11 najboljih Android antivirusa za bolju internetsku zaštitu

Android pametni telefoni i tableti mogu nositi puno osobnih podataka, a oni su unosna meta hakerima i drugim cyber-kriminalcima. Kada cyber-kriminalci prodre u vaš telefon, mogu vam ukrasti podatke ili još gore – upotrijebite ga za krađu vašeg identiteta i počinjenje zločina s njim.


Vaši osobni podaci uključuju ne samo vaše slike, videozapise i druge zabavne datoteke, već i vaše lozinke, ID, bankarske podatke i slično. Rizici da ovi osjetljivi podaci dođu u pogrešne ruke previsoki su da bi ih se olako shvaćalo.

Iako je istina bez obzira na to što radite, nikada ne možete biti apsolutno sigurni da ste 100 posto zaštićeni od internetskih rizika kada ne preduzmete nikakve mjere zaštite svog telefona, pitanje nije ako ćete biti hakirani. Da biste umanjili rizike, bolje je da nabavite dobar sigurnosni program na mreži.

Ne možete reći da postoji jedan najbolji najbolji antivirusni program. Ponekad vam je potreban jednostavan antivirusni skener, dok u drugim slučajevima bolje koristite kompletno rješenje zaštite koje uključuje naprednije stvari, kao što su zaključavanje uređaja, sigurnosna provjera Wi-Fi mreže, sigurno bankarstvo, VPN, roditeljski nadzor itd.

Možda ćete morati isprobati nekoliko antivirusnih programa prije nego što odaberete pobjednika. Kako bismo vam olakšali, evo popisa nekoliko najboljih softvera koji su posebno dobri, a možete ih koristiti kao polaznu točku za pretraživanje savršene antivirusne aplikacije za vaše Android uređaje.

Sigurnost Avast Mobile

Sigurnost Avast Mobile, sa preko 100 milijuna instalacija, jedna je od najboljih besplatnih ponuda koje možete pronaći kada tražite Android antivirus. Naravno, nudi plaćenu verziju s puno više značajki, ali čak i besplatna verzija pruža pristojnu razinu zaštite.

Besplatna verzija uključuje besplatna skeniranja radi otkrivanja prijetnji i ranjivosti, mogućnost prepoznavanja zlonamjernih aplikacija prije nego što ih instalirate, provjeru zlonamjernog softvera web veza i sigurnosnu provjeru Wi-Fi mreža kojima se pridružite. Postoje još neke pogodnosti, kao što su praćenje lokacije uređaja, zaključavanje uređaja, brisanje svih osjetljivih podataka, pohrana i optimizacija baterije – i sve to u besplatnoj verziji.

Plaćene verzije uključuju neke značajke, poput VPN-a, lozinke za zaključavanje PIN-a / otiska prsta, bolje zaštite od krađe itd..

Malwarebytes

Malwarebytes još jedan pristojan antivirusni program koji treba uzeti u obzir. Posebno je korisno za uklanjanje adware-a i za sprječavanje ransomwarea da zaključa vaš uređaj. Ne dolazi sa svim zviždaljkama Avast Mobile Securitya, ali za osnove to nije loš izbor.

Malwarebytes također ima opciju revizije privatnosti (tj. Govori ako vas aplikacije nadziru). Besplatno je čišćenje uređaja. Ako želite zaštitu u stvarnom vremenu, postoje plaćeni planovi koji počinju od 39,99 USD godišnje.

AVG AntiVirus za Android

Jedna od najpopularnijih besplatnih antivirusnih aplikacija za Android je AVG AntiVirus za Android – ima više od 100 milijuna preuzimanja na Google playu. Moduli Antivirus i Antitheft besplatni su, dok ostatak paketa (tj. App Lock za datoteke i aplikacije, Camera Trap i Blokiranje uređaja) dolazi s 14-dnevnim besplatnim probnim vremenom..

Avira

Ako ste ljubitelj stvari napravljenih u Njemačkoj, možda biste trebali pokrenuti pretraživanje antivirusa Avira Antivirus Sigurnost za Android. Njegova besplatna verzija nudi zaštitu od špijunskog softvera, adwarea i bankarskih trojanaca, kao i ransomwarea. Modul protiv krađe je također besplatan. Uključuje standardnu ​​funkcionalnost, kao što je označavanje izgubljenog telefona na mapi, daljinsko zaključavanje i daljinsko brisanje njegovog sadržaja, ako vjerujete da je izgubljen za dobro.

Vrhunske značajke uključuju mogućnost zaključavanja fotoaparata i mikrofona, blokiranja web mjesta za krađu identiteta i korištenje PIN koda za zaključavanje osjetljivih aplikacija.

Bitdefender Mobile Security

Bitdefender je jedna od najvećih tvrtki za zaštitu ne samo na Android segmentu tržišta, a to je razlog zašto su njihovi Bitdefender Mobile Security predstavlja jedno vrlo cjelovito sigurnosno rješenje. Osim besplatnih skeniranja, udaljeni uređaj locira, zaključava i briše podatke, isporučuje i neke ne tako standardne značajke, kao što su siguran VPN (premium) i privatnost računa (značajka koja nadgleda ako je vaš račun e-pošte ugrožen) , Također, tvrde da je njihov softver svjetlost resursa i ne troši bateriju.

BullGuard Mobile Security

Besplatna sigurnost BullGuard Mobile nudi manje-više iste značajke kao i ostali programi na popisu – tj. antivirusno skeniranje, zaštitu od krađe, prepoznavanje neželjenih poziva itd., ali ima i neke značajke koje drugi programi nemaju – tj. sigurnosno kopiranje i roditeljski nadzor.

Naravno, ne možete reći da su sigurnosna kopija i roditeljski nadzor ono što čini ili uništava antivirusnu aplikaciju – u stvari, oni nemaju nikakve veze s njegovom osnovnom funkcionalnošću, ali budući da su ovo korisne značajke, ako vam trebaju, one zaslužuju da budu navedeni kao jedinstvene značajke.

Možete besplatno instalirati BullGuard Mobile Security i dobiti jednogodišnju pretplatu za 19,99 €.

Comodo Mobile Security

Sa svojih 1 milijun instaliranih instalacija, Comodo Mobile Security nije tako popularan kao Avast ili AVG, ali to su ipak uspjeli primijetiti korisnici. Comodo Mobile Security više je od antivirusa. Pored svog visokokvalitetnog zlonamjernog softvera, nudi i VPN i vatrozid, kao i zaštitu ID-a, sigurno pregledavanje i AppLock.

ESET® Mobile Security za Android

ESET® Mobile Security za Android dolazi u dva okusa – besplatnom i plaćenom. Besplatna verzija ne nudi više od skeniranja u stvarnom vremenu, daljinskog zaključavanja i sirene na daljinu. Plaćena verzija košta 14,99 dolara i uključuje značajke, poput zaključavanja aplikacija, zaštite od krađe identiteta i zaštite od krađe. Ne možete reći da postoji nešto iznimno u ovim značajkama, ali ako su vam sve potrebne besplatne antivirusne pretrage, ova aplikacija nudi ovo.

F-Secure mobilna sigurnost

Slično je i s proizvodima iz Bitdefendera i Nortona, F-Secure mobilna sigurnost dio je cjelovitog paketa (F-Secure SAFE) koji vas štiti na bilo kojem vašem uređaju – tj. mobilnom, prijenosnom računalu, radnoj površini itd. Oni nude besplatnu probnu verziju i višestruko plaćene mogućnosti izbora.

Svi plaćeni planovi su za godinu dana, a vi birate što želite zaštititi – tj. Vrstu uređaja (samo računala, pametni telefoni, tableti itd.) I njihov broj (1 računalo, 3, 5 ili do 7 uređaja itd.). Također možete odabrati koje ćete značajke kupiti – tj. Potpunu zaštitu, samo VPN itd.

Što se tiče značajki, one ovise o planu koji želite kupiti. Značajke uključuju zaštitu od virusa, špijunskog softvera i hakerskih napada, kao i krađu ID-a, blokiranje poziva i poruka, sigurno internetsko bankarstvo i zaštitu od zlonamjernih aplikacija. Za pametne telefone i tablete imate mogućnost daljinskog zaključavanja ili lociranja uređaja ili ako se ukradu, možete daljinsko izbrisati svoje podatke.

Ako vam treba, postoji i opcija roditeljskog nadzora.

Chili Sigurnost

Chili Sigurnost nije tako popularan kao neka druga imena na ovom popisu, ali njihova je ponuda dobra, i zato ga ima smisla uključiti. Oni nude dva plana cijena: 5,00 eura mjesečno za jedan uređaj ili 11,00 eura mjesečno za neograničeni broj uređaja. Ovo je jeftino ako imate brojne uređaje jer je u ovom slučaju cijena po uređaju niska. Za jedan ili dva uređaja, uštede su nevažne.

U pogledu značajki, vrijedno je spomenuti zaštitu Netbank-a (tj. Dodatnu zaštitu za vaše mrežne bankarske aktivnosti) i dvosmjerni vatrozid. Nepotrebno je reći da nude standardne značajke, poput antivirusnih skeniranja i automatskog ažuriranja, kao i roditeljskog nadzora.

Norton Mobile Security za Android

Za kraj, ne zaboravimo stari dobri Norton i njegove Norton Mobile Security za Android. Ne očekujte da ćete u njemu pronaći izvanredne značajke koje nećete drugdje naći; radije, smatrajte to samo još jednom alternativom koju treba razmotriti. Ako ste već kupili Norton 360 Deluxe ili Norton 360 Premium, već imate na raspolaganju mobilnu zaštitu; ako ne – morat ćete ga kupiti zasebno.

Norton Mobile Security dolazi sa savjetnikom za aplikacije (glavni modul koji se brine za zlonamjerni softver, ransomware, adware i curenje privatnosti), upozorenja o pozivima od neželjene pošte i prevare, Wi-Fi sigurnost, internetsku zaštitu i sigurnost uređaja.

Zaključak

Na ovaj se popis pokušao uključiti najbolji besplatni i plaćeni Android Antivirus. Nema potrebe da ih sve isprobate, mada ćete možda morati isprobati nekoliko prije nego što odaberete onu s kojom ćete ići. Jednom kada odaberete uslugu koja je dovoljno dobra za vas, držite je i uvjerite se da je stalno ažurirana na najnoviju bazu prijetnji, jer ako nije, ne dobijate odgovarajuću zaštitu koja vam je potrebna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map