9 Alati otvorenog koda za web i grafičke dizajnere

Besplatni web i grafički dizajnerski softver …


Na raspolaganju je mnogo softvera s otvorenim kodom koji vas može izvrsno podržati kao web i grafički dizajner. Otvoreni izvor nije vrijedan samo zbog njihove nule, već i zbog podrške širenja zajednice u čitav svijet. U postojećim ekonomskim okolnostima, otvoreni alati su izvrsno mjesto za početak traženja.

U svijetu dizajna prilično je komplicirano održavati profesionalnu karijeru kao grafički dizajner samo s aplikacijama otvorenog koda. Možda je na raspolaganju mnogo poboljšanih open-source aplikacija koje će vam pomoći da postanete izvrstan grafički i web dizajner. Izraz open source znači da je dostupan besplatno i dostupan svima.

Krita

Krita je moćan stvaralac vektorske grafike s teškim fokusom digitalnog slikanja i ilustracije. Koristi se uglavnom za oblikovanje stripova. To je besplatni softver s naprednim predlošcima i značajkama.

Umjetnici koji su dizajnirali Krita, za vrhunski softver za crtanje dostupan je svima. Može vam pomoći u dizajniranju stripova, crtanja poput glatkih oblika, nestajućih točaka, naprednih funkcija odabira, slojeva maski itd. Ako želite ući u svijet ilustracije, Krita je najbolji izbor u kategoriji otvorenog koda.

širit

Gimp označava program za manipulaciju GNU slikama.

širit jedan je od najpopularnijih alata za grafičko oblikovanje i otvoreni kod. To je opremljeni paket grafičkog dizajna i uređivača slika. Ovaj je alat isti kao i Adobe Photoshop izgled. Fantastičan alat za svakog početnika ili naprednog dizajnera koji prvenstveno radi sa fotografijama.

GIMP je visokokvalitetni okvir za smjer scenarija slike, usred jezika, uključujući C, Perl, C ++, Python, itd..

To je suprotno Adobe Photoshopu. Ako stvarate digitalnu sliku ili prilagođavate fotografije i sastavljate razne elemente, to je fantastično. Naravno, nema sve značajke poput Photoshopa, ali tko god je stvorio ovaj softver, ima ogroman broj volontera iz cijelog svijeta.

Naglasci

 • Prepuno filtera, maski, slojeva i četkica
 • Proširenja značajki proširite
 • Napredne značajke za uređivanje fotografija
 • Stvaraju se zaista inspirativni dizajni. To znači pružiti fleksibilnost za transformiranje slika onako kako želite.
 • Ogroman broj elemenata grafičkog dizajna, logotipa, komponenti sučelja. Također pridonosi vrhunskim značajkama upravljanja bojama kako bi se osiguralo visoko vjerno upravljanje bojama.

Inkscape

Inkscape vrlo je sličan adobe ilustratoru i Corel Drawu. To je također jedan od moćnih alata, dostupan svima besplatno. Poznat je i kao pandan ilustratoru kreativca vektorske grafike.

Osnovni i zadani format datoteke Inkscape je u skalabilnoj vektorskoj grafici (SVG). Inkscape je dostupan za Linux, Mac i Windows operativne sustave.

Naglasci

 • Stilski predmeti
 • Podržava razne vrste formata datoteka
 • Rad ovisi o putu
 • Manipulacija u objektu može se učinkovito izvesti
 • Jednostavnost dokumentacije
 • Fleksibilno korisničko sučelje

dia

dia je izgrađen na jednom sučelju dokumenta (SDI) sličnom Inkscapeu i GIMP-u. Koristi se uglavnom za stvaranje mreža elektroničkih krugova, dijagrama toka, itd. Integrirana je s mnogim naprednim značajkama, tj. Koristeći to za pomoć pri crtanju modela odnosa u strukturi baze podataka, UML-u, jednostavnim električnim krugovima. Podržani su SVG i XML formati datoteka.

Pomoću Dia možete izvesti SVG, EPS, DXF, PNG, JPEG sve ostale poznate formate.

Miješalica

Miješalica je softver za stvaranje 3D crteža. Najpoznatiji animatori koriste Blender za snimanje kratkih filmova, igranih filmova i TV emisija itd.

Njegovo sučelje je u početku prilično složeno, ali kad krenete naprijed u dizajnu, onda je lako. Ima puno prilagodljivih značajki; naravno, također možete stvoriti svoja proširenja i značajke koje želite oblikovati.

Pomoću Blendera možete upravljati fotorealističnim prikazivanjem, oblikovanjem (različitih vrsta četkica), kreiranjem igara i brzim postavljanjem.

Pencil2D

Pencil2D softver za crtanje; Omogućeno je dizajniranje crtanih animacija pomoću bit-mapa i vektorske grafike. Jednostavan je za uporabu, a integriran je s jasnijim sučeljem i opremljen je vrhunskim alatima za animaciju.

olovka 2d

Dakle, alat za crtanje Pencil2D možda je najbolji način upoznavanja osnovnih principa vektorske grafike i animacije crtića.

Skencil

Skencil je aplikacija za vektorsko crtanje. Dostupna je u Linux / Unix / GNU operativnim sustavima. Omogućuje nam stvaranje sjajnih dijagrama i ilustracija i korisnih crteža. Skencil je izgrađen s interpretiranim jezikom, tj. Pitonom i vrlo je objektno orijentiran na visokoj razini.

Naglasci

 • Jednostavnost korištenja.
 • Gradijent ispuni
 • Napišite EPS datoteke
 • Grupe za miješanje
 • Preobražene slike i tekst
 • Napredni pravokutnici i krivulje itd.

Kovanje fontova

FontForge je uređivač fonta koji podržavaju mnoge formate fontova za dizajnere. Lagana je i omogućuje stvaranje glatkih dizajna vlastitog tipa, pravog i postkripta. To je besplatni softver razvijen od strane George Williamsa i napisan na programskom jeziku C.

Koristi FreeType renderiranje kreacija fonta na ekranu.

SVG-Edit

SVG-Edit može pomoći u stvaranju vektorske grafike unutar preglednika, bez dodatne instalacije softvera na vašem sustavu. To je alat za grafički dizajn Java pretraživača.

SVG-Edit se sastoji od dva sučelja, koja uključuju svgcanvas.js i svg-editor.js. Ove dvije komponente djeluju međusobno na stvaranju učinkovite vektorske grafike.

Zaključak

Kako se digitalizacija diljem svijeta povećavala tijekom godina, to jasno pokazuje da će potražnja za grafičkom i web dizajnerskom industrijom biti velika. Odabir pravog alata koji odgovara vašim poslovnim potrebama dat će vam najbolje rezultate.

Možda želite i sami investirati u sebe učenje dizajniranja.

OZNAKE:

 • Otvoreni izvor

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map