10 Sigurnosni dodatak preglednika za zaštitu privatnosti

Bez obzira na napredak tehnologije, uvijek ćemo biti ranjivi na opasne internetske prijetnje.


Naša privatnost i opća sigurnost nikada nisu u sigurnim rukama, i naša bi odgovornost trebala biti nešto poduzeti, čak i ako to čini malu razliku. Neki od vas možda imaju pohranjene osobne podatke ili čak financijske podatke na Internetu, a zaštita od javne neovlaštenosti od najveće je važnosti.

I ne samo to da ste upotrebom Interneta bili izloženi i puno virusa, zlonamjernog softvera, ransomwarea i drugih gadnih prijetnji. S iskustvom vam mogu lako reći da nije zabavno biti žrtva toga. Izgubit ćete puno vremena, podataka i mira.

Da biste se bavili tim stvarima, na raspolaganju je raznovrstan antivirusni softver, ali ako niste ljubitelj njihove upotrebe, možda ćete htjeti pogledati ove sigurnosne dodatke preglednika..

To će osigurati da vaše iskustvo pregledavanja bude glatko i daleko od bilo kakvih opasnosti. Ako vam to zvuči kao nešto što biste koristili, idemo na popis. ��

Sigurnost preglednika Avira

Poznat po pružanju najboljih sigurnosnih usluga, Sigurnost preglednika Avira pobrinut će se da zaštiti vašu privatnost i pruži sigurno iskustvo surfanja. Ovaj dodatak možete dodati u svoje preglednike Firefox, Opera i Google Chrome.

Jednom instaliran može blokirati dosadne i zaražene oglase, spriječiti vas da posjetite sumnjive web stranice i potpuno eliminirati načine kako vas tvrtke prate. Također možete spriječiti otmicu preglednika (da, postoji) i otkriti neželjene aplikacije koje biste uklonili.

Kao sporedna značajka također pronalazi najbolje ponude na predmetima tijekom kupovine. Ovaj je dodatak potpuno besplatan za preuzimanje i upotrebu.

Sigurnost na mreži Avast

Možete dobiti naprednu zaštitu od krađe identiteta i opasnih web mjesta korištenjem Sigurnost na mreži Avast. Prethodno vas alarmira ako web mjesto koje posjetite nije sigurno ili ima lošu reputaciju. Možete odabrati i da budete obaviješteni ako vam se internetsko prati.

Jedna nevjerojatna značajka je da ovaj dodatak prikazuje ocjene zvjezdica za svaku web stranicu tako da možete lako razlikovati što je sigurno i što nije. Ocjene se temelje na njihovoj korisničkoj bazi od 400 milijuna, pri čemu svake web stranice koje posjećuju ocjenjuju za dobrobit drugih korisnika, a to možete učiniti i vi.

Avast Online Sigurnost može se besplatno koristiti na Google Chromeu.

Adblock Plus

Adblock Plus je dodatak otvorenog koda koji može blokirati neželjene oglase i održavati sigurno iskustvo pregledavanja za vas. Radi za razne preglednike, uključujući Google Chrome, Firefox, Opera i Safari. I ne samo to, već to možete koristiti i u preglednicima telefona Android i IOS.

Adblock Plus spomenut je na vrhunskim izdavačkim web mjestima, poput TechCrunch i Business Insider, iz jedinog razloga pružanja sjajne usluge.

Blokira skočne prozore videa, trepereće banere, zlonamjerni softver i aplikacije za praćenje. Kao rezultat toga, primijetit ćete da vaše pregledavanje postaje puno lakše i brže. Ovaj dodatak je potpuno besplatan za upotrebu.

Malwarebytes Browser Guard

Dostupno za Google Chrome i Firefox, Malwarebytes Browser Guard filtrira te škakljive oglase, sprječava prevare i blokira tragače.

Danas su prevaranti za tehničku podršku posvuda, zbog čega ovaj dodatak poseban naglasak stavlja na to područje i uzima ih za vas. Nakon što je omogućeno, nećete morati brinuti o otmici preglednika, ormarićima preglednika i drugim taktovima prevare.

Ona zaustavlja zlonamjerni softver, dosadne skočne prozore i štiti vašu privatnost do srži. Kao da sve to nije dovoljno, Malwarebytes Browser Guard također ubrzava vaše iskustvo pregledavanja. Ovo rješenje možete preuzeti i koristiti bez ikakvih troškova.

DuckDuckGo

Lako možete zaštititi svoje osobne podatke i cjelokupnu privatnost DuckDuckGo. Ova je tvrtka uvijek zauzela prednje sjedalo kada je u pitanju sigurnost i zaštita, tako da se možete u potpunosti pouzdati u njihovu uslugu.

Ovaj dodatak ima zanimljivu značajku nazvanu “Stupanj privatnosti”, koja vam u osnovi govori koliko se web-mjestu može vjerovati prije i nakon primjene njihove zaštite. Citat “Prevencija je bolja nego izliječiti” na potpuno drugu razinu, i ne žalim se.

Možete zadržati privatnost povijesti pretraživanja i blokirati sve tragače koji vas prate. Pored toga, DuckDuckGo forsira web mjesta da koriste šifrirane veze kad god su dostupne kako bi vaši podaci bili dobro zaštićeni..

Ovaj dodatak možete koristiti na svojim mobilnim telefonima i na pregledniku radne površine.

uBlock Podrijetlo

uBlock Origin je još jedan nevjerojatan dodatak koji je brz i obavlja posao prilično dobro. Može blokirati neželjene oglase, tragače i zlonamjerne programe uz pomoć niza popisa filtara, poput EasyPrivacy i EasyList. Ovaj dodatak ima više načina za odabir, a “Napredni način rada” je jedan od njih koji blokira sve mrežne zahtjeve treće strane, osim ako vi to ne dozvolite.

Nakon instalacije, vidjet ćete veći broj filtara koji su već omogućeni. Možete vidjeti svaku njihovu svrhu i onemogućiti ih prema vašim potrebama. uBlock Origin je podržan na nekoliko preglednika, uključujući Google Chrome i Firefox.

HTTPS Svugdje

Možete šifrirati svaku web lokaciju koju posjetite HTTPS Svugdje. Koristi pametnu tehnologiju koja može prepisati zahtjeve za web stranice na webu tako da možete pregledavati iz vrlo sigurne perspektive. Nije svaki resurs na Internetu HTTPS, tako da ovaj dodatak zaista rješava taj problem jednom za sva vremena.

Ovaj dodatak možete besplatno preuzeti i koristiti na preglednicima svojih mobilnih uređaja i računala. Dostupna je za većinu poznatih.

Ghostery

Ispunjen tonom nevjerojatnih značajki, Ghostery radi puno više od osiguravanja sigurnog iskustva pregledavanja. Možete blokirati tragače, pregledati ih i analizirati, blokirati oglase, pa čak i ubrzati pregledavanje. S obzirom da je ovaj dodatak otvorenog koda, uživat ćete u potpunoj transparentnosti.

Možete koristiti i njihovu privatnu značajku pretraživanja koju pokreće Cliqz da biste uštedjeli vrijeme i količinu podataka. Ghostery je predstavljen 2009. godine i od tada je postao jedan od najboljih izbora za sigurnost preglednika, s preko 7 milijuna aktivnih korisnika. Možete to besplatno preuzeti na Apple Store, Windows, Google Chrome, ali i na mobilne uređaje.

Jazavac privatnosti

Jazavac privatnosti automatski blokira sve što je u suprotnosti s korisnikovim pristankom, poput skiciranih oglasa i tragova. Jednom instaliran, otkriva sumnjive aktivnosti na web stranicama koje posjetite i govori vašem pregledniku da više ne učitava njihove stranice. Na taj način prestajete posjećivati ​​te izvore i ne pratite vas.

Pregledava kolačiće, otiske platna i druge tehnike praćenja kako bi otkrio je li nešto pogrešno s web stranicom. Sjajna stvar ovog dodatka je što je posvećen jednoj jedinoj svrsi i u tome dobro radi svoj posao. Možete je preuzimati i koristiti u različitim preglednicima, kao što su Google Chrome, Firefox i Opera.

TunnelBear

Vrlo lagan i jednostavan za ugradnju, TunnelBear štiti vašu privatnost i čuva vas od hakera i zlonamjernih napada. Dolazi s vrlo jednostavnim dizajnom, ali može s lakoćom podnijeti neke složene zadatke.

Jednom kada instalirate ovaj dodatak, on šifrira vaše podatke pregledavanja i obavlja česte revizije kako bi bio siguran da nema sigurnosnih problema. Štoviše, on donosi veliku brzinu, ima ugrađeni VPN i u njega ima povjerenje više od 21 milijun korisnika širom svijeta.

TunnelBear radi na svim vodećim preglednicima i operativnim sustavima.

Zaključak

Nadam se da će vam gornji dodaci sigurnosti pomoći u postizanju sigurnijeg pregledavanja i zaštititi vaše podatke od mase.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map