanja pristnosti in spremljanje sej.

Zdaj pa razpravljamo o najboljših storitvah gostovanja JSON za varno shranjevanje podatkov.

Vultr

Z Shranjevanje predmetov Vultr, imate fleksibilnost za integracijo s tretjimi orodji in aplikacijami, ki jih omogoča S3. Prilagodljiva arhitektura shranjevanja predmetov na zahtevo zagotavlja večjo zanesljivost podatkov in manjšo zapletenost upravljanja.

Ker 3-krat samodejno klonira vaše podatke, boste lahko prepričani v trajnost in razpoložljivost podatkov. Razširite ali skrčite svoje potrebe po shranjevanju podatkov, tako da dodate predmete ali jih odstranite. Zagotavlja visoko zmogljivost, saj ponuja tehnologijo predpomnjenja NVMe.

Za aplikacije lahko shranite tudi statične predstavnosti, vključno s slikami, videoposnetki in zvokom. Poenostavi shranjevanje, saj vam omogoča, da povečate ali zmanjšate porabo glede na vaše potrebe.

Uporabite široko prizorišče rešitev po meri, vključno s izvornimi točkami CDN, shranjevanjem podatkov aplikacij v oblaku, shranjevanjem zgodovine dnevnikov, nastavitvijo obnovitve po katastrofi, arhiviranjem večjih naborov podatkov in še več.

Vultr odlikuje namestitev aplikacije z enim klikom, lokalni SSD in Intel procesorji za visoke zmogljivosti. Ima 17 podatkovnih centrov po vsem svetu in neomejeno kombinacij OS, vključno s CentOS, Ubuntu, Windows, Debian in FreeBSD. Ponuja tudi močne dodatke, kot so posnetki, zaščita DDoS, požarni zid in prilagodljivo mreženje.

Cena: začne se s 5 USD / mesec, 250 GB pomnilnika, 1000GB pošiljanje podatkov na mesec

A2 gostovanje

A2 gostovanje je znan po hitrih in zanesljivih gostovalnih rešitvah, prilagojenih vašim potrebam. JSON omogoča privzeti format s PHP namestitvami in ponuja 20X hitrejšo izkušnjo z gostovanjem na svojih turbo strežnikih.

Uporablja vrhunsko programsko opremo za razvoj, kot so PHP, MySQL, Python, PERL, PostgreSQL, Apache, Node.js in MariaDB. Poleg tega vam omogoča brezplačen dostop do SSH in SSL certificiranja. Gostovanje A2 preprečuje vaše podatke pred spletnimi grožnjami, tako da brezplačno vključuje zaščito HackScan skupaj z zaščito DDoS.

A2 zagotavlja 99,9% uptime prek visoko zmogljivih strežnikov, tako da lahko kadar koli dostopate do podatkov. Ponujajo kup drugih možnosti za gostovanje programske opreme, vključno z Ubuntu Server, Nginx, Apache Tomcat, IonCube in Perl 5.10.

Amazon S3

Amazonova storitev preprostega shranjevanja oz Amazon S3 ponuja visoko kakovostno razpoložljivost podatkov, razširljivost, zmogljivost in varnost. Ni pomembno, kako veliko ali majhno je vaše podjetje; ima rešitev za vse za shranjevanje podatkov.

Lahko zaščiti vaše podatke za različne primere uporabe, vključno z mobilnimi aplikacijami, spletnimi mesti, podjetniškimi aplikacijami, analitiko velikih podatkov, napravami IoT in še več. Uporabniške prijazne funkcije upravljanja vam pomagajo shraniti in organizirati podatke ter jih nato nastaviti z učinkovitimi kontrolami dostopa.

Amazon S3 ponuja visoko stopnjo trajnosti podatkov z ustvarjanjem in shranjevanjem kopij vseh objektov, ki podpirajo S3. Zato so vaši podatki dostopni kadar koli in so varni pred grožnjami in napakami. Ponuja cenovno dostopne razrede za shranjevanje, ki podpirajo različne ravni dostopa do podatkov.

Amazon S3 je popolnoma skladen s HIPAA / HITECH, PCI-DSS, direktivo EU o varstvu podatkov, FedRAMP in FISMA. Poleg tega ponuja zmogljivosti za revidiranje, podvajanje podatkov, upravljanje nadzora dostopa, integracije S3 z uporabo Amazon Macie, dnevnike dejavnosti in še več.

Z uporabo S3 Select lahko dobite podmnožice podatkov o objektu in povečate uspešnost poizvedb. Njegova poizvedba na mestu omogoča izvajanje analitike velikih podatkov, poizvedbo S3-omogoča podatke s izrazi SQL s pomočjo Amazon Athena in analizo podatkov z uporabo Amazon Redshift Spectrum.

Morda boste želeli preveriti tudi nasvete za varnost S3.

GitHub

Zaupa več kot 50 milijonov razvijalcev, GitHub je vaš popoln gostiteljski partner, kjer je upravljanje datotek in dostop do njih preprost. Ne samo da nudi fleksibilen nadzor gostovanja in natančen nadzor dostopa do podatkov, ampak ga tudi s svojo GitHub Enterprise Cloud podpira z močno varnostjo in zanesljivostjo..

GitHub na enem mestu gosti toliko odprtokodnih, zasebnih in javnih skladišč. Vsak od njih je opremljen z naprednimi orodji, ki vam lahko pomagajo pri gostovanju, dokumentaciji, izdaji kod in še več. To poenostavlja vaše delo med rokovanjem z velikimi datotekami s pomočjo Git LFS.

Uporabite GitHub Enterprise Server, da ga namestite v svoj podatkovni center. Lahko ga umestite tudi v zasebni oblak prek Amazon Web Services, Google Cloud ali Azure. Prilagodite vsak postopek z intuitivnim API-jem skupaj z aplikacijami GitHub.

Omogoča brezhibno integracijo orodij, ki jih uporabljate za lažji učinkovit potek dela. Pomaknite svoje podatke v oblak prek vgrajenega CI / CD-ja. Pakete GitHub lahko uporabljate in prenašate neomejene podatke v okviru GitHub Action.

Za zaznavanje varnostnih ranljivosti uporablja CodeQL, ki je vrhunski motor za analizo semantičnih kod.

Google Shramba v oblaku

Google Cloud je rešitev na enem mestu za vse potrebe po shranjevanju predmetov, ki jih podjetja in razvijalci zaupajo po vsem svetu. Omogoča obsežen, enoten in trajen pristop za shranjevanje in zaščito vaših podatkov.

Z uporabo upravljanja življenjskega cikla objekta (OLM) lahko konfigurirate podatke in jih samodejno preusmerite v poceni razrede shranjevanja na podlagi vaših meril.

GCP vam omogoča fleksibilno gostovanje podatkov o JSON in aplikacijah na želeni lokaciji in na način, ki ga želite shraniti, glede na potrebe po zmogljivosti. Ponuja različne razrede shranjevanja, s katerimi lahko določite ceno in razpoložljivost.

Obstajajo štirje razredi za shranjevanje:

 • Standard je optimiziran za visokofrekvenčni dostop in zmogljivosti.
 • Bližnja linija za dostop do podatkov redko z visoko vzdržljivostjo in hitrostjo
 • Hladna linija za dostop do podatkov nekajkrat v letu z visoko vzdržljivostjo in hitrostjo
 • Arhiv za dostop do podatkov enkrat na leto z dostopnostjo

Podpira številne primere uporabe, vključno z integriranim shrambo podatkov za računalništvo, strojno učenje in analitiko, shranjevanje in pošiljanje medijske vsebine, arhivov in varnostnih kopij. Različico predmetov lahko uporabite za ustvarjanje in shranjevanje kopij predmetov, če so prepisane ali izbrisane.

Poleg tega lahko določite pravilnike hrambe, zadržite predmet za ublažitev brisanja, šifriranje in upravljanje podatkov prek storitve upravljanja s ključi v oblaku in onemogočite ACL-je objektov za nadzor dostopa. Shranjevanje podatkov lahko konfigurirate tudi z uporabo ključavnice Bucket Lock, pošiljate obvestila, dnevnike revizij in nadzorujete dostop z oblakom Identity & Upravljanje dostopa (IAM).

JSONbin

Z JSONbin ob strani vam ni treba konfigurirati baze podatkov ali postavljati začasnih strežnikov, da bi lahko preizkusili napredne aplikacije. Z njim lahko brezplačno shranite vse podatke in brezplačno preizkusite svoje aplikacije.

Ko ustvari nov zapis, ustvari in shrani predmetne kopije. Lahko tudi pridobite zadnje posodobitve ali izvirni zapis, ko jih potrebujete. Ko se prijavite v JSONbin, vam posreduje skrivni ključ, s katerim lahko ustvarite svoje zasebne zapise.

Ko prenesete veljavni tajni ključ, lahko posodobite ali si ogledate svoje zapise, da ohranite zasebnost in varnost. Ponuja funkcijo zbiranja, kjer lahko shranjujete in urejate podatke v določenem vrstnem redu. Lahko uporabite celo njegovo poizvedbo po meri za dostop do več zapisov z definiranjem filtrov.

S spletnimi brskalniki lahko kadar koli ustvarite, izbrišete ali posodobite podatke. Ponuja popolnoma prilagojeno nadzorno ploščo, kjer lahko ustvarite zasebne ali javne zabojnike. Če želite dobiti informacije o upravljanju zapisov in ustvarjanju zabojev, lahko uporabite njegovo referenco API.

Svoje zapise lahko preverite z dokumenti Schema, ki jih lahko priložite z zbirkami. Prejemanje e-poštnih sporočil v realnem času o vlogah API-ja. Dodate lahko nove člane in jih učinkovito upravljate s funkcijo upravljanja z ekipami.

n: točka

Nastavitev končnih točk JSON in urejanje podatkov je možno v nekaj sekundah n: točka. Če želite začeti, lahko s pomočjo lahkega povratnega polja n: point ustvarite podatke, določite strukturo podatkov s shemo JSON in jo nato zaklenete, da preprečite brisanje ali preglasitev.

Zdaj lahko zagotovite dostop do svoje ekipe, kjer lahko posodabljajo zapise, ne da bi ovirali izvirne podatke. Urejanje podatkov je brez napora, saj lahko hitro ujame napake in omogoča sintaksi predmetov JavaScript, ki je prilagodljiv.

Za dostop do določenih podatkov dodajte indekse matrike ali lastnosti lastnosti v URL API. Dostop do API-ja je možen od koder koli, ki uporablja svoje funkcije CORS.

Zaključek

Sodobna podjetja vsak dan vključujejo veliko papirja, kar s časom postane težko obvladljivo. Prav tako so vaši podatki izpostavljeni spletnim grožnjam in fizičnim poškodbam, ki vas lahko stanejo več, kot ste predvidevali. Toda ne pozabite, pojdite brez papirja in dovolite, da omenjene storitve gostovanja, kot je omenjeno zgoraj, shranijo vaše podatke in upravljajo povezane strežnike, da vas lajšajo pred dodatnimi glavoboli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map