10 Sintetična orodja za spremljanje vašega spletnega poslovanja

Soočimo se s tem. Obstajajo različne vrste orodij za spremljanje, vendar pa so izpadi in napake pomemben vir poslovnih skrbi.


Je lahko sintetično spremljanje odgovor?

Spremljanje je izredno kritičen in potreben del vsakega sodobnega digitalnega poslovanja.

Ne morete se zanesti na naključno odkrivanje napak ali počakati, da vas pokliče razočarana stranka, preprosto zato, ker so stroški za podjetja previsoki.

Želel bi si, da bi lahko podatke razkril javno (vendar me zavezujejo pogodbene obveznosti), a od blizu opažam, da je podjetje izgubilo položaj na trgu od # 2 do # 20, samo zato, ker se pritožbe strank nenehno nabirajo. In to je bil B2B posel. Če menite, da bi jih lahko prihranila dobra skupina za pomoč strankam (ali skupina za uspeh strank, kakorkoli že radi imenujete), bi se motili – preprosto je bilo preveč preveč nepričakovanih napak v sistemu, ki so se nenehno pojavljale. tudi potem, ko so bili vzpostavljeni popravki.

Zakaj nadzor ni dovolj?

Odgovor na takšne poslovne težave je – spremljanje! Da, vsi to vedo, vi pa kot podjetje verjetno imate nekaj sistemov za spremljanje.

Toda izzivi pri aplikacijah iz resničnega sveta so, da pings in API-ji niti ne preslikajo površine aplikacije. Sodobne aplikacije so zasnovane na transakcijah, tokih, prijavah in več storitvah tretjih oseb, in vse to mora delovati skupaj, namesto da bi odlično sodelovalo.

S tradicionalnimi sistemi spremljanja imate sicer zaupanje, da vaš e-poštni strežnik deluje in vaš plačilni strežnik deluje, kako pa veste, ali lahko plačilni strežnik prek e-poštnega strežnika pošilja transakcijska e-poštna sporočila.?

Pozdravi sintetično spremljanje.

Če ste se borili, da bi dosegli neizprosno obljubljeno deželo, kjer naletite na težave, preden to storijo vaše stranke, je sintetično spremljanje tisto, kar potrebujete. Kljub ezoterično zvenečemu imenu (in dejstvu, da se lahko zelo težko kodirate), je Synthetic Monitoring precej preprosta ideja, da bi ga razložili.

Vključuje simulacijo uporabnikov aplikacij v obliki skriptov, ki nato prečkajo nekatere vnaprej določene tokove strani, da preverijo, ali vse deluje tako, kot mora. Upoštevajte, da za vašo prijavo ni nobene dejanske razlike – zahteve delujejo, kot da prihajajo od dejanskega uporabnika, in vključujejo pritiskanje gumbov in izpolnjevanje obrazcev na straneh točno tako, kot bi uporabnik storil.

Ob nalaganju in izvajanju nabora takih testov lahko ves čas odgovarjate na naslednja kritična vprašanja:

 • Ali je sistem vklopljen?
 • Ali so vsi pomembni podsistemi pripravljeni?
 • Ali se stranke lahko prijavijo?
 • Ali lahko kupci najdejo tisto, kar so pričakovali, in na pravem mestu?
 • Ali je kakšna nedavna sprememba kode pokvarila del izkušenj s strankami?
 • Ali lahko stranke filtrirajo rezultate, prenašajo poročila itd.?
 • Ali lahko stranke izvedejo plačila?
 • Ali lahko stranke v aplikaciji dosežejo skupino za podporo?

Vaš seznam se lahko razlikuje, vendar ko enkrat nastavite Synthetic Monitoring, boste lahko ves čas imeli 100-odstotno zaupanje v svoj sistem. Sintetično spremljanje je težko preprodajati, a ko ga nastavite in zaženete, se boste začeli spraševati, kako vam je kdaj brez tega uspelo!

Kateri so najboljši pripomočki za sintetično spremljanje?

Torej, zdaj, ko ste pripravljeni prevzeti dejansko, resnično (ali “sintetično”, če boste charge) vložili svojo aplikacijo, tukaj je nekaj najboljših orodij, ki jih lahko uporabite in začnete takoj izkoristiti prednosti..

Porastek

Porastek je čudovita in z bogatimi funkcijami storitev sintetičnega nadzora, ki jo je vredno preveriti. Nekatere funkcije, ki navdušujejo vnaprej, so posnetki neuspeha (poglejte, kje v brskalniku so se natančno vrtele stvari), dušenje pasovne širine (poglejte, kako se vaše spletno mesto / aplikacija obnaša v slabih omrežnih pogojih) in še več.

Všeč Microsoftu in Vimeu uporabljata naraščajoče trende, zato ste v dobri družbi!

Checkly

Checkly trdi, da je najsodobnejša rešitev za spremljanje in testiranje, ki je pritegnila veliko pozornosti, zlasti v skupnosti JavaScript s strankami, kot sta Vercel in Humio. Spremljate lahko tokove transakcij na spletnem mestu v pravem brskalniku in preverjate svoje končne točke API. Posamezna nadzorna plošča vam v vsakem trenutku pokaže vse, kar morate vedeti o pravilnosti in učinkovitosti aplikacije.

V resnici mi je všeč, kako Checkly združuje zelo enostavno nastavitev in enostavno uporabo z zmogljivimi orodji, ki jih bodo razvijalci vzljubili. Checkly uporablja okvir Chrome Puppeteer za natančno simuliranje interakcij s brskalnikom Chrome. Če želite ustvariti čeke, se lahko potopite v kodo ali uporabite Lutkovni snemalnik, odprtokodni podaljšek za Chrome, ki ga je imel Checkly s skoraj 7000 zvezdicami na Githubu.

Checkly ponuja močan API REST, ki vam omogoča, da orkestrirate in avtomatizirate čeke, na primer s pomočjo Terraform. Omogoča vam tudi nastavitev natančnega opozarjanja na Opsgenie, Pagerduty ali Slack. Vse-v-vsem odlična rešitev se mi zdi najbolj zanimiva za sodobne ekipe DevOps.

Cene se začnejo pri 7 USD na mesec, kar vključuje enminutni interval preverjanja iz lokacij globalnega podatkovnega centra.

Dynatrace

Kadar gre za spremljanje aplikacij, Dyntrace ne potrebuje uvajanja.

Zato je njihovo Sintetično spremljanje storitev je zelo priporočljiva. To je odlično orodje z vgrajenim samodejnim uvajanjem in samodejnim odkrivanjem za obsežne distribuirane sisteme, njegove nadzorne plošče in analize pa delujejo z najsodobnejšim AI, kar vam pomaga pri zmanjševanju hrupa.

Pingdom

Ko gre za povprečno podjetje, so njegove potrebe precej preproste in enostavne. Ponavadi je samo ena aplikacija in nekaj končnih točk, ki jih je mogoče spremljati, in le peščica izkušenj s strankami je kritična.

Za te primere uporabe je večina najboljših ponudb tam prekomerno, zaradi česar je Pingdom moj najljubši favorit za splošno spremljanje in Sintetično spremljanje podobno.

Kot vidite, je ustvarjanje sintetičnega preizkusa spremljanja v Pingdomu preprosto, in zagotovo boste uživali v hitro in osredotočeno izkušnjo. Če še vedno niste začeli z nobenim nadzorom, priporočam, da preizkusite celoten kup, ki ga ponuja Pingdom – zagotovo boste navdušeni!

Uptime.com

Občasni čas je podjetniška programska oprema za spletni nadzor, ki vključuje sintetično spremljanje.

Njihov ekskluzivni vgrajeni urejevalnik, opremljen s predlogi na terenu, ustvarja pristop brez kode do preverjanja transakcij. Urejevalnik vključuje funkcijo samodejnega dokončanja, ki prepozna posebne elemente, ne da bi jih moral loviti.

Preverjanje transakcij Uptime je hiter in preprost način za pridobivanje kritičnih informacij o tem, kaj ne deluje na vašem spletnem mestu in zakaj. Toplo priporočam, da ga preizkusite.

Apica

Apica je trden sintetični nadzor, ki ga ponuja zanesljivo podjetje. Njihova storitev sintetičnega spremljanja vključuje nadzorovanje nadgradnje, spremljanje tekmecev, globalni nadzor (simuliranje uporabnikov iz katere koli geografije) in še več.

Ena ključnih prednosti, ki jih ponuja Apica, je, da se lokalno uvede za podjetja, ki so občutljiva na zasebnost ali so pod regulativnimi zahtevami.

Site24x7

Tako kot Pingdom je tudi Site24x7 bolj znan kot preprost servis za nadzor pinga, vendar sem bil vesel, da sem videl Sintetično spremljanje ponudbe.

Storitev je združljiva s testnimi primeri Selenium, zato je bonus, če ste Selenium že uporabljali za testiranje brskalnika.

Navdušil me je njihov sistem obveščanja, ki je priložen programirljivim spletnim brskalnikom, skupaj z združljivostjo plug-and-play z Microsoft Teams, Slack, Stride, HipChat, Zapier itd..

AppDynamics

Zdaj je v lasti podjetja Cisco, AppDynamics je priljubljeno ime za nadzor spletnih mest in storitev spremljanja API-jev, s pomembno podskupino sintetičnega nadzora, ki temelji na brskalniku. storitve.

Medtem ko je ponudba standardna, je zame izstopalo nekaj funkcij.

Najprej je ponovno testiranje napak – takoj ko se napaka odpravi, AppDyanmics jo znova preizkusi in se prepriča, da ni napačna negativa; šele nato se vam pošlje obvestilo.

Drugi del so zasebni sintetični agenti, ki vam omogočajo, da na svoji infrastrukturi razporedite sintetične agente po meri, da pokrijete robne primere ali samo težave z zamudo. Vsekakor vredno preveriti!

Catchpoint

Catchpoint je izjemno obsežna storitev sintetičnega spremljanja z več kot 700 globalnimi testnimi lokacijami (več kot vse, na kar sem naletel med raziskovanjem tega članka).

Poskuša pokriti celoten spekter spremljanja s preverjanjem več kot 20 vrst spremljanja in izkopati resnični vzrok okvare.

Na primer, ali ni bilo nalaganja datoteke neuspešno zaradi odziva s strežnika FTP ali naročnikovega ponudnika internetnih storitev ali ponudnika internetnih storitev vašega podjetja? Naj gre za poljubne protokole, vrste brskalnikov, povezljivost v zadnjem kilometru itd., Catchpoint se bo izognil, da bi zagotovil resnično in popolno sliko.

Nova relikvija

Zadnji na tem seznamu je Nova relikvija, kar je še ena dostojna storitev spremljanja sintetičnih izdelkov.

Ima vse funkcije, ki bi jih pričakovali od sposobne storitve Synthetic Monitoring, čeprav je od tega napisanih le 18 globalnih lokacij. Če vas torej skrbi prva svetovna dostopnost, to morda ni najboljša možnost za vas.

Kljub temu tvori lepo kombinacijo, če že uporabljate druge izdelke podjetja New Relic Vpogledi.

Zaključek

Proti sintetičnemu nadzoru je Real Monitoring, ki vključuje beleženje napak v živo in gledanje nanje kot jastreb. Tako kot prejšnji ima tudi Real Monitoring svoje bistveno mesto – simulacije nikoli ne morejo v celoti doseči kaosa živega, obremenjenega sistema.

Predvsem pri iskanju idealnih mest za optimizacijo je Real Monitoring edina vaša stava. Vendar pa, kot že poudarjeno, Real Monitoring nadomešča kupca in je reaktiven način odpravljanja napak (kar je po mojem mnenju še vedno milj pred privzetimi praksami podjetij – ignoriranje napak ��).

Oznake:

 • Spremljanje

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map