10 mrežnih tečaja za učenje razvojnih paketa

DevOps je monden buzzword u svijetu IT inženjera ovih dana.


Od početaka do multinacionalnih korporacija, svi su skloni; takav je DevOps zrak. I za to postoji dobar razlog. DevOps metodologija približava (Dev) razvojni i (Ops) operativni tim unutar organizacije što pomaže u bržoj i učinkovitijoj isporuci proizvoda.

Što je DevOps?

DevOps nije ni alat ni tehnologija. Umjesto toga, to je ideologija u kojoj dva bitna dijela poslovanja – tim za razvoj softvera i tim za IT operacije usko surađuju i dijele napredak. DevOps osigurava pravilnu komunikaciju između oba tima, što dalje omogućava da organizacija isporuči krajnji proizvod u minimalnom vremenu i uz minimalne probleme.

Kako DevOps pomaže organizacijama?

 • Skraćeno vrijeme isporuke jedna je od značajnih prednosti implementacije DevOps u organizaciju. Konačno, organizacija želi isporučiti softver u što kraćem roku. A budući da DevOps koristi Agile principe, zajamčena je brza isporuka softvera.
 • Naglašen je kolaborativni rad unutar timova. To pomaže identificirati probleme na početku ciklusa razvoja softvera. Timovi mogu raditi na optimizaciji softvera.
 • Složenost problema smanjuje se i DevOps metodologijom. Ideja je osigurati pojedinačna poboljšanja proizvoda, a to bi osiguralo da problem nikad ne postane previše složen.
 • Umreženo vještačenje je također održiva opcija s DevOpsom. Zaposleni koji rade u ovom modelu obično su sretni jer se mogu poboljšati i pokupiti nove vještine.

Prednosti DevOps-a su višestruke. Kao menadžer, kao programer ili kao operativni korisnik, možda mislite o prekvalifikaciji sebe i učenju DevOpsa, s obzirom na trenutni scenarij.

DevOps vještine su na zahtjev, a sljedeći mrežni resursi pomoći će vam da to učinkovito naučite.

Uvod u DevOps: Transformiranje i poboljšanje operacija

Ovo je video tečaj od Edureka gdje možete naučiti DevOps alate i kako ih koristiti.

Po potrebi pokrivaju i tijekove rada DevOps. Nadalje, ako želite nastaviti karijeru u DevOps inženjeru, ovaj tečaj pokriva korake koje biste trebali poduzeti.

Odgovorno za apsolutne početnike – Hands-on – DevOps

Ovo je tečaj orijentiran na alat iz Udemija. Detaljno pokriva aspekte Ansible, što je doista vitalno sredstvo za DevOps.

Ovaj tečaj možete preuzeti kako biste razumjeli kako cjelovita integracija funkcionira u polju DevOpsa. Zgodne vježbe na tečaju pomogle bi vam da steknete praktično znanje o alatu.

Uvod u Google Kubernetes Engine

Za one koji su zainteresirani za učenje GKE-a (Google Kubernetes Engine), ne postoji bolji tečaj od ovog koji je omogućio Google Coursera.

Za završetak ovog tečaja trebalo bi samo tjedan dana; vi biste razumjeli Dockers i kako ih možete koristiti za upravljanje maksimalnim prometom.

Kontrola verzije s Gitom

DevOps inženjer mora razumjeti specifičnosti osnovnog DevOps tijeka rada. Uzimanje ovaj tečaj pomoglo bi pojedincu da dobro razumije sve koncepte o DevOpsu i Git sustavu kontrole verzija.

Budući da se Git smatra glavnom sastavnicom u DevOps terminologijama, dugoročno će vam pomoći.

DevOps za programere: Kako započeti

Ovo je uvodni tečaj koju je pružio Edureka koji bi pomogao programerima koji rade u bilo kojoj domeni da razumiju specifičnosti DevOps-a.

Upoznali biste i zašto se tehnološke tvrtke okreću prema DevOpsu. Nadalje, dobro ćete se zadržati na CI / CD cjevovodima uz pomoć ovog tečaja.

Naučite DevOps: Automatizacija infrastrukture s Terraformom

Ako je vaša domena automatizacija, ovo Tečaj DevOps obavezno. Dobili biste potpuno razumijevanje korištenja teraformnog oblika koji bi vam zauzvrat pomogao da steknete prednost.

Najbolja stvar ovog tečaja je to što postoje pisani primjeri kodova na koje se možete pozivati ​​dok ih primjenjujete u svojoj organizaciji.

Naučite DevOps: Kompletan Kubernetes tečaj

Ovo je još jedno tečaj za učenje Kubernetesa, ali ovaj je iz Udemyja. Objašnjenje svake teme je detaljno i možete postaviti tempo nastave prema vašim potrebama.

Tečaj također uključuje neke zadatke koje se možete upisati nakon što s koncepta budete jasni.

Microsoftov profesionalni program u DevOpsu

Cijeli je program podijeljen u 8 tečajeva koje možete pohađati jedan po jedan. Tijekom svakog poglavlja detaljno biste se upoznali s DevOps vještinama. Predavanja u ovaj tečaj lako ih je pratiti jer su podijeljeni u odjeljke.

Nakon što završite tečaj, na kraju možete koristiti certifikat, što bi povećalo vaše mogućnosti na polju DevOps-a.

Besplatni tečaj za DevOps Foundation

Ovaj tečaj vas na učinkovit način poučava osnovama i principima DevOps metodologije. Iznosi stvarne primjere koje organizacije slijede od posljednjih deset godina.

Ako ste tek počeli učiti DevOps i tražite tečaj koji bi vas prošao, ovo je vrlo dobar početak.

Arhitektura pomoću specijalizacije za Google Cloud Platform

Za one koji žele implementirati Google Cloud funkcionalnost u svoje sustave, ovaj tečaj obavezno. Ako ste IT inženjer koji već ima određeno iskustvo DevOps, ovaj tečaj će vam pomoći da shvatite kako se Google Cloud funkcionalnost može integrirati s postojećom značajkom vašeg sustava.

Ovaj tečaj, koji nudi Coursera, idealan je za Cloud Solutions arhitekte i DevOps inženjere.

Zaključak

Učenje DevOps-a nije puki cilj. DevOps je metodologija koju treba svakodnevno vježbati na poslu da bi bio bolji. Dakle, nakon što ste naučili DevOps koristeći gore navedene resurse, vrijeme je da započnete s radom.

Ideja je poboljšati kontinuitet vašeg poslovanja i pružiti najbolji softver svaki put.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map