7 razlogov, zakaj je spremljanje API-ja z vrečami pomembno

API-ji, ki jih ponujate, in API-ji, na katere se zanašate vsak dan, vplivajo na vaše podjetje.


Uspešni API-ji ustvarjajo zadovoljne stranke in ohranjajo vašo ekipo produktivno. Počasni, nepravilno delujoči API-ji zmanjšujejo ugled, porabljajo vaše podporne vire in zmanjšujejo produktivnost po vsem podjetju. Nadzor API-ja s spletno storitvijo Uptrends in Večstopenjski monitorji API lahko vam pomagajo shraniti obraz in ohraniti svojo ekipo pri nalogah.

API-ji so povsod, z rastjo oblaka in interneta stvari pa API-ji vsak dan postajajo pomembnejši. Če kdo od API-jev, ki jih ponujate, se zanaša na težave ali se spopada s storitvami, to storite tudi s spletnimi mesti in storitvami, ki so odvisne od njih.

Zakaj je nadzor nad API-jem ključnega pomena za vaše podjetje?

Količina truda in denarja za razvoj, preizkušanje in zagon vašega spletnega mesta, aplikacije ali API-ja lahko gredo takoj skozi okno, če ne gledate API-jev ves čas.

Ne glede na to, ali ste razvili za notranjo ali javno uporabo, se veliko – tudi milijoni – naprav, aplikacij in ljudi zanašajo na razpoložljivost, zmogljivost in funkcijo tega API-ja.

API-ji ne uspejo, torej morate zaščititi svojo naložbo časa in denarja. Sestavili smo seznam glavnih razlogov, ki jih je nujno spremljati vmesniki API-jev:

 1. API je VAŠA odgovornost: Ko posredujete API, se vaši uporabniki zanesejo na vas, da zagotovijo, da ima API visoko razpoložljivost, je hiter in zanesljiv.
 2. Ne morete se zanesti na redno spremljanje spletnih strani. Preverjanje uptime ali začetnega nalaganja strani ni dovolj, če gre za kritične API-je.
 3. Vsak način API-ja mora delovati: Morda je navzgor, toda en neuspešni način v verigi lahko celotno transakcijo poruši.
 4. Izgubljen ugled blagovne znamke: Ali vaši uporabniki vedo, kaj je API? Verjetno ne. Vedo, da stvari ne delujejo ali pa stvari ne delujejo dobro. Ko je vaše spletno mesto ali storitev nerodna s počasnim uporabniškim vmesnikom ali se popolnoma razstreli, 75% uporabnikov zapusti in se ne vrne.
 5. Zmanjšano zadovoljstvo uporabnikov: Počasna zmogljivost pomembno vpliva na zadovoljstvo vaših uporabnikov z vašim izdelkom. Slaba zmogljivost vpliva na vsak vidik uporabniške izkušnje in zmanjšuje dojemanje uporabnika glede izdelka, navigacije in uporabnosti izdelka..
 6. Izguba tekočih prihodkov: Ko API preneha delovati, verjetno prijave ne delujejo, blagajne in nakupovalna vozička ne delujejo ali pa lahko stvari postanejo dovolj okorne, da uničijo zaupanje uporabnikov. Kadar stvari ne delujejo, uporabniki odskočijo in dobivajo prihodke na tekmovanju.
 7. Prihodnji prihodki trpijo: Trdo ste delali, da bi te stranke pripeljali do vaše storitve, in če vaš izdelek ne deluje dobro, uporabniki odskočijo. Vendar se uporabniki tam ne ustavijo. Pogovarjajo se. O svojih izkušnjah osebno in na spletu pripovedujejo prek pregledov in družbenih medijev. Nezadovoljni uporabniki se ne vračajo in s seboj vzamejo veliko prihodnjih prihodkov potencialnih novih strank.

Kot vidite, je nadziranje API-jev drugih proizvajalcev, ki jih potrebujejo vaš izdelek, zelo pomembno. Upajmo, da tretji ponudniki redno spremljajo njihov sistem, morda pa tudi ne. Čez dan se lahko preskušajo naključno ali pa se preizkusijo le izza svojega požarnega zidu.

Ti naključni testi lahko zajamejo nekatere težave in testiranje požarnega zidu za požarnim zidom ne bo odkrilo težav, ki jih imajo uporabniki druge strani. Če želite zagotoviti, da ostane in deluje, morate uporabiti močan sistem spremljanja. Povišana sredstva vam lahko pomagajo zaščititi naložbo z avtomatizacijo postopka in testiranjem z lokacij vaših uporabnikov.

Kakšne so vaše možnosti za spremljanje API-ja?

Uptrends ponuja dve vrsti spremljanja API-ja, in ugotoviti, katera od obeh možnosti spremljanja je primerna za zaščito API-ja, je razumeti, kako stranka uporablja API. Dokumentacijo API-ja imejte v roki, da zagotovite, da imate vse informacije, potrebne za sprejemanje pravih odločitev o spremljanju. Ugotovite, ali vaš API zahteva več klicev za dokončanje transakcije ali en sam klic naredi trik.

API-ji za en klic: Zanesljiva, a poceni metoda za preverjanje posameznih klicev API in spremljanje časa delovanja API-ja je uporaba nadzornika spletnih storitev HTTP (S). Nadzornik spletnih storitev preveri čas delovanja in potrdi en odziv API s preverjanjem odzivnih kod, preverjanja vsebine, odzivnega časa in velikosti odziva (odlična izbira, če s storitvijo API zagotovite garancijo SLA). Opravite lahko tudi preprosto preverjanje pristnosti. Monitorji spletnih storitev delujejo tako pogosto kot enkrat na minuto.

API-ji za več klicev ali več korakov: Če želite ravnati s preusmeritvami, overiti uporabnike ali obdržati in ponovno uporabiti informacije iz enega klica API v drugega, uporabite rešitev v korakih za spremljanje API-ja v več korakih. Z večstopenjsko rešitvijo lahko izvlečete vrednosti iz odgovora za poznejšo uporabo, podajate trditve, uporabljate primerjalne operaterje, ustvarjate naključne vrednosti, uporabljate vnaprej določene spremenljivke, uporabljate overjanje in dostopate do potrdila stranke. Preverite celoten postopek z večstopenjskim nadzorom API-ja, medtem ko sledite uspešnosti na vsakem klicu API-ja.

Izbira, kateri API-ji potrebujejo spremljanje

Ko začnete razmišljati o vseh API-jih, potrebnih za obdelavo ene uporabniške transakcije, se vam bo to zdelo preobsežno. Kateri API-ji potrebujejo spremljanje in kateri API-ji ne? Zmeda je razumljiva, vendar vsak API in funkcija ne potrebuje nadzora.

Za poenostavitev izbire smo pripravili seznam:

Spremljajte svoje javne API-je, ki se soočajo (notranje in zunanje)

Če objavljate API-je, jih morate preizkusiti glede razpoložljivosti, učinkovitosti in delovanja. Vaša naloga je, da se hitro odzovete na težave z API-jem in vzdržujete visoko razpoložljivost.

Spremljajte ključne API-je drugih proizvajalcev

Če je API ključnega pomena za vaš API, aplikacijo, storitev ali spletno mesto, ga morate nadzirati tako, kot bi naredili sami. Vsaj razmislite o uporabi uptime monitorja, da boste vedeli, kdaj bo ta API brez povezave.

Spremljajte nepomembne API-je drugih proizvajalcev

Nekateri API-ji ponujajo izboljšano uporabniško izkušnjo, na primer lokacijske storitve, kompleti tipk, grafike in oglasi. Morda boste želeli izbrati, katere API-je v tej kategoriji boste morda želeli nadzirati. Na primer, če je prihodek od oglasov odvisen od API-ja, boste morda želeli postaviti monitor za spletne storitve in tako zagotoviti, da API ostane na voljo.

Z uporabo večstopenjske rešitve spremljanja API-ja iz Uptrends je nastavitev enostavna, tudi pri zapletenih interakcijah API-ja

Včasih ne morete zagotovo vedeti, da API deluje iz enega odgovora; Včasih se API-ji zapletejo, zato morate opraviti cel klic na enega ali več API-jev, da zagotovite, da celotna transakcija deluje. Zato so se razvili Uptrends Nadzor API-ja v več korakih.

Nadzor API-jev v več korakih vam nudi vso prilagodljivost, ki jo potrebujete za ravnanje tudi pri najbolj zapletenih interakcijah. Uptrends ima edinstven programator za izdelavo korakov API, ki vaše interakcije razdeli na enostavno sledenje korakom. Povišane količine vam omogočajo:

 • Zajemanje in upravljanje preusmeritev.
 • Uporabite osnovno, NTLM, prebavo in prilagojeno (vključno z OAuth) preverjanje pristnosti.
 • Shranjujte, dostopajte in uporabljajte potrdila strank.
 • Ohranite, uporabljajte in hranite potrdila in poverilnice za prijavo v trezorju Uptrends.
 • Uporabite spremenljivke: vnaprej določite, dodelite vrednosti, ustvarite naključne vrednosti.
 • Uporabite primerjave in trditve (preverite vsebino, odzivne kode, odzivne čase).
 • Spremljajte svoj API od 200 testnih lokacij po vsem svetu, ali spremljajte notranje API-je z zasebno kontrolno točko za vašim požarnim zidom.

Ni treba, da je zapleteno in lahko dobro spite, vedoč, da če bo Uptrends našel težave z vašim API-jem, bo njihov napredni sistem opozarjanja poskrbel, da boste vedeli o tem.

Vzeti

 • API-ji napajajo splet.
 • Čas delovanja, uspešnosti in delovanja API-ja je enak prihodku in ugledu.
 • API-ji drugih proizvajalcev lahko škodijo vaši blagovni znamki tako kot napake v API-ju.
 • To je vaš API in vaša odgovornost je, da ga spremljate za čas delovanja, uspešnosti in delovanja.

Nadzor nad API-jem Uptrends vam pomaga izboljšati čas delovanja, uspešnost, razpoložljivost ipd., Še vedno pa niste prepričani? Preizkusite Uptrends API Monitoring brezplačno za 30 dni. Ne potrebujete niti kreditne kartice.

Oznake:

 • API

 • Spremljanje

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map