11 Orodna orodja uporabniškega pretoka za UX Design

Predstavljajte si, kako želite, da uporabniki uporabljajo vaš izdelek.


# Kakšen je pretok uporabnikov?

Uporabniški tok je določen s koraki, ki jih uporabnik izvede med interakcijo z vašim izdelkom; ta izdelek je lahko karkoli, od vašega spletnega mesta ali aplikacije do storitve, ki jo ponujate, ali izdelka, ki ga prodajate.

Glede na to, da obiščete supermarket, da kupite jajca, kakšen bo vaš postopek? Vstopili boste skozi vhodna vrata in se nato pomaknili proti oddelku mlekarne. Po pridobitvi jajc boste šli do števca za obračun. Izdelek plačate in nato izstopite skozi izhodna vrata. To je bil vaš pretok ob nakupu želenih predmetov.

Podobno, ko uporabnik sledi določeni poti, da doseže določen niz ciljev ali da opravi nalogo, potem ta pot postane uporabniški tok.

# Kaj so orodja za pretok uporabnikov?

Do zdaj je pretok uporabnikov, o katerem smo govorili, povsem teoretičen. Če pa želite popolnoma razumeti interakcijo, ki bi jo lahko imel uporabnik z vašim izdelkom, morate imeti vizualno predstavitev vseh možnih pretokov uporabnikov. Tukaj prihajajo orodja za pretok uporabnikov. Orodja za pretok uporabnikov so orodja, ki vam omogočajo vizualno predstavitev pretoka uporabnikov. Ta orodja predstavljajo uporabniški tok na ustrezen shematski način.

# Zakaj je uporaba orodij za pretok uporabnikov nujna?

Morda razmišljate, da je uporaba orodij za pretok uporabnikov zelo pomembna.

Zastavite si vprašanje, zakaj ustvarjate svoje izdelke (spletno mesto, aplikacija)?

Zagotoviti fantastično izkušnjo svojim uporabnikom, kajne? Za to morate imeti predstavo o vseh možnih interakcijah, ki jih lahko uporabnik ima z vašim izdelkom. Shematično predstavo o vseh možnih interakcijah vam bodo ponudila orodja za pretok uporabnikov. Ko dobite predstavo o uporabniškem toku, lahko nadaljujete z izboljšanjem uporabniške izkušnje.

Žični tok

Žični tok ni na voljo samo na spletu, ampak je tudi odprtokodno orodje. Pomaga vam ustvariti prototipe uporabniškega toka. Najboljša stvar je, da za ustvarjanje diagramov pretoka uporabnikov z Wireflowom ne potrebujete nobenih Photoshop spretnosti. Prav tako vam ponuja možnost uporabe več kot 100 prilagojenih vgrajenih grafik.

Wireflow verjame v sodelovanje v realnem času. To pomeni, da lahko delate na dizajnu skupaj s prijatelji, sodelavci ali člani skupine. Torej, podvojite trud; podvojite sadje!

V žičnem toku lahko oblikujete svoje projektne sobe; v teh virtualnih sobah lahko dodate vsakogar, ki ga želite, in celo nastavite zasebnost projektne sobe po vaši želji.

Skratka, je zelo enostavno orodje, ki vam nudi veliko preprostih, a bistvenih lastnosti. Razvijalci tega orodja želijo poenostaviti postopek oblikovanja pretoka uporabnikov.

Timblee

Timblee vam pomaga razviti diagrame pretoka uporabnikov v zelo zgodnjih fazah razvoja izdelka. Glede na to, kako so mobilni telefoni postali pomembnejši del našega življenja, Timblee deluje tako na spletu kot tudi na mobilih. Timblee želi odpraviti potrebo po kompleksnih orodjih v zgodnjih fazah načrtovanja uporabniške izkušnje.

Ni povsem brezplačen, vendar ponuja priložnost, da ga preizkusite brezplačno prvih 14 dni, tako da se boste lahko odločili, ali je vreden denarja ali ne. Neverjetno, kajne?

V njem je več funkcij, s pomočjo katerih lahko oblikujete zemljevide spletnih strani skupaj s pretočnimi diagrami. Odličen je za začetek, saj ponuja kapljico in vleče platno, kar je razmeroma enostavno za rokovanje. Ena od njegovih pomembnih lastnosti je, da lahko svoje zasnove delite z drugimi, ki si lahko ogledajo vaše delo in dajejo povratne informacije, tudi če nimajo računa v Timbleeju.

Microsoft Visio

Ime pomeni, da je del družine Microsoft. Microsoft Visio je aplikacija vektorske grafike širokega spektra. To pomeni, da lahko na Visio počnete še veliko drugih stvari in oblikujete diagrame pretokov. Gotovo je že postalo jasno, da je na voljo samo Microsoftovim uporabnikom.

Ima veliko predlog, iz katerih lahko izberete želeno. V svoji strokovni izdaji je število predlog in postavitev še večje. Viri podatkov lahko povežete tudi s svojimi diagrami. Zanimiv vidik Microsofta Visio je, da je njegov vmesnik podoben MS Office. Večina nas uporablja MS Office že od otroštva, zato pridobitev Visia ne bi bila težka naloga.

Kot vsi drugi Microsoftovi izdelki tudi Visio ni brezplačen. Morda boste imeli 30-dnevno brezplačno preskusno različico.

Draw.io

Draw.io je spletna aplikacija za oblikovanje pretočnih diagramov. Vse njegove splošne lastnosti so brezplačne, čeprav boste želeli uporabiti nekaj vrhunskih integracij, potem boste morali plačati za to. Omogoča vam shranjevanje diagramov v Google Drive, Dropbox ali v računalnik. Je ena izmed najbolj uporabljanih brskalniških programov za diagramiranje. V Draw.io lahko uvozite različne oblike datotek, kot so Lucidchart, Gliffy itd.

Ponuja več predlog. Ima obsežno knjižnico oblik, iz katere lahko izberete želeno. Za začetek v Draw.io ne potrebujete nobene registracije. Poleg tega lahko prenesete namizno aplikacijo in lahko prosto delate tudi brez povezave. Združljiv je s skoraj vsemi brskalniki in dobro deluje tudi na mobilnih napravah.

Pametno žrebanje

Smartdraw je orodje diagrama tokov, ki je na voljo v spletu in ga je mogoče prenesti tudi v okna. Razvijalci Smartdraw trdijo, da je celo lažje kot Visio. Torej trdijo, da gre za cenejšo, a združljivo alternativo Visio. Diagrame lahko uvozite in izvozite v isti obliki kot Visio. Lahko deluje tudi na Macu. Ponuja več kot 70 različnih predlog za različne tipe diagramov.

Smartdraw sicer ni povsem brezplačen, vendar je v primerjavi s svojimi kolegi precej cenovno ugoden.

Ena izmed njegovih pomembnih lastnosti, ki ni enostavna za uporabo, je, da ponuja samodejno oblikovanje. Samodejno oblikuje vaš diagram, da odstrani kakršne koli napake in pomanjkljivosti. Vanj lahko preprosto integrirate svoje google aplikacije in MS Office orodja.

OmniGraffle

OmniGraffle je na voljo tako na Mac kot tudi iOS. Uporaba je relativno enostavna. Tako kot druge aplikacije za Mac je nekoliko drago. Poleg standardne različice ima profesionalno različico. Ponuja ogromno osnovnih orodij, kot so peresa, črte, oblike in besedilna orodja. Medtem ko je seznam funkcij, ki jih ponuja, precej dolg. Profesionalec bo z veseljem uporabljal take vrhunske funkcije.

Glavna značilnost, ki jo izstopa, je ta, da ponuja oblikovne plasti. Uporabnik lahko s pomočjo oblikovalskih slojev vizualizira svoje zasnove.

Cacoo

Cacoo je priljubljeno orodje. Diagrame pretoka lahko oblikujete skupaj z drugimi vrstami diagramov na Cacoo. Cacoovi razvijalci verjamejo v timsko delo. Cacoo vam omogoča & vaši soigralci za delo in urejanje diagrama hkrati. Omogoča tudi, da komentirate delo svojega soigralca; vse to na vašem platnu.

Cacoo ima na voljo dva načina dela. S svojimi idejami lahko začnete z ničle ali pa izbirate med 100 prednaložljivimi predlogi.

Ponuja 14-dnevno brezplačno preskusno različico, po končanem preizkusu pa morate plačati za njegove storitve. Platno v Cacoo je zelo enostavno organizirati. Z njim lahko upravljate tudi svojo ekipo.

Justinmind

Justinmind je orodje za izdelavo prototipov. Združljiv je z obema; splet in mobilni telefoni. Ponuja več mobilnih potez in spletnih interakcij, da bo oblikovanje enostavno in zabavno za vas. Na voljo je več prehodov in animacij, da bo vaš dizajn še bolj interaktiven.

Ustvarite lahko dinamične sezname podatkov. Podpira tudi testiranje uporabnikov s pomočjo podatkov. V tem orodju lahko takoj predogledate svoje zasnove. Ta predogled vam lahko pomaga odstraniti funkcije, ki niso potrebne. Zato prihranite svoj čas in trud. Svoj dizajn lahko povežete in izvozite v HTML v eni sami povezavi. Končno lahko povabite stranke in člane skupine, da si ogledajo vaše zasnove, da se prepreči kakršno koli nesporazum na poznejših stopnjah.

Mockplus

Mockplus je še eno brezplačno orodje za izdelavo prototipov. Orodje s preprostim vmesnikom je zelo enostavno. Mockplus lahko uporabljate v iOS-u, Androidu in spletu. Ima več kot 200 že pripravljenih komponent in predlog, med katerimi lahko izbirate. Ponuja približno 3000 vektorskih ikon. Vse to vam omogoča, da delate še hitreje.

Ampak ne mislite, da samo zato, ker ima velike vgrajene ikone, ikon ne morete prilagoditi po svoji želji. Ustvarite lahko knjižnico po meri z ikonami in interakcijami po vaši izbiri. Ponuja tudi klasičen povleci in spusti za preprost dizajn. Podpira takojšen predogled in omogoča povezavo svojih modelov s HTML.

Flowmapp

Flowmapp je spletno orodje za oblikovanje diagramov pretoka in vizualnih zemljevidov. Ima interaktivni delovni odbor. Svojo desko lahko delite s soigralci in strankami za promocijo sodelovanja v realnem času. Poleg tega lahko svoje projekte prenesete na druge, ko končate s svojim delom. Na Flowmapp lahko svoje načrte profesionalno načrtujete. Nato lahko to načrtovanje spremenite v resničnost s pomočjo priročnih orodij Flowmapp.

Podpira pogled helikopterja. V tem pogledu si lahko ogledate svoje projekte od zgoraj navzdol, da dobite nov pristop k svojim dizajnom.

Svojim uporabnikom ponuja 14-dnevno brezplačno preskušanje.

Lucidchart

Tole orodje vam zagotavlja delovni prostor. Združuje značilnosti treh različnih procesov, to je diagramiranje, vizualizacija podatkov in sodelovanje. Spodbuja povezovanje v mreže, tako da lahko pri svojih projektih sodelujete v realnem času. Omogoča vam načrtovanje & možganska nevihta in nato načrtovanje.

Lucidchart deluje samo v brskalnikih, ki podpirajo HTML5. Ta funkcija kaže, da ne potrebuje posodobitev tretjih oseb.

Ima brezplačno različico, kjer lahko dostopate do vseh osnovnih funkcij Lucidchart-a. Medtem ko ima plačljiva različica vse vrhunske lastnosti.

Zaključek

Predstavljajte si, da boste napisali esej. V mislih imate začrtan zaplet za svoj esej, vendar nimate pisala in papirja, da bi ga zapisali. Brez pisanja eseja ne morete lektorirati in popraviti napak. Ali ga lahko predstavite učitelju, ne da bi ga lektorirali?

Enako velja za situacijo, ko imate v mislih vse uporabniške tokove, vendar nimate orodij za vizualizacijo in oblikovanje toka. Brez vizualizacije uporabniškega pretoka ne morete izboljšati uporabniške izkušnje (UX).

Torej, naštejte zahteve, ki jih imate za načrtovanje svojega uporabniškega pretoka. Upoštevajte, da ima vsako orodje nekaj drugega. Nato izberite orodje za pretok uporabnikov glede na vaše potrebe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map