Integriranje CX strategija u redizajn web stranice

Web stranica je primarno sredstvo bilo koje tvrtke za angažiranje i pretvaranje ciljne publike. To je digitalni centar na kojem se potrošači okupljaju kako bi saznali više o različitim tvrtkama i njihovoj ponudi kako bi mogli donijeti informiranu odluku.


Jednom kada dođu na početnu stranicu web stranice, 86% njih traži informacije o proizvodima ili uslugama, 52% je zainteresiranih znati o poslu, a 64% očekuje da će pronaći kontakt informacije. povrh toga, 59% potrošača uključite se u dobro osmišljene i atraktivne web stranice.

integrirajući-CX-strategije-za-vaš-web-redizajn-1

izvor

Na kraju krajeva, vaši kupci žele biti nahranjeni relevantnim informacijama i uživaju u besprijekornom doživljaju pregledavanja na vašoj web stranici kako bi oni ne samo uspješno izvršili kupnju od vas, već se nikada ne ustručavali vratiti se ili širiti riječ o svom poslu u svojim krugovima..

Stoga, ako trenutno razmišljate o redizajnu web stranice, uvijek zapamtite: 73% potrošača razmatra iskustvo kupca (CX) kao važan faktor u odluci o kupnji. Primjena robusne CX strategije prilikom redizajniranja web stranice pomaže u ubrzavanju kupnje i stopi konverzije.

Tu personalizacija ulazi u sliku. Nažalost, mnogi projekti redizajna čekaju do završetka kako bi dodali taj element na web mjesto. Dakle, kako biste trebali ići na integraciju CX strategije u vaš dizajn web stranice? Pogledajte ove savjete:

Shvatite kako ljudi dolaze na vašu web lokaciju

Došlo je vrijeme u kojem je bilo teško točno znati kako potrošači slijeću na web stranicu. Međutim, s poboljšanjima prikupljanja podataka i analitike, postalo je mnogo lakše utvrditi izvor prometa na web stranici.

Ako imate relevantne podatke o akvizicijama web stranica, možete učinkovito analizirati i koristiti podatke. U idealnom slučaju trebali biste proučavati informacije iz više uglova, poput vremena, izvora, stranica i različitih segmenata koji su ključni za razumijevanje načina na koji klijenti koriste web mjesto.

Stoga identificirajte izvor prometa na vašoj web stranici kao važan za stvaranje sjajnog iskustva; ali pogodite što? To je samo jedan dio slagalice.

Na raspolaganju je nekoliko alata za analizu. Odaberite onu koja vam se sviđa.

 • Google Analytics (besplatno)
 • Matomo (reklama za oblak, besplatna opcija za samostalno uvođenje domaćina)
 • Crazyegg

Proučavanje vaših kupaca je neophodno

Bez obzira da li nadograđujete postojeći proizvod ili redizajnirate web mjesto, trebali biste ga povezati sa svojim profilima. A svaki redizajn web stranice koji ne drži korisnika u središtu teško će se uključiti i pretvoriti u njih.

Ovih je dana na raspolaganju puno alata za analizu interakcija i izradu persona. Što žele vaši kupci? Analizom podataka i stvaranjem korisničkih profila moći ćete odgovoriti na ovo pitanje mnogo temeljitije.

Učenje o ciljanim kupcima i razlozima zbog kojih kupuju od vas je presudno ako želite da vaš redizajn bude uspješan. U tome vam mogu pomoći alati poput praćenja vrha analitike.

 • CloudCherry
 • Hotjar
 • Clarabridge
 • Amplituda

Usvajanje metoda personalizacije

Današnji potrošači vole personalizirano iskustvo.

Zbog toga se osjećaju dobro u interakciji s markom, što dodatno povećava njihove šanse za konverziju. Primjenom taktike personalizacije tijekom redizajna web stranice možete stvoriti jedinstveno korisničko iskustvo za svakog vašeg kupca.

tim na Optimizely uzeo je ideju personalizacije i pokrenuo se s njom poput profesionalaca stvorivši nevjerojatnih 26 verzija svoje web stranice kako bi se što bolje obradovao svakom kupcu. Yup – 26 verzija! To je puno mukotrpnog rada, ali tvrtka može samo izgraditi lojalnost prema marki, njegovati i angažirati posjetitelje i brže ih pretvoriti usvajanjem personalizacije na „t“.

integrirajući-CX-strategije-za-vaš-web-redizajn-2

Možete koristiti Optimizely da biste ponudili personalizirani proizvod korisniku ili razmislili o implementaciji internog rješenja uz pomoć API-ja Geolocation API..

Razviti holistički profil korisnika

Da biste dobili cjelovitu sliku potencijalnog kupca i kako najbolje plasirati na njih, morate imati savršenu predstavu o njihovim željama, navikama i interakcijama na vašoj web stranici. Samo poznavanjem i upotrebom svih ovih elemenata, vaš redizajn može biti učinkovit.

Da biste optimizirali web mjesto tako da djeluje u svom vrhuncu, razmislite o cjelovitoj strategiji korisničkog iskustva, koja bi mogla uključivati ​​upitnik za vaše ciljne kupce. Neka od pitanja mogu biti:

 • Kako su čuli za vas?
 • Što ih je prvo privuklo na vašu web stranicu?
 • Koliko vremena obično provode na vašoj web lokaciji?
 • Jesu li ga ikad kupili kod vas? Ako je tako, što je na to primorano?
 • Jesu li ikad komunicirali s vašom web stranicom s namjerom kupnje, ali tada su se odlučili protiv nje? Ako je tako, što ih je dovelo do ove odluke?
 • Na ljestvici od 1 do 10, koliko je lako za kretanje po vašoj web lokaciji?

HubSpot je Neka moja osoba izvrstan je alat za dobivanje povratnih informacija kupaca i stvaranje korisničkih profila. Pogled u 360 stupnjeva ciljanih kupaca omogućit će vam lakše prilagođavanje i poboljšati iskustva. Stoga detaljno iznesite podatke.

Testirajte svoju web stranicu; ažurirajte ga

Samo rigoroznim testiranjem možete shvatiti je li razvoj koji ste implementirali utjecao. Redizajn nikada nije stvarno cjelovit, već se stalno razvija na temelju kupaca koji koriste web stranicu.

Putovanje kupca samo je toliko pregledno kao i testiranje koje se razvija u njegovom razvoju. Stoga nastavite s testiranjem i nastavite se ažurirati prema promjenama ponašanja na tržištu i u potrošačima. Možda nećete pronaći pogreške u korisničkoj navigacijskoj značajki web mjesta, ali uvijek ima prostora za poboljšanje kada je riječ o CX-u.

Za tebe

Potrošači ne žele uvijek nešto kupiti; umjesto toga, čeznu za sjajnim korisničkim iskustvom koje odgovaraju proizvodu ili usluzi koja se nudi. Iz tog razloga, neophodno je pružiti razinu korisničkog iskustva koja ne samo što stvara plodan odnos s kupcem, već ih čini i zadovoljnim. Pa kad preuređujete svoju web stranicu?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map