14 najboljih internetskih tečajeva za poboljšanje engleskog jezika za IT osobu

Engleski je jezik komunikacije u IT-u – u to nema nikakve sumnje.


Ako ste izvorni govornik, vjerovatno je da je vaš engleski dovoljno dobar da ga možete upotrijebiti kao sredstvo komunikacije, premda mogu pomisliti na desetine žrtava američkog obrazovnog sustava kojima je engleski (gotovo) strani jezik. U svakom slučaju, ako niste izvorni govornik i pitate se isplati li se poboljšati engleski jezik, ne razmišljajte dvaput, ali činite to, jer je poboljšavanje vještina jedan od najboljih načina za ubrzavanje IT karijere.

Postoji mnogo načina da poboljšate svoj engleski jezik. Internetski tečajevi jedan su od najboljih izbora jer nude sistematizirani pristup učenju i možete ih voditi kad god vam odgovara. Međutim, ako radite tečaj za samostalan rad, trebate puno discipline.

Početnici za napredni

Čak i ako niste apsolutni početnik engleskog jezika, ne bi škodilo pogledati tečaj engleskog koji počinje ispočetka. Prvo je potrebno popuniti praznine u vašem osnovnom znanju engleskog jezika, kao što su osnovna gramatika i osnovni vokabular, a zatim prijeđite na naprednije stvari.

Nabavite 120 besplatnih lekcija iz engleskog, početnici za napredne je opći tečaj engleskog jezika. Traje 18 tjedana (razina A1-A2) i pokriva osnove engleske gramatike i rječnika. Ono što mi se kod ovog tečaja najviše sviđa je to što ima puno vježbi i uključuje puno fraza koje će vam trebati svakodnevno.

Engleska gramatika pro

Engleska gramatika pro je alternativa ako tražite opći tečaj engleskog za početnike. Obuhvaća više od prvog tečaja, ali također je teže položiti. Tečaj obuhvaća gramatiku i vokabular te također naglašava govorni engleski jezik (tj. Američki izgovor). Ako je vaša svrha dobiti opću englesku potvrdu, poput IELTS, TOEFL, TOEIC, FCE ili CAE, ovaj tečaj je posebno dobar izbor.

Lekcije engleske gramatike

Videozapisi su zabavan način učenja stranog jezika i ako radije gledate tečaj engleskog nego čitate knjigu (iako mnogi drugi tečajevi s ovog popisa dolaze i s videozapisima), krenite na YouTube i provjerite 555 lekcije engleske gramatike – cjeloviti tečaj.

Počinje od nule i obuhvaća sve osnovne gramatike i vokabular.

Poslovanje i poduzetništvo

Ako ste u IT-u, to ne znači da vam za programere / administratore ne treba ništa osim engleskog. Mnoge pozicije u IT-u zahtijevaju spoj tehničkih i poslovnih vještina. Ovdje je tečaj, kao što je Engleski za poduzetništvo i poduzetništvo, dolazi pri ruci.

Da biste uspješno završili ovaj tečaj, morate znati osnovnu englesku gramatiku i vokabular, pa ako vam nedostaju na tim područjima, prvo tamo popunite svoje praznine. Ovaj tečaj je koristan ne samo zato što ćete naučiti kako se izraziti u poslovnom okruženju engleskog jezika, već ćete sami naučiti o poslu i poduzetništvu..

Tečaj nije masivan – potrebno je oko 25 sati.

Pišite profesionalne e-poruke

Teško da postoji uredski posao koji ne zahtijeva pisanje e-pošte, a ni IT nije iznimka. Pisanje e-poruka ima savjete i trikove, a ako ih želite naučiti, provjerite Pišite profesionalne e-poruke na engleskom jeziku tečaj. To je relativno kratak tečaj – otprilike 13 sati, ali nakon što ga završite, postat ćete guru pisanja e-pošte.

Ovo nije tečaj za početnike, tako da ako vam nedostaje osnovno znanje engleskog jezika, prvo to popravite. Tečaj će vam pomoći da poboljšate svoj pisani engleski jezik, a naučit će vas što pisati u različitim poslovnim situacijama.

Poslovni engleski

Ako tražite iscrpan, sveobuhvatan tečaj poslovnog engleskog jezika kako biste dugotrajno bili zaposleni, Poslovni engleski je obavezno pokušati. S više od 500 lekcija o temama, kao što su sastanci, telefoniranje, prezentacije, razgovori za posao, pregovori i druženje, naučit ćete puno, a unaprijedit ćete i govorni i pisani engleski jezik.

Tu je i zasebni odjeljak poslovnog engleskog engleskog jezika koji možete koristiti kao referencu čak i bez ostatka tečaja.

Poslovna komunikacija

Engleski za poslovnu komunikaciju je tečaj s 15 jedinica na britanskoj verziji poslovnog engleskog jezika. To je relativno kratki tečaj, ali uključuje osnove komunikacije u različitim poslovnim situacijama, poput druženja, telefoniranja, predstavljanja, sudjelovanja na sastancima ili pregovora. Slično kao i ostali specijalizirani tečajevi, ovaj tečaj nije za početnike.

Da biste utvrdili je li razina previsoka, prvo možete preuzeti besplatni uzorak.

Pišite Ignite

Jedna od najkorisnijih vještina koja će vam trebati u poslovnom IT okruženju je vještina pisanja prodajnih primjeraka i ostalih tekstova o prodaji / web lokacijama. Pišite Ignite – ovladajte kopijom umjetnosti prodaje & copywriting uči vas svemu što trebate znati kako biste privukli (i zadržali) čitatelje na svoje prodajne stranice – tj. kako napisati naslove ubojica, kako napisati uvjerljivu priču, čak i kako formatirati svoje tekstove.

Opet je ovaj tečaj namijenjen učenicima engleskog srednjeg jezika. Uz to se preporučuje neko prethodno marketinško iskustvo.

Govorite profesionalno

Dok je za neke učenike engleskog govornog engleskog jezik lako grašak, za druge se to ostvaruje noćna mora. Ako pripadate drugoj grupi, onda je to Govorite engleski profesionalno tečaj vam je posebno koristan. Naučit ćete kako razgovarati osobno, putem interneta i na telefonu. Tečaj će vam pomoći da poboljšate izgovor i tečnost, ali i naučite neke neverbalne komunikacije, poput govora tijela i upotrebe neizbježnih kulturnih utjecaja.

[E zaštićeni]

Jedan od najčešćih slučajeva kada trebate poboljšati svoj engleski jezik jeste razgovor za posao.

Nažalost, čak i položaji za koje nije potrebno znanje engleskog jezika mogu imati intervju za posao na engleskom jeziku. U ovom slučaju, bez obzira koliko oštre bile vaše tehničke vještine, ako ne možete pokazati pristojno korištenje engleskog jezika tijekom intervjua, možda ćete morati licitirati posao.

Čak i ako su vam divne vještine razgovora, uključujući znanje engleskog jezika, neće štetiti gledanju [adresa e-pošte zaštićena]: Napredne vještine intervjua za posao tečaj. Ovaj tečaj vas uči ne samo kako koristiti engleski jezik, nego i što prvo reći. Ako vam je ova stvar previše složena, ne brinite, ovo je napredna verzija.

Postoji i osnovna inačica engleskog jezika za razgovore o radnim mjestima, pa prvo provjerite njihovu stranicu.

Engleski za IT

Vjerojatno jedan od tečajeva koji će vam najviše pomoći je specijalizirani tečaj s naglaskom na IT terminologiji. Ovdje nije velik izbor, na primjer, postoje neki izvanredni, Engleski za informacijsku tehnologiju. To je polazni tečaj, tako da možete polagati kad god možete. Obuhvaća glavna područja IT-a, poput softverskog inženjerstva, tehničke podrške, tehničke prodaje i većine ostalih karijera u IT-u.

Potrebno vam je znanje engleskog jezika da biste u potpunosti iskoristili sadržaj tečaja.

Knjiga strukovnih tečaja

Engleski za informacijsku tehnologiju 1 (Knjiga strukovnih tečaja) je još jedan resurs za provjeru zanima li vas IT engleski jezik. Za to je potrebno poznavanje osnovnog engleskog i vokabulara, te neka ideja o IT-u. Naučit ćete terminologiju iz područja, kao što su računalni hardver / softver i popravak, baze podataka, umrežavanje, sigurnost, itd.

Ovaj tečaj dolazi s puno vježbi.

Oxfordski engleski

Ako iz nekog razloga više volite proučiti britansku verziju informatičkog engleskog jezika, možda ćete htjeti provjeriti Oxford Engleski za informacijsku tehnologiju knjiga. Nije veličina IT biblije, ali ipak nudi mnogo toga u mnogim IT područjima. Ovaj tečaj zahtijeva srednju do naprednu razinu engleskog jezika.

Tekstovi su duži i detaljniji, a iz različitih su izvora (udžbenici, novine, popularni računalni časopisi, internetske grupe za vijesti, web stranice, priručnici i reklame). Opsežni pojmovnik IT terminologije još je jedan lijep dodatak knjizi. Ovaj tečaj dolazi s audio CD-om s autentičnim intervjuima s IT profesionalcima, tako da možete vježbati svoje sposobnosti slušanja.

STEM

Engleski za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku je petodnevni tečaj Sveučilišta u Pennsylvaniji i usredotočen je na opću STEM terminologiju. Bavit ćete se terminologijom iz područja, kao što su klimatske promjene, novi energetski sustavi, nanotehnologija itd. U ovom tečaju nema puno informatike, ali svejedno, možda će vam biti korisno. Tečaj je slobodan za pohađanje osim ako ne trebate certifikat.

Sretno učenje!

Tečajevi s ovog popisa pomoći će vam da poboljšate svoj engleski jezik. Možda nećete postati toliko tečni kao izvorni govornik, ali ako pooštrite svoje znanje engleskog jezika i vaše su tehničke vještine dobre, vaša IT karijera dobit će primjetno pojačanje. Čak i ako svoj engleski smatrate pristojnim, još uvijek možete pogledati te tečajeve – samo iz znatiželje ili za osvježavanje engleskog – nema štete u tome!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map