Kaj je Favicon in kako ustvariti za spletno mesto?

Pogosto so malenkosti tako na splošno kot tudi v poslu zelo pomembne.


Tako kot pri trženju blagovnih znamk tudi jaz verjamem, da malenkosti resnično ustvarijo vaš vtis pred potencialnimi strankami. Eden takšnih elementov je favicon.

Favicon je drobna ikona velikosti 16 × 16 slikovnih pik, ki se drži na naslovu vašega spletnega mesta na zavihku brskalnika.

Uporabnikom pomaga prepoznati vaše spletno mesto na vseh odprtih zavihkih. Pomembno je imeti v mislih, da se favicon razlikuje od logotipa, vendar lahko ohranite enako zasnovo na obeh.

Preden nadaljujete, da “ta malenkost ni pomembna”, naj vam povem, vsekakor je. Svojemu spletnemu mestu doda legitimnost in pomaga znamki izstopati. Obiskovalci se zavedajo, da je bil trud, ki je bil vložen v vidik oblikovanja in trženja, takoj ustvaril zaupanje.

Vsakemu spletnemu mestu priporočam, da ima favicon, če želite narediti velik trajen vtis pred uporabniki.

Pravo vprašanje je “kako narediti eno”? No, to ni najtežja naloga. Vsaj ne s spodnjimi viri. Z njihovo uporabo lahko preprosto ustvarite svojo favicon v nobenem trenutku.

Potopimo se vanj.

Favic-o-Matic

Takoj ob netopirju lahko izberete dve različni velikosti Favic-o-Matic. Prva je običajnih 16 × 16 + 32 × 32 slikovnih pik, druga pa je univerzalna, kar bo ustvarilo favicon za vsako napravo in platformo.

Na voljo je tudi nekaj naprednih nastavitev, ki jih lahko pogledate, kar vam omogoča izbiro barve ozadja, prednastavljenih velikosti in drugih funkcij. Favicon lahko kot običajno prenesete v obliki PNG in ICO.

Lahko takoj naložite svojo sliko in opazujete čarovnije. Uporaba je popolnoma brezplačna, vendar je njihova stran vedno malo donacije. Če se vam zdi koristno, ne pozabite narediti svojega koščka. ��

RealFaviconGenerator

Za vsak brskalnik in platformo lahko ustvarite ustrezen favicon RealFaviconGenerator, tako da je povsod videti hrustljavo. Vse, kar naredite, je, da naložite svojo sliko in jo boste univerzalno optimizirali, tako da vam ni treba delati ročnih del.

Če vam na določeni platformi ni všeč izgled vašega uporabnika, potem lahko uporabite njihovo orodje, da ga v hipu preverite in izboljšate. Celoten postopek traja največ 5 minut.

Poleg tega je uporaba popolnoma brezplačna.

Favicon.io

Verjetno najlažja metoda doslej, Favicon.io omogoča ustvarjanje ali pretvorbo dane slike v favicon. Uporaba orodja je popolnoma brezplačna, vaš ustvarjeni favicon pa lahko postavite kamor koli želite. Za izvoz dobite formate PNG in ICO.

Obstaja nekaj načinov za ustvarjanje favicon s tem orodjem. Prva je iz navadnega besedila. Če nimate slike ali logotipa, ki bi se spremenil v favicon, lahko s to možnostjo takoj ustvarite običajni besedilni favicon..

Drugi je iz slike ali logotipa. Vse kar morate storiti je, da naložite želeno sliko / logotip in to orodje bo spremenilo v ustrezno velikost in obliko.

Zadnja možnost je od emojis. Imajo različne vnaprej izdelane emojije, med katerimi lahko izbirate in naredite svoje priljubljene. To možnost priporočam samo, če imate majhno spletno mesto ali spletno mesto, ki ni “preveč resno.”

Fiverr

Dobesedno si lahko omislite katero koli storitev in zagotovo je na voljo na Fiverr.

Na voljo je ogromno tržnica za najem freelancerjev za preproste in zapletene naloge in načrtovanje favicon-a je ena izmed njih.

Čeprav ni nujno, da bo katera koli storitev, ki jo kupite na tej platformi, zadovoljiva, pa moram reči tudi, da kategorija oblikovanja skoraj nikoli ne navduši. In ko govorimo o faviconu, si zagotovo dober.

Večina koncertov se začne od samo 5 dolarjev, običajno pa dobite neomejene revizije, dokler niste popolnoma zadovoljni. Ocene so za samostojne strokovnjake velika stvar, zato morajo izpolniti vaše zahteve. Vse, kar kupite, si zagotovite natančne zahteve. Običajno jih opravijo čez dan ali dva.

Priporočam, da se udeležite koncerta, ki ponuja tudi izvorno datoteko favicon-a, tako da lahko tu in tam malo potegnete, če želite.

Faviconer

Faviconer vam omogoča, da narišete svoj favicon ali naložite že pripravljeno sliko za pretvorbo v ustrezno obliko. Izbirate lahko med velikostmi 16 × 16 in 32 × 32 ali bolje, da izberete oboje.

Zanimiva značilnost tega orodja je, da lahko naložite svojo sliko in nato nadaljujete s risanjem. To je koristno, če želite že nekaj majhnih dodatkov k svoji že izdelani podobi. Favicon lahko izvozite v obliki ICO, ker je znano, da je najbolj primeren za favicon.

Na splošno je to orodje zelo enostavno za uporabo, če pa še vedno potrebujete pomoč, se lahko obrnete na njihovo video vadnico na dnu strani. Vse lahko uporabite brez stroškov.

Favicon generator

Nenazadnje pa tudi Favicon generator je še eno enostavno in brezplačno orodje za ustvarjanje favicon za vaše spletno mesto. Nimate možnosti, da naložite sliko, temveč jo ustvarite iz nič s pomočjo svojih prilagodljivih možnosti. Popolnoma besedilno, vendar z barvo.

Lahko se igrate z:

 • Vrsta besedila
 • Barva ozadja
 • Barva besedila
 • Barva obrobe

Pod možnostmi so tudi preprosta navodila, s katerimi boste dosegli najboljši možni rezultat. Za dodajanje besedila in izbiro barv vam ni treba veliko delati, svoje favicon pa lahko izvozite v ICO format takoj po generaciji.

Če ste skeptični, kako bo izgledal vaš favicon, si lahko ogledate primere na vrhu strani, da se sami prepričate.

Zaključek

Zgoraj navedeni viri za ustvarjanje spletnega mesta za vaše spletno mesto vam bodo zagotovo dobro prišli na poti do blagovne znamke. Večina jih je brezplačnih, vendar to ne odvzame dejstva, da so neverjetne.

Če želite določeno obliko favicon-a, predlagam, da nadaljujete s Fiverr-jem. Ali drugače, druge omenjene možnosti so odlične, da se vrnete nazaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map