9 najboljših orodij za spremljanje dejanskih uporabnikov za izboljšanje uporabniške izkušnje

Če si želite ogledati RUM (Real User Monitoring), si predstavljajte, da je vaše spletno mesto mravljišče, vaši uporabniki pa mravlje. RUM počisti stene vaše kmetije, kar vam omogoča, da natančno vidite, od kod prihajajo uporabniki, kaj počnejo, kakšne težave imajo in koliko časa trajajo, da se povežejo z vašim spletnim mestom.


Skratka, RUM vam predstavi, kakšno uporabniško izkušnjo ponuja vaše spletno mesto.

Gre za tehniko testiranja, ki temelji na resničnih interakcijah uporabnikov. RUM spremlja dejanske uporabnike in zajema podatke o uspešnosti, da oblikuje ključne meritve, kot so poti transakcij, odzivnost in časi nalaganja strani. Orodja za testiranje analizirajo uporabnikovo izkušnjo v realnem času in opazujejo njihove interakcije s spletnim mestom ali aplikacijo.

Zakaj je RUM pomemben?

Še enkrat razmislimo o mravljinški kmetiji: uživate v gledanju mravelj, zato se boste potrudili, da jim bo udobno. Obiskovalci vaše spletne strani naj bodo tudi med bivanjem udobni. Toda za razliko od mravelj na kmetiji lahko brez težav odidejo, če se nimajo dobro. Zato je pomembno, da veste, kako se počutijo, da bodo lahko čim dlje brskali po vaših straneh.

RUM dobi podatke o dejanskih uporabnikih, ki komunicirajo z vašim spletnim mestom, za razliko od sintetičnih tehnik spremljanja, ki uporabljajo avtomatizirana orodja ali robote, ki načrtno posnemajo uporabniške ukrepe in na podlagi teh ukrepov dobijo rezultate. Oba pristopa ponujata različne poglede na vedenje vašega spletnega mesta, zato bi morali za boljše razumevanje vprašanj, ki vplivajo na uporabniško izkušnjo, idealna orodja in tehnike združiti resnični uporabnik in sintetično spremljanje, da se prikaže popolna slika.

Porastek

Za izvajanje Poraste RUM, preprosto morate kopirati in prilepiti delček kode na svoje spletne strani. Ko to storite, začne skript Uptrends zbirati podatke o izkušnjah vaših uporabnikov. Ti podatki napajajo vrsto nadzornih plošč RUM, do katerih lahko takoj dostopate in preverite ključne meritve, kot so uporaba strani, uspešnost po državi, uporaba brskalnika in več.

Rešitev za spremljanje hitrosti združuje podatke dejanskih uporabnikov z rezultati sintetičnih testov spremljanja, ki jih izvaja njihova programska oprema. Sintetični nadzor Uptrends se v določenih časovnih presledkih poveže z ene od 209 svetovnih lokacij na vaše spletno mesto, izvaja interakcije in zbira podatke o rezultatih. Kombinirani rezultati ponujajo popolno sliko o splošnem zdravju in uspešnosti vašega spletnega mesta.

Ogledate si lahko svoje spletno mesto z vidika uporabnikov in dobite vpogled v profiliranje teh uporabnikov iz orodij za spletno analitiko, kot je Google Analytics. Podatki postanejo vidni na nadzornih ploščah v nekaj minutah, kar vam omogoča, da vidite celotno sliko z zbiranjem podatkov z vseh pogledov strani.

Bumerang

Izvedeno kot knjižnica JavaScript, Bumerang RUM meri čas nalaganja strani, meritve uspešnosti in splošne značilnosti uporabnikove izkušnje brskanja. Če želite nastaviti orodje, morate na svoje strani vključiti knjižnico in poklicati metodo init. Ko je knjižnica nameščena, se podatki RUM začnejo pretakati na vaš strežnik za nadaljnjo analizo.

Da bi se izognili “opazovalnemu učinku” (vplivajte na rezultate eksperimenta samo tako, da ga opazujete), je cilj Boomeranga teči brez dodajanja časa za nalaganje strani. Njene skripte je mogoče naložiti asinhrono, tako da tudi če boomerang.js ni na voljo, skripti ne bodo odložili nalaganja strani.

Boomerang je odprtokoden, zato ni plačila pristojbin. Preprosto ga naložite iz svojega skladišča GitHub, ga namestite po podrobnih navodilih in začnete spremljati svoje uporabnike. Spodbujate vas, da prispevate k razvoju družbe Boomerang in dodate vtičnike ter jih prilagodite različnim potrebam. Ima obsežno arhitekturo vtičnikov in lahko deluje s tradicionalnimi, klasičnimi spletnimi mesti in sodobnimi, vključno z enostranskimi aplikacijami.

Catchpoint

Idealna rešitev za spremljanje ne sme pustiti slepe točke neopažene.

Točno to je tisto Catchpoint Rešitev za spremljanje končnih uporabnikov obljublja. Ko mešate heterogena okolja, kot so oblak, mobilni telefon in IoT, se točke odpovedi začnejo množiti. Medtem končni uporabniki pričakujejo hiter čas nalaganja strani na vedno dostopnih napravah in za popolno vpogled v uporabniške perspektive lahko izboljšate njihove izkušnje in takoj odpravite težave..

To naredi več kot le zbiranje podatkov in prikazovanje na nadzornih ploščah. Vzpostavi sistem opozoril, ki pošilja kontekstualna opozorila, ko uspešnost pade s pričakovanih ravni. Njene nadzorne plošče so zasnovane na algoritmih, kar pomeni, da kažejo, od kod prihajajo težave. Prikazujejo tudi zgodovinske in neagregirane podatke, tako da ne boste zamudili pomembnih podrobnosti.

Ko spremenite aplikacijo, te spremembe ne pomenijo vedno boljših odzivnih časov ali večje zanesljivosti. Spremljanje Catchpoint vam pomaga modelirati in potrjevati uspešnost pri izvajanju a / b testov novih izdaj, pregledovanju podrobnosti na ravni zahteve za strani, ki jih obiščejo resnični uporabniki.

Raygun

Uporabniki svoj čas cenijo bolj kot kdaj koli prej: 40% jih bo prekinilo spletno mesto po 3 sekundah čakanja, da se stran naloži. Zato jim morate omogočiti hitro izkušnjo, odkrivanje in odpravljanje ozkih grl uspešnosti, s katerimi se srečujejo. To storiti, Raygun ponuja dejanske podatke iz resničnih sej uporabnikov, kar vam omogoča, da diagnosticirate, zakaj bi lahko imeli slabe izkušnje.

Lahko vam pomaga izboljšati izkušnjo uporabnikov, spremeniti več prodaje in izboljšati vaš napredni učinek.

Raygun vam omogoča, da jasno vidite, kdo uporablja vašo aplikacijo in s kakšnimi posebnimi težavami se srečuje. Omogoča vam ogled seje vsakega posameznega uporabnika, prepoznavanje problematičnih področij in njihove možne rešitve. Orodje samodejno zazna tudi težave z uspešnostjo sprednjega dela, ki bi lahko povzročile moteče obremenitve. Z ponovnim sledenjem poti, ki so jih uporabniki ubrali za krmarjenje po vašem spletnem mestu, lahko analizirate, kje so naleteli na napake, kje se je strani naložilo preveč ali kje so preprosto opustili sejo.

Pingdom

Pingdom enotna, celostna platforma RUM skrbi za spremljanje dejavnosti vaših uporabnikov, da izključi ugibanje in začne sprejemati odločitve na podlagi dejanskih podatkov o obiskovalcih. Če želite začeti spremljati program Pingdom, morate na svoje strani dodati majhen delček JavaScript, ki komajda dodaja drobne stroške delovanja.

Takoj boste začeli videti, kako se podatki vašega obiskovalca ujemajo s platformami, državami in brskalniki, ne glede na to, ali jih je le deset ali več kot milijon.

Lahko vnesete URL, od koder želite, da Pingdom zbira podatke in pričakovane parametre zadovoljstva. Obsežne možnosti vizualizacije vam bodo omogočile razumevanje, kako lahko spremembe v učinku vplivajo na izkušnjo vaših obiskovalcev. Tako boste lahko pravočasno ukrepali, preden bo vaše podjetje vplivalo.

Ne glede na to, ali ima vaše spletno mesto tisoč ali tisoč strani, lahko s Pingdom RUM analizirate, kako obiskovalci doživljajo vsakega od njih. Funkcija združitve strani RUM ponuja zbirne podatke, ki prikazujejo podatke o uspešnosti za podobne strani.

Načrti za oblikovanje cen se začnejo pri približno 42 USD na mesec za standardne funkcije in znašajo do 228 USD na mesec za profesionalni nabor funkcij. Ta pristojbina med drugimi dobrotami vključuje ne samo RUM, temveč tudi spremljanje strežnikov, opozarjanje in spremljanje transakcij.

Rapidspike

Vse, kar potrebujete za nastavitev, je lahkoten skript RUM po meri Spremljanje RUM-a za Rapidspike. Ta skript se uporablja prek varne povezave, zato vam ne bo treba skrbeti za ustvarjanje ranljivosti. Ko je nameščen, bo monitor RUM od vaših obiskovalcev začel zbirati obseg prometa in hitrosti nalaganja strani ter tako določil geografsko lokacijo, brskalnik in uporabljeno napravo.

S snemanjem podatkov v živo od dejanskih uporabnikov boste lahko v realnem času prepoznali težave z uspešnostjo in optimizirali potencial spletnega mesta ne glede na lokacijo uporabnika ali tehnologijo.

Paket grafov in tabel omogoča analizo vitalnih meritev prometa, ki prikazujejo natančne podatke o uspešnosti. Na teh slikah so prikazani časi prenosov uporabnikov, razdeljeni na čas prenosa omrežja, strežnika in brskalnika, s čimer veste, kje morate rešiti težave z zamudami in odpraviti ozka grla. Rezultati so specifični na stran, da bi lahko naredili poglobljeno analizo vsake strani na vašem spletnem mestu.

Elastična

Če v programu Elasticsearch že uporabljate meritve sistemskega sistema, lahko to razširite na meritve aplikacij s Elastična odprtokodno orodje APM (spremljanje uspešnosti aplikacij).

APM ima širši obseg kot RUM, saj želi povečati razpoložljivost aplikacij in zmanjšati čas izstopa z identificiranjem ozkih grl. Elastikov namenski uporabniški vmesnik vam omogoča enostavno opravljanje tega dela in osredotočenje na reševanje problematičnih sprememb na ravni kode. Kot rezultat, poleg izboljšanja uspešnosti vaše aplikacije in izkušenj vaših uporabnikov, dobite izboljšano in učinkovitejšo izvorno kodo ter zmanjšan cikel razvoja-testiranja-uvajanja..

Z uporabo porazdeljenega sledenja vam Elastic omogoča povezovanje transakcij, da razumete, kako vaše storitve v celoti delujejo. Omogoča vam vizualizacijo storitvenih klicev prek njih, odkrivanje težav z zamudami in prepoznavanje komponent, ki jih je treba optimizirati. Meritve uspešnosti, ki jih zbirate z orodji Elastic APM, se pošljejo Elasticsearch, da bi jih vizualizirali preko Kibana vnaprej konfiguriranih nadzornih plošč.

Elastic uporablja funkcije strojnega učenja, da na proaktiven način odkriva anomalen odzivni čas. Obvestila, poslana po e-pošti ali Slack, vas bodo sproti obveščala o uspešnosti kode, ne da bi bilo treba strmeti v nadzorne plošče. Če želite začeti uporabljati Elastic APM, se morate registrirati v Elastic Cloud in po nekaj preprostih korakih nastaviti strežnik APM. Načrti za oblikovanje cen omogočajo, da plačate le potrebne vire in jih razporedite po želji.

SpeedCurve

SpeedCurve podatkom, ki jih zbira o vaših uporabnikih, doda veliko primerjalnih razsežnosti. Na primer, omogoča, da vidite, kdo od vaših konkurentov je hitrejši od vas, ko prikazujete vsebino, in sintetične podatke primerja z RUM, da vam pokaže celotno sliko. S povezovanjem spletne uspešnosti z uporabniško izkušnjo dobite grafikoni dejavnosti za razumevanje vpliva upočasnjevanja strani na stopnjo obiskov spletnega mesta.

Orodje je enostavno nastaviti in ustvarja odlične vizualizacije, kot so videoposnetki ob strani in filmski trakovi, ki jih lahko uporabite za dokazovanje svoje točke soigralcem. Spremljate lahko poljubne meritve, vključno s stopnjami konverzije in velikostjo vozička ter rezultati A / B preizkusa. Za natančen pregled časov nalaganja strani vam SpeedCurve omogoča merjenje hitrosti upodabljanja posameznih elementov strani, s čimer boste natančno vedeli, kdaj postane najpomembnejša vsebina.

SpeedCurve, ki sodeluje z Googlovimi svetilniki in PageSpeed ​​Insights, ponuja seznam pravil o učinkovitosti, ki jih lahko označite za izboljšanje uporabniške izkušnje. API API SpeedCurve Deploy lahko uporabite kot del neprekinjenega procesa integracije in samodejno spremljate vpliv sprememb kode med zaporednimi napravami.

Sematekst

Sematekst Podatki RUM omogočajo popolne poglede na slap virov, s čimer natančno določite sredstva, ki upočasnjujejo vaše strani. Za vsak dogodek nalaganja strani si lahko ogledate porabljen čas in razlikujete, koliko je porabil zadnji del in koliko v sprednjem delu.

Vsi viri so profilirani, vključno s slikami, pisavami, datotekami JavaScript in tabelami slogov. Podrobno se lahko določite po URL-ju, vrsti brskalnika, geolokaciji, operacijskem sistemu in še več.

Aplikacije za enojne strani podpira Sematext RUM, ne glede na uporabljeni okvir: React, Ember.js, Angular, Vue.js itd. Dobivate spremljanje spletnih aplikacij za vse sprožene zahteve HTTP in vire, pri čemer določite ozka grla učinkovitosti, da zagotovite najvišjega uporabnika zadovoljstvo.

Sematext spremlja vašo oceno Apdex, standardni indeks, ki meri uspešnost aplikacije in zadovoljstvo uporabnikov. Z določitvijo pragovnih časov za odzive na nalaganje strani, zahteve HTTP in posamezne transakcije na strani lahko analizirate oceno Apdex v svoji aplikaciji ali spletnem mestu in ugotovite, kaj bi lahko vplivalo nanjo. Lahko razvrstite po straneh z najnižjo ali najvišjo oceno zadovoljstva, da vidite, zakaj delujejo tako dobro ali tako slabo.

Začnete ga lahko z brezplačnim. Če želite nadzirati večji obseg in dostop do vrhunskih funkcij, kot so opozorila po e-pošti, odkrivanje nepravilnosti, neomejeno shranjenih poizvedb itd., Se morate odločiti za načrte Standard ali Pro, ki stanejo 19 USD oziroma 89 USD na mesec.

Zaključek

Razlika med mravljiščem in mravljino kmetijo je v tem, da ne vidite, kaj se dogaja znotraj mravljišča; vidiš le, da mravlje vstopajo in izstopajo. Ne dovolite, da je vaše spletno mesto mravljišče. Spremenite se v mravljinsko kmetijo z dodajanjem nadzora RUM; ekvivalent kristalno čistih sten, ki omogočajo popoln pogled na dogajanje v notranjosti. In uporabite vpogled, da svojim mravljam – žal, svojim uporabnikom – omogočite prijetno in bogato izkušnjo.

Oznake:

  • Spremljanje

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map