9 Šifrirane usluge e-pošte i aplikacije za bolju privatnost

E-adresa je predvodnik za sve vrste komunikacija u svakom poslu. Nitko ne može zanemariti ili žrtvovati njezinu pouzdanost, ekonomičnost i mobilnost poruka primljenih u poštanskim sandučićima.


Prvo što vam padne na pamet dok govorimo o e-pošti su popularne usluge poput Gmail, Yahoo i Outlook. Iako su sve sjajne za slanje i primanje web poruka, imaju zajedničku manu.

Ne pružaju enkripciju od početka do kraja za zaštitu poruka u prijevozu.

To nije značajan problem s bilo kojim povremenim porukama koje šaljete. Međutim, problem nastaje ako vaša komunikacija uključuje osjetljive podatke poput socijalnog osiguranja, brojeva kreditnih kartica i računa ili bilo koje druge podatke tajne tvrtke.

Zašto?

To je zato što je potrebno samo jedno glatko otkrivanje tih osjetljivih podataka. Zbog toga je šifriranje e-pošte toliko važno i trebalo bi biti dio vaših planova za sigurnost poslovanja. Slanje sigurne e-pošte razlikuje se od anonimnih poruka e-pošte.

Što je točno šifriranje e-pošte?

Šifriranje e-pošte nije ništa drugo nego pretvaranje poruka e-pošte u tajni kod radi sprječavanja neovlaštenog pristupa i bolje privatnosti. Napravljeno je radi zaštite vašeg osjetljivog sadržaja od čitanja od strane drugih subjekata, osim predviđenog primatelja. Može uključivati ​​provjeru autentičnosti.

To je neophodno jer se većina poruka šalje u jasnom obliku. Postoji mogućnost da drugi ljudi osim određenog primatelja koriste određene alate za čitanje njegovog sadržaja. Možete bolje razumjeti njegove posljedice ako to zamislite kao algoritam koji probija i prodire kroz vaše osjetljive podatke poput ljubavnih bilješki i liječničkih obaveza!

Šifriranje e-pošte koristi kriptografiju s javnim ključem gdje korisnici koriste javni ključ za kodiranje poruka. Oni, međutim, čuvaju i koriste tajni privatni ključ za dešifriranje poruka. Privatni ključevi digitalno šifriraju i potpisuju poruke prije slanja.

Prednosti šifriranja e-pošte

Sada znate važnost, pročitajte sljedeće glavne prednosti.

Štiti privatne podatke

Uz toliko privatnih, osjetljivih i tajnih informacija koje se razmjenjuju preko poruka, samo ih primatelj mora vidjeti. Zapamtite, čak i vašu “tajnu lozinku i korisničko ime” hakeri mogu lako pristupiti i ukrasti ih.

Poslužitelj za šifriranje e-pošte sprečava hakere da dešifriraju ove tajne podatke i zloupotrebe ih.

Pristupačna sigurnost

Nema potrebe kupovati dodatni softver ili hardver. Postoji toliko mnogo usluga kojima se može vjerovati da osiguravaju svoje podatke po isplativoj cijeni.

Slijedite propise

Mnoge industrije imaju svoja pravila koja treba poštovati kada je u pitanju komunikacija. Na primjer, pacijentove informacije trebaju se čuvati povjerljive i ne dijeliti bez pacijentovog pristanka. Tako će se haker dobiti informacije smatrat će se kršenjem. Šifriranje e-poruka pomaže u sprječavanju pada tih dokumenata u pogrešne ruke.

Popularne sigurne usluge e-pošte

Sada kada znate njihove prednosti i zašto biste ih trebali koristiti umjesto standardnih davatelja usluga kao što je Gmail, prirodno želite znati više o dostupnim opcijama.

Hushmail

Hushmail je popularan, siguran davatelj usluga e-pošte sa sjedištem u Vancouveru u Kanadi, a predstavljen je 1999. godine. S matičnom tvrtkom iz američke države Delaware ima izvrsnu reputaciju u pružanju pouzdane funkcionalnosti pošte.

Značajke

 • OpenPGP enkripcija
 • Najsuvremenije metode šifriranja
 • Neograničeno alias e-pošte za maskiranje internetskog identiteta
 • IMAP, POP podrška
 • Uvozi kompaktne datoteke iz CSV datoteke
 • Automatski odgovor i filtar neželjene pošte
 • Sposoban za slanje šifriranih poruka e-pošte drugim davateljima usluga

Hushmail nudi posebno rješenje za poslovanje poput zdravstvene zaštite, odvjetničkog ureda, male tvrtke koja treba udovoljiti zahtjevima HIPPA.

Protonmail

Protonmail može biti relativno nova usluga e-pošte sa sjedištem u Švicarskoj. Danas je najveći svjetski davatelj usluga sigurne e-pošte, a milijuni korisnika širom svijeta koriste svoje najbolje sigurnosne značajke. Možete koristiti preko web preglednika ili putem mobilne aplikacije za Android i iOS.

Značajke

 • Čvrsto šifriranje s naprednim sigurnosnim značajkama
 • Jednostavan za korisnike i podržava klijente treće strane
 • Napredne mogućnosti slanja poruka
 • Zajamčena anonimnost

Možete započeti BESPLATNO.

Tutanota

Tutanota je sigurni pružatelj usluga e-pošte pokrenut 2011. godine u Njemačkoj koji ima stroge zakone o privatnosti. To je ozbiljan i pouzdan serviser, koji vodi tim entuzijasta privatnosti. Planiraju postati Googleova alternativa koja poštuje privatnost sa šifriranim kalendarom, pohranom u oblaku i bilješkama.

Značajke

 • Anonimna prijava bez telefonskog broja ili bilo kojeg identificirajućeg podatka
 • Koristi hibridni sustav šifriranja umjesto PGP-a
 • Zaštićen GDPR-om i drugim EU propisima o zaštiti privatnosti
 • Šifrirajte čak i naslovnicu i adresar i pohranite ih na njemačkim poslužiteljima
 • Strips e-adrese IP adrese kako bi se spriječilo logiranje
 • Šalje šifrirane e-poruke čak i ne tutanotskim korisnicima
 • Prilagođene mape pomažu u organiziranju poruka

Nema oglasa, čak ni u BESPLATNOM planu.

Mailfence

Mailfence potpuno je posvećen pružatelju usluga internetske pošte usmjeren na privatnost sa sjedištem u Belgiji i slijedi strogi belgijski zakon o zaštiti privatnosti od 1999. godine.

Korisnicima pruža zasluženu sigurnost kroz šifriranje od početka do kraja. Dvofaktorni sustav za provjeru autentičnosti usluge preglednika vašem računu dodaje dodatnu sigurnost uz nula praćenja osobnih podataka.

Značajke

 • Šifriranje digitalnim potpisima pomoću OpenPGP tipki
 • Podržava sve popularne protokole pošte poput SMTP, IMAP i POP
 • Blokator neželjene pošte
 • Uključuje kalendare, pohranu dokumenata i upravljanje kontaktima
 • Pokažite autorstvo digitalnim potpisima e-pošte

Ako tražite poslovnu svrhu, možda biste trebali platiti plan koji nudi e-poštu na prilagođenoj domeni.

Zoho

Zoho pošta, sjajna je platforma koja nudi moćne značajke savršene za poslovnu i osobnu upotrebu. Pomoću moćne upravljačke ploče možete konfigurirati i postaviti pravila e-pošte svoje organizacije.

Značajke

 • Automatizira zamorne zadatke i stvara pravila za upravljanje dolaznim porukama e-pošte
 • Napredno pretraživanje pomaže brzo pronalaženje poruka
 • Značajka pilinga pomaže skupno brisanje ili arhiviranje web-poruka
 • Odabire određene mape za obavijesti
 • Stvorite predloške za višekratnu poštu
 • Kontrola i upravljanje pristupom poštanskim sandučićima određenih članova tima
 • Visoko osigurani podatkovni centri s fizičkom zaštitom i DDOS zaštitom
 • Neograničene grupe s atraktivnim značajkama suradnje

Možete čitati i slati e-poštu putem mobilnih aplikacija ili na webu. Zoho nudi rješenje spremno za poduzeća.

Korisni alati za šifriranje e-pošte

Nisu samo šifrirani davatelji usluga e-pošte koji sprečavaju algoritme da upadaju u vaše osjetljive podatke i informacije. Postoji i prilično nekoliko alata za korištenje s vašim postojećim uslugama e-pošte.

Mesince

Mesince je klijent e-pošte za Android iOS i Windows. Programiran je da automatski konfigurira besplatni certifikat šifriranja za svog korisnika za kodiranje svake odlazne poruke. Osigurava internetsku komunikaciju za optimalnu internetsku zaštitu privatnosti. Samo primatelj privatnim ključem koji odgovara javnom ključu može dešifrirati i pročitati poruku. Svatko bez odgovarajuće tipke vidi samo zbrkani tekst.

 PreVeil

Preveil e-poštu surađuje s Gmailom, Outlookom i Apple-om. Sadržaj i prilozi e-poštom šifriraju se na vašem uređaju, a dešifriraju se samo na uređaju primatelja. Ako želite koristiti njihovu mobilnu aplikaciju, tada iskoristite trenutačnu obavijest i biometrijsku provjeru autentičnosti. Ali bez brige ako ne možete, možete koristiti njihovu web verziju.

CipherMail

CipherMail ranije je bio poznat kao DJIGZO, a sjedište je u Amsterdamu, Nizozemska. To je centralno upravljani poštanski poslužitelj otvorenog koda koji kodira i dekodira e-poštu na ulazu.

To je android aplikacija koja putem Android pametnog telefona šalje i prima S / MIME digitalno potpisane i šifrirane poruke.

Značajke

 • Podržava S / MIME, OpenPGP, PDF i TLS šifriranu e-poštu
 • Hardverski sigurnosni modul (HSM) za dodatnu privatnost
 • Ugrađeni organ certifikata (CA)
 • Integrirani modul za zaštitu od curenja podataka (DLP) sprječava curenje informacija
 • Generira samopotpisane certifikate za privatni PKI

Mailvelope

Mailevelope ima sjedište u Njemačkoj; Sigurno štiti vaše osjetljive podatke kako bi osigurao da nijedna neovlaštena osoba, čak ni davatelj, ne čita nikakve podatke u prometu. Možete ga koristiti za sigurno slanje poruka s trenutnom adresom e-pošte.

To je open-source rješenje i možete ga započeti BESPLATNO. Međutim, za posao ćete možda htjeti potražiti plaćeni plan ako ste zainteresirani za integraciju G-Suite-a, GDPR kompatibilnosti, podršku itd..

To je otprilike to.

Do sada znate sve o šifriranju e-pošte i njenim prednostima. Također znate o različitim opcijama za slanje sigurnih poruka e-pošte. Dakle, sada ne bi trebao biti neki drugi razlog da ne razmislite o prelasku na korištenje šifriranih e-poruka i za dodatnu privatnost!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map