10 spletnih tečajev za učenje razvojnih programov

DevOps je v današnjem času trendovska glasba v svetu IT inženirjev.


Od ustanovitve do multinacionalnih korporacij so vsi nagnjeni k temu; takšen je zrak DevOps. In za to obstaja dober razlog. Metodologija DevOps približuje ekipo (Dev) za razvoj in (Ops) delovanje znotraj organizacije, kar pomaga pri hitrejši in učinkovitejši dostavi izdelka.

Kaj je DevOps?

DevOps ni ne orodje ne tehnologija. Namesto tega gre za ideologijo, kjer dva bistvena dela podjetja – skupina za razvoj programske opreme in skupina za IT-operacije tesno sodelujeta in delita napredek. DevOps zagotavlja pravilno komunikacijo med obema ekipama, kar še naprej omogoča, da organizacija končni izdelek dostavi v minimalnem času in z minimalnimi težavami.

Kako DevOps pomaga organizacijam?

 • Skrajšani čas dobave je ena od pomembnih prednosti implementacije DevOps v organizacijo. Končno želi organizacija programsko opremo dostaviti v najkrajšem možnem času. In ker DevOps uporablja načela Agile, je zagotovljena hitra dobava programske opreme.
 • Poudarjeno je sodelovanje v skupinah. To pomaga prepoznati težave že zgodaj v razvojnem ciklu programske opreme. Skupine lahko nato delajo na optimizaciji programske opreme.
 • Kompleksnost težav zmanjšuje tudi metodologija DevOps. Ideja je zagotoviti postopne izboljšave izdelka, kar zagotavlja, da težava nikoli ne postane preveč zapletena.
 • Navzkrižno znanje je tudi izvedljiva možnost z DevOps. Zaposleni, ki delajo v tem modelu, so na splošno zadovoljni, saj se lahko izboljšajo in pridobijo nova znanja.

Prednosti DevOps so večkratne. Kot vodja, kot razvijalec ali kot operativni uporabnik morda glede na trenutni scenarij razmišljate o ponovnem strokovnem usposobljenju in učenju DevOpsa..

DevOps spretnosti so na zahtevo, naslednja spletna sredstva pa vam bodo pomagala pri učinkovitem učenju.

Uvod v DevOps: Preoblikovanje in izboljšanje poslovanja

To je a video tečaj od Edureka, kjer se lahko naučite orodij DevOps in kako jih uporabljati.

Po potrebi pokrivajo tudi delovne tokove DevOps. Če želite nadaljevati kariero inženirja DevOps, ta tečaj zajema korake, ki bi jih morali narediti.

Odgovoren za absolutne začetnike – Hands-on – DevOps

To je a orodjarsko usmerjen tečaj iz Udemyja. Podrobno zajema vidike Ansible, kar je resnično pomembno orodje za DevOps.

Ta tečaj lahko sprejmete, če želite razumeti, kako na področju DevOps deluje integracija na koncu. Zgodne vaje na tečaju bi vam pomagale, da pridobite praktično znanje o orodju.

Uvod v Google Kubernetes Engine

Za tiste, ki jih zanima učenje GKE (Google Kubernetes Engine), ni boljšega tečaja, kot ga ponuja ta Coursera.

To tečaj bi končal le teden dni in ko ga enkrat opravite; boste razumeli Dockers in kako jih lahko uporabite za obvladovanje največ prometa.

Nadzor različice z Git

DevOps inženir mora razumeti posebnosti osnovnega dela DevOps. Jemanje ta tečaj bi pomagali posamezniku trdno razumeti vse koncepte o DevOps in nadzornem sistemu različic Git.

Ker naj bi bil Git osrednja sestavina terminologov DevOps, bi vam dolgoročno pomagal.

DevOps za razvijalce: kako začeti

To je uvodni tečaj Edureka, ki bi pomagal razvijalcem, ki delujejo na kateri koli domeni, razumeti posebnosti DevOpsa.

Spoznali bi tudi, zakaj se tehnološka podjetja preusmerijo v DevOps. S tem tečajem bi se dobro spopadli s CI / CD cevovodi.

Naučite se DevOps: Avtomatizacija infrastrukture s Terraform

Če je vaša domena avtomatizacija, to Tečaj DevOps je nujno. Dobili boste popolno razumevanje uporabe terase, kar bi vam pomagalo pridobiti prednost.

Najboljša stvar tega tečaja je, da obstajajo zapisani primeri kod, na katere se lahko sklicujete, medtem ko jih v svoji organizaciji uporabljate.

Naučite se DevOps: Celotni tečaj Kubernetes

To je še eno seveda za učenje Kubernetes, ampak ta je iz Udemyja. Pojasnilo vsake teme je podrobno in lahko nastavite tempo tečaja, kot vam ustreza.

Tečaj vključuje tudi nekatere naloge, ki jih lahko sprejmete, ko boste jasni s pojmi.

Microsoftov strokovni program v DevOpsu

Celoten program je razdeljen na 8 tečajev, ki jih lahko vzamete enega za drugim. Med nadaljevanjem posameznega poglavja se boste temeljito seznanili s spretnostmi DevOps. Predavanja v ta tečaj jih je enostavno slediti, saj so razdeljeni na odseke.

Ko zaključite tečaj, lahko na koncu izkoristite certifikat, kar bi povečalo vaše priložnosti na področju DevOps.

Brezplačen tečaj fundacije DevOps

Ta tečaj vas na učinkovit način nauči temeljev in načel DevOps metodologije. Razkriva resnične primere, ki jih organizacije spremljajo že zadnjih deset let.

Če ste se šele začeli učiti DevOps in iščete tečaj, ki bi vas popeljal skozi, je to zelo dober začetek.

Arhitektura s specializacijo Google Cloud Platform

Za tiste, ki želijo v svoje sisteme implementirati funkcijo Google Cloud, ta tečaj je nujno. Če ste inženir IT-jev, ki že ima nekaj izkušenj z DevOps, vam bo ta tečaj pomagal razumeti, kako je mogoče funkcionalnost Google Cloud vključiti v obstoječo funkcijo vašega sistema.

Ta tečaj, ki ga ponuja Coursera, je idealen za arhitekte v oblačnih rešitvah in inženirje DevOps.

Zaključek

Učenje DevOps ni zgolj cilj. DevOps je metodologija, ki jo je treba vsak dan prakticirati v službi, da se lahko izboljša. Ko se enkrat naučite DevOps z zgornjimi viri, je čas, da začnete z njim.

Ideja je izboljšati sebe in svoje neprekinjeno poslovanje ter vsakič zagotoviti najboljšo programsko opremo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map