Vključitev strategij CX v prenovo vašega spletnega mesta

Spletno mesto je glavno orodje vsakega podjetja za vključevanje in pretvarjanje njegove ciljne publike. To je digitalno vozlišče, kjer se potrošniki zbirajo, da bi izvedeli več o različnih podjetjih in njihovi ponudbi, tako da se lahko odločno odločijo.


Ko pridejo na domačo stran spletnega mesta, jih 86% poišče informacije o izdelkih ali storitvah, 52% jih je zanimalo podjetje in 64% jih pričakuje kontaktne podatke. Še več, 59% potrošnikov sodelovati z dobro zasnovanimi in privlačnimi spletnimi mesti.

integracija-cx-strategij za-vaše-spletno mesto-redesign-1

vir

Navsezadnje želijo vaše stranke dobiti ustrezne informacije in uživati ​​na brezhibni izkušnji brskanja po vašem spletnem mestu, tako da ne samo, da uspešno opravijo nakup od vas, ampak tudi nikoli ne oklevajo, če se bodo vrnili ali v svojih krogih razširili besedo o svojem podjetju..

Če trenutno razmišljate o preoblikovanju spletnega mesta, se vedno spomnite: 73% potrošnikov meni, da so izkušnje s strankami (CX) kot pomemben dejavnik pri odločitvah o nakupu. Izvajanje robustne strategije CX pri preoblikovanju spletnega mesta pomaga pri povečanju števila kupcev in menjalnih stopenj.

Tu v sliko vstopi personalizacija. Na žalost mnogi projekti prenove čakajo, da se njihov element doda na spletno mesto. Kako naj torej vključite strategijo CX v svojo spletno stran? Oglejte si te nasvete:

Razumevanje, kako ljudje pridejo na vaše spletno mesto

Prišel je čas, ko je bilo težko natančno vedeti, kako potrošniki pristajajo na spletnem mestu. Z izboljšanjem zbiranja podatkov in analitike pa je postalo veliko lažje določiti vir prometa na spletni strani.

Če imate ustrezne informacije o pridobitvah spletnih strani, lahko podatke učinkovito analizirate in uporabite. V idealnem primeru bi morali preučiti informacije iz več zornih kotov, kot so čas, viri, strani in različni segmenti, ki so ključni za razumevanje, kako stranke uporabljajo spletno mesto.

Zato določite vir prometa na svojem spletnem mestu kot pomembnega za ustvarjanje odlične izkušnje; ampak, ugani kaj? To je le en del sestavljanke.

Na voljo je več orodij za analitiko. Izberite tistega, ki vam je všeč.

 • Google Analytics (brezplačno)
 • Matomo (reklama za oblak, brezplačna možnost za samostojno gostovanje)
 • Crazyegg

Študij vaših strank je bistvenega pomena

Ne glede na to, ali nadgrajujete obstoječi izdelek ali prenavljate spletno mesto, ga morate privezati nazaj na svoje profile. In vsaka prenova spletnega mesta, ki uporabnika ne zadrži v središču, se bo težko vključila v njih in spremenila..

Danes je na voljo veliko orodij za analizo interakcij in izdelavo persona. Kaj želijo vaše stranke? Z analizo podatkov in ustvarjanjem uporabniških profilov boste na to vprašanje lahko odgovorili veliko bolj temeljito.

Če želite, da je prenova uspešna, je ključnega pomena spoznavanje vaših ciljnih strank in razlogov, zakaj kupujejo pri vas. Pri tem vam lahko pomagajo orodja, kot je sledenje na vrhu analitike.

 • CloudCherry
 • Hotjar
 • Clarabridge
 • Amplituda

Sprejetje metod personalizacije

Potrošniki današnjega časa imajo radi osebno izkušnjo.

Dobro se počutijo pri interakciji z blagovno znamko, kar še poveča njihove možnosti za konverzijo. Z izvajanjem taktike personalizacije med prenovo spletnega mesta lahko ustvarite edinstveno uporabniško izkušnjo za vsakega od vaših strank.

The ekipa v Optimizely je vzel idejo personalizacije in se z njo potegoval kot profesionalce, tako da je ustvaril ogromnih 26 različic njihovega spletnega mesta, da bi bolje poskrbel za vsako stranko. Yup – 26 različic! To je veliko trdega dela, vendar podjetje lahko samo ustvari zvestobo blagovni znamki, neguje in pritegne obiskovalce ter jih hitreje pretvori s prilagoditvijo na ‘t’.

integracija-cx-strategij za-vaše-spletno mesto-redesign-2

Lahko uporabite Optimizely, da uporabniku ponudite prilagojen izdelek ali pa razmislite o uporabi lastne rešitve s pomočjo API-ja Geolocation API..

Razviti celovit uporabniški profil

Če želite pridobiti popolno sliko bodočega kupca in kako najbolje tržiti z njimi, morate na svojem spletnem mestu dobiti popolno predstavo o njihovih željah, navadah in interakcijah. Samo s poznavanjem in uporabo vseh teh elementov lahko vaša prenova postane učinkovita.

Če želite optimizirati svoje spletno mesto tako, da deluje na vrhuncu, razmislite o celostni strategiji za izkušnje s strankami, ki bi lahko vključevala vprašalnik za vaše ciljne stranke. Nekatera vprašanja so lahko:

 • Kako so slišali zate?
 • Kaj jih je najprej pritegnilo na vašo spletno stran?
 • Kako dolgo običajno preživijo na vašem spletnem mestu?
 • So ga kdaj kupili pri vas? Če je tako, kaj je k temu prisiljeno?
 • Ali so kdaj sodelovali z vašim spletnim mestom z namenom, da bi opravili nakup, vendar so se potem odločili proti njemu? Če je tako, kaj jih je pripeljalo do te odločitve?
 • Na lestvici od 1 do 10, kako enostavno je, da lahko krmarita po vašem spletnem mestu?

HubSpot’s Naj postane moja oseba je odlično orodje za pridobivanje povratnih informacij strank in ustvarjanje uporabniških profilov. 360-stopinjski pogled vaših ciljnih strank bo omogočil lažje prilagoditve in izboljšanje izkušenj. Zato podrobno izpeljite podatke.

Preizkusite svoje spletno mesto; posodobite ga

Šele s strogim testiranjem lahko razumete, ali so razvoj, ki ste ga izvedli, vplival. Preoblikovanje ni nikoli resnično dokončano, temveč je vedno boljše potovanje, ki temelji na kupcih, ki uporabljajo spletno stran.

Potovanje s strankami je le tako pronicljivo kot testiranje, ki se razvija v njegovo razvoj. Zato nadaljujte s testiranjem in nenehno posodabljajte glede na spremembe v vedenju na trgu in potrošniku. Morda ne boste našli napake v uporabniški navigacijski funkciji spletnega mesta, vendar je vedno mogoče izboljšati, če gre za CX.

Nazaj k tebi

Potrošniki ne želijo vedno kaj kupiti; namesto tega hrepenijo po odlični uporabniški izkušnji, ki ustreza izdelku ali storitvi, ki se ponuja. Iz tega razloga je nujno zagotoviti raven izkušenj s strankami, ki s kupcem ustvarjajo ne samo plodne odnose, ampak jih tudi osrečujejo. Kdaj torej prenavljate spletno stran?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map