Kako opraviti testiranje obremenitve s pravimi brskalniki z uporabo Flood Elementa?

Torej, razmišljate o testiranju obremenitve.


Mogoče ste frustrirani nad trenutnimi rešitvami, ki jih uporabljate, in ugotavljate, da je pretežko pisati in vzdrževati teste. Ali pa morda že razmišljate o testiranju obremenitve. Kakor koli že, odličen je prvi korak, da sploh razmislimo o testiranju obremenitve – mnoga podjetja ne trpijo posledic.

Vzpostavljena je povezava med uspešnostjo aplikacij in bistvenimi poslovnimi metrikami, kot so prihodki, prijave strank ali splošnejše zadovoljstvo strank. Vsa podjetja, ki poslujejo v spletu, bi morala zagotoviti, da uspešnost teh ključnih ukrepov ne vpliva negativno. Tudi ko se ti ukrepi izboljšujejo, boste morda ugotovili, da bi aplikacija lahko delovala bolje, da bi porabila manj virov, s čimer bi prihranili vi in ​​denar vašega uporabnika..

Ne glede na to, ali ste popolnoma novi za testiranje testiranja ali imate izkušnje na terenu, verjetno poznate vrtoglavo paleto orodij in pristopov, ki so na voljo za opravljanje dela. Danes bi vam želel povedati o svojem novem najljubšem orodju za testiranje obremenitve – Poplavni element.

Številna priljubljena orodja delujejo na ravni protokola – poskušajo približati vedenje uporabnikov v vaši aplikaciji z izdajo omrežnih zahtev. Vendar pa v današnjem svetovnem spletu spletne aplikacije postajajo vse bolj izpopolnjene in uporabljajo številne več brskalnikov, ki vedno bolj rastejo seznam funkcij kot kadar koli prej.

Tudi na videz preproste aplikacije, kot je spletna trgovina, uporabljajo številne funkcije brskalnika, da uporabniku omogočijo čim bolj gladko izkušnjo izbire artiklov, naročanja in plačila prek spleta..

In tako nam lahko v tej moderni eri spleta testiranje uporabnikov protokolarne ravni (PLU) samo toliko predstavi uspešnost naše aplikacije. Nova orodja, kot je Flood Element test, nasprotno pa simulirajo vedenje uporabnikov z uporabo resničnih spletnih brskalnikov. Ta pristop imenujemo uporabniki ravni brskalnika (BLU).

V elementu Flood Element je simulirano vedenje uporabnikov določeno s preprostimi, naravnimi dejanji, kot so klike povezav in gumbov, izpolnjevanje spletnih obrazcev in tako naprej. Ko ste opredelili vedenje, bo na poplavi.io hitro teči v velikem obsegu – in z ogromnim obsegom, mislim na tisoče uporabnikov z vsega sveta!

Testiranje nalaganja s pomočjo Flood Elementa vam lahko pomaga razviti celovit in intuitiven pogled na uspešnost vaše aplikacije, kot ga doživi uporabnik. Glede na to, da razmišljamo kot uporabniki tisto, kar vsi seveda počnemo, ko smo uporabniki sami, je tudi bistveno bolj udobno začeti s testom Element BLU kot s tradicionalnimi orodji PLU.

BLU-ji pomagajo doseči realističen prikaz uspešnosti celotne aplikacije od zgoraj navzdol. PLU-ji resnično samo preizkušajo, kaj je pod vodno linijo – vaše omrežje in strežniška infrastruktura.

Celovit pogled

Uporaba Flood Elementa za merjenje uspešnosti celotne aplikacije z vidika uporabnikov je odličen način za oblikovanje celostnega pogleda na uspešnost vaše aplikacije in se na ta način brani pred nepojasnjenimi spremembami – pa naj gre za začasne nepravilnosti ali morda regresijo v kodi.

Preizkusi BLU Flood Elements omogočajo pregled zmogljivosti veliko bližje uporabniški izkušnji. Upoštevajo vsak del zmogljivosti, ki jo bo uporabnik doživel: uspešnost omrežja, pa tudi uspešnost skript na strani, pa tudi skripte drugih proizvajalcev, kot so analitiki ali dodatki za oglase (v resnici so naši testi tako realistični, da jih morate storiti, da ne ustvarite lažnih podatkov v storitvi Google Analytics.)

Če z izvajanjem preizkusa BLU obremenitve z Elementom dobite celosten pregled uspešnosti vaše aplikacije v določenem času, vam redno izvajajo preizkuse, da ustvarite intuicijo, ali vaša aplikacija postaja hitrejša ali počasna … morda nenadoma kot v scenariju pripomočka za registracijo.

Pisanje testa

Zdaj pa poglejmo, kako enostavno je začeti s Flood Elementom.

Skripti elementov so zapisani v TypeScript ali sodoben JavaScript. Za najboljšo izkušnjo priporočamo uporabo izjemne kombinacije TypeScript, ki je bil urejen s pomočjo VS kode, ker vam nudi veliko koristne pomoči pri razvoju vaših testov.

Element lahko namestite s pomočjo navodil za začetek tukaj: https://element.flood.io/

Ko namestite, uredite in preizkusite svoj skript lokalno, in ko ste pripravljeni, da ga naložite v poplavo.io, da opravite preizkus obremenitve v celotnem obsegu, tako da se prijavite na preizkus: https://flood.io/load-performance-testing-tool/free-load-testing-trial/

Lahko bi bil videti osnovni element Elementa BLU za zgornji scenarij prijave

Če ste seznanjeni s testiranjem na ravni protokola, veste, da so vsi termini razporejeni okoli transakcij na odziv na zahtevo. Ko se učite testirati na ravni brskalnika, je treba upoštevati nekaj dodatnih podrobnosti, ki ustrezajo vašim testom. Predvsem ni pravih vgrajenih časovnih skupin, zato moramo v strukturo našega testa vnesti svoje.

Najbolj preprost pristop k razvrščanju časovnih oddaj je počakati, da se na strani pojavijo potrebni elementi – tako kot bi uporabnik.

Zgornji scenarij nas zanima, kako določiti uporabniško izkušnjo prijave, ne pa toliko nalaganja strani. Torej, v prvem koraku obiščemo URL in počakamo, da stran doseže znano stanje – dokler se ne prikaže naslov.

Nato delujemo, da nas zanima, in sicer izpolnjevanje in oddajo prijave.

Zdaj je čas, da skript shranite lokalno, zato bomo lahko skript naložili v Flood in ga zagnali s stotimi ali celo tisočimi sočasnimi uporabniki.

 • Ustvari projekt

 • V novem projektu kliknite možnost »ustvari poplavo«

 • Ustvarite svoj test z možnostjo Elementa poplave

 • Poimenujte svoj test

 • Naložite .ts skript, ki ste ga ustvarili:

 • Nastavite število brskalnikov (uporabnikov) in # regij, da boste pridobili skupno število uporabnikov (# brskalnikov * # regij). Ne pozabite tudi določiti trajanja preizkusa:

 • Zaženite test in počakajte, da pridejo rezultati:

 • Ko so rezultati prikazani, si oglejte svoj graf in skočite na vsa problematična področja, ki jih lahko označite:

Zaključek

Zdaj veste, zakaj (in kako), kako testirati uporabnike ravni brskalnika, ki uporabljajo Flood Element. S tem novim pristopom smo odpravili veliko bolečin pri ustvarjanju obremenitvenih testov, hkrati pa smo tudi rezultate naredili bolj realistične.

Zdi se, da bi se preizkusili s tisoči uporabnikov, vendar je enostavno narediti vsak korak naenkrat:

 1. Prenos elementa
 2. Napiąite preprost test lokalno, ki bo zajemal vaš ključni scenarij (t.i. odjava)
 3. Zaženite test lokalno z ‘elementom teči’ in se prepričajte, da se test popolnoma izvaja
 4. Naložite svoj test na Flood in zaženite s 5-10% največje obremenitve (tj. Če je vaša največja obremenitev 5000 uporabnikov, začnite z 250 do 500 uporabnikov)
 5. Ocenite rezultate in po potrebi prilagodite skript in aplikacijo
 6. Naložite test na Flood in zaženite s 50-100% največje obremenitve (tj. Če je vaša največja obremenitev 5000 uporabnikov, potem zaženite z 2500 do 5000 uporabnikov)
 7. Povečajte pokritost s testom, da pokrijete dodatne potrebne scenarije, dokler ne dosežete želenega pokritja.

Glede na zapletenost preizkusnega scenarija boste lahko v enem dnevu vstali in zagnali tisoče uporabnikov. Zato ne zapravljajte časa – nadaljujte se https://element.flood.io da začnete danes eksperimentirati s Flood Elementom!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map