11 Awesome Alati korisničkog protoka za UX dizajn

Zamislite kako želite da korisnici upotrebljavaju vaš proizvod.


# Koliki je protok korisnika?

Korisnički tijek definiran je koracima koje korisnik poduzme tijekom interakcije s vašim proizvodom; ovaj proizvod može biti sve, od vaše web stranice ili aplikacije do usluge koju pružate ili proizvoda koji prodajete.

Razmislite da posjetite supermarket kako biste kupili jaja, kakav će biti vaš postupak? Ući ćete kroz ulazna vrata, a zatim ćete krenuti prema mliječnom dijelu. Nakon što nabavite jaja, otići ćete do šaltera za naplatu. Platit ćete proizvod, a potom izaći kroz izlazna vrata. To je bio protok dok ste kupovali željene predmete.

Slično tome, kada korisnik slijedi određeni put za postizanje određenog skupa ciljeva ili izvršavanje zadatka, tada taj put postaje User flow.

# Što su alati za protok korisnika?

Do sada je protok korisnika o kojem smo razgovarali u potpunosti teoretski. No da biste u potpunosti razumjeli interakciju koju korisnik može imati s vašim proizvodom, morate imati vizualni prikaz svih mogućih korisničkih tokova. Tu se pojavljuju alati za protok korisnika. Alati za protok korisnika su alati koji vam pružaju vizualni prikaz korisničkog tijeka. Ti alati predstavljaju protok korisnika na ispravan shematski način.

# Zašto je upotreba alata za protok korisnika ključna?

Možda mislite da je uporaba alata za protok korisnika vrlo važna.

Postavite sebi pitanje zašto stvarate svoje proizvode (web mjesto, aplikacija)?

Pružiti fantastično iskustvo svojim korisnicima, zar ne? Za to morate imati ideju o svim mogućim interakcijama koje korisnik može imati s vašim proizvodom. Shematski pojam svih mogućih interakcija pružit će vam alati za protok korisnika. Nakon što steknete ideju o protoku korisnika, možete raditi na unapređenju korisničkog iskustva.

Wireflow

Wireflow nije dostupan samo na mreži, već je i alat otvorenog koda. Pomaže vam u stvaranju prototipa protoka korisnika. Najbolje je to što vam nisu potrebne Photoshop vještine za izradu dijagrama korisničkog toka s Wireflowom. Također vam nudi mogućnost korištenja više od 100 prilagođenih ugrađenih grafika.

Wireflow vjeruje u suradnju u stvarnom vremenu. To znači da možete raditi na dizajnu zajedno sa svojim prijateljima, kolegama ili članovima grupe. Dakle, udvostručite trud; udvostručite voće!

U žičnom toku možete dizajnirati svoje projektne sobe; u te virtualne sobe možete dodati bilo koga koga želite i čak možete postaviti privatnost projektne sobe po vašoj želji.

Ukratko, vrlo je lagan alat koji vam pruža obilje jednostavnih, ali esencijalnih značajki. Programeri ovog alata nastoje pojednostaviti postupak dizajniranja protoka korisnika.

Timblee

Timblee pomaže vam da razvijete dijagrame protoka korisnika u vrlo ranim fazama razvoja proizvoda. S obzirom na to kako su mobilni telefoni postali značajniji dio našeg života, Timblee funkcionira na webu kao i mobilni uređaji pravilno. Timblee ima za cilj eliminirati potrebu za složenim alatima u ranim fazama planiranja korisničkog iskustva.

To nije potpuno besplatno, ali pruža mogućnost da ga isprobate besplatno prvih 14 dana, tako da možete odlučiti vrijedi li novac ili ne. Nevjerojatno?

On pruža nekoliko značajki pomoću kojih možete dizajnirati sitemapove zajedno s dijagramima protoka. Odličan je za početak jer nudi kap i povlači platno, što je relativno lako za rukovanje. Jedna od njegovih istaknutih karakteristika je to da dizajne možete dijeliti s drugima i oni mogu pregledati vaš rad i dati povratne informacije, čak i ako nemaju račun na Timblee-u.

Microsoft Visio

Naziv ukazuje da je dio Microsoftove obitelji. Microsoft Visio je aplikacija vektorske grafike širokog spektra. To znači da na Visio možete raditi i mnogo drugih stvari, zajedno s dizajniranjem dijagrama toka. Jedno je zacijelo već postalo jasno da je dostupno samo Microsoftovim korisnicima.

Ima mnoštvo predložaka iz kojih možete odabrati željeni. U njegovom profesionalnom izdanju broj je predložaka i izgleda još veći. Također možete povezati izvore podataka sa svojim dijagramima. Zanimljiv aspekt Microsofta Visio je da je njegovo sučelje slično MS Officeu. Većina nas koristi MS Office već od djetinjstva, tako da zadržavanje Visia ne bi bilo težak zadatak.

Kao i svi drugi Microsoftovi proizvodi i Visio nije besplatan. Možda ćete dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

Draw.io

Draw.io je internetska internetska aplikacija za oblikovanje dijagrama protoka. Sve njegove opće značajke su besplatne, iako želite koristiti neke napredne integracije, morat ćete ih platiti. Pruža vam mogućnost spremanja dijagrama na Google pogon, Dropbox ili računalo. To je jedna od najčešće korištenih aplikacija za dijagramiranje na osnovi preglednika. U Draw.io možete uvesti različite formate datoteka kao što su Lucidchart, Gliffy itd.

Nudi nekoliko predložaka. Ima veliku biblioteku oblika iz koje možete odabrati željenu. Za početak rada na Draw.io ne trebate nikakvu registraciju. Uz to, možete preuzeti aplikaciju za radnu površinu i slobodno raditi i izvan mreže. Kompatibilan je s gotovo svim preglednicima i dobro funkcionira i na mobilnim uređajima.

Pametno izvlačenje

SmartDraw je alatni dijagram toka koji je dostupan na mreži i može se preuzeti i na Windows. Programeri Smartdrawa tvrde da je to čak i lakše od Visio-a. Dakle, tvrde da je to jeftinija, ali kompatibilna alternativa Visio-u. Dijagrame možete uvoziti i izvoziti u istom formatu kao i Visio. Može se izvoditi i na Macu. Nudi preko 70 različitih predložaka za različite vrste dijagrama.

Smartdraw nije posve besplatan, ali u odnosu na svoje kolege prilično je pristupačan.

Jedna od njegovih istaknutih značajki, osim što je jednostavna za upotrebu, jest ta što nudi automatsko oblikovanje. Ona automatski oblikuje vaš dijagram kako bi uklonili bilo kakve pogreške i nedostatke. U to jednostavno možete integrirati svoje google aplikacije i MS Office alate.

OmniGraffle

OmniGraffle dostupna je na Macu kao i iOS-u. Relativno je jednostavno koristiti aplikaciju. Kao i druge Mac aplikacije malo je skupo. Uz standardnu ​​verziju ima profesionalnu verziju. Nudi ogroman broj osnovnih alata kao što su olovka, linija, oblik i tekstualni alati. Dok je popis značajki koje pruža dosta je dugačak. Profesionalac će se rado koristiti takvim vrhunskim značajkama.

Glavna značajka koja ga izdvaja je to što nudi slojeve dizajna. Uz pomoć slojeva dizajna, korisnik može vizualizirati svoj dizajn.

Cacoo

Cacoo je popularno sredstvo. Na Cacoou možete dizajnirati dijagrame protoka zajedno s drugim vrstama dijagrama. Cacooovi programeri vjeruju u timski rad. Cacoo vam to dopušta & Vaši suigrači istovremeno rade i uređuju dijagram. Također vam pruža mogućnost komentiranja rada vašeg suigrača; sve to na svom platnu.

Cacoo vam je dostupan na dva načina rada. Ili možete započeti s nule sa svojim idejama ili možete birati između 100 predložaka koji su već dostupni.

Nudi 14-dnevno besplatno probno razdoblje, a nakon završetka suđenja trebate platiti za njegove usluge. Platno u Cacoou vrlo je lako organizirati. Možete zajedno upravljati svojim timom zajedno s njim.

Justinmind

Justinmind je alat za izradu prototipa. Kompatibilno je s obje strane; weba i mobilnih telefona. Nudi nekoliko mobilnih gesta i internetskih interakcija kako bi vam dizajn bio lak i zabavan. Dostupan je niz prijelaza i animacija kako bi vaš dizajn bio još interaktivniji.

Možete stvoriti dinamične popise podataka. Također podržava korisničko testiranje uz pomoć podataka. Možete odmah pregledati svoje dizajne na ovom alatu. Ovaj pregled može vam pomoći ukloniti značajke koje nisu potrebne. Dakle, štedite svoje vrijeme i trud. Možete povezati i izvoziti svoj dizajn u HTML u jednoj vezi. Konačno, možete pozvati vaše klijente i članove tima da pregledaju vaš dizajn kako bi se izbjegli bilo kakvi nesporazumi na kasnijim fazama.

Mockplus

Mockplus je još jedan besplatan alat za izradu prototipa. Vrlo je jednostavan za korištenje alata s jednostavnim sučeljem. Mockplus možete koristiti na iOS-u, Androidu i webu. Sadrži više od 200 gotovih komponenti i predložaka iz kojih možete izabrati. Nudi oko 3000 vektorskih ikona. Sve vam to omogućuje rad još brže.

Ali nemojte misliti da samo zato što imaju velike ugrađene ikone, ne možete prilagoditi ikone po vašoj želji. Možete stvoriti prilagođenu biblioteku s ikonama i interakcijama po vašem izboru. Također nudi klasični drag & drop drop pristup za jednostavno oblikovanje. Podržava trenutačni pregled i omogućava povezivanje dizajna s HTML-om.

Flowmapp

Flowmapp mrežni je alat za izradu dijagrama protoka i vizualnih sitemapova. Ima interaktivni radni odbor. Skup možete podijeliti sa svojim suigračima i klijentima kako biste promovirali suradnju u stvarnom vremenu. Pored toga, svoje projekte možete prenijeti na druge nakon što završite sa svojim dijelom. Dizajne možete profesionalno isplanirati na Flowmappu. Tada to planiranje možete pretvoriti u stvarnost pomoću praktičnih alata Flowmapp.

Podržava pogled helikoptera. U ovom pogledu možete imati pogled odozgo na svoje projekte kako biste dobili novi pristup svojim dizajnom.

Svojim korisnicima nudi 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

Lucidchart

Ovaj alat vam pruža radni prostor. Kombinira značajke tri različita procesa, tj. Dijagramiranje, vizualizacija podataka i suradnja. To promiče umrežavanje tako da možete surađivati ​​na svojim projektima u stvarnom vremenu. Omogućuje vam planiranje & brainstorm i onda dizajn.

Lucidchart se pokreće samo u preglednicima koji podržavaju HTML5. Ova značajka sugerira da ne zahtijeva ažuriranja trećih strana.

Ima besplatnu verziju gdje možete pristupiti svim osnovnim značajkama Lucidchart-a. Dok plaćena verzija ima sve glavne značajke.

Zaključak

Zamislite da ćete napisati esej. U mislima ste nacrtali zaplet za svoj esej, ali nemate olovku i papir da to napišete. Bez pisanja eseja ne možete ga pročitati i ispraviti pogreške. Možete li ga predstaviti učitelju, a da ga ne pročitate?

Isto vrijedi i za situaciju kada vam je čitav tok korisnika preslikan sve u glavi, ali nemate alate za vizualizaciju i oblikovanje toka. Bez vizualizacije protoka korisnika, ne možete raditi na poboljšanju korisničkog iskustva (UX).

Dakle, nabrojite zahtjeve koje imate za oblikovanje protoka svog korisnika. Imajte na umu da svaki alat može ponuditi nešto drugačije. Zatim odaberite alat za protok korisnika prema vašim potrebama.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map