9 Orodja z odprto kodo za spletne in grafične oblikovalce

Brezplačna programska oprema za spletne in grafične oblikovalce …


Na voljo je veliko odprtokodne programske opreme, ki vas lahko izjemno podpira kot spletnega in grafičnega oblikovalca. Odprti vir ni pomemben samo zaradi njihove ničle, ampak tudi zaradi podporne skupnosti, ki se širi po vsem svetu. V sedanjih gospodarskih razmerah so odprtokodna orodja odlično mesto za začetek iskanja.

V svetu oblikovanja je profesionalna kariera grafičnega oblikovalca precej zapletena le z odprtokodnimi aplikacijami. Morda je na voljo veliko izboljšanih odprtokodnih aplikacij, ki vam bodo pomagale postati odličen grafični in spletni oblikovalec. Izraz open source pomeni, da je na voljo brezplačno in dostopno vsem.

Krita

Krita je močan ustvarjalec vektorske grafike s težkim poudarkom digitalnega slikarstva in ilustracije. Uporablja se predvsem za oblikovanje stripov. Je brezplačna programska oprema z naprednimi predlogi in funkcijami.

Umetniki, ki so zasnovali Krito, so za vrhunsko programsko opremo za risanje na voljo vsem. Pomaga vam lahko pri oblikovanju stripov, risanju, kot so gladke oblike, nestabilne točke, napredne izbirne funkcije, slojne maske itd. Če želite vstopiti v svet ilustracije, je Krita najboljša izbira v odprtokodni kategoriji.

Gimp

Gimp pomeni program za upravljanje slik GNU.

Gimp je eno najbolj priljubljenih in odprtokodnih orodij za grafično oblikovanje in urejanje fotografij. Gre za izrazit paket z grafičnim dizajnom in urejevalnikom slik. To orodje je enako kot postavitev Adobe Photoshop. Fantastično orodje za vsakega začetnika ali naprednega oblikovalca, ki v prvi vrsti dela s fotografijami.

GIMP je visokokakovosten okvir za usmerjanje slikovnih slik, med jezike, vključno s C, Perl, C ++, Python itd..

Je protipostavka Adobe Photoshopu. Če ustvarjate digitalno sliko ali prilagajate fotografije in komponirate različne elemente, je to fantastično. Seveda nima vseh funkcij, kot je Photoshop, toda kdor je ustvaril to programsko opremo, ima ogromno število prostovoljcev z vsega sveta.

Poudarki

 • Pakirano s filtri, maskami, sloji in čopiči
 • Funkcije razširite z razširitvami
 • Napredne funkcije urejanja fotografij
 • Ustvarjajo resnično navdihujoči modeli. Pomeni, da postane prožnost za preoblikovanje slik tako, kot želite.
 • Ogromno število elementov grafičnega oblikovanja, logotipov, komponent vmesnika. Prispeva tudi k vrhunskim funkcijam upravljanja barv, s čimer je zagotovljeno visoko natančno upravljanje barv.

Inkscape

Inkscape je podoben ilustratorju Adobe in Corel Draw. Je tudi eno izmed močnih orodij, ki je na voljo vsem. Znan je tudi kot sogovornik ilustratorja ustvarjalca vektorske grafike.

Osnovni in privzeti format datoteke Inkscape je v razširljivi vektorski grafiki (SVG). Inkscape je na voljo za operacijske sisteme Linux, Mac in Windows.

Poudarki

 • Stilski predmeti
 • Podpira različne vrste datotek
 • Delovanje je odvisno od poti
 • Manipulacija v objektu je mogoče učinkovito
 • Enostavnost dokumentacije
 • Prilagodljiv uporabniški vmesnik

Dia

Dia je bil zgrajen na enem samem vmesniku dokumentov (SDI), podobnem Inkscape in GIMP. Uporablja se predvsem za ustvarjanje omrežij z elektronskimi vezji, diagrami poteka itd. Integriran je z veliko naprednimi funkcijami, tj. S pomočjo tega pomagajo pri risanju modelov odnosov v strukturah baz podatkov, UML, preprostih električnih vezjih. Podprta sta formata SVG in XML.

S Dia lahko izvozite SVG, EPS, DXF, PNG, JPEG vse druge znane formate.

Mešalnik

Mešalnik je programska oprema za ustvarjanje 3D risb. Najbolj znani animatorji uporabljajo Blender za pripravo kratkih filmov, igranih filmov in televizijskih oddaj itd.

Njegov vmesnik je na začetku precej zapleten, a ko greš naprej v oblikovanje, potem je enostavno. Ima veliko prilagodljivih funkcij; seveda lahko ustvarite tudi svoje razširitve in funkcije, ki jih želite oblikovati.

Z uporabo Blenderja lahko upravljate fotorealistično upodabljanje, kiparjenje (različne vrste ščetk), ustvarjanje iger in hitro rigovanje.

Svinčnik2D

Svinčnik2D je programska oprema za risanje; omogočeno je oblikovanje ročno narisanih animacij z uporabo bit-map in vektorske grafike. Za uporabo je preprost, integriran je z jasnejšim vmesnikom in opremljen z vrhunskimi animacijskimi orodji.

svinčnik 2d

Orodje za risanje Pencil2D je morda najboljši način za poznavanje osnovnih načel vektorske grafike in risanke.

Skencil

Skencil je aplikacija za vektorsko risanje. Na voljo je v operacijskih sistemih, podobnih Linuxu / Unix / GNU. Omogoča nam izdelavo nekaj odličnih diagramov in ilustracij ter uporabnih risb. Skencil je zgrajen z interpretiranim jezikom, to je python, in je zelo visoko-objektno usmerjen.

Poudarki

 • Enostavnost uporabe.
 • Gradient polni
 • Napišite datoteke EPS
 • Skupine mešanic
 • Preoblikovane slike in besedilo
 • Napredni pravokotniki in krivine itd.

Kovanje pisave

FontForge je urejevalnik pisav, ki podpira številne oblike pisav za oblikovalce. Je lahka in omogoča ustvarjanje gladkih modelov lastnega tipa, pravega tipa in postscript. Je brezplačna programska oprema, ki jo je razvil George Williams in napisana v programskem jeziku C.

Na zaslonu uporablja ustvarjanje pisav FreeType upodabljanja.

SVG-urejanje

SVG-urejanje lahko pomaga ustvariti vektorsko grafiko v brskalniku, brez dodatne namestitve programske opreme v vašem sistemu. To je orodje za grafično oblikovanje JavaScript.

SVG-Edit je sestavljen iz dveh vmesnikov, ki vključujeta svgcanvas.js in svg-editor.js. Ti dve komponenti delujeta medsebojno in ustvarjata učinkovito vektorsko grafiko.

Zaključek

Ker se digitalizacija po vsem svetu z leti povečuje, jasno kaže, da bo povpraševanje po industriji grafičnega in spletnega oblikovanja veliko. Izbira pravega orodja, ki ustreza vašim poslovnim potrebam, bo dala najboljše rezultate.

Morda boste želeli tudi vlagati v sebe učenje oblikovanja.

Oznake:

 • Odprtokodno

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map