Kako hitro se vaše spletno mesto naloži z mobilnega telefona?

Ugotovite, koliko časa traja nalaganje spletne strani z mobilnih naprav z več lokacij.


Mobilni so povsod in še več 50% Iskanja Google prihaja iz mobilnih naprav. Poglejte spodnjo statistiko rasti uporabnikov pametnih telefonov.

Ali si pripravljen da vaše spletno mesto deluje na mobilnih napravah? Vročanje mobilne različice vašega spletnega mesta je bistvenega pomena in za to obstaja razlog.

Hitrost mobilnega omrežja (2G / 3G / 4G / 5G) ni tako hitra kot širokopasovni internet. Torej se lahko spletna stran hitreje naloži na namizju, počasneje pa na mobilnih napravah. Zagotoviti morate, da je vaše spletno mesto prijazno do mobilnih naprav, odzivno in da bo uporabljalo mobilno različico spletne strani.

Kot pravi Google:

 • Ljudje bodo petkrat pogosteje zapustili mobilno spletno mesto, če je to ni uporabniku prijazen.
 • Približna polovica obiskovalcev bo odšla, če se stran ne naloži v 3 sekundah.

Če želite optimizirati spletno stran za uporabnike mobilnih naprav, upoštevajte naslednje.

Pojdite odzivno – omogoči odzivnost vaše spletne strani za zagotovitev, da se elementi strani, kot je manjša slika, prikažejo za zmanjšanje celotne velikosti strani, odjemalca strani pa sta prilagojena velikosti / ločljivosti naprave za boljšo uporabniško izkušnjo.

Naj bodo mobilni prijazni – je nujno. Google to upošteva v svoji razvrstitvi pri iskanju, zato poskrbite, da je spletna stran zasnovana tako, da ustreza mobilnim napravam.

Zdaj je čas za predstavitev orodij.

Porastek

Porastek omogočili testiranje spletnih mest na več mobilnih napravah (Apple, Google, Samsung, LG, Nokia, Amazon Kindle) in rezultate prikazali v trenutku.

Izberete lahko za testiranje iz Azije, Evrope in Severne Amerike. Prav tako sem dobil možnost izbire hitrosti med nativno na 2G / 3G / 4G simulacijo.

Geekflare

Revizija spletnih strani avtor: Geekflare omogoča testiranje spletnega mesta na mobilnih napravah. Orodje poganja Google Svetilnik in preizkuša več kot 50 osnovnih meritev uspešnosti, SEO in varnosti.

Nekatere meritve so navedene spodaj.

 • Odzivne slapne zahteve
 • Za nalaganje si vzame čas
 • Čas za prvo bajto
 • Velikost strani
 • Prva vsebinska barva
 • Posnetek zaslona celotne strani

In še veliko več …

GTmetrix

GTmetrix je eno izmed najbolj priljubljenih orodij za testiranje uspešnosti spletnih strani za namizje. Če pa opravite brezplačno registracijo, se boste lahko preizkusili v programu Mobile s pomočjo brskalnika Chrome.

Trenutno je testiranje prek mobilnega brskalnika na voljo samo iz Kanade v brezplačni registraciji.

Dobite vse meritve uspešnosti, ki jih dobite z brskalnikom Desktop.

 • PageSpeed ​​/ YSlow testni rezultat
 • Za nalaganje si vzame čas
 • Velikost strani
 • Število zahtev HTTP
 • Graf slapa

Če se ne odločite za brezplačno registracijo, bo GTmetrix koristen za rezultate učinkovitih testiranj.

Dotcom-Monitor

Dotcom-Monitor dobil eno največjih številk lokacije, iz katere je izbral test. Izberete lahko, da preizkusite od posodobitve 24 lokacij po vsem svetu.

Dotcom-Monitor podpira več strank:

 • iPhone
 • iPad
 • Android
 • Nokia Lumia
 • Blackberry

Ko je test opravljen, lahko vidite povprečne rezultate testov ali si ogledate slap za vsako lokacijo.

Vsako poročilo o uspešnosti vsebuje povzetek, razčlenitev uspešnosti, grafikone zahtev, podrobnosti gostitelja in napako, če obstaja. Videti je zelo obetavno in preprosto mi je všeč.

Razmislite z Googlom

Google je znan po bogatih funkcijah izdelkov in storitev, en tak primer pa je Preizkusite moje spletno mesto storitev. To je priročno orodje za testiranje hitrosti vašega spletnega mesta na mobilnih napravah in rečem, da gre za pošteno delo, ko gre za rezultate. Prikaže čas nalaganja skupaj z oceno, ki navaja, ali je čas, ki je potreben, hiter ali počasen. Poleg tega spodaj lahko vidite, kaj povzroča upočasnitev vašega spletnega mesta in korake, ki jih morate sprejeti, da ga popravite.

Nazadnje lahko hitrost vašega spletnega mesta primerjate s konkurenco in vidite razliko. Ko končate, lahko zahtevate, da se na vaš e-poštni naslov pošlje poročilo.

MobiReady

Še eno brezplačno orodje, MobiReady prikazuje, kako se vaše spletno mesto nalaga v različnih mobilnih napravah in na namizju. Ko se pomaknete navzdol, boste videli majhen opis in splošno oceno hitrosti, ki povzema rezultat.

Poleg tega si lahko ogledate tudi, kako deluje vaše spletno mesto v primerjavi z najboljših 1000 Alexa Alexa spletnih mest, kar zagotovo daje boljšo idejo. Če želite vedeti glavne potrebne izboljšave, lahko to veste tudi na dnu strani.

Mobilni test

Ločena storitev od Googla, Mobilni test lahko vam pomaga ugotoviti, kako enostavno je mobilnim uporabnikom ogled in uporaba vašega spletnega mesta. Z vnosom URL-ja lahko hitro preverite, ali je vaše spletno mesto prijazno mobilnim napravam ali ne.

Ne samo to, ampak prejeli boste tudi poročilo, v katerem so navedene težave z nalaganjem strani (če obstajajo) in tudi JavaScript. To orodje v nasprotju z drugim na tem seznamu daje nekoliko večji poudarek težavam pri nalaganju strani in ne le hitrosti, zato je popolnoma vredno uporabiti kombinacijo obeh.

DareBoost

DareBoost je super, ko gre za podrobnosti o minutah. Ogledate si lahko številne različne meritve in rezultate, kot so:

 • Najdene težave
 • Potrebne izboljšave
 • Teža strani
 • Nasveti za izboljšanje hitrosti strani
 • Dejstva o vašem spletnem mestu, na primer datum poteka SSL potrdila
 • Stvari, ki so bile dobre za vaše spletno mesto

Kako nisem nikoli odkril tega fantastičnega orodja za analizo in priporočila …‽ @Dareboost Test hitrosti spletnega mesta & Analiza spletnega mesta #SEOhttps://t.co/Jfuu3I3aL4

– Rich Tatum »∵« (@RichTatum) 28. avgusta 2019

Vse to brezplačno, celotno poročilo pa lahko zahtevate tako, da vnesete svoj e-poštni naslov.

WebPageTest

Pri uporabi lahko izbirate med tono različnih konfiguracij WebPageTest, na primer želeni brskalnik in lokacijo. Ker so neskončne razprave o nekaterih brskalnikih hitrejše od drugih, to popolnoma odpravi težavo pri vašem testiranju. V spustnem meniju lahko izberete lokacijo in napravo, s katero želite preizkusiti svoje spletno mesto.

Na zavihku »Napredne nastavitve« lahko nastavite tudi vrsto in hitrost povezave ter različne druge nastavitve. Ko je vse izbrano, boste ob vnosu URL-ja dobili 3 preizkusne vožnje. Vsak test razkrije nabor informacij, kot so čas nalaganja, začetek upodabljanja, število zahtev in kup drugih.

To orodje se lahko izkaže za ključnega pomena pri določanju časa nalaganja strani in napak, če obstajajo.

Zaključek

Svet je odšel mobilni, in razmislite o vsem, kar je potrebno za optimizacijo za boljšo uporabniško izkušnjo mobilnih naprav. Če že ni, lahko razmislite o uporabi CDN kot so MaxCDN, Cloudflare, SUCURI, ki zagotavljajo številne optimizacije zmogljivosti s svojega omrežja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map