15 najboljših orodij in virov, da postaneš profesionalni pisatelj

Pisanje ni najlažje delo na svetu, a s pravimi orodji in sredstvi lahko breme množično olajšate.


Namesto da poskušate narediti vse sami, se lahko zanesete na določena orodja, ki vam bodo pomagala pri postopku. In pravzaprav vam bo uporaba teh orodij in virov, ki jih bom omenil na tem seznamu, pomagala postati boljši pisatelj in potencialno pridobiti več strank.

Če želite izstopati iz množice, morate vzeti “pameten“Namesto da bi delali stvari tradicionalno. Nekatera orodja vam na primer pomagajo biti bolj organizirana s svojimi strankami in projekti, nekaj pa je tudi, da si omislite sijajen naslov.

Če bi nadaljevali in poskušali te stvari izvajati ročno, ne samo, da boste zapravili čas, ampak boste zaostajali tudi za drugimi pisatelji v panogi, kar pa ni dobro za vašo kariero.

Strinjam se, da bi bilo treba nekaj stvari storiti ročno, vendar rešitve, omenjene na tem seznamu, dobesedno potrebujejo uro za pisce. Najbrž jih želite začeti uporabljati takoj, zato skočite naravnost na seznam.

Slovnična

Ker smo vsi ljudje, vedno pride do slovničnih napak, ne glede na to, kako dobro se oprijete angleščine. Ko končate s pisanjem, se lahko ročno vrnete in lektorirate v celoti ali nalogo 100% olajšate z Grammarly.

Če na svoj računalnik napišete BREZČE, POTREBUJETE GRAMMARLY. Vsak dan pišem VSEH DNI in GRAMMARLY moje pisanje izboljša.

– Aaron (@dreadlesstv) 25. februar 2020

Je zelo pametno orodje, s pomočjo katerega lahko na različne načine polirate svoje napisane delčke, vključno z:

 • Slovnica
 • Pravopis
 • Ločila
 • Jedrnatost
 • Formalnost
 • Besedišče

Prav tako lahko preverite svojo vsebino glede plagiatorstva in tudi ugotovite, ali je bil zapisan ustrezen. Lahko ga prenesete kot razširitev za Google Chrome, Firefox ali Safari ali do njega neposredno dostopate prek svojega spletnega mesta.

Dropbox papir

Kot že ime pove, Dropbox papir je preprosto papir, vendar vam lahko pomaga pri različnih nalogah, kot je na primer hitro ustvarjanje kreativnega sporočila, ki ga pošljete strankam ali možgansko iskanje novih idej o vsebini. Z lahkoto ga lahko uporabimo za številne dejavnosti, tudi zunaj pisanja.

Če torej želite pripraviti beležko o sestanku ali načrt predstavitve izdelka, lahko to storite v nekaj minutah. Poleg tega lahko za povečanje funkcionalnosti vključite različne aplikacije in celo prenesete njihovo aplikacijo za pametne telefone za beleženje vznemirljivih idej na poti..

Zoho Writer

Če ste se naveličali običajnega urejevalnika besedil, ki ga uporabljate, poskusite Zoho Writer. Ima vse, kar ima vaša tradicionalna beseda, vendar še veliko drugih funkcij, ki vam lahko pomagajo na dolgi rok.

S čistim in elegantnim vmesnikom lahko besede črpate z veliko manj truda, zahvaljujoč njihovemu pisnemu asistentu. Lahko zazna slovnične napake, izboljša berljivost in predlaga boljši slog pisanja.

Poleg tega lahko svojo vsebino neposredno objavite v WordPressu in jo celo integrirate z Zoho CRM.

Analizator naslovov

Če ste kot jaz, ki se trudim, da bi prišel do odličnih naslovov, potem CoSchedule Analizator naslov je vaš reševalec. Začnite z vnosom naslova in preverite, ali je dovolj močan in sposoben, da pritegne pozornost in izboljša SEO uvrstitev.

Všeč mi je analizator naslovov CoSchedule. Uporabljam ga vsakič. ��

– Michelle Warner (@ gratfulone11) 17. decembra 2019

Ni veliko ljudi, ki se zavedajo, da naslovi glavno vlogo pri privlačenju pozornosti bralcev. Drobna napaka in že ste izgubili priložnost, da pritegnete gledalce. Ko boste naslednjič pisali vsebino, uporabite to orodje in ustvarite odlične naslove.

Skupni analizator naslovov

Skupni analizator naslovov je še eno orodje, ki vam bo pomagalo spakirati popoln naslov. Razlog, da sem vključil dva analizatorja naslovov, je, da včasih želite preveriti in preveriti jakost naslovov v različnih virih. Vedno je dobro imeti več možnosti.

Ko vnesete svoj naslov, lahko preverite prednosti, oceno kakovosti in pregledate predloge, da dobite nekaj boljšega.

iA Writer

Kot pisci nas pogosto motijo ​​najtanjše stvari in to vpliva na način, kako pišemo. Da bi se temu izognili, lahko uporabite iA Writer. Ustvari celozaslonski program in načrtuje prostor za pisanje, da boste posvetili svoj čas in se osredotočili nanj, ne da bi se motili.

O njihovem vmesniku ni veliko reči, ker je povsem preprost in preprost. Vse to si ti in tvoje besedilo, to je to. iA Writer je na voljo za Windows, Mac, Android in iPhone / iPad.

ProWritingAid

Če ste iskali nekaj, kar v enem orodju opravi kup različnih opravil, potem ProWritingAid je morda samo tisti, ki ga iščete. Hitro lahko preverite slovnico, izboljšate slog in ponudite nasvete, s pomočjo katerih boste postali boljši pisatelj.

Ena izmed mojih najljubših lastnosti je zmožnost iskanja prave besede, ko si je ne morete zamisliti, z uporabo njihovega raziskovalca besed ali kontekstnega tezavra.

Na splošno vam lahko pomaga, da se izognete ponavljanju, zmede besed, velikim stavkom in še veliko več. Vsako napako lahko odpravite in končate s čistim in profesionalnim delom, ki je pripravljen za objavo.

Ommwriter

Podobno kot iA Writer, Ommwriter preveč vam pomagajo biti bolj osredotočeni na svoje pisanje in se izogibajte motenj. Urejevalnik se odpre v celozaslonskem načinu z naravnimi ozadji in zelo minimalnimi funkcijami, kar je približno toliko, da vaše delo poteka brezhibno.

Ima tudi zvočne posnetke in zvoke tipk, s katerimi se lahko osredotočite samo na besede, ki jih vnašate. Rekel bi, da vsak element, ki je prisoten v Ommwriterju, pomaga, da spodbudite svojo ustvarjalnost in ustvarite odlične vsebine.

Ne glede na to, ali pišete pesem, knjigo, ljubezensko pismo ali kaj drugega. To orodje je narejeno za vse vrste piscev tam.

Milanote

Dobro je znano dejstvo, da pisatelji ne razmišljajo postransko. Njihove ideje so vedno združene, potem pa na koncu te ideje tvorijo lep in dokončan del. Upoštevajte to, Milanote je ustvaril to programsko opremo za pisanje, ki vam bo pomagala shraniti vse svoje ideje in nedokončano vsebino na eno mesto in nato nadgraditi svoj zadnji del.

Namesto da svoje ideje hranite povsod tam, jih lahko hranite pod eno streho, da se izognete konfliktom in nejasnostim. Z Milanote lahko:

 • Dodajte slike
 • Dodajte miselne karte
 • Vdelajte videoposnetke
 • Vnesite besedilo
 • Zberite lastnosti junakov zgodbe
 • Hitro pripravite svoj obris

S to programsko opremo lahko naredite še veliko več, zato se ne pozabite prijaviti in začeti brezplačno.

Pojem

Organiziranje je prav tako pomembno kot prihaja do nerednih idej; v nasprotnem primeru bi zapravili svoj čas, ko ste se trudili priklicati, kje ste ohranili osnutek. Pojem vam pomaga pisati, načrtovati, sodelovati in postati bolj organizirani pri svojem delu.

Z vsem na enem mestu se lahko izognete kaosu in potegnete lase. Ima odličen urejevalnik, tako da lahko napišete svojo vsebino in dodate več kot 30 različnih vrst medijev. Lahko dodelite tudi naloge, dodate koledar in vodite evidenco o vsem.

Pravkar odkrita @NotionHQ in OMG mi vzame denar, to je neverjetno.

– T (@thomaswde) 25. februar 2020

Druga impresivna funkcija je možnost dodajanja baze znanja, da boste lahko brez težav našli vse svoje odgovore. Če ste se vedno želeli osredotočiti na svoje pisanje in biti bolj organizirani, potem je Pojem odlična možnost.

Vsebinski SEO Checker

Vprašajte katerega koli spletnega prodajalca: “Kateri vir prometa je najbolj dragocen?” in bodo rekli svoj Google.

Če želite usmeriti promet iz Googla, vendar se borite z optimizacijo iskalnikov (SEO), potem Vsebinski SEO Checker lahko vam pomaga veliko časa.

Ob vnosu ključne besede to orodje predlaga ključne besede LSI in druge dragocene nasvete, ki vam bodo pomagali pri boljši uvrstitvi v iskalnikih. Nato lahko nadaljujete s pisanjem celotne vsebine v njihov urejevalnik in vas vodite, kadar storite kakršne koli napake, ki bi lahko vplivale na vašo uvrstitev.

Nazadnje lahko ocenite svoj SEO rezultat in ga, če ste zadovoljni, objavite na svojem blogu / spletnem mestu.

Copywritely

Copywritely je še eno neverjetno orodje za SEO namene. Pomaga vam polirati vsebino do maksimuma, da se na spletnih iskalnikih uvrstite višje. Ko na to orodje prilepite svojo vsebino, lahko zazna težave, ki bi lahko preprečile boljše uvrstitev, in tudi predlaga ali izbriše določene dele vsebine, da preidejo skozi oceno kakovosti.

Poleg tega lahko:

 • Zaznajte plagiat
 • Raziskave donosnih ključnih besed
 • Preprečite polnjenje ključnih besed
 • Izboljšati oceno berljivosti

Njihova skupina za podporo je na voljo 24 ur na dan, tako da v primeru težav ne boste izpuščeni, kar je dobra novica.

Pisanje z vohom

Ne glede na to, kako dober pisatelj si, vedno se lahko izboljša. Ta tečaj Udemy iz urednice revije Ex-Wall Street Shani Raja je poklical Pisanje z vohom, je vse o tem, da te naučim, kako se v nobenem trenutku spremeniti v izjemnega pisatelja.

Pričakujete lahko, da se boste naučili osnov, razdeljenih na štiri enostavne module. Po končanem tečaju boste lahko uporabili te strategije v poljubnem delu, ki ga napišete, pa naj bo to knjige, dnevniki ali karkoli drugega.

Vključenih je več kot 85.000 študentov s skupno oceno 4,5 / 5 zvezdic, tako da ste lahko prepričani, da skačete v nekaj res dobrega.

Canva

V vsebini so vizualni deli enako pomembni kot besedilo. Če imate ogromno besedilnih blokov brez vizualnih slik, bodo bralci težko končali vso stvar. Preprosto postane dolgočasno. Da bi se temu izognili, lahko uporabite to orodje, imenovano Canva.

Če je vaše podjetje dokaj novo in si ne morete privoščiti, da bi najeli oblikovalca uporabniškega vmesnika / IX ali vas nagovoril Photoshop / Illustrator, si vzemite konec tedna in se naučite Canva.

Canva je izjemno prijazna do uporabnika in lahko ustvarite čudovite modele / grafike v nekaj minutah.

– �� (@jasminexETH) 19. februarja 2020

Omogoča vam oblikovanje različnih grafik za vašo vsebino, pa naj bodo to grafikoni, predstavljene slike, grafi, tabele ali kaj podobnega. Poimenujte katero koli grafično vrsto in prepričani ste, da jo ima Canva. Za uporabo ne potrebujete nobenih veščin oblikovanja. Vse, kar morate storiti, je, da izberete predlogo in jo prilagodite svojim potrebam.

Pixabay

Kdo ne mara brezplačnih fotografij in grafik, tiste preveč kakovostne?

Pixabay je veliko središče za brezplačne grafike in fotografije, ki jih je mogoče uporabiti, ne da bi jim bilo treba pripisati kakršno koli avtorstvo, čeprav je vedno cenjeno.

Na tej spletni strani lahko najdete vse vrste elementov brez licenčnine in jih uporabite tako pri svojih osebnih kot tudi komercialnih projektih. Če imate posebne zahteve glede velikosti, lahko izbirate med več možnostmi in naložite tisto, ki vam je ljubša. Kako kul je to?

Zaključek

Upam, da vam bodo zgornja orodja in viri pomagali postati boljši pisatelj in narediti več projektov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map