9 Nevjerojatna tražilica koju vjerojatno niste čuli

Sigurna sam da većina ljudi tamo koristi Google za upite, ali to nije jedina tražilica koju imamo.


Puno ih je koji nudi širok spektar zanimljivih značajki, od kojih je većina jedinstvena. Oni koje sam nabrojao u ovom članku stavljaju ozbiljan naglasak na privatnost i ukupnu sigurnost, tako da ako je to vaše najvažnije pitanje, ovo morate pročitati do kraja.

Skočimo pravo u nju.

DuckDuckGo

DuckDuckGo lansiran je 2008. godine s ciljem stvarne privatnosti. Ova tražilica ide nekoliko dodatnih kilometara kako bi zaštitila vašu privatnost, poput:

 • Blokira tragače
 • Šifrira veze
 • Ne prikuplja i ne dijeli osobne podatke
 • Ne prikuplja povijest pretraživanja
 • Ne preusmjerava na oglase

DuckDuckGo možete dodati u Google Chrome.

Swisscows

Prepuno raznih zanimljivih značajki, Swisscows vjerojatno je ona tražilica za koju niste znali da vam treba. Omogućuje vam:

 • Traži bilo što
 • Odaberite za prikaz samo rezultata koji se odnose na regiju
 • Prevedi tekst s jednog jezika na drugi
 • Odmah potražite značenje riječi i rečenica pomoću Digesta

Najvažnije od svega? Ne prikuplja i ne prati vaše podatke. Vaša privatnost je vrlo poštovana i zbog dobrih razloga. Osim toga, možete biti sigurni da rezultati pretraživanja nikada ne bi prikazivali neprikladni sadržaj. Sve je obiteljski.

Ecosia

Tražilica s dobrim razlogom, Ecosia sadi drveće u najsadržajnijim dijelovima svijeta kad god pretražite njihovu uslugu. Za svakih 45 pretraživanja koje zasaduju, sadi jedno stablo za okoliš.

I to nije sve u priči. Ova pretraživač štiti vašu privatnost, koristi prirodnu energiju za pokretanje njihovog sustava i na kraju pokazuje kamo ide njihov prihod od vaših pretraga. Potpuno su transparentni.

Možete pretraživati ​​upite s njihove web stranice ili dodati proširenje u preglednik Google Chrome.

Qwant

Tražilica orijentirana na privatnost bez praćenja, Qwant je još jedna sjajna opcija na popisu. Možete izravno pretraživati ​​s njihove web stranice ili ga instalirati na svoj sustav radi lakšeg pristupa. Na samoj početnoj stranici vidjet ćete najnovije trendove, koji budu stalno u toku.

Ako uživate u korištenju, možete nastaviti sa zadatom tražilicom.

Početna stranica

Sigurne i privatne, Početna stranica omogućuje vam jednostavno pretraživanje stvari bez dodirivanja bilo kojih vaših osobnih podataka. Jedna je od najpoželjnijih pretraživača na tržištu, a nju su pohvalili i The New York Times i Daily Bot..

Korištenje programa StartPage znači:

 • Nema podataka koji se prikupljaju ili koriste
 • Mogućnost anonimnog pregleda
 • Dobivanje dubljih rezultata za svako pretraživanje, bez kolačića

Ovo možete učiniti kao svoju zadanu tražilicu ako želite.

Baidu

Osnovan 2000, Baidu je najkorištenija tražilica u Kini. Svaki mjesec prima preko milijardu upita za pretraživanje, što jasno pokazuje njegovu popularnost. Možete pretraživati ​​web stranice, audio uređaje, slike, vijesti i još mnogo toga.

Kinesko je popularno nazvan “Google”, jer ima gotovo sve Googleove funkcionalnosti. Vrlo slično, možete upisati upit na početnu stranicu i odmah dobiti na tone rezultata.

Pitati

Jedinstvena tražilica, Pitati je vrsta platforme za pitanje / odgovor na kojoj će svaki upit vjerojatno odgovor već objaviti drugi korisnici. Imajte na umu, ona također ima tradicionalnu opciju pretraživanja, tako da dobivate najbolje od oba svijeta.

Na početnoj stranici također možete otkriti mnoštvo zanimljivih čitanja o različitim kategorijama, što je prilično cool.

Lukol

Lukol omogućuje vam pretraživanje stvari dok ste u potpunosti anonimni. Kao što sam rekao na početku, ove tražilice ulažu mnogo vremena kada je riječ o zaštiti vaše privatnosti, a ovo je lijep primjer toga.

Lukol pokreće Google prilagođeno pretraživanje, što znači da dobijate sve Googleove funkcionalnosti, ali uživate u prednosti anonimnosti radi zaštite svoje privatnosti.

Yandex

Službeno, peta najpopularnija tražilica na svijetu, Yandex široko se koristi u Rusiji i tamo drži 60% tržišnog udjela. Mnogo je identičan Googleu i pruža različite mogućnosti pretraživanja poput:

 • web stranice
 • slike
 • Video
 • pošta
 • Vijesti
 • Karte

Također možete pregledavati karte, prevoditi sadržaj ili koristiti njihov brzi preglednik. Sučelje je puno čistije od ostalih pretraživača, što vam pomaže da uživate u ugodnom iskustvu pretraživanja.

Zaključak

Sada kada znate različite tražilice koje imamo, vrijeme je da to iskoristimo i počnemo koristiti. Mnoge od ovih pretraživača možda pružaju puno bolje korisničko iskustvo i privatnost u usporedbi s Googleom.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map