7 kramp, da se vaše spletno mesto naloži s svetlobno hitrostjo

Ste že kdaj opazili, da imate zlato ribico doma? Plava neskončno – od enega vogala do drugega? No, raziskave kažejo, da ima boljši razpon pozornosti kot vi.


Ne šalim se.

Povprečni razpon pozornosti ljudi padel od 12 do osem sekund v zadnjih 20 letih, kar je manj kot zlata ribica – kar je devet sekund.

Čeprav je ta naključni trikotnik malenkosti sporna, ima številne posledice, od katerih je ena povezana s spletnim mestom vašega podjetja.

Vidiš – 53% spletnih uporabnikov v današnjem hitrem svetu zapusti spletno mesto, če se naloži več kot tri sekunde. Predstavljajte si – zaslužili ste si klik, nato pa ga izgubili skupaj z možnostjo konverzije samo zato, ker se vaše spletno mesto ni naložilo dovolj hitro.

To boli, kajne??

Kljub temu, da so ustreznost strani in razvrstitev strani še vedno pomembni metriki za spletno mesto, ki se jih mora držati, je tudi Googlov čas nalaganja spletnega mesta ključna merila uporabnosti. Omenjena meritev ne samo da uvršča uvrstitev strani, ampak ima tudi velik vpliv na stopnjo konverzije in na to, ali bo obiskovalec ostal na spletnem mestu ali ne..

Očitno je, da si ne morete privoščiti, da imate spletno mesto s počasnim nalaganjem. Ogroženih je preveč spodbud!

Ampak kako to storite??

Katere hekerje morate izvesti, da se vaše spletno mesto nalaga s strelo?

Tukaj je nekaj hitrih zmagovalnih krakov:

Omogoči predpomnjenje brskalnika

To je morda najpogostejši kramp za izboljšanje časa nalaganja spletnih strani. Ko uporabnik prvič obišče vaše spletno mesto, se glavne komponente spletne strani shranijo v začasno shranjevanje ali na trdi disk. To pomeni, da lahko njihov brskalnik brez težav dostopa do vašega spletnega mesta, ne da bi strežniku moral poslati še eno zahtevo HTTP, uporabnik pa ga lahko preprosto odpre, ko naslednjič obišče vaše spletno mesto – skoraj v trenutku..

Da bi olajšali enako, storitve, kot so Nginx predvajanje ali WordPress W3 Skupaj predpomnilnik in Raketa WP koristno, da omogočimo predpomnilnik brskalnika za spletno mesto.

Omejite in odstranite vtičnike

Vtičniki so “priključeni”, da izboljšajo določeno funkcionalnost spletnega mesta, kar bi lahko vključevalo dodajanje dodatnih informacij, ponujanje lažje integracije vašega spletnega mesta in zunanjega orodja ali spreminjanje vizualnih elementov.

Vse več vtičnikov pa traja več časa. Primer – “Facebook Like box” je znano, da upočasni spletno mesto z dodajanjem ogromnih 700 KB celotni teži strani! Prav tako nižji kakovostni vtičniki povečajo čas nalaganja. Ključno je, da obdržite kakovostne vtičnike, ki jih vaše spletno mesto dejansko potrebuje, in odstranite nepotrebne.

Ta predlog ni samo za spletna mesta WP, ampak tudi za druge, kot so razširitve v Joomli, knjižnicah sprednjega dela itd..

Optimizirajte svojo kodo CSS

Ne tako dolgo nazaj je bila idealna velikost spletnih strani le 30 KB. Misli na vas – ki je vseboval vsebino, slike, kode in grafiko. Kmalu je priljubljenost skripta CSS rasla, saj bi lahko prinesla izboljšano uporabniško izkušnjo.

Vendar ima to svoje slabosti. Več CSS datotek na vašem spletnem mestu, več HTTP zahteva, da je prisiljen, s čimer upočasni spletno mesto. Tu so tri najboljše prakse:

 • Koda naj bo čim krajša z uporabo manj operaterjev in deklaracij. Manj vrstic skripta CSS pomeni manj ciklov obdelave in krajši čas nalaganja strani.
 • Prepričajte se, da je vaš CMS že optimiziral vaš CSS. Če ne, uporabite zunanje orodje, kot je CSS Minifier da se čim bolj zmanjšajo datoteke z viri. Tako se bo spletno mesto hitreje naložilo.
 • Izogibajte se uporabi CSS v HTML, kot sta oznake DIV in H1.

Na voljo je več orodij optimizirajte in formatirajte CSS.

Omejite 301 preusmeritev

Spreminjanje strukture vašega spletnega mesta je neizogibno. To pomeni, da se spremenijo tudi URL-ji strani. Ker pa ne želite zamenjati svojih spletnih obiskovalcev z različnimi URL-ji ali znižati uvrstitve katere koli od teh strani, se obrnete, da klike preusmerite s starega URL na novega..

Preusmeritve 301 zagotavljajo, da stari URL še vedno deluje, čeprav tehnično ne obstaja. Vendar ta enostavna rešitev zmanjša čas nalaganja strani, ker postopek ustvari povezave v verigi, skozi katero mora brskalnik priti, da pristane na novem URL-ju.

Zato omejite 301 preusmeritve.

Zmanjšajte velikost slike

Ljudje so se razvili kot vizualna bitja.

Ne preseneča, da človeški možgani predelajo vizualno gradivo 60.000-krat hitreje kot besedilo. In kar zadeva spletna mesta, nihče ne mara porabiti časa za tisto, ki je robustna in preveč polna informacij, brez vizualne predstavitve.

Nič čudnega, da ima vsako pristojno spletno mesto dober delež vizualne vsebine – od slik in diaprojekcij do gifov in videoposnetkov, s čimer se poveča njihova stopnja konverzije za 7x.

Kljub pozitivnim prikazom pa slike posebej podaljšajo čas nalaganja spletne strani. Edini hec, ki se spopada s tem izzivom, je spremeniti velikost slik. In to ne pomeni, da jih obrežete, ker bo stran še vedno morala naložiti celotno sliko in jo prikazati v manjši velikosti od prvotne.

Tu je rešitev, da spremenite velikost slik in jih stisnete. 25% spletnih strani lahko prihrani več kot 250 KB, približno 10% pa jih prihrani več kot 1 MB z zgolj stiskanjem velikih datotek, Google. Oglejte si število orodij za stiskanje slik, ne da bi pri tem ogrožali kakovost.

Zato optimizirajte svoje spletne slike in zmanjšajte čas nalaganja strani.

Uporabite zunanje gostovanje

Če ima vaše spletno mesto velike datoteke, ki vsebujejo slike in videoposnetke, se bo čas nalaganja strani znatno povečal. Poleg tega se čas nalaganja še poveča, če za gostovanje datotek, zlasti videov, uporabljate skupni strežnik.

Če želite rešiti težavo, delite video datoteke na zunanje gostovalne platforme, kot sta YouTube ali Vimeo. Videoposnetek lahko nato na spletno mesto vstavite s preprosto kodo in s tem občutno izboljšate hitrost nalaganja spletnega mesta.

Če uporabljate WordPress, morate upoštevati tudi vrhunsko gostovanje za dosledno zanesljiv čas nalaganja strani in varnost.

Stiskanje in varenje

A Machmetrics Študija kaže, da imajo spletna mesta v povprečju približno 8-11 sekund. To se lahko zdi majhno število, vendar kot smo že omenili, obiskovalci spletnih strani ne čakajo več kot tri sekunde, da se spletna stran odpre.

Zato je priročno stiskanje vse statične vsebine spletnega mesta. Kompresija je običajno bolj nastavljena na strežniku. Če pa to ni možnost, uporabite datoteke datotek in druge aplikacije, kot je Gzip, ki v besedilnih datotekah prepoznajo niz iste kode..

Večina gostiteljske platforme v svojem načrtu ponuja večstopenjsko predpomnjenje. Pogovorite se s ponudnikom gostovanja, če želite izvedeti, kaj so na voljo in kako lahko omogočite na svojih spletnih mestih. Primer, SiteGround ponujajo statično, dinamično, memcached in HHVM predpomnilno rešitev.

In za spletna mesta WP, Kinsta ponujajo predpomnjenje na strani strežnika in močan vgrajen vtičnik za upravljanje predpomnjenja spletnega mesta.

S tem se znatno zmanjša čas nalaganja strani na spletni strani.

Zavijanje

Hitrost spletnega mesta je zelo pomembna. To je prvi vtis, ki ga naredite na prvič obiskanih obiskovalcih. In da, slabi časi nalaganja strani negativno vplivajo na vaše uvrstitve v iskanju, uporabniško izkušnjo in konverzije. Zakaj bi se to zgodilo, ko lahko težavo enostavno odpravimo s sedmimi heki?

Če želite preveriti hitrost delovanja svojega spletnega mesta na namizju in mobilnem telefonu, lahko to storite tudi naprej Geekflare revizija zastonj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map