8 Najboljša upravljana platforma gostovanja MySQL za vašo aplikacijo

MySQL je najpogosteje uporabljen mehanizem odprtokodnih baz podatkov na Linuxu in platformah v oblaku. Skoraj vsak ponudnik storitev spletnega gostovanja ponuja osnovni primerek MySQL, vključen v njegove načrte spletnega gostovanja, brez dodatnih stroškov.


Spletna zbirka podatkov + zbirka podatkov, ki gostuje, je najprimernejša možnost za nova spletna mesta ali spletna mesta z malo prometa, saj kombinacija sistemskega skrbnika osvobodi vseh težav upravljanja različnih storitev.

Ko pa bo upravljanje podatkov zelo pomembno pri aplikacijah ali spletnih mestih z veliko prostornino, bi bilo smiselno, da bi obe storitvi ločili in obdržali namensko gostovanje samo za bazo podatkov. DBaaS (baza podatkov kot storitev) je tudi prednostna izbira, če nastavite podatkovni sloj aplikacije, preden veste, kako boste dostopali do teh podatkov.

Druga prednost tega, da imate MySQL namestitev ločeno, je ta, da lahko upravljate varnostne kopije, podvajanje, spremljanje in druge pomembne funkcije neodvisno od preostalih gostujočih storitev. Prav tako vam upravljana platforma MySQL omogoča dostop do zunanjih orodij po lastni izbiri, poleg osnovnih orodij, ki jih ponudnik privzeto ponuja.

Zakaj MySQL?

V oblaku obstajajo tudi druge zbirke podatkov, kot so PostgreSQL, MariaDB, Oracle Database in Microsoft SQL Server. Med njimi MySQL izstopa po svoji hitrosti, stabilnosti in enostavnosti uporabe, poleg velikega udobja pa je tudi brezplačno in odprtokodno.

Druga pomembna prednost MySQL je, da je zasnovan za splet od začetka navzgor, za razliko od drugih baz podatkov, ki so bile rojene za LAN in okolje odjemalca in strežnika ter so bile pozneje prilagojene za internet. Ogromna skupnost razvijalcev za MySQL je zagotovilo, da bo hitro vključil vse nove funkcije, ki jih uporabniki zahtevajo. In ker so ti razvijalci tudi uporabniki MySQL, poskrbijo, da je izvajanje teh novih funkcij optimizirano za zmogljivost in pretok.

To pojasnjuje, kako je MySQL postal vodilni v podjetniških funkcijah, kot so podvajanje, združevanje v baz podatkov in v pomnilnik.

Kaj iskati v upravljani platformi za gostovanje MySQL?

Cene storitev gostovanja MySQL se gibljejo od nič do sto dolarjev na mesec, odvisno od storitve in količine, ki jo potrebujete (obstajajo tudi urne postavke). Vendar obstaja veliko drugih vidikov razen cene, ki jih morate upoštevati pri izbiri ponudnika storitev MySQL.

Orodja za upravljanje, ki jih dobite s svojimi bazami podatkov, je še en pomemben dejavnik odločitve. Ponudniki gostovanja DB ponavadi ponujajo upravljanje, ki je ponavadi prijazno in enostavno za uporabo. Prav tako je pomembno, da se lahko na bazo povežete prek klicev API ali oddaljenih orodij, ki vam omogočajo svobodo dostopa do podatkov in upravljanja po vaši volji.

Varnost je vedno pomembno vprašanje pri izbiri gostovanja baz podatkov. Vaša baza podatkov mora biti zaščitena na več načinov, vključno z dostopom in šifriranjem podatkov. Ker bodo vaši podatki prebivali v oblaku, jih je treba šifrirati ne le v mirovanju, ampak tudi, ko potujejo med bazo podatkov in vašo aplikacijo.

Končno bi morali imeti raje storitev, ki skrbi za čim več nalog v zvezi z rutinskim upravljanjem, kot so varnostno kopiranje, spremljanje, optimizacija delovanja in posodabljanje programske opreme..

Poglejmo najboljše možnosti, ki so na voljo v zvezi z upravljanimi platformami gostovanja MySQL.

Digitalni ocean

Z bazami podatkov, ki jih upravlja Digital Ocean, od 15 dolarjev na mesec, vam omogoča visoko skalabilnost, dnevno varnostno kopiranje in samodejno preklapljanje. Z nekaj kliki lahko zaženete gručo MySQL in nato za uporabo z njim uporabite dostop do API-ja ali poenostavljen uporabniški vmesnik Digital Ocean. Za rutinske naloge upravljanja vam ne bo treba skrbeti, saj bodo za vse poskrbljeno.

Zanimiv vidik upravljane storitve je, da dnevne varnostne kopije omogočajo obnovitev podatkov na katero koli točko v preteklih sedmih dneh.

Digital Ocean izolira vaše baze podatkov v zasebnem omrežju vašega računa, kar vam omogoča upravljanje komunikacije znotraj vaše infrastrukture. Do svojih podatkov lahko še vedno dostopate prek javnega interneta s seznami potrebnih vhodnih virov. Ni vam treba skrbeti za nepooblaščen dostop, ker bodo vaši podatki šifrirani, ko so v prometu in v mirovanju..

Google Cloud SQL

Googlova storitev ne ponuja samo MySQL baz podatkov, ampak vam omogočajo tudi izbiro PostgreSQL in SQL Server in zagotavljajo, da se boste lahko povezali s svojimi podatki iz katere koli aplikacije in iz katerega koli dela sveta, ne da bi vas skrbelo za varnostno kopiranje, podvajanje ali failovers. Google obljublja, da boste deležni zaupanja vrednih podatkov, visoke razpoložljivosti in prilagodljivosti, praktično brez premikanja prsta.

Dostop do podatkov je zagotovljen in zaščiten za različne platforme v oblaku, kot so App Engine, Compute Engine, Kubernetes in BigQuery. Podatki so šifrirani med prevozom in v mirovanju, zasebnost pa dobite prek virtualnega zasebnega oblaka in omrežnega dostopa, ki ga požarni zid omejuje. Če dvomite, lahko preverite varnostne standarde, ki jih pokriva Google Cloud SQL: HIPAA, SSAE 16, ISO 27001 in PCI DSS v3.0.

Z Google Cloud SQL vam ni treba vnaprej načrtovati zmogljivosti za shranjevanje. Brezplačno lahko začnete s preprosto bazo podatkov z zmanjšanim naborom podatkov, nato pa v nobenem trenutku skočite v proizvodno okolje z bazo podatkov z visoko razpoložljivostjo.

Ne bodite zaskrbljeni nad rastjo prostornine, saj se bo prostor za shranjevanje samodejno zmanjšal.

Kamatera

MySQL je ena izmed mnogih upravljanih aplikacij in storitev, ki jih ponuja Kamatera Cloud. Načrti za oblikovanje cen MySQL se začnejo od 4 USD na mesec za storitev, ki vključuje 1 virtualni CPU z 1 GB pomnilnika RAM, 20 GB SSD pomnilnika in 5 TB internetnega prometa. 30-dnevna brezplačna preizkusna različica vam omogoča, da okusite storitev in jo pustite, če niste zadovoljni.

Podatkovni centri podjetja Kamatera se nahajajo v Ameriki, Evropi, Aziji in na Bližnjem vzhodu in ponujajo resnično globalno poslovno rešitev, če potrebujete hiter dostop iz katerega koli dela sveta..

Kamatera vam ponuja izbiro MySQL 8.0 ali 5.7, oba pa delujeta na Ubuntu Server 18.04. Zagotovljeni čas delovanja 99,95% brez ene same napake vam omogoča neprekinjeno delovanje. Strežnik lahko ustvarite v samo 60 sekundah in nato brez omejitev spremenite obseg navzgor in navzdol.

Za izpolnitev katere koli vaše potrebe bo na razpolago vrhunska, podporna 24-urna podporna storitev.

ScaleGrid

ScaleGrid ponuja edini DBaaS, ki vam omogoča popoln nadzor nadrejenega skrbnika nad vašimi uvajanji MySQL. S pomočjo enostavne upravljalne konzole lahko svoje oblačke MySQL razporedite, določite, spremljate in spremenite v oblak. Načrti cen »prinesite svoj oblak« se začnejo pri 8 USD na mesec in omogočajo izbiro med AWS, AWS High Performance in Azure.

Poleg MySQL se lahko odločite za MongoDB, Redis ali PostgreSQL.

Osnovni načrt ponuja zanimiv nabor dobrot, kot so podpora rezerviranih primerkov, prilagodljiv RAM, disk & primerki, samodejno varnostno kopiranje, podpora 24/7, namenski strežniki, spremljanje in opozorila po meri, počasna analiza poizvedb, med drugim. Če uživate v prilagajanju svojih storitev in vidite, kaj se dogaja pod pokrovom, ScaleGrid ponuja popoln dostop do korenskega SSH do osnovnih strojev, kar vam omogoča prosto raziskovanje in celo namestitev programskih agentov po meri.

S sistemom ScaleGrid se ne zaklenete, saj lahko kadar koli preselite svoje podatke s pomočjo popolnoma dostopnih orodij za upravljanje baz podatkov.

Cloudways

Cloudways je zasnoval storitev gostovanja baz podatkov ThunderStack MySQL z visoko zmogljivostjo in jo usmeril k razvijalcem, saj je ponudil široko paleto vnaprej nameščenih orodij, kot sta Git in Composer. Cloudways ponuja vgrajenega skrbnika MySQL, ki poenostavlja vsakodnevno delo DBA in samodejno funkcijo uvajanja Gita, ki omogoča usklajevanje dela znotraj porazdeljenih skupin: koda se posodobi na strežnikih v živo, takoj ko je vstavljena v oddaljena skladišča.

Za razvijalca velja tudi funkcija oddaljenih povezav Cloudways, ki omogoča oddaljene, varne povezave z bazami podatkov, ki jih gostijo njihovi upravljani strežniki. Storitve gostovanja Cloudways MySQL lahko začnete uporabljati brezplačno – celo ponujajo brezplačno selitev svojega prvega spletnega mesta na Cloudways – in kasneje se odločite za mesečno nadomestilo ali plačilni načrt.

Za različne oblačne infrastrukture veljajo različne cene. Če na primer uporabljate DigitalOcean kot osnovno platformo, je mesečna cena (vključno s samodejnimi varnostnimi kopijami, podporami 24/7 in številnimi drugimi dobrotami) 10 evrov za osnovni načrt. Če uporabljate Google Cloud, se izhodiščna cena dvigne na 33,30 USD.

Amazonska Aurora

Aurora je relacijska baza podatkov, ustvarjena za oblak, združljiva z MySQL in PostgreSQL. Po Amazonovih besedah ​​Aurora združuje zmogljivost in razpoložljivost tradicionalnih baz podatkov s priročnostjo baze podatkov z odprto kodo.

Amazon trdi, da je Aurora do petkrat hitrejša od standardnih baz podatkov MySQL in trikrat hitrejša od standardnih baz podatkov PostgreSQL. Storitev v celoti upravlja Amazon Relational Database Service (RDS), ki avtomatizira zahtevne administrativne naloge, kot so zagotavljanje strojne opreme, konfiguracija baze podatkov, aplikacija za popravke in varnostno kopiranje.

Aurora obnovitveni sistem samodejno poveča do 64TB na primerek baze podatkov. Omogoča visoko razpoložljivost z do 15 preberenimi replikami z nizko zakasnitvijo, obnovitvijo v določenem času, ustvarjanjem neprekinjenih varnostnih kopij na Amazonu S3 in podvajanjem na treh območjih razpoložljivosti.

Aurora ponuja več ravni varnosti baze podatkov. Vključujejo izolacijo omrežja prek Amazon VPC, šifriranje v prostem teku s pomočjo ključev, ki jih lahko ustvarite in nadzorujete s pomočjo storitve AWS Key Management Service (KMS), in šifriranje podatkov v tranzitu s SSL. V šifriranem primeru Amazon Aurora so osnovni podatki o shranjevanju šifrirani, prav tako varnostne kopije, posnetki in avtomatizirane replike istega grozda.

Grozdi SQL

Grozdi SQL ponuja gostovanje MySQL v oblaku Kubernetes. Platforma je na voljo za baze podatkov MySQL v katerem koli obsegu, od eksperimentalnih baz podatkov razvijalcev do podjetniških proizvodnih shramb.

Načrti za oblikovanje cen se začnejo pri 4,99 USD na mesec za storitev, ki vključuje eno vozlišče, 2 jedra CPU-ja, 2 GB RAM-a, shrambo SSD-ja 60 GB in 60 GB za varnostno kopiranje podatkov. Kljub temu, da je poceni storitev, SQL Clusters ponuja odporno na napako MySQL rešitev z brezhibno razporejenimi varnostnimi kopijami in pravočasnimi obnovitvami.

Aiven

Aiven ponuja spletno gostovanje v oblaku MySQL z izbiro infrastrukture, ki vključuje Google Cloud, AWS, Microsoft Azure, DigitalOcean in UpCloud v vseh regijah. Da bi zagotovili varnost podatkov, Aivenovi primerki MySQL delujejo na namenskih virtualnih strojih, podatki pa so šifrirani tako v mirovanju kot med prevozom. Replike samo za branje in replike za branje na daljavo ponujajo visoko hitrost in osvobajajo glavno vozlišče od nezahtevnih bralnih nalog.

Storitev vilic baze podatkov je ekskluzivna funkcija, ki jo Aiven ponuja za izvajanje dodatnih dejanj na vaši bazi podatkov, ne da bi to vplivalo na proizvodno okolje. Mesečni načrti oblikovanja cen se začnejo pri 99 USD za zagonski načrt, ki vključuje 1 VM, 2 procesorja, 4 GB RAM-a in 80 GB prostora za shranjevanje.

Izogibajte se prodajnih zapornic

Še zadnja stvar, ki jo morate biti prepričani, ko izberete ponudnika podatkovnih baz v oblaku, je ta, da vam bo omogočil, da kadar koli in brez težav prenašate svoje baze podatkov kam drugam. Ponudnik storitev v oblaku, ki ga izberete danes, ne more biti primeren jutri ali morda najdete drugo možnost, ki ponuja boljšo ali cenejšo storitev. Zato morate vnaprej vedeti, da boste lahko podatke zlahka preselili.

Oznake:

  • Baza podatkov

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map