15 Platforma za učenje novih znanj informacijske tehnologije

Minili so dnevi, ko ste morali plačati ogromno, da ste se nekaj naučili. Spletna platforma za učenje ima razvil.


Da ne omenjam, morali ste DEJAVNO biti prisotni v razredu, da ste se ga naučili. Zahvaljujoč spletnemu svetu so se stvari zdaj in za vedno spremenile. Zdaj potrebujete samo napravo in internetno povezavo za dostop do množičnih virov in naučite se svojih želenih veščin.

In najboljši del je, da ni strokovnega značaja. Lahko se odločite, da se naučite česa tako majhnega, kot je »izdelava obrti« ali tako velik, kot »razvijanje programske opreme«. Za vse je nekaj. O tem govorim naslednje platforme za e-učenje na tem seznamu.

Preden nadaljujem, da jih omenim, naj povem še malo več prednosti e-učenja.

Učite se v svojem tempu

Za razliko od tradicionalnih fizičnih tečajev vam e-učenje daje prednost, saj vam omogoča učenje v svojem tempu. Kar pomeni, da ko se enkrat vpišete na tečaj, ga lahko začnete in dokončate ob svojem prostem času. Nihče vas ne sili, da ga dokončate v določenem času.

Stroškovno učinkovit v primerjavi s centri za fizično učenje

Očitno je, da centri za fizično učenje zaračunajo zajeten denar. In čeprav to ni narobe, si ga marsikdo ne more privoščiti. Takrat začnejo nastopati spletni tečaji. Stanejo zelo malo, včasih stroški vašega kosila, in zagotavljajo enako vrednost, če ne več.

Neomejen dostop do vsebine

Druga odlična stvar pri e-učenju je, da se ob vpisu na tečaj dobite za celo življenje. Videoposnetke, datoteke in vse ostalo, kar ste dobili z vami, lahko tam kadar koli naučite.

Pogosto posodobljen

Večina učiteljev spletnih tečajev skrbi za svoje učence, zato gradiva redno posodabljajo s posodobljenimi informacijami. In najboljši del? Posodobitve dobite brezplačno. Ja, prav ste prebrali.

Prihaja s koristno skupnostjo

Spletni tečaji običajno prihajajo v korist skupnosti, da se študentje lahko zberejo skupaj in razpravljajo o tečaju. Ne glede na to, ali imate dvom, težavo ali zmago v skupni rabi, je skupnost primerno mesto za to.

Zdaj pa si oglejmo platforme.

Udemy

Z več kot 150.000 tečaji in 50 milijoni študentov je Udemy visok kot ena najbolj priljubljenih platform za e-učenje. Imajo ogromno knjižnico tečajev, razdeljenih po različnih kategorijah, vključno z:

 • Razvoj
 • Posel
 • Finance & Računovodstvo
 • IT & Programska oprema
 • Office Productivity
 • Osebni razvoj

Svoje znanje nenehno posodabljam, ali bere, posluša, gleda, obiskuje dogodke itd

Udemy je res super mesto za osvežitev in posodobitev svojega znanja na vašem trgu. @ Binfield https://t.co/NADg6y7gXv

– Matt Grady (@DadBodNutrition) 14. marec 2020

Vsaka kategorija ima svoje podkategorije, tako da ste lahko prepričani, da je na voljo veliko možnosti. Medtem ko je večina to vrhunskih tečajev, je tudi 6500+ BREZPLAČNIh, ki so pravzaprav vredni ogleda.

Coursera

Če so stvari korak naprej, ima Coursera tudi tečaje univerz vrhunskih svetov in podjetij, ki ponujajo certifikate in diplome. Sodelujejo z nekaterimi največjimi imeni, med katerimi so IBM, Google in Univerza v Michiganu.

Dobra stvar pri tej platformi je, da so med gradivi za tečaje imeli kvize in praktične projekte, da boste lahko izvedli tisto, kar ste se pravkar naučili. Njihove kategorije tečajev vključujejo:

 • Globoko učenje
 • Veliki podatki
 • Strojno učenje
 • Podatkovna znanost
 • Digitalno trženje

Če želite ustvariti veščino za potencialno prihodnjo kariero, je morda Coursera tisti, ki ga iščete. Dajo veliko verodostojnosti za vaš učni čas.

Pluralnost

Pluralsight je v njihovem načinu poučevanja nekoliko edinstven. Imajo tečaje + podatke, ki prikazujejo, kako jih uresničiti. Tečaji se večinoma gibljejo v skladu z razvojem programske opreme in IT, vendar se lahko iz tega naučite veliko več stvari.

Ta platforma je odličen primer „uresničitve“. Ne puščajo vas preplavljenega s kopico tečajev, temveč vas usmerjajo k temu, kar je za vas primerno, nato pa to pokvarite.

Cloud Academy

Kot že ime pove, Cloud Academy je vse o učenju računalništva v oblaku in določanju, kako rešiti poslovne težave. Zajemajo široko paleto tem, ki se vrtijo v središču njihovega osredotočenja, in najboljši del je, da se posodablja vsak mesec.

Imajo tudi veliko tečajev, kot sta AWS ali Microsoft Azure, ki ponujajo certifikate, zato jih je povsem vredno preveriti, ali iščete izpostavljenost. Začnete lahko z njihovo 7-dnevno brezplačno preskusno različico.

Katacoda

Kodiranje ni treba biti dolgočasno in Katacoda dokazuje to zelo dobro. Prilagodili so “zabaven” pristop k poučevanju vseh teh tehničnih stvari, kot so Kubernetes in Strojno učenje, s pomočjo katerih boste lahko prebavili materiale z lahkoto.

Za začetek imate več kot 250 brezplačnih tečajev, ki vam omogočajo, da svoje učenje implementirate v nekaj živega, tako da ne obstaja samo “učenje”, ampak tudi “početje”. Če želite postati razvijalec, vam bo to spletno mesto povrnilo.

DataCamp

Ker je podatkovni jezik do zdaj zelo povpraševan in bo verjetno ostal tam, DataCamp bi lahko bil koristen vir. Specializirani so za podatkovne vede, njihovo poučevanje pa je zelo enostavno zaužiti, vse zahvaljujoč lekcijam, ki jih je veliko zalogaj.

Lani sem moral kodirati algoritem strojnega učenja z le teden dni vrednim usposabljanjem. Danes zjutraj sem na Datacampu začel tako strojno učenje na R tečaju, tako dobro.
Toplo priporočam

– Vumile Sithebe, APRM (@VumileSithebe) 9. marec 2020

Med poukom imate tudi vaje, s katerimi lahko izvajate, kar ste se pravkar naučili. DataCamp ima več kot 100 tečajev na več različnih tem, kot so Python, SQL in Spreadsheets. Ko končate kateri koli tečaj, boste prejeli lastno potrdilo, s pomočjo katerega vam bodo v prihodnje pomagali obnoviti svoje znanje.

Biblioteka

Odličen kraj za učenje kibernetske varnosti in IT, Biblioteka s pomočjo kataloga tečajev, ki so ga izdelali strokovnjaki, vam pomaga zgraditi kariero v tej panogi. Zgradijo in sestavijo več kot 1000 virtualnih laboratorijev, izvajajo preizkuse in ocene na področjih, kot so kibernetska varnost, IT, podatkovna veda in drugo. In upoštevajte, ti so popolnoma zaščiteni in temeljijo na brskalniku.

S pomočjo 200+ ocen usposobljenosti lahko tudi spremljate svoj poklicni razvoj in analizirate svoje prednosti in slabosti. Vse to skupaj vam pomaga zagotoviti boljšo kariero na tem področju.

Udacity

Z namenom, da vas naučim, kaj tehnološka podjetja želijo, vam Udacity pripravi najbolj želene veščine. Kategorije tečajev vključujejo:

 • Data Science
 • Programiranje
 • Umetna inteligenca
 • Posel
 • Računalništvo v oblaku

Vsak njihov tečaj prihaja z vajami, od podporne ekipe pa dobite osebno pomoč. Vsebina je usmerjena v zrušitev naslednjega dela v tehnološki industriji. Če so bile to vaše sanje, je to odlično spletno mesto.

Več kot 100.000 študentov je diplomiralo na Udacityju in vi bi lahko bili naslednji.

Akademija Linux

Akademija Linux ima tečaje za AWS, Azure in Google Cloud, s pomočjo katerih lahko izvrstno uporabite orodja, ki se pogosto uporabljajo. Poleg tega se lahko naučite nekaterih veščin, kot so varnost, BigData in DevOps. Vsak od tečajev ima igrišča in laboratorije, s katerimi lahko svoje sposobnosti uveljavite

Njihovi tečaji imajo 95-odstotno stopnjo zadovoljstva strank, in verjamem, da je to zato, ker so njihovi tečaji zasnovani tako, da TE upoštevajo. Lahko začnete uporabljati njihovo brezplačno preskusno različico in jo nadaljujete s tem.

Lynda

Pesto znanja, Lynda vam omogoča enostavno učenje želenih veščin, vse zaradi njihovega ogromnega kataloga tečajev. Nekatere kategorije so:

 • Razvoj programske opreme
 • Spletni razvoj
 • Oblikovanje
 • Posel
 • Fotografija
 • Trženje

Z eno samo naročnino lahko na zahtevo dostopate do vseh njihovih tečajev. Trenutno ponujajo brezplačen mesec, da preizkusite svojo platformo, zato ne pozabite izkoristiti tega.

Skillshare

Skillshare deluje na osnovi mesečne naročnine, ki vključuje vse njihove tečaje. Ta platforma je dokaj nova, a verjetno tam najhitreje raste. Teme so raznolike in vključujejo naslednje:

 • Animacija
 • Ilustracija
 • Oblikovanje
 • Življenjski slog
 • Fotografija
 • Snemanje
 • Posel
 • Pisanje

Torej #Skillshare bo moja nova najljubša stvar !! ☺️

– mberAmber René✨ (@_Je_suis_belle_) 13. marec 2020

Večina tečajev (znanih tudi kot “pouk”) naenkrat ni tako podrobna. To pomeni, da boste najverjetneje obiskovali več razredov na temo, da se boste v celoti naučili. Na splošno je to zelo neverjetna platforma in nedvomno ena mojih najljubših.

Code Academy

Kodiranje je zelo donosno, in čeprav je na internetu veliko virov, se lahko tega naučite, Code Academy je eden najboljših tam zunaj. Ima več kot 45 milijonov študentov in postaja le še večja. Če niste prepričani o prvem koraku, lahko vzamete hiter kviz, tako da bodo lahko vodili do pravega pouka.

Poleg učenja lahko svoje sposobnosti preizkusite v njihovem urejevalniku in celo dobite povratne informacije od strokovnjakov. Tako boste vedno delali, kar je v redu.

Poleg učenja veščin imajo tudi lekcije o tem, kako narediti kariero iz kodiranja. Precej kul!

GoSkills

Večkratni nagrajenci, GoSkills je še eno briljantno spletno mesto za učenje različnih veščin o različnih temah, kot so Finance, Oblikovanje, Upravljanje projektov in še več. Za dostop do tone tečajev velikosti za ugriz potrebujete samo eno naročnino in ta platforma je prijazna za mobilne naprave, tako da se lahko učite tudi v gibanju.

Lahko analizirate svoje prednosti in šibkosti, spremljate svoj napredek, se certificirate in ob tej poti tudi zaslužite značke. Bodite prepričani, da začnete uporabljati njihovo brezplačno preskusno različico.

Edx

Z več kot 2500 tečaji iz 140 vrhunskih institucij, kot sta Harvard University in Boston University, Edx lahko vam pomaga naučiti vrsto različnih veščin. Ne glede na to, ali gre za inženiring, podatkovno znanost ali jezik, ima to spletno mesto odlične lekcije.

Ker je zaupanje v to, da so povezane z najvišjimi institucijami, pridobiva samozavest.

Prihodnost

Prihodnost gre po njihovem imenu z razmišljanjem o prihodnosti, zato so pred kratkim izdali vrsto tečajev za preprečevanje izbruhov bolezni. Odlično se lotijo ​​trendov in natančno vedo, kje povpraševanje je, zato lahko pričakujete, da se boste naučili veščin, ki vam bodo v prihodnosti koristile.

Njihove kategorije tečajev vključujejo:

 • IT & Računalništvo
 • Zakon
 • Posel & Upravljanje
 • Politika
 • Zdravilo & Skrb za zdravje
 • Ustvarjalna umetnost & Mediji

Future Learn ima tudi vsebino, povezano s kariero, tako da vas bodo lahko vodili po pravi poti glede na svoje sposobnosti.

Zaključek

Učenje novih veščin je najpametnejša odločitev, ki jo lahko kdo sprejme, saj nikoli ne veš, kdaj se trendi spremenijo. Zgornja spletna mesta vam bodo pomagala naučiti in obvladati želene veščine kadarkoli in kjer koli.

Najzahtevnejše veščine se lahko naučite od najboljšega inštruktorja, prav iz računalnika, v vašem domu. Lepota učenja v spletu je, da lahko načrtujete urnik učenja, in to je poceni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map