VPS vs Deljeno gostovanje – kateri je boljši za vas?

Vas skrbi pravilna izbira gostovanja spletnih strani? Poglej to!


Obstajata dva primera, ko bi morali kritično razmišljati o platformi; bo vaše spletno mesto delovalo – ko šele začenjate in ko obstoječa platforma ne ustreza vašim potrebam.

Če se sprašujete, katera od številnih razpoložljivih možnosti bo imela smisel za vas, ste na pravem mestu. �� Če pa uporabljate skupni račun gostovanja in niste slišali za druge možnosti, je to zagotovo za vas. Končno, če, kot večina poslovnih uporabnikov, osredotočenih na izgradnjo naslednjega največjega imperija, nimate pojma, na kateri platformi deluje vaše spletno mesto, boste imeli od tega članka korist!

Slika: etcproject.eu

Zato se lotimo te sestavljanke po delih in se naučimo, kaj se skriva za vsem zmedenim žargonom!

Skupno gostovanje

Če ne veste, kakšno infrastrukturo imate zagnano, je najverjetneje to skupno gostovanje! Skupno gostovanje je tisto, kar dobite, ko se prijavite v domeno na storitvah, kot je GoDaddy, SiteGround, Bluehost, prav tako se strinjata, da bosta kupila prostor za spletno mesto in e-poštne račune.

Tudi če domene in prostora niste kupili sami, obstaja verjetnost, da jo je svetovalec postavil v skupno gostovanje.

V redu, torej, kaj sploh je skupno gostovanje? Kot kaže ime »v skupni rabi«, gre za okolje, kjer več spletnih mest deli iste vire – prostor na disku, CPU, RAM itd. V bistvu si lahko o gostovanju v skupni rabi predstavljate računalnik, ki ima spletna mesta za več uporabnikov. enaka particija trdega diska.

Prednosti skupnega gostovanja

Skupno gostovanje ima nekaj ogromnih prednosti, zaradi česar prevzame levji delež na trgu gostovanja spletnih strani.

Izjemno cenovno

Ker skoraj ne zavzemate več prostora, virov ali privilegijev, lahko prodajalec ponudi poceni umazanijo načrte, ki bodo delo opravili večino časa. Čeprav se cene razlikujejo od prodajalca do prodajalca, je enostavno najti ponudbe, ki jih ponujajo gostitelja za 1 dolar na mesec. In potem so vedno manjši, posamezni igralci, ki jih z veseljem še bolj podrejo.

Enostavna nastavitev

Skupno gostovanje je enostavno nastaviti. Če boste upravljali eno spletno mesto, je že nastavljeno in vam verjetno ne bo treba ničesar narediti, razen dela na sprednjem delu (na primer skrbniška plošča WordPress).

In tudi če boste nekoč morali narediti varnostne kopije in dodati uporabnike FTP-ja, na primer postane brez napora standardizirana programska oprema, kot je cPanel, ki je vnaprej nameščena v skoraj vseh okoljih gostovanja v skupni rabi.

Upravljana infrastruktura

S skupnim gostovanjem delate kot uporabnik energije in vam ni treba skrbeti, kaj se skriva spodaj. Izpad sistema, vzdrževanje, nadgradnje – za vse to poskrbi nekdo drug. Če gre kaj narobe, bo podporna ekipa le poklicala, in če je težava zapletena, bosta spremljala svojo tehnično ekipo in vam omogočila mirno spanje in razmišljanje o poslu.

Slabosti skupnega gostovanja

Vendar skupno gostovanje ni brez svojih težav. Čeprav je enostavno delati, je izredno omejevalno okolje in imate malo možnosti (pravzaprav ni možnosti), če privzeto ne ustreza namenu.

Če se na enem spletnem mestu pojavijo velike obremenitve, bo to vplivalo na vse druge, ki si delijo vire, in spraševali se boste, zakaj je vaše spletno mesto nenadoma brez razloga. Pomembna skrb je še večja varnost (več o tem kasneje), prav tako pa tudi zmogljivost.

Komu je gostovanje najbolje za?

Skupno gostovanje najbolje deluje na majhnih, osredotočenih spletnih mestih, ki ne bodo videla velike količine prometa (pomislite na 1+ milijonov gledalcev na mesec). Če ste bloger, majhna trgovina za e-trgovino, pridruženi tržnik, oblikovalec, izdelovalec spletnih strani ali celo majhna prodajalna programske opreme, ki izdeluje sorazmerno preprosta spletna mesta in ima stranke s preprostimi neposrednimi potrebami – skupno gostovanje vas ne bo nikoli razočaralo..

Virtualni zasebni strežnik (VPS)

Skrajšava je resnično ustrezna, vendar vam zagotavljam, da je koncept precej preprost, zato prosim, ne bežite. �� VPS je preprosto simulirano okolje, ki se obnaša kot neodvisen stroj. To pomeni, da začnete s prazno skrilavko in zato dobite popoln nadzor nad strojem.

Namestite potrebno programsko opremo; konfigurirate programsko opremo po svojih željah, ustvarjate zbirke podatkov in spletna mesta (virtualni gostitelji), upravljate z uporabniki, skrbite za varnost, skrbite za posodobitve in izpade itd..

Čeprav je ta opis dovolj, da se uporabniki skupnega gostovanja prebijejo v mrzli znoj, obstajajo takšni, ki ideja (tudi jaz sem) užival iz dobrih razlogov.

Kreditna slika: kisscc0.com

Zgornja slika dobro ponazarja idejo (ne skrbite za različne barve in nalepke, če vam niso smiselne). V bistvu imamo dejanski fizični stroj, ki uporablja tehnologijo, imenovano virtualizacija, kar ima za posledico “ponarejene” programsko simulirane stroje, ki so neodvisna, izolirana okolja znotraj sebe.

Uničenje enega od teh virtualnih strojev ne vpliva na ostale.

Prednosti virtualnih zasebnih strežnikov (VPS)

Ko enkrat razumemo, kaj je VPS, je ugotoviti prednosti enostavno.

Boljša varnost

VPS je zaprto okolje in je zato veliko bolj varno kot gostovanje v skupni rabi. Če bi virus vplival na spletno mesto v skupni gostiteljici, lahko brez težav “potuje” navzgor in čez strukturo imenika ter okuži vse ostalo na poti.

Torej, plačujete ceno slabe sreče nekoga drugega!

Odpravljanje virusa v skupnem gostovanju je nočna mora. Nič ne bi povedali, kako daleč in globoko se je virus razširil, in četudi bo očiščeno čiščenje enega računa, bo sistem spet na kolenih..

VPS nima takšnih pomanjkljivosti; ni neposredne strukture diska, ki bi jo lahko prelistali, in enega VPS-a, če je to brez upanja, mogoče samozavestno uničiti.

Boljša uspešnost

Ker VPS ne deli virov, ste lahko prepričani, da boste dobili specifikacije, ki so vam jih ponudili. V tem primeru 2 GB RAM-a pomeni 2 GB RAM-a in se lahko prijavite v svoj sistem in nadzirate porabo, vendar takoj, prosim, nikoli ne bo prihajalo do miksov. Kot rezultat, VPS deluje bistveno bolje kot skupni račun gostovanja.

Osebno sem nekaj strank rešil iz skupnega gostovanja, ki so imeli nerešene težave z uspešnostjo (no, gostiteljsko podjetje ne bo nikoli priznalo, da je težava infrastruktura!), Tudi po mesecih enkratne (boleče) namestitve so še ni vložil pritožbe.

Vi ste glavni

V VPS lahko po želji dodate ali odstranite programsko opremo. Če ste nastavili na PHP in želite imeti drugega v vozlišču, je vse, kar morate storiti, namestiti vozlišče in prilagoditi nekatere nastavitve. Nadgrajevanje ali premikanje baz podatkov, namestitev brezplačnih skriptov SSL certifikatov, utrjevanje varnosti – vse je mogoče.

Proti VPS

Z veliko močjo prihaja velika odgovornost. In tako je tudi z VPS. Ne pozabite na delo z VPS, razen če ste sam sistemski administrator. Da, na trgu obstajajo upravljane rešitve VPS, vendar se na koncu večinoma obnašajo kot skupni gostitelj, ki močno omejijo možnosti za spremembe.

Če ne posodabljate strežniške programske opreme VPS, spletno mesto izpostavljate varnostnim tveganjem, in če nekaj prekinite (tipičen scenarij je, da se WordPress vtičniki ob nadgradnji PHP-ja lomijo), nihče ne more poklicati podpore do!

Končno so rešitve VPS dražje in lahko stanejo nekaj dolarjev na mesec.

Kdo je najboljši VPS

Na splošno je VPS primeren za vse, ki si želijo boljše stabilnosti, učinkovitosti in varnosti (na primer WordPress nastavitve z več tisoč aktivnimi uporabniki). Prav tako so najljubši programski skupini, ki želijo razviti programsko opremo po meri s pomočjo izbranih tehnologij ali programskim arhitektom, ki želijo tkati zapletene sisteme, ki vsebujejo več VPS strežnikov.

Zdaj pa nekaj nasvetov za ločitev. Če se odločite za najem svetovalca in se odpravite po poti VPS (kar je po mojem mnenju najboljša možnost), ne kupujte VPS pri svojih standardnih, znanih ponudnikih gostovanja. Po mojih izkušnjah prodajalci, ki niso izključni za VPS, slabo upravljajo z njimi, zato se jih je najbolje izogniti. Privzeti del večine ljudi (in je nekaj, kar uporabljam) je DigitalOcean, kar je najverjetneje tisto, kar priporoča vaš svetovalec..

Kaj pa, če nočete niti gostovati niti VPS gostovati, ker nimate veščin ali časa za upravljanje? Možnosti je nekaj, kar bi priporočal Kinsta, so znani po najboljši podpori, učinkovitosti in varnosti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map