14 čudovitih generatorjev barvne palete za vaš naslednji projekt

Prava barvna shema lahko za vašo blagovno znamko naredi čudeže.


In ne šalim se. Obstaja razlog, da so se velike blagovne znamke, kot so Google, Uber in Dropbox, skozi leta obdržale z dosledno barvno shemo. Ne boste videli, da na njihovem spletnem mestu obstajajo strani, ki se razlikujejo od barv njihove blagovne znamke.

Če ste želeli storiti enako, a niste imeli pojma, vam bo ta članek pomagal. Odkrili boste nekaj najboljših generatorjev barvne palete, s katerimi lahko izbirate barve za svojo blagovno znamko.

Najprej, za tiste, ki ne veste, dajmo natančne osnove.

Kakšna je barvna paleta?

Barvna paleta je paleta primernih in ustreznih barv, ki jih je mogoče uporabiti za različne oblikovalske namene, vključno z:

 • Logotip
 • Celotna identiteta blagovne znamke
 • Infografika
 • Oblikovanje spletnih strani
 • Mobilne aplikacije

Pomaga pri pošiljanju sporočila blagovnih znamk z ustreznimi barvami.

Prednosti izbire pravih barv za vašo blagovno znamko

Kot sem že omenil, je izbira pravih barv za vašo blagovno znamko kritičen vidik uspešnega podjetja. Tu je nekaj pomembnih prednosti uporabe pravih barv:

Blagovni znamki daje pomen

Ali ste vedeli, da vsaka barva nosi smisel?

Na primer, modra barva pomeni zaupanje, svetlo, varnost in odgovornost. Na drugi strani oranžna prikazuje igrivost in zabavo. Vsaka barva ima nekaj sporočila in izbira prave barve za vašo blagovno znamko bi pomenila dostavo pravega sporočila.

Pomaga pridobiti zaupanje strank

Vsi imajo radi prijetne in profesionalne barve, enako pa je tudi s strankami. Ko vidijo, da ima vaša blagovna znamka takšne barve, ki se lepo pojavljajo, se zagotovo držijo vaše blagovne znamke še dolgo, če ne za vedno.

Znamka postane prepoznavna

Imeti prave barve v svojem podjetju pomeni posaditi sliko v misli vaših strank. Če barve uporabljate povsod, vključno z vašim spletnim mestom in e-poštnimi sporočili, jih boste uporabili. Ko bodo naslednjič videli barve vaše blagovne znamke, jih bodo verjetno prepoznali v trenutku.

Raziščimo generatorje barv.

Ohladitve

Prvi na seznam je ta neverjetni generator povleci in padanja barvne palete Ohladitve. Kot že ime pove, je ta storitev precej kul za to, kar počne. Vsako barvo lahko izboljšate, povlečete in spustite drugo barvno kodo, spremenite vrstni red in celo ustvarite podobne alternative.

Ko imate želene barvne kode, jih lahko zaklenete in poiščete druge možnosti s pritiskom na preslednico. Coolors temelji na spletu, vsebuje pa tudi aplikacijo IOS in dodatek Adobe.

Adobe Color CC

Nisem prepričan o vas, vendar imam rad Adobe programsko opremo. Vsako njihovo orodje ima neverjetno funkcionalnost in neverjetno ceno. Ko govorimo o tem Adobe Color CC, je briljantno orodje, ki vam omogoča ustvarjanje barvnih palet bodisi prek fotografij bodisi iz nič.

Ima veliko možnosti za prilagajanje, ki bi vas lahko sprva preplavile. Vendar, ko boste to obiskali, boste vedeli, da lahko to orodje naredi nekaj neverjetnih.

Barve barve

Barve barve je super uporaben vir za izposojo navdiha. Ima ogromno zbirko barvnih kod uradnih blagovnih znamk, iz katerih lahko črpate ideje in oblikujete svoje. To je super, če s svojo ustvarjalnostjo preveč sušite in želite, da se znova vžge.

Do zdaj imajo več kot 600 blagovnih znamk barv, kolekcija pa še naprej raste. Tako rekoč znani založniki, kot so Smash Magazine in Tuts +, jih predstavljajo vedno znova.

Poleg tega je brezplačna za uporabo, zato vsekakor to preverite.

Khroma

Če ste nekdo, ki nima nobenih namigov o svojih barvnih nastavitvah, je morda to orodje za vas najboljša možnost. Ko odprete Khroma, od vas se bo zahtevalo, da izberete svoje najljubše barve in jih nato odnesete naprej.

Ko izpolnite celoten vprašalnik, se vam prikažejo najprimernejše barve za vašo blagovno znamko glede na vaše želje.

ColorDrop

Če ste ljubitelj ravnih oblikovalskih stilov, boste imeli radi ColorDrop. Vsebuje nekaj najboljših pripravljenih barvnih palet za vaše spletno mesto in logotip. Na domači strani je na voljo več možnosti, ki bi jih morda dolgo porabili.

ColRD

ColRD je en edinstven generator barvne palete. Naredi vam veliko možnosti barv + prikaže podobne barve poleg barve, ki jo ustvarite. Tako lahko kopate veliko globlje in dokončate le najboljše barve.

COPASO

Tako fascinantno kot ime, COPASO je eden najbolj naprednih generatorjev barvne palete na tem seznamu. Ponuja široko paleto različnih prednastavitev, kot so triada in tetrad. Uporabniški vmesnik je morda nekoliko nejasen za netehnološke, vendar funkcije to dopolnjujejo.

ColorMind

ColorMind lahko z lahkoto prebere naložene slike, slike in druge oblike umetnosti in nariše barvne sheme. Začnete lahko tako, da izberete pripravljene palete ali pa ustvarite svojo iz nič s pomočjo njihovih funkcij.

Barvni lov

Verjetno orodje, narejeno za oblikovalce v mislih; Color Hunt je še ena odlična možnost z vizualno bogatim vmesnikom. Barvni lov vsak dan našteje nove barvne palete, tako da ste lahko prepričani, da je za vsakogar nekaj. Vse, kar počnete, je brskanje po knjižnici in zajemanje kod tistih, ki vas zanimajo.

Colordot

Ustvarjeno z minimalizmom v mislih, Colordot je vizualno prijetno spletno mesto, ki vam omogoča ustvarjanje in nadzor barvnih palet z nekaj gumbi. Razen spletne aplikacije ima Colordot tudi aplikacijo za iOS za ustvarjanje barv na poti.

Barvna koda

Zelo podobno zgornjemu orodju, Barvna koda je še en briljanten generator palete, ki deluje z le nekaj kliki in gumbi. Ko dokončate svojo barvno paleto, jo lahko shranite v obliki PNG, s stalno povezavo ali preprosto poberete kodo barve.

Palettable

Še eno odlično orodje v minimalnem slogu, ki vam predlaga barve, za začetek in odpravljanje / dodajanje v nadaljevanju. Palettable je odlična možnost, če ste skeptični do svojih odločitev. Dobra stvar tega orodja je, da je celotno spletno mesto na celotnem zaslonu, kar pomaga pri boljši vizualizaciji. Paleto lahko shranite kot stalno povezavo ali datoteko PNG.

Eva Design System

Razdeljeno na 5 različnih barvnih stolpcev, Eva Design System vam omogoča veliko izbire, ko gre za barve. Vsak stolpec ima do 9 različnih odtenkov izbrane barve, začenši od svetlobe do temne. Ko končate z barvami, lahko celotne sheme izvozite v JPEG ali JSON.

Ravne barve uporabniškega vmesnika 2

Zahtevana je njihova najnovejša različica in nadgradnja Ravne barve uporabniškega vmesnika 2 je boljši kot kdajkoli prej. Na sami domači strani dobite 14 različnih sklopov barvnih palet, od britanske do indijske do česa ne.

Znotraj vsake barvne palete dobite približno 20 profesionalnih barv, ki so izbrane za vas. Če želite pridobiti HEX kodo, kliknite “kopiraj” in končajte. Obliko izvoza lahko spremenite tudi iz HEX v RGB ali RGBA.

Zaključek

Zdaj, ko veste, kaj potrebujete za izbiro pravih barv za svojo blagovno znamko, je čas, da nadaljujete in ustvarite svojo barvno paleto. Upam, da vam zgornji generatorji barvne palete lažje pomagajo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map