13 najboljših orodij za spremljanje API-ja za vaše podjetje

Če si podjetja v današnjem konkurenčnem okolju ne morejo privoščiti, je to optimalna zmogljivost sistema.


Še huje je, če en ali več podsistemov ne deluje, tehnične ekipe pa tega ne poznajo. V kritičnih panogah, kot so bančništvo, trgovanje z delnicami itd., Lahko izpadi stanejo milijone dolarjev (ali več) vsako minuto, v drugih pa lahko pride do usodnih odmikov strank. Skorajda prihaja do točke, ko spoznavanje napake, preden to stori stranka, ni več samo pametno; je obvezno.

API-ji, API-ji povsod

To je svet, v katerem prevladujejo API-ji, in izraz verjetno slišite in uporabljate večkrat na dan. Če ste ponudnik storitev katere koli vrste, imate API-je, na katere se drugi zanašajo, in obstajajo API-ji, ki jih porabite za vodenje poslovanja (Google Maps API, API-ji za plačilo itd.). Toda to je samo vrh ledene gore. Za tiste v svetu računalniškega programiranja je Application Programming Interface (API) širok pojem, ki zajema več kot le zemljevide in nakupe.

Brez zavedanja je vse, kar je v programskem sistemu (ja, dobesedno vse) API ali izpostavlja API.

Preden preidemo na API-je za spremljanje, vzemimo trenutek, da razumemo, kaj je API in kakšen obseg našega programskega sistema pokriva. To vam bo pomagalo zmanjšati izbire in se bolje odločiti, katere API-je želite pokriti in torej katera orodja bodo boljša za vaš edinstven primer uporabe.

Kaj je API?

Začnimo s standardno definicijo učbenika, preden se poglobimo s pomočjo vsakodnevnega poslovnega besedišča. Če vprašamo Wikipedijo o API-jih, mora povedati naslednje:

V računalniškem programiranju je aplikacijski programski vmesnik (API) niz definicij podprograma, komunikacijskih protokolov in orodij za gradnjo programske opreme. Na splošno gre za niz jasno opredeljenih načinov komunikacije med različnimi komponentami. Dober API olajša razvoj računalniškega programa z zagotavljanjem vseh gradnikov, ki jih programer nato sestavi.

API je lahko za spletni sistem, operacijski sistem, sistem baz podatkov, računalniško strojno opremo ali knjižnico programske opreme.

Druga vrstica je bistvena (poudarek je moj). Niso samo spletne storitve, ki štejejo za API-je. Klici operacijskega sistema, interakcije s sistemom baz podatkov, strojni signali, knjižnice programske opreme (koda, ki jo lahko druga koda ponovno uporabi) spadajo v obseg API-ja, saj vsi predstavljajo dobro opredeljen, dobro razumljen vmesnik in nabor protokolov.

Zdaj lahko kateri koli od teh API-jev neha delovati. Mogoče je trdi disk dosegel omejitev vhodno / izhodnih operacij na sekundo ali je SSL certifikat potekel, ali pa je v najnovejši različici kode nepodkrita napaka – vse te situacije zahtevajo stalno spremljanje in takojšnje ukrepanje, kadar (po možnosti prej) pojavi se težava.

Ta članek bo ustrezno predlagal orodja, ki lahko nadzirajo vašo aplikacijo na vseh področjih, ne le za izmenjavo podatkov med dvema sistemoma.

Stroški izpadov API-ja

Težko je količinsko določiti, koliko izpadov boli, toda Gartner je izdal študij v letu 2014, ki je število privijal na 300.000 dolarjev na uro. To je seveda skromno povprečje. Razmislite o poslovni izgubi, ki jo je povzročila ura izpadov med recimo sezono popustov na črni petek. Za več grozljivih zgodb o tem, kako nepravilno delujoči / nedelujoči API-ji ubijajo duh podjetij ali zaposlenih tukaj in tukaj.

Medtem ko poslovne izpadov API-ja ne moremo podceniti, obstaja tudi skrita izguba, ki bi lahko bila dolgoročno še boljša. Razvijalci ljubijo avtomatizacijo in zanesljivost v sistemih (pravzaprav vsi to; predstavljamo si, da vaš poštni strežnik pada večkrat na dan!) In izpadi prekinejo kodo in jih frustrirajo. Če se bodo te težave nadaljevale, bodo težave kmalu začele vplivati ​​na druge poslovne funkcije (prodaja in trženje), ki se bodo naveličali nenehnega izgubljanja obraza pred stranko.

Od blizu sem videl, da dve podjetji zaradi slabih sistemov notranjega spremljanja umirata skorajda na smrt, in nimam srca, da bi to spet videl. ��

Zdaj izpadov ni mogoče odpraviti; v resničnem svetu se lahko kadar koli pokvari. Toda če imamo vzpostavljene ustrezne sisteme za spremljanje, lahko napake spoznamo, ko se zgodijo, včasih še preden to stori stranka!

Glede na to si poglejmo nekaj najboljših orodij za spremljanje API-ja na trgu.

Porastek

Popolna rešitev za spremljanje API-jev (se spomnite naše široke definicije API-ja iz prejšnjega obdobja?), Porastek omogoča spremljanje spletnih mest, API-jev, strežnikov in še več. Poseduje 25.000 zadovoljnih kupcev z imeni, kot so Vimeo, Microsoft, Volkswagen, Vimeo in še več, med svojimi strankami.

Ena od značilnosti Uptrends je testiranje v brskalniku. Storitev ustvari dejanske različne brskalnike za zagon vaše aplikacije / spletnega mesta in vsebuje podrobno meritev uspešnosti.

Toda odzivni časi in meritve so le polovica zgodbe. Počasi se vam prikaže tudi podrobno poročilo o uspešnosti, ki temelji na sredstvih, tako da natančno veste, kaj povzroča ozko grlo. Ko pride do napake, storitev naredi posnetek zaslona in vam ga pošlje, tako da lahko natančno vidite, kako se počuti na drugem koncu enačbe. ��

Vse skupaj je Uptrends zanesljiva in prijetna storitev, ki ji zaupajo številna velika imena.

Dotcom-Monitor

Platforma Dotcom-Monitor omogoča konfiguriranje večopravilne nadzorne naprave s pomočjo naloge HTTP / S. S tem lahko spremljate spletne API-je, ki temeljijo na OAuth 2.0, glede razpoložljivosti, učinkovitosti in ustreznih odzivov. S podvajanjem ene ali več zahtev končnega odjemalca in spremljanjem spletne storitve SOAP agenti Dotcom-Monitorja preverjajo, ali je mogoče podatke izmenjati med API-jem in spletno aplikacijo.

Ko agent zazna napako, jo preveri glede na filter naprave. Če napaka ni odstranjena, naprava sproži opozorilo. Konfigurirate lahko več skupin opozoril in nastavite prilagojene urnike opozoril in možnosti stopnjevanja. Poročila so na voljo v oblikah CSV, PDF in TXT. Prikazujejo več in uporabnih meritev, kot so odzivni čas, izpadi in povprečna uspešnost glede na lokacijo.

Načrti za določanje cen Dotcom-Monitor se začnejo pri 1,99 USD na mesec in med drugimi funkcijami ponujajo spremljanje spletnih storitev s podporo za HTTP / S, spletni API SOAP / REST, preverjanje SSL potrjevanja, preverjanje odziva, takojšnja opozorila in 30 lokacij za spremljanje.

Checkly

Checkly trdi, da je najsodobnejša rešitev za spremljanje in testiranje, ki je pritegnila veliko pozornosti, zlasti v skupnosti JavaScript s strankami, kot sta Vercel in Humio. V pravem brskalniku lahko spremljate spletne API-je in tudi transakcije na spletnem mestu. Posamezna nadzorna plošča vam v vsakem trenutku pokaže vse, kar morate vedeti o pravilnosti in učinkovitosti aplikacije.

Zelo mi je všeč, kako Checkly združuje enostavno nastavitev in enostavno uporabo z zmogljivimi orodji za prilagajanje čekov. Namesto preprostega pinga za nadzor API-jev uporablja popolne nastavljive preglede HTTP. To vključuje tudi skripte za nastavitev / odjavo, kar je zelo priročno, če želite na primer podpisati zahteve ali očistiti preskusne podatke.

Izstopa še močan REST API, ki vam omogoča, da orkestrirate in avtomatizirate čeke, na primer s pomočjo Terraform. Uporabnikom omogoča tudi nastavitev natančnega opozarjanja v kombinaciji z Opsgenie, Pagerduty ali Slack. Vse-v-vsem odlična rešitev se mi zdi najbolj zanimiva za sodobne ekipe DevOps.

Cene se začnejo pri 7 USD na mesec in vključujejo en-minutni interval preverjanja in globalne lokacije podatkovnega centra.

Amazon CloudWatch (za AWS)

Če imate infrastrukturo na AWS, CloudWatch ne moremo priporočiti dovolj. Poleg spremljanja aplikacij ima CloudWatch tudi nadzor nad infrastrukturo, s čimer vam pomaga ekipa DevOps ponoči mirno spati.

Vir slik: aws.amazon.com

V skladu z uradnim opisom CloudWatch ponuja:

 • Spremljanje aplikacij
 • Vidnost po vsem sistemu
 • Optimizacija virov
 • Enotno operativno zdravje

Dokler imate uvajanje samo za AWS, bo CloudWatch lahko nadziral čas delovanja, uspešnost, porabo virov, omrežno pasovno širino, uporabo diska / procesorja in tako naprej, kar bo nudilo zanesljivo rešitev za vse vrste spremljanja.

Morda je najpomembnejša prednost pri CloudWatchu ta, da vam praktično ni treba ničesar nastaviti. Storitve AWS ustvarijo ustrezne dnevnike in jih delijo neposredno z CloudWatchom, ki se konča na urejeni in preprosti za razumevanje nadzorni plošči.

Vir slik: aws.amazon.com

Z armaturne plošče ne morete samo brati meritev (medtem ko brezplačni načrti ponujajo natančnost do ene minute, vam plačani načrti omogočajo natančnost kot eno sekundno natančnost, kar vam omogoča učinkovito spremljanje v realnem času), ampak tudi ustvarjanje po meri pravila, nastavite alarme in kdaj naj se izklopijo, skenirajte dnevnike sistema v toliko podrobnostih in še več.

Seveda, vsi niso na AWS, vendar so najbolj kritična in znana digitalna podjetja, zato sem se po mojem mnenju CloudWatch uvrstil na ta seznam. V tem trenutku se morda začnem slišati kot zlomljeni rog, toda iskreno, če ste na AWS, preprosto ne morete nastaviti nadzora, kot je CloudWatch.

Želite izvedeti več o AWS CloudWatch, se učite iz tukaj strokovnjak.

Kar se tiče cen, je Amazon tudi tam ostal preprost. Ni mesečnega ali letnega zaklepanja. Sami določite, koliko potrebujete, in plačate samo glede na to, kaj uporabljate.

Predvsem pa si oglejte ponudbo brezplačnega nivoja in mi povejte, da ni mogoče uporabiti te storitve. ��

Vir slik: aws.amazon.com

Rigor

Če živite po meritvah uspešnosti in izkušnje s strankami postavite nad vse ostalo, Rigor je vreden ogleda. Ime je dobro izbrano, saj lahko z orodjem postanete tako strogi, kot želite. ��

Ena najbolj uporabnih lastnosti Rigorja je funkcionalno testiranje. Če še niste preizkusni jezik, ne skrbite; funkcionalno testiranje se nanaša na dejanje testiranja celotnega toka transakcije in se ne osredotoča samo na eno končno točko.

Na nek način je funkcionalno testiranje pomembnejše od testiranja enot, ker implicitno zajema preskušanje enot in neposredno omogoča napovedovanje izkušenj s strankami.

Kot lahko vidite na zgornji sliki, ima ta funkcionalni test niz sedmih pravil, ki predstavljajo transakcijo.

Pravilo # 1 je zahteva za iskanje določenega izvajalca v API-ju; potem je pravilo # 2 trditev, kar pomeni, da želimo uveljaviti, da je umetnik, ki smo ga iskali, na voljo; če sta ta dva preizkusa opravljena, se sistem premakne na pravilo 3 in tako naprej.

V zgornjem primeru se funkcionalni test prelomi po pravilu 7 in zainteresirane strani takoj obvestijo, da ni dovolj kopij albuma “Funky Kingston.” Govorite o osredotočenosti na poslovanje kot o skrbi za tehnološke koščke!

Rigor je resna storitev za resno podjetje, ki se ne trudi plačati premije za nekaj neverjetnega, zato če ste tak, vsekakor to preverite.

Trden

Trden se predstavlja kot najlažje orodje za spremljanje API-ja, predvsem pa je usmerjeno v skupine za testiranje in kakovost. Če menite, da nimate lastne tehnične usposobljenosti, da bi se spopadli z JSON-om, XML-om in kode za pisanje, je vreden ogleda Assertible.

USP of Assertible je zanimiv in preprost: Vaše ekipe za preverjanje kakovosti in testiranje lahko ustvarijo teste in jih preverijo / spremljajo z vmesnikom Assertible. Popolnoma se integrira z GitHubom, tako da vam baza znanja ostane poleg vas, in brezhibno sodelujete z Slackom.

Funkcija integracije in pregledovanja v celotnem krogu omogoča praktično vsem v vaši skupini (tudi vodje projektov), ​​da ustvarijo teste in pregledajo meritve uspešnosti.

V redu, situacija na zgornjem posnetku zaslona se morda zdi nekoliko nerealna (enominutna rešitev težave), vendar je mogoče, ko so povratne informacije jasne in takojšnje. Ničelna odsotnost potrebnega kodiranja pomeni, da se lahko testi ustvarijo tako hitro, kot jih lahko vnesejo vaše ekipe za zagotavljanje kakovosti in jih lahko enkrat in znova uporabljate. To je v nasprotju s prakso “ročnega testiranja”, ki jo sledijo v večini podjetij, pri čemer en sam preizkuševalec lahko traja nekaj dni, da bi pokril aplikacijo, vendar kljub temu zamudite odlične podrobnosti preprosto zaradi nadzora ali napora.

Za slabih 100 dolarjev na mesec (kar je njihov vrh načrt, Mimogrede), Assertible vam omogoča spremljanje kar 50 spletnih storitev, skupno 50.000 testov in 20 članov ekipe. Upoštevajte stroške QA, ki delajo polni delovni čas za ustvarjanje in ročno izvajanje testov, in očitno je, da Assertible ponuja eksponentno učinkovitost.

BlazeMeter

Ko gre za končno testiranje in spremljanje aplikacij, BlazeMeter je behemoth, ki poje vse ostalo za kosilo. Vendar hkrati ne gre za slabo srce ali tiste, ki iščejo preprosto rešitev za spremljanje API-ja, ki ne zahteva veliko.

BlazeMeter je nekaj, s čim se poročite, nato pa se vam ves čas izplačevanja izplača.

Največja plus točka BlazeMeter-a je povezovanje z Apache JMeter, zagotovo privzeto orodje za merjenje učinkovitosti za velike spletne aplikacije. Da, s BlazeMeter-om lahko izberete odprtokodne okvire za testiranje in jih preprosto analizirate s preprostimi nadzornimi ploščami.

Načrti so dragi, in če bo vaša aplikacija videla do 5000 sočasnih uporabnikov, vam bo to pomenilo 649 dolarjev na mesec, če boste uporabljali BlazeMeter. Na voljo so načrti s fiksnimi stroški za še večje delovne obremenitve, kar je norma glede na vrsto odjemalcev, ki jih ima BlazeMeter: Pfizer, Adobe, GAP, NFL, Atlassian, če jih naštejemo le nekaj.

Ni tako, kot da BlazeMeter ne moremo uporabljati na preprostejše načine. Kot večina drugih orodij za spremljanje API-ja, tudi ta zagotavlja funkcionalno testiranje (imenujejo jih “scenariji”), kar lahko storite s pomočjo intuitivnega vmesnika GUI.

BlazeMeter je zasnovan za razvijalce. S pomočjo posebnega orodja za testiranje Bik, BlazeMeter izpostavlja DSL (Domain Specific Language), ki se lahko uporablja za pisanje generičnih testov, ki se lahko izvajajo proti JMeter, Selenium in drugimi priljubljenimi odprtokodnimi orodji. In ne dovolite, da vas omemba DSL zaskrbi; to ni nič drugega kot poveličena datoteka YAML (.yml razširitev):

izvedba:
– sočasnost: 100
vzpon: 1m
zadrževanje: 1m30s
scenarij: preprost

scenariji:
preprosto:
čas razmišljanja: 0,75
prošnje:
– http://blazedemo.com/

Preživite nekaj časa s Bikom in vaši razvijalci vam bodo hvaležni, da boste lahko napisali zapletene preizkuse za večkratno uporabo!

BlazeMeter je vse skupaj v težki kategoriji.

AppDynamics

Zdaj del Cisca je AppDynamics že dolgo v igri za spremljanje spletnih aplikacij in je precej znan. Trenutno je AppDynamics nabor orodij za reševanje širokega spektra potreb in zmogljivosti za spremljanje sodobne ekipe SaaS.

Kar zadeva čisto spremljanje API-ja / mikroservisov, paket ponuja IQ za mikroservis. S to storitvijo lahko spremljate in analizirate mikroservisno gručo praktično katerega koli obsega, pri tem pa ohranite zgodovino in omogočite, da jo povežete s spremembami v grozdu. Vsekakor vam to vsaj omogoča, da simulirate vpliv dodajanja / odstranjevanja vozlišč iz grozda.

Enako velja za spremljanje meritev v realnem času, ki jih lahko naredite na ravni grozda ali vozlišča, tako da vam po potrebi predstavite pogled velike slike in skrajne podrobnosti..

Kot lahko vidite na posnetku zaslona, ​​je Dockerjev nadzor vgrajen prav, kar bodo cenili ekipe, ki imajo svojo infrastrukturo na Dockerju (skoraj vsi, to je ��).

Poleg tega sta na voljo tudi spremljanje v oblaku in spremljanje DevOps, ki delujeta pri različnih ponudnikih IaaS, kot so Amazon AWS, Azure, Pivotal itd. Nenehne povratne informacije so na voljo v celotnem cevovodu za dostavo, kar zagotavlja zaupanje in trden temelj za vaše DevOps. ekipa.

Zaledenitev na torti je integracija Strojnega učenja v samo srce sistema. Na primer, včasih ne poznate idealne izhodiščne točke za vašo aplikacijo, vendar, ker podjetje dobro teče, lahko trenutne meritve sprejmete kot izhodiščno.

Kako torej razmišljate o izračunu osnovne? Težko je, če imaš na tisoče podatkovnih točk v vsaki uri, ne pa tudi, če deluje sistem za strojno učenje.

Kako to pomaga podjetjem? Tu je primer. Če veste, da je vaša osnovna vrednost za nadaljevanje 98,5%, trenutno pa ste na 98,6%, boste lahko brezskrbni. Poleg tega imate dostop do resničnih in trdnih izhodišč rešite pred pretiranimi inženiringi in dragimi migracijami, ki bi jih nekateri svetovalci lahko priporočili, da si prizadevajo za “šest devet” (99,9999% uptime).

Sistem ML je tudi dovolj inteligenten, da lahko znotraj kopice mikroservisov znotraj kode (in to je najbolj impresiven del) odkrije in sporoči en sam vzrok okvare, tako da vaše ekipe natančno vedo, kaj odpraviti. Spodnji posnetek zaslona prikazuje, kako se lahko sistem poglobi v storitev Java REST, ki temelji na Javi, in kaže na Bean, ki ni uspel.

Tukaj ni mogoče zajeti vseh funkcij, ki spuščajo čeljust, zato lahko preverite uradni dokumenti.

Nova relikvija

Po mnenju mnogih, Nova relikvija je vodilni na področju orodij za spremljanje uspešnosti aplikacij in to z dobrim razlogom. Uporabljajo ga tako velika kot majhna podjetja – od Fortune 500 behemoths do majhnih, okretnih zagonov – in ponuja odlično kombinacijo natančnosti in podrobnosti.

Ekipa New Relic se ponaša s poglobljenim razumevanjem DevOps-a, zato je ta ponudba zasnovana tako, da zagotavlja popoln vpogled v vašo infrastrukturo v realnem času..

Največji USP New Relic je intuitivna postavitev celotnega sistema, ki vam omogoča, da takoj vidite, kako vse teče in točno tam, kjer je ozko grlo, če sploh. Težko je opisati uporabniški vmesnik z besedami, zato je tukaj posnetek zaslona:

Kot lahko vidite, je precej enostavno vizualno izslediti, kako se podatki pretakajo iz sistema v sistem in posledične meritve uspešnosti tam. Minljivost in izpadi sprožijo takojšnja opozorila, ki omogočajo odpravljanje težav, preden podjetje trpi.

V New Relicu ni samo stran DevOps. Prav tako je mogoče določiti cilje in pravila glede izkušenj s strankami in pridobiti podrobna poročila, da ugotovimo, kje je potrebno več dela. Kot ve vsak digitalni prodajalec, vreden svoje soli, je ta informacija trdno zlato.

Genialni nadzorni plošči pri New Relicu še ni konec. Oglejte si na primer ta, ki preslika celotno gručo aplikacij po vozliščih in zagotavlja povratne informacije o dogajanju na vsakem vozlišču.

Ali je vaša aplikacija preprosta ali zapletena, lahko New Relic ponudi veliko zanimivih spoznanj.

Trdnjava API

Naslednji v vrsti je Trdnjava API, katerega cilj je biti švicarska vojska, ki nadzoruje API za različne ekipe v organizaciji, in to zelo dobro.

Usmerjen tako na preizkuševalce kot na razvijalce, API Fortress omogoča ustvarjanje vizualnih, skupnih preizkusov, kot katero koli drugo sodobno orodje za spremljanje API-ja, in nato prehodite nekaj več razdalje glede praktičnosti in funkcij. Dva, ki sta mi najbolj všeč, sta testiranje obremenitve in posmeh.

Za razvijalce lahko API Fortress ustvari testno zbirko iz dane specifikacije API-ja. Če sledite Swaggerju, OpenAPI ali RAML, je polovica dela že končana. API Mocking omogoča, da vaše ekipe razvijalcev določijo vmesnik novega API-ja kot posmehljivo storitev, po kateri lahko ekipe za kakovost takoj začnejo graditi testne pakete. Nič več napornega, dolga čakanja, da se dejanski API konča, preden se lahko začne QA!

API Fortress deluje tudi z vsemi večjimi CI / CD sistemi, kar olajša še eno bolečinsko točko integracije. Končno je vgrajeno tudi testiranje in spremljanje trdnih obremenitev, s čimer je API Fortress popoln paket za razvojne in testne skupine za hitro testiranje in spremljanje API-jev.

Traceview

Če nadzor na ravni vmesnika ne bo ustrezal vaši skupini in iščete zmogljivo orodje za spremljanje ravni kode, Traceview. Med pisanjem so podprti vsi glavni programski jeziki in okolja: Java, Scala, Net, Node, PHP, Python, Ruby in Go.

Kot lahko vidite na zgornjih posnetkih zaslona, ​​so na voljo meritve na ravni komponent in funkcije, ki omogočajo laserski ostre vpoglede, zakaj se aplikacija obnaša tako, kot je.

Kako ga nastaviti? Ne bi moglo biti bolj preprosto! Za večino jezikov, naštetih prej, ima Traceview programske opreme, ki jih lahko preprosto spustite v vaš projekt, ne da bi pri tem kaj motili. Začnite zbirati vpogled v realnem času v nobenem trenutku. ��

RapidSpike

RapidSpike je vitka rešitev, ki se osredotoča na temeljne elemente delovanja in spremljanja, brez veliko dodatnih zvončkov in žvižgov, za katere nekateri menijo, da prihajajo z večino orodij za spremljanje API-ja. Sledenje vnaprej določenih poti (potovanja uporabnika) je podprto, kot je pogovor z API-jem v več korakih.

Vse to so standardi in v bistvu tisto, kar bi pričakovali od katerega koli sodobnega sistema za spremljanje API-jev, toda po mojem mnenju RapidSpike loči od tega, so njegovi alarmni sistemi.

V sistemu je vgrajena eskalacija, tako da če prva stopnja stika ne odpravi ali ne odgovori na “krizo”, obvestilo stopnjuje po verigi. Ojoj! �� No, morda je bolje, da ne potrebujemo pravega šefa, da nas ves čas drži na nogah.

API Science

Z API Science, lahko preizkusite API-je z API-jem. Čeprav se to sliši kot domišljav način, da bi rekli isto stvar, API Science ima nekaj novih funkcij, ki bodo verjetno všeč mnogim. Prva je nadzor celotnega sklada API-ja, kar pomeni, da pokrivate tudi zunanje API-je.

Velikokrat se zgodi, da so vaši API-ji uspešni in odzivni, toda tisti, od katerih je vaše podjetje, so propadli. V nekaterih primerih ni objektivne utemeljitve, kateri API je bil v tem času propadel, boj, ki se lahko spremeni v hladno vojno med dvema ponudnikoma API-ja.

V takšnih primerih API Science deluje kot nesporni srednji del, ki lahko pokaže zgodovinsko razpoložljivost API-jev.

Druga zanimivost je porazdeljeno testiranje API-jev. API Science spremlja vaše API-je z več lokacij po vsem svetu in vam omogoča vedeti, kako se API obnaša na različnih lokacijah. Združite vse to po meri JavaScript v svojem sistemu za spremljanje in imate skoraj idealno orodje za spremljanje API-ja. ��

S tem se mi končajo moja najboljša priporočila za spremljanje API-ja. Najbolj sem se potrudil, da API-jev nisem omejil na ozko definicijo, ki jo dobijo večino časa. Od lastnikov podjetij do razvijalcev, preizkuševalcev, izvajalcev kakovosti in vodje projektov so na tem seznamu orodja, ki delujejo za vse.

Oznake:

 • API

 • Spremljanje

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map