14 najboljših spletnih tečajev za izboljšanje angleščine za IT osebe

Angleščina je jezik komunikacije v IT – o tem ni dvoma.


Če ste domači govorec, je verjetno, da je vaša angleščina dovolj dobra, da jo lahko uporabljate kot komunikacijsko sredstvo, čeprav si lahko omislim na desetine žrtev ameriškega izobraževalnega sistema, ki jim je angleščina (skoraj) tuji jezik. Kakorkoli že, če niste domači govornik in se sprašujete, ali se je vredno potruditi za izboljšanje angleščine, ne razmišljajte dvakrat, ampak to storite, ker je izboljšanje veščin eden najboljših načinov za pospešitev IT-kariere.

Obstaja veliko načinov za izboljšanje angleščine. Spletni tečaji so ena izmed najboljših možnosti, saj ponujajo sistematiziran pristop k učenju in jih lahko uporabljate kadar koli vam ustreza. Če pa izvajate tečaj samostojnega učenja, potrebujete veliko discipline.

Začetniki do napredni

Tudi če niste absolutni začetnik angleščine, vam ne bo škodilo pogledati tečaja angleščine, ki se začne iz nič. Najbolje je, da najprej zapolnite vrzeli v svojem osnovnem znanju angleščine, kot sta osnovna slovnica in osnovni besednjak, in nato preidete na naprednejše stvari.

Pridobite 120 brezplačnih lekcij angleščine, za začetnike do naprednih je splošni tečaj angleščine. Traja 18 tednov (raven A1-A2) in zajema osnove angleške slovnice in besedišča. Pri tem tečaju mi ​​je najbolj všeč, da ima veliko vaj in vključuje veliko stavkov, ki jih boste potrebovali dnevno.

Angleška slovnica Pro

Angleška slovnica Pro je alternativa, če iščete splošni tečaj angleščine za začetnike. Obsega več kot prvi tečaj, vendar ga je tudi težje vzeti. Tečaj zajema slovnico in besedišče ter poudarja tudi govorjeno angleško (tj. Ameriško izgovorjavo). Če je vaš namen pridobiti splošno angleško potrdilo, na primer IELTS, TOEFL, TOEIC, FCE ali CAE, je ta tečaj še posebej dobra izbira.

Lekcije iz angleške slovnice

Videoposnetki so zabaven način za učenje tujega jezika in če bi raje gledali tečaj angleščine kot prebrali knjigo (čeprav mnogi drugi tečaji na tem seznamu prihajajo tudi z videoposnetki), pojdite na YouTube in preverite 555 lekcije angleške slovnice – celotni tečaj.

Začne se iz nič in zajema vso osnovno slovnico in besedišče.

Podjetništvo in podjetništvo

Če ste v IT-ju, to ne pomeni nujno, da za programerje / skrbnike ne potrebujete nič drugega kot angleščino. Številni položaji v IT zahtevajo kombinacijo tehničnih in poslovnih veščin. Tu je tečaj, kot je Angleščina za podjetništvo in podjetništvo, pride prav.

Če želite uspešno zaključiti ta tečaj, morate poznati osnovno angleško slovnico in besedišče, tako da če na teh področjih primanjkujete, najprej tam izpolnite svoje vrzeli. Ta tečaj je koristen ne samo zato, ker se boste naučili, kako se izraziti v angleško govorečem poslovnem okolju, ampak se boste sami naučili veliko o poslu in podjetništvu.

Tečaj ni množičen – traja približno 25 ur.

Napišite strokovna e-poštna sporočila

Težko je pisarniško delo, ki ne zahteva pisanja e-poštnih sporočil, in IT ni izjema. Pisanje e-poštnih sporočil ima nasvete in trike, in če se jih želite naučiti, preverite Pišite strokovna e-poštna sporočila v angleščini seveda. Gre za razmeroma kratek tečaj – približno 13 ur, a ko ga dokončate, boste postali guru pisanja po e-pošti.

To ni začetniški tečaj, zato če vam primanjkuje osnovnega znanja angleščine, najprej to popravite. Tečaj vam bo pomagal izboljšati vašo pisno angleščino in vas naučil, kaj pisati v različnih poslovnih situacijah.

Poslovna angleščina

Če iščete poglobljen, celovit tečaj poslovne angleščine, s katerim boste dlje časa zaposleni, Poslovna angleščina je treba poskusiti. Z več kot 500 lekcijami o temah, kot so sestanki, telefoniranje, predstavitve, razgovori za delo, pogajanja in druženje, se boste veliko naučili, izboljšali pa boste tudi govorno in pisno angleško.

Obstaja tudi ločen odsek za poslovno angleško besedišče, ki ga lahko uporabite kot referenco, tudi brez preostalega tečaja.

Poslovno komuniciranje

Angleščina za poslovno komunikacijo je tečaj s 15 enotami o britanski različici poslovne angleščine. Gre za razmeroma kratek potek, vendar vključuje osnove komunikacije v različnih poslovnih situacijah, kot so druženje, telefoniranje, predstavitev, udeležba na sestankih ali pogajanja. Podobno kot pri drugih specializiranih tečajih tudi ta ni namenjen začetnikom.

Če želite ugotoviti, ali je raven za vas previsoka, lahko najprej prenesete brezplačni vzorec.

Pišite Ignite

Ena izmed najbolj uporabnih znanj, ki jih boste potrebovali v poslovnem IT okolju, je pisanje prodajnih kopij in drugih prodajnih besedil / besedil na spletnih mestih. Pišite na Ignite – obvladajte umetnost prodaje kopij & Pisanje besedil vas nauči vsega, kar morate vedeti, da bi pritegnili (in obdržali) bralce na vaše prodajne strani – to je, kako pisati naslove ubijalcev, kako napisati prepričljivo zgodbo, celo kako oblikovati besedila.

Spet je ta tečaj namenjen učencem angleščine za vmesne stopnje. Poleg tega so priporočljive nekatere predhodne izkušnje s trženjem.

Govorite profesionalno

Medtem ko je za nekatere učence angleščine govorjena angleščina enostavna, za druge je to nočna mora. Če spadate v drugo skupino, potem Govorite angleško profesionalno tečaj je posebej koristen zate. Naučili se boste govoriti osebno, prek spleta in po telefonu. Tečaj vam bo pomagal izboljšati izgovorjavo in tekočnost ter se naučiti nekaj neverbalne komunikacije, kot sta govorica telesa in uporaba neizogibnih kulturnih vplivov.

[zaščitena e-pošta]

Eden najpogostejših primerov, ko morate izboljšati angleščino, je razgovor za službo.

Na žalost se lahko celo na delovnih mestih, ki ne potrebujejo tekočega angleškega jezika, pogovarjate v angleščini. V tem primeru, ne glede na to, kako ostre so vaše tehnične spretnosti, če med intervjujem ne morete pokazati dostojne uporabe angleščine, boste morda morali ponuditi adieu za to delovno mesto.

Tudi če so vaše izkušnje za intervju, vključno z znanjem angleščine, občudovanja vredne, ne bo škodovalo pogledati [zaščiten e-poštni naslov]: Napredne spretnosti za razgovor o zaposlitvi seveda. Ta tečaj vas nauči ne samo, kako uporabljati angleščino, ampak tudi, kaj naj sploh povem. Če so te stvari preveč zapletene, ne skrbite, to je napredna različica.

Obstaja tudi osnovna različica angleščine za razgovore o zaposlitvi, zato v prvem delu preverite njihovo spletno mesto.

Angleščina za IT

Verjetno je eden izmed tečajev, ki vam bo najbolj pomagal, specializiran tečaj s poudarkom na IT terminologiji. Izbira tu ni velika, na primer obstaja nekaj izjemnih, Angleščina za informacijsko tehnologijo. To je samostojni tečaj, zato ga lahko uporabljate kadar koli le lahko. Zajema glavna področja IT, kot so programsko inženirstvo, tehnična podpora, tehnična prodaja in večina drugih poklicnih poti v IT.

Če želite v celoti izkoristiti vsebino tečaja, potrebujete znanje angleščine.

Knjiga o poklicnih tečajih

Angleščina za informacijsko tehnologijo 1 (knjiga o poklicnih tečajih) je še en vir, s katerim preverite, če vas zanima angleščina IT. Zahteva znanje osnovne angleščine in besedišča ter nekaj ideje o IT. Spoznali boste terminologijo s področij, kot so računalniška strojna oprema / programska oprema in popravila, baze podatkov, mreženje, varnost itd.

Ta tečaj prihaja z veliko vajami.

Oxford angleščina

Če iz nekega razloga raje študirate britansko različico angleščine IT, potem boste morda želeli preveriti Oxford English za informacijsko tehnologijo knjiga. Ni velikost IT-Biblije, vendar kljub temu ponuja veliko na številnih področjih IT. Ta tečaj zahteva vmesno do višjo stopnjo angleščine.

Besedila so daljša in bolj poglobljena ter so iz različnih virov (učbeniki, časopisi, priljubljene računalniške revije, internetne novice, spletne strani, priročniki in oglasi). Obsežen slovarček terminologije IT je še en lep dodatek k knjigi. Ta tečaj vsebuje avdio CD z avtentičnimi intervjuji z IT strokovnjaki, tako da lahko vadite svoje poslušalstvo.

STEM

Angleščina za znanost, tehnologijo, inženirstvo in matematiko je 5-tedenski tečaj Univerze v Pensilvaniji in se osredotoča na splošno STEM terminologijo. Ukvarjali se boste s terminologijo s področij, kot so podnebne spremembe, novi energetski sistemi, nanotehnologija itd. V tem tečaju ni veliko IT-ja, a vseeno vam bo morda koristilo. Tečaj je brezplačen, razen če potrebujete potrdilo.

Veselo učenje!

Tečaji na tem seznamu vam bodo pomagali izboljšati angleščino. Morda ne boste postali tako tekoči kot domači govornik, toda če izostrite svoje znanje angleščine in so vaše tehnične spretnosti dobre, bo vaša kariera v IT-ju opazno zaživela. Tudi če se vam zdi angleščina spodobna, si lahko te tečaje še vedno ogledate – samo iz radovednosti ali za osvežitev angleščine – pri tem ne bo škoda!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map