10 najboljših primerov umetne inteligence v našem vsakdanjem življenju

“Umetna inteligenca” (AI) je postala glasba v mnogih tehnološko povezanih diskurzih v sedanjih časih. Avtomobili, ki jih poganjajo lastni avtomobili, vrhunska robotika, upravljanje prometa z AI, vzdrževanje pametnih omrežij itd., Je nekaj stvari, na katere namigne, ko govorimo o AI, kar se sliši futuristično kljub naključnim novicam, ki jih slišimo o razvoj dogodkov v tej smeri.


Vendar bi bilo morda presenetljivo ugotoviti, da je AI že stvar sedanjosti, in mi smo ga obkroženi v vsakdanjem življenju.

Sledi nekaj primerov iz našega vsakdanjega življenja, kjer umetna inteligenca najde mesto.

Potovanja & Navigacija

V nekem trenutku svojega življenja smo morda uporabili navigacijsko storitev ali druge, da bi našli svojo pot. Za mnoge je to del vsakdanjega življenja. Ne glede na to, ali gre za uporabo zemljevidov za navigacijo ali uporabo storitve najema taksijev, kot je Uber, za potovanje iz enega kraja v drugega uporabljate storitve, ki podpirajo AI.

Google, Apple in številni drugi ponudniki storitev, povezani z navigacijo, uporabljajo AI za razlago rezultatov prejetih informacij in vam zagotavljajo informacije, ki pomagajo pri navigaciji, pa tudi pri posodabljanju prometa v živo, kar vam pomaga pri učinkovitejšem potovanju.

Za pretvorbo ideje v resničnost je na voljo veliko API-jev za geokodiranje in zemljevide.

Aplikacije za pametne telefone

Predstavljanje našega življenja brez mobilnih telefonov je resnično izziv. Različne aplikacije na naših mobilnih telefonih so postale sestavni del našega vsakdana. Mnoge od teh aplikacij temeljijo na AI.

Pametni zvočniki, Google Home

Vgrajeni pametni pomočniki na naših telefonih, kot so Siri, Alexa in Google Assistant, so bolj očitni primeri AI, ki se jih večina od nas zaveda in uporablja.

Več platform za mobilno tehnologijo razvija rešitve, ki uporabljajo AI za upravljanje različnih vidikov naprave, kot so upravljanje baterije, predlogi dogodkov itd. Ena od standardnih funkcij, na primer uporaba portretnega načina v telefonu, uporablja tudi AI.

Storitve, ki podpirajo AI, so zdaj pomemben del posodobitev na platformah iOS in Android.

Vas zanima učenje mobilnih aplikacij? Oglejte si to Seveda Udemy.

Viri družbenih medijev

Premik po aplikacijah na pametnih telefonih do prisotnosti AI znotraj različnih aplikacij za družbene medije. Ne glede na to, ali gre za vaše Facebook, Twitter, Instagram ali druge platforme, kaj vidite in počnete v teh aplikacijah, v veliki meri vpliva strojno učenje. AI zelo dobro nadzoruje vire, ki jih lahko vidite med brskanjem po teh platformah ali obvestil, ki jih prejmete.

Upošteva vaše okuse & nastavitve, zgodovino in odtis na SM itd., da bi lahko obdelali informacije za pošiljanje virov, ki se vam zdijo ustreznejši in so nagnjeni k temu.

Oglasi

Kolikokrat ste se ob spletnem oglasu vprašali, “razmišljal sem o nakupu tega izdelka”?

V službi je AI.

Tu ni čarovnije, kjer AI bere vaše misli. Namesto tega sledi temu, kaj počnete na spletu. Izdelki, ki jih brskate po različnih nakupovalnih mestih ali iskalnikih, se spremljajo, oglasi, povezani s temi izdelki, pa so vam na voljo. AI uporablja tudi podatke, povezane z demografijo, kot so vaša starost, spol, poklic itd. Za določitev oglasov izdelkov, ki so najverjetneje po vaših željah.

To postaja vse bolj pomembno, saj mnoga podjetja uporabljajo orodja za digitalno trženje za ciljne stranke.

Pametni avtomobili

Drugo področje, kjer AI povečuje svojo prisotnost v vsakdanjem življenju, so pametni avtomobili.

Ne samo podjetja, kot je Tesla, so v ospredju uporabe avtomatizacije v vozilih, ampak številni proizvajalci avtomobilov razmišljajo tudi o integraciji AI z Automobiles, da bi zagotovili brezhibne storitve različnih tehnologij, ki jih uporabljate.

Informacije se med avtomobili izmenjujejo in sporočajo, da bi se bolje gibali med prometom. Vnosi okoli prometa, posodobitve v cestnem prometu v realnem času itd. Se takoj posredujejo, da bi opozorili ostala vozila v omrežju, kar omogoča preusmeritev poti.

Zveni vznemirljivo? Zakaj se ne bi naučili postati avtomobilski inženir?

Pretočna glasba in video

Medtem ko priporočila YouTube in predlagani seznami predvajanja za glasbene aplikacije obstajajo že nekaj časa, je mogoče videti, da ta priporočila postanejo bolj primerna za vaše všečke, ko čas mineva. To je AI v službi, ki spremlja videoposnetke in glasbo, ki jo poslušate večino, in predlaga predloge v zvezi z istim.

Dajejo priporočila za te storitve pretakanja, se upošteva različne različice, kot so izvajalci, zvrst itd. Mnoga od teh priporočil so tista, ki jih verjetno ne poznate in vam pomagajo pri gledanju ali poslušanju novejših vsebin.

Pametni dom

Alexa in Bixby imata na glavi, ko govorimo o uporabi AI pri razvoju pametnih domov. Vendar pa te aplikacije AI niso omejene samo na te pametne glasovne pomočnike.

Termostatske naprave, ki uporabljajo AI za samodejno prilagajanje temperature, AI aplikacije, ki varčujejo z energijo, tako da samodejno vklopijo / izklopijo luči na podlagi človekove prisotnosti, pametni zvočnik, aplikacije, ki barvo svetlobe spreminjajo glede na čas dneva, itd. je nekaj aplikacij, v katerih se AI uporablja za pametnejše domove.

AI, ki se uporablja, se razvija in razvija se vedno več rešitev, ki razumejo naše vedenje in delovanje v skladu s tem.

Pametni vnos

Se sprašujete, kje se AI uporablja pri vnosu?

Ni treba iskati dlje od svoje mobilne naprave. Vnašanje besedila je postalo bolj udobno z integracijo AI, kjer napoveduje besede, stavke in emotikone glede na vašo običajno uporabo in slog pisanja.

Tole je izven napovednega testa ki se uporabljajo v prejšnjih mobilnih telefonih, pri čemer so predlogi pomembnejši glede na kontekst in vaš slog. Fraze lahko napišete s preprostim prstom po zaslonu.

Nekaj ​​e-poštnih aplikacij ponuja predloge za teme, v mnogih primerih pa tudi besedilo, ki temelji na telesu e-poštnega sporočila, ki ste ga vnesli..

Varnost & nadzor

Misel na AI dejansko prinaša predstavo, da se uporablja za obsežnejši nadzor. Čeprav je etika primer za razpravo, je znano dejstvo, da se AI vse bolj uporablja na tem področju. Spremljanje neizmernega vira, ki se prenaša z različnih kamer in drugih naprav, ni le okorna dejavnost, ampak ima tudi svoje omejitve.

AI uporablja tehnologije, kot so prepoznavanje obrazov, prepoznavanje predmetov in lokacij itd. Za spremljanje prejetih vhodov in njihovo analizo.

Finančne storitve

Banke so eno izmed področij, ki so tehnološke izume sprejele prej kot večina drugih področij. Bančništvo se je zdaj premaknilo iz potrebe po fizičnem prostoru za izvajanje operacij iz mobilnega telefona.

Banke uporabljajo AI na številnih področjih, vključno z odkrivanjem goljufivih dejavnosti, analizo investicijskih trendov strank, zagotavljanjem storitev za stranke itd..

Ste že kdaj prejeli obvestilo banke, ko opravljate transakcijo z nove naprave? To je primer AI, ki se uporablja za odkrivanje morebitnih goljufij. Obvestila, prejeta od bank & finančne institucije glede svojih storitev in izdelkov so primeri AI pri razumevanju vaših želja, zahtev in finančne moči za predlaganje ustreznih izdelkov.

Zaključek

AI pomaga ljudem, da postanejo bolj produktivni, živijo boljše življenje. To bi morali ceniti, namesto da bi ga obravnavali kot konkurenco. Če ste zanimivi pri učenju ali gradnji kariere, si oglejte ta vir.

Oznake:

  • AI

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map