14 prekrasnih generatora paleta boja za vaš sljedeći projekt

Imajući prave sheme boja mogu učiniti čuda za vašu marku.


I ne šalim se. Postoji razlog zašto su se velike marke poput Googlea, Ubera i Dropboxa tijekom godina držale dosljedne sheme boja. Nećete ih vidjeti na njihovim web stranicama koje se poklapaju s bojama njihovih marki.

Ako ste željeli učiniti isto, ali niste imali pojma, onda će vam ovaj članak pomoći. Otkrićete neke od najboljih generatora palete boja koje možete koristiti za odabir boja za vašu marku.

Ali prvo, za one od vas koji ne znaju, idemo razumjeti osnove.

Što je paleta boja?

Paleta boja je niz prikladnih i relevantnih boja koje se mogu koristiti u različite dizajnerske svrhe, uključujući:

 • Logo
 • Cijeli identitet robne marke
 • Infografika
 • Dizajn web stranica
 • Mobilne aplikacije

Pomaže u prenošenju poruke robnih marki odgovarajućim bojama.

Prednosti odabira pravih boja za vašu marku

Kao što sam spomenula gore, odabir pravih boja za vašu marku presudan je aspekt uspješnog poslovanja. Evo nekih značajnih prednosti upotrebe pravih boja:

Daje značenje vašoj marki

Jeste li znali da svaka boja ima značenje?

Na primjer, plava boja znači povjerenje, svijetlo, sigurnost i odgovornost. S druge strane, narančasta pokazuje razigranost i zabavu. Svaka boja ima neku poruku, a odabir prave boje za vašu marku značio bi isporuku prave poruke.

Pomaže u stjecanju povjerenja klijenata

Svi vole ugodne i profesionalne boje, a isto je i s kupcima. Kad vide da vaš brand ima takve boje koje na dobar način iskaču, zasigurno će se dugo držati vaše marke, ako ne i zauvijek.

Čini marku prepoznatljivom

Imati prave boje za vaše poslovanje znači saditi sliku u misli svojih kupaca. Ako upotrebljavate boje svugdje, uključujući web lokaciju i adrese e-pošte, one će se koristiti. Sljedeći put kada vide boje vašeg branda, vjerojatno će ih prepoznati u trenu.

Istražimo generatore boja.

Coolors

Prvi na popisu je ovaj nevjerojatni generator palete povuci i ispusti Coolors. Kao što ime sugerira, ova je usluga prilično cool zbog onoga što čini. Svaku boju možete precizirati, povući i ispustiti neki drugi kôd boje, promijeniti redoslijed i čak generirati slične alternative.

Nakon što nabavite željene kodove u boji, možete ih zaključati i pronaći alternative pritiskom razmaknice. Coolors je temeljen na webu, ali dolazi s IOS aplikacijom i Adobe Add-onom.

Adobe Color CC

Nisam siguran za vas, ali volim Adobe softver. Svaki njihov alat ima nevjerojatnu funkcionalnost i nenadmašnu cijenu. Govoreći o ovome Adobe Color CC, To je sjajan alat koji vam omogućuje stvaranje palete boja bilo pomoću vaših fotografija, bilo ispočetka.

Ima puno mogućnosti dubokog prilagođavanja koje bi vas u početku mogle preplaviti. Međutim, nakon što to zaključite, znat ćete da postoje neke nevjerojatne stvari koje ovaj alat može učiniti.

BrandColors

BrandColors super je koristan resurs za posuđivanje inspiracije. Ima veliku zbirku službenih brandova kodova boja iz kojih možete preuzeti ideje i smisliti svoje. Ovo je sjajno kada se previše suvišnom kreativnošću želite i želite nešto što će je ponovo zapaliti.

Do sada imaju više od 600 marki boja, a kolekcija samo raste. Toliko toga, poznati i izdavači poput Smash Magazine i Tuts + prikazivali su ih uvijek iznova.

Štoviše, besplatna je za upotrebu, stoga svakako provjerite.

Khroma

Ako ste netko tko nema naznake o vašim bojama, onda bi ovaj alat mogao biti najbolja opcija za vas. Kad otvorite Khroma, od vas će se tražiti da odaberete svoje omiljene boje, a zatim da ih preuzmete naprijed.

Nakon što ispunite cijeli upitnik, prikazat će vam se najprikladnije boje za vašu marku prema vašim željama.

ColorDrop

Ako ste ljubitelj ravnih stilova dizajna, svidjet će vam se ColorDrop. Sadrži neke od najboljih readymade paleta boja za vaše web mjesto i logotip. Sama početna stranica ima mnoštvo opcija na kojima biste možda mogli dugo potrošiti.

ColRD

ColRD je jedan jedinstveni generator paleta boja. Ono što vam se čini jest pokazuje vam obilje mogućnosti boja + prikazuje slične boje odmah uz boju koju stvarate. Na taj način možete iskopati mnogo dublje i finalizirati samo najbolje boje.

COPASO

Fascinantno kao i ime, COPASO jedan je od najnaprednijih generatora paleta boja na ovom popisu. Nudi široku paletu različitih postavki poput trijade i tetrada. Korisničko sučelje možda je malo zbunjujuće za one koji ne proizvode tehnologiju, ali značajke to nadopunjuju.

ColorMind

ColorMind može lako čitati vaše prenesene slike, slike i druge oblike umjetnosti i crtati sheme boja. Započnite odabirom gotovih paleta ili izradite vlastitu od nule uz pomoć njihovih osobina.

Lov u boji

Vjerojatno alat stvoren za dizajnere na umu; Color Hunt je još jedna sjajna opcija s vizualno bogatim sučeljem. Lov u boji svaki dan nabraja nove palete boja, tako da možete biti sigurni da postoji ponešto za svakoga. Sve što trebate pregledati je kroz knjižnicu i zgrabite kodove onih koji vas zanimaju.

Colordot

Stvoreno s minimalizmom na umu, Colordot je vizualno ugodna web stranica koja vam omogućuje stvaranje i kontrolu palete boja s nekoliko gumba. Osim web aplikacije, Colordot ima i iOS aplikaciju za stvaranje boja u pokretu.

Colourcode

Vrlo slično gore navedenom alatu, Colourcode je još jedan sjajan generator paleta koji radi sa samo nekoliko klikova i tipki miša. Nakon što finalizirate svoju paletu boja, možete je spremiti u obliku PNG-a, trajne veze ili jednostavno zgrabiti kôd boje.

Palettable

Još jedan odličan alat minimalnog stila koji vam predlaže boje, za početak i uklanjanje / dodavanje u nastavku. Palettable odlična je opcija ako sumnjate u svoj izbor. Dobra stvar u ovom alatu je što je cijela web stranica na cijelom zaslonu, što pomaže u boljoj vizualizaciji. Paletu možete spremiti u obliku trajne veze ili PNG datoteke.

Eva dizajn sustav

Podijeljeno s 5 različitih kolona u boji, Eva dizajn sustav daje vam mnogo izbora, kada su u pitanju boje. Svaki stupac ima do 9 različitih nijansi odabrane boje, počevši od svijetle do tamne. Nakon što završite svoje boje, možete izvesti sve sheme u JPEG ili JSON.

Boje ravnih korisničkih sučelja 2

Njihova najnovija inačica i nadogradnja pozvani Boje ravnih korisničkih sučelja 2 je bolje nego ikad prije. Na samoj početnoj stranici dobivate 14 različitih paketa boja, u rasponu od britanske do indijske pa sve do ne.

Unutar svake palete boja dobivate oko 20 profesionalnih boja koje su odabrane za vas. Da biste dobili HEX kôd toga, sve što morate učiniti jest kliknuti “kopiraj”, i gotovi ste. Možete također promijeniti format izvoza iz HEX-a u RGB ili RGBA.

Zaključak

Sada kada znate što je potrebno za odabir pravih boja za vašu marku, vrijeme je da nastavite i stvorite svoju paletu boja. Nadam se da će vam gornji generatori paleta boja pomoći da to učinite s lakoćom.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map