15 Platforma za učenje novih vještina informacijske tehnologije

Prošli su dani kada ste morali platiti ogromnu svotu da biste nešto naučili. Internet platforma za učenje ima Evolved.


Da ne spominjem, morali ste AKTUELNO biti prisutni u razredu da biste ga naučili. Zahvaljujući internetskom svijetu, stvari su se sada promijenile i zauvijek. Sada trebate samo uređaj i internetska veza za pristup ogromnim izvorima informacija i naučite željene vještine.

A najbolji dio je što ne postoji traka za stručnost. Možete odlučiti naučiti nešto što je „izrada zanata“ ili veliko kao „razvijanje softvera“. Svi imaju ponešto. Sljedeće platforme e-učenja na ovom popisu su ono o čemu govorim.

Prije nego što nastavim spomenuti te stvari, dopustite da vam kažem samo još malo prednosti e-učenja.

Učite svojim tempom

Za razliku od tradicionalnih fizičkih tečajeva, e-učenje čini prednost time što vam omogućava da učite svojim ritmom. Što znači da nakon što upišete neki tečaj, možete ga započeti i dovršiti u slobodno vrijeme. Nitko vas ne može prisiliti da ga dovršite u određeno vrijeme.

Isplativo u odnosu na centre za fizičko učenje

Prilično je očito da centri za fizičko učenje naplaćuju ogromnu količinu novca. I dok to nije pogrešno, mnogi ljudi to ne mogu priuštiti. Tada nastaju online tečajevi. Oni koštaju vrlo malo, ponekad troškove vašeg ručka, i pružaju jednaku količinu vrijednosti, ako ne i više.

Neograničen pristup sadržaju

Još jedna dobra stvar e-učenja je da se nakon upisa na tečaj dobijete tijekom cijelog života. Videozapise, datoteke i sve ostalo što dolazi s vama možete naučiti u bilo kojem trenutku.

Često se ažurira

Većina nastavnika internetskih tečaja brine o svojim studentima, zbog čega redovno ažuriraju materijale ažurnim informacijama. I najbolji dio? Ažuriranja dobijate besplatno. Da, dobro ste pročitali.

Dolazi s korisnom zajednicom

Internetski tečajevi obično dolaze s korisnom zajednicom tako da se studenti mogu okupljati i razgovarati o tečaju. Bez obzira imate li sumnje, problem ili pobjedu za zajednicu, zajednica je prikladno mjesto za to.

Sada, pogledajmo platforme.

Udemy

S preko 150 000 tečajeva i 50 milijuna studenata, Udemy stoji visoko kao jedna od najpopularnijih platformi za e-učenje vani. Imaju ogromnu biblioteku tečajeva podijeljenih u različitim kategorijama, uključujući:

 • Razvoj
 • Poslovanje
 • Financije & Računovodstvo
 • TO & Softver
 • Produktivnost ureda
 • Osobni razvoj

Ja stalno ažuriram svoje znanje bilo da je čitanje, slušanje, gledanje, prisustvovanje događajima itd

Udemy je stvarno cool mjesto za osvježavanje i ažuriranje svog znanja unutar vašeg tržišta. @ Binfield https://t.co/NADg6y7gXv

– Matt Grady (@DadBodNutrition) 14. ožujka 2020. godine

Svaka kategorija ima svoje podkategorije, tako da možete biti sigurni da postoji izbor opcija. Iako su većina premium tečajevi, postoje i 6500+ BESPLATNIh, a one je stvarno vrijedno pogledati.

Coursera

Ako stvari učinite korak ispred, Coursera također ima tečajeve sveučilišta svjetske klase i kompanija koje nude certifikate i diplome. U suradnji su s nekim od najvećih imena, uključujući IBM, Google i Sveučilište u Michiganu.

Dobra stvar ove platforme je što imaju kvizove i praktične projekte između materijala za tečajeve, tako da možete implementirati ono što ste upravo naučili. Njihove kategorije tečaja uključuju:

 • Duboko učenje
 • Veliki podaci
 • Strojno učenje
 • Znanost podataka
 • Digitalni marketing

Ako želite izgraditi vještinu za potencijalnu buduću karijeru, tada bi Coursera mogao biti onaj koji tražite. Daju puno vjerodostojnosti vašem vremenu učenja.

Pluralsight

Pluralizacija je pomalo jedinstvena u njihovom načinu poučavanja. Imaju tečajeve + podatke koji vam pokazuju kako ih provesti u praksi. Tečajevi se uglavnom kreću u skladu sa razvojem softvera i IT-a, ali puno više stvari možete naučiti iz toga.

Ova je platforma savršen primjer “ostvarivanja”. Ne ostavljaju vas preplavljenog gomilom kurseva, već vas usmjeravaju prema onome što je za vas pogodno i puknite to.

Cloud Academy

Kao što ime sugerira, Cloud Academy je sve o učenju računalstva u oblaku i pronalaženju načina rješavanja poslovnih problema. Oni pokrivaju širok raspon tema koje se vrte oko njihova jezgra, a najbolji dio je to što se ažurira svaki mjesec.

Također imaju dosta tečajeva poput AWS ili Microsoft Azure koji nude certifikate, tako da ih je potpuno vrijedno provjeriti tražite li izloženost. Možete započeti s njihovim 7-dnevnim besplatnim probnim vremenom.

Katacoda

Kodiranje ne mora biti dosadno i Katacoda to vrlo dobro dokazuje. Prilagodili su “zabavan” pristup podučavanju svih tih tehničkih stvari kao što su Kubernetes i Strojno učenje, pomažući vam da s lakoćom probavite materijale.

Za vas imaju preko 250 besplatnih tečaja, a svi vam omogućuju da implementirate svoje učenje u nešto živo, tako da ne postoji samo „učenje“, već i „rad“. Ako želite postati programer, to je web mjesto.

DataCamp

Budući da je jezik podataka od sada vrlo zahtjevan, i vjerojatno će ostati gore, DataCamp može biti koristan resurs. Specijalizirani su za podatkovne znanosti, a njihovo je podučavanje lako jednostavno konzumirati, a sve zahvaljujući lekcijama u zalogaju.

Prošle godine sam morao kodirati algoritam Strojnog učenja sa samo tjedan dana treninga. Jutros sam započeo Strojno učenje na R tečaju na Datacampu, zasad tako dobro.
Toplo preporučujem

– Vumile Sithebe, APRM (@VumileSithebe) 9. ožujka 2020. godine

Između predavanja imate i vježbe tako da možete implementirati ono što ste upravo naučili. DataCamp ima preko 100 tečajeva o različitim temama kao što su Python, SQL i proračunske tablice. Nakon što završite bilo koji tečaj, dobit ćete vlastiti certifikat koji će vam pomoći da vratite svoje vještine u budućnosti.

Cybrary

Odlično mjesto za učenje Cybersecurity i IT, Cybrary pomaže vam da izgradite karijeru u ovoj industriji svojim katalogom tečajeva koji su izradili stručnjaci. Oni grade i sastavljaju više od 1000 virtualnih laboratorija, vježbaju testove i procjene u područjima poput kibernetičke sigurnosti, informatike, znanosti podataka i još mnogo toga. I imajte na umu, to su potpuno zaštićeni i temeljeni na pretraživaču.

Pomoću njihovih 200+ procjena vještina možete pratiti svoj razvoj karijere i analizirati vaše snage i slabosti. Sve to u kombinaciji pomaže vam osigurati bolju karijeru na ovom polju.

Udacityju

Usmjeren da vas poduči onome što tehnološke tvrtke žele, Udacity vam priprema vještine koje su najpoželjnije. Kategorije tečajeva uključuju:

 • Znanost podataka
 • Programiranje
 • Umjetna inteligencija
 • Poslovanje
 • Računalni oblak

Svaki njihov tečaj dolazi s vježbama, a vi dobivate osobnu pomoć od tima za podršku. Sadržaj je usmjeren prema probijanju vašeg sljedećeg posla u tehnološkoj industriji. Dakle, ako vam je to bio san, za to je sjajna stranica.

Preko 100 000 studenata diplomiralo je na Udacityju, a ti bi mogao biti sljedeći.

Linux akademija

Linux akademija ima tečajeve za AWS, Azure i Google Cloud, pomažući vam da se izvrsno iskoriste alate koji se široko koriste. Osim toga, možete naučiti određene vještine kao što su Sigurnost, BigData i DevOps. Svaki od tečaja ima igrališta i laboratorije na kojima možete svoje vještine provesti u djelo

Njihovi tečajevi imaju 95% stopu zadovoljstva kupaca, a vjerujem da je to i zbog toga što su njihovi tečajevi dizajnirani kako bi SVI imali na umu. Možete početi koristiti njihovu besplatnu probnu inačicu i preuzeti je od toga.

Lynda

Hub znanja, Lynda olakšava vam učenje željenih vještina, a sve zahvaljujući njihovom ogromnom katalogu tečajeva. Neke od kategorija su:

 • Razvoj softvera
 • Web razvoj
 • Oblikovati
 • Poslovanje
 • Fotografija
 • Marketing

Jednom pretplatom na zahtjev možete pristupiti svim njihovim tečajevima. Trenutno nude besplatni mjesec dana da isprobate svoju platformu, tako da ne zaboravite iskoristiti to.

Skillshare

Skillshare radi na mjesečnoj pretplati koja uključuje sve njihove tečajeve. Ova je platforma prilično nova, ali vjerojatno najbrže raste vani. Teme su različite i uključuju sljedeće:

 • Animacija
 • Ilustracija
 • Oblikovati
 • način života
 • Fotografija
 • snimanje
 • Poslovanje
 • Pisanje

Tako #Skillshare bit će moja nova omiljena stvar !! ☺️

– mberAmber René✨ (@_Je_suis_belle_) 13. ožujka 2020. godine

Većina tečajeva (poznatih i kao “časovi”) nisu detaljno opisani odjednom. Znači, najvjerojatnije ćete pohađati više satova o toj temi kako biste ih u potpunosti naučili. Sve u svemu, ovo je vrlo nevjerojatna platforma i nesumnjivo jedan od mojih favorita.

Akademija kodova

Kodiranje je vrlo isplativo, a iako na internetu postoji puno resursa za to naučiti, Akademija kodova jedan je od najboljih tamo. Ima preko 45 milijuna studentskih baza i samo se povećava. Ako niste sigurni u prvi korak, možete krenuti u njihov brzi kviz tako da oni mogu voditi prema pravilnim lekcijama.

Uz učenje možete testirati svoje vještine na njihovom uređivaču i čak dobiti povratne informacije od stručnjaka. Tako ćete uvijek raditi ono što je ispravno.

Osim učenja vještina, oni imaju i lekcije o tome kako napraviti karijeru od kodiranja. Baš super!

GoSkills

Višestruki dobitnici nagrada, GoSkills je još jedno sjajno mjesto za učenje različitih vještina na različite teme poput financija, dizajna, upravljanja projektima i još mnogo toga. Potrebna vam je samo jedna pretplata za pristup toni tečaja veličine zalogaja, a ova je platforma prilagođena mobilnim uređajima, tako da možete učiti i u pokretu.

Možete analizirati svoje snage i slabosti, pratiti svoj napredak, dobivati ​​certifikaciju i na tom putu zarađivati ​​značke. Budite sigurni da započnete s njihovom besplatnom suđenjem.

EDX

S više od 2500 tečajeva od 140 najboljih institucija poput Harvard University i Boston University, EDX može vam pomoći da naučite tonu različitih vještina. Bilo da je riječ o inženjerstvu, znanosti o podacima ili jeziku, ovo web mjesto ima sjajne lekcije.

Poznavanje činjenice da su povezani s vrhunskim institucijama samo po sebi dobiva povjerenje.

Buduće učenje

Buduće učenje ide po njihovom imenu razmišljajući o budućnosti, zbog čega su nedavno objavili niz tečajeva za prevenciju bolesti. Izvrsno su uhvatiti se ukoštac s trendovima i točno znati gdje leži potražnja, pa možete očekivati ​​da ćete naučiti vještine koje će vam u budućnosti biti od koristi..

Njihove kategorije tečaja uključuju:

 • TO & Računarstvo
 • Zakon
 • Poslovanje & Upravljanje
 • Politika
 • Lijek & Zdravstvo
 • Kreativne umjetnosti & media

Buduće učenje također sadrži sadržaj vezan za karijeru tako da vas mogu voditi na pravi put u skladu sa svojim vještinama.

Zaključak

Učenje novih vještina najpametnija je odluka koju svatko može donijeti jer nikad ne znate kada se trendovi mijenjaju. Gore navedena mjesta pomoći će vam da naučite i savladate željene vještine u bilo kojem trenutku i bilo gdje.

Najzahtjevnije vještine možete naučiti od najboljeg instruktora, izravno sa svog računala, u vašem domu. Ljepota učenja putem interneta je što možete planirati raspored učenja, a to je jeftino.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map