Zaštitite podatke pametnih telefona pomoću ovih pet aplikacija

Neka vaši osobni podaci budu sigurni.


Pogledajmo neke važne podatke pametnih uređaja:

Drugim riječima, dobra količina osobnih podataka (PII) prenosi se putem bežičnih mreža. S druge strane, povećava se rizik od krađe internetskog identiteta.

Nedostatak ažuriranja

Rezultati ankete Pew za 2017. godinu otkriveni su četvrtina vlasnika pametnih telefona ne upotrebljavaju zaporku za zaključavanje telefona. Također, 40% ispitanih reklo je da ažuriraju OS i aplikacije svog telefona samo kad je to prikladno.

Nepostojanje brige uzrokuje probleme s vašim osobnim podacima i podacima drugih pojedinaca. Na primjer, netko može uzeti vašu e-poštu, priložiti malware i poslati ga s vašeg popisa e-pošte. I, ako otvore ove e-poruke …

Uklonite aplikacije

Prolazni kodovi i ažurirane aplikacije pametnim uređajem još uvijek ne pružaju 100% zaštitu. Međutim, dodavanje dodatnog sloja zaštite putem sigurnosne aplikacije ozbiljno smanjuje pokušaje krađe PII-a ili izaziva infekcije.

Dok neke aplikacije zahtijevaju pretplatu, povrat ulaganja za smanjenje gubitka podataka je vrijedan truda. Također, neke aplikacije nude besplatne verzije koje pružaju više mogućnosti nego što mislite. Evo nekoliko najboljih sigurnosnih aplikacija za zaštitu svih informacija.

Pazi

Vjerojatno ste vidjeli Pazi ali nikad nije znao njegovu svrhu. Iznimno, sprečava se oštećenje ili krađa podataka na vašem Android ili Apple uređaju. I to radi besplatno.

Bez obzira jeste li na svom uređaju ili ne, Lookup ga štiti od sumnjivih stavki poput lažnih URL-ova, zlonamjernih povratnih veza i osvetoljubivih aplikacija. Uz sve to, besplatna verzija može dragocjene sigurnosne kopije kontakata. Ako se oštete ili izgube, može ih se pronaći online ili putem uređaja. Za iPhone i iPad ovo se može koristiti kao sekundarna metoda pretraživanja ukoliko zaboravite svoje iCloud vjerodajnice.

LookoutWorks

Još jedna besplatna značajka Lookout nudi lokaciju telefona. Čak i ako je ugrađeni GPS uređaja na uređaju deaktiviran, sigurnosna aplikacija locira ga na Google kartama. Čim se pronađe zvuk, emitira se čak i ako je uređaj u nečujnom načinu.

Ima i drugih značajki koje se odnose na vidikovce. Na primjer, daljinsko zaključavanje ili sigurno pregledavanje. Međutim, oni su dio tvrtke koja se pretplaćuje.

BullGuard

Bez obzira na model besplatnosti ili plaćanja, BullGuard čini mnogo za zaštitu vašeg pametnog uređaja. Vrhunac je sigurnost na daljinu. Ako se telefon ili tablet izgubi, pristupite uređaju putem mrežnog računa kako biste ga zaključali i obrisali podatke. To ne samo da radi na iOS-u uređaja, već i na svojoj SIM kartici.

Sigurnosna aplikacija Bullguard

Kupnja pretplate na BullGuardd dodaje roditeljski nadzor. Nakon omogućavanja, roditelji mogu pratiti lokaciju svog djeteta na svom Apple ili Android uređaju i vidjeti koje aplikacije preuzimaju. Čini se da je Orwellian; međutim, njegov je cilj svesti na najmanju moguću mjeru interakciju djece i onih koji im žele naštetiti.

McAfee WaveSecure

Iako mnogi ljudi poznaju McAfee za njegov paket računalno utemeljene antivirusne zaštite, on također nudi jednako moćan štit za mobilne uređaje.

Dostupno na Android i Apple uređajima,  McAfee WaveSecure je plaćena usluga koja sadrži daljinsko zaključavanje i brisanje podataka, kao i sigurnosnu kopiju i obnavljanje podataka. Također, provjerava URL-ove u e-porukama, tekstovima i QR kodovima radi sumnjivih aktivnosti.

McAfee WaveSecure

Ako korisnik izgubi telefon, McAfee WaveSecure utvrđuje njegovu lokaciju čak i ako je GPS deaktiviran. Nadalje, on izračunava nekoliko lokacija u blizini kao točke zemljišta. To pomaže suziti lokaciju uređaja.

McAfee je također dobio još jedan proizvod nazvan Mobilna sigurnost radi zaštite osobnog identiteta i sljedećih značajki.

 • Zaštita od krađe
 • Centralno upravljajte – preuzmite kontrolu s bilo kojeg mjesta
 • Fotografije i videozapise zaštitite privatnim PIN-om
 • Radi s Appleovim satom
 • i puno više …

F-Secure

Trenutno za Android uređaje, F-Secure promiče zaštitu podataka od mrežne krađe identiteta. Također vodi korak dalje tako da blokira neželjene telefonske pozive i tekstualne poruke. Definitivan bonus budući da se zlonamjerni URL-ovi nalaze u naizgled nevinim tekstovima.

Sigurnosna aplikacija F-Secure

Tvrtka trenutno nudi 30-dnevno probno razdoblje kako bi isprobala sve njihove ponude. Ako se ne želite pretplatiti, F-Secure nudi svoju protuprovalnu aplikaciju besplatno. To vam omogućuje da pronađete svoj telefon i obrišete podatke ako je potrebno.

Sigurnost Avast Mobile

Ima puno toga za voljeti u Aplikacija Avast Mobile Security. Na primjer, iznos opcija koje dobijate besplatno koje naplaćuju druge tvrtke. Neki od njih uključuju blokator neželjene pošte, otkrivanje zlonamjernih aplikacija prije instalacije i provjeru sigurnosti WiFi. Također pomaže korisnicima da prate količinu vremena provedenog na određenim aplikacijama, povećava RAM-u uređaja i provjerava dopuštenja aplikacija.

Na raspolaganju su Pro i Ultimate opcije plaćanja. No, s brojem dostupnih besplatnih alata, dodaci možda neće biti potrebni.

Sigurnost Avast Mobile

Na kraju, testiranje svih ovih sigurnosnih aplikacija potrebno je prije pretplate na bilo koji plan plaćanja. Iako kompanije mogu reći da su njihove besplatne verzije robusne, mogu postojati opcije koje se ne mogu koristiti bez plana.

Razgovarajte s drugim vlasnicima pametnih uređaja – uglavnom svima u vašem krugu – da vidite što oni koriste i kako im djeluju. Skupljajući sve njihove mogućnosti, trebali biste imati dobru ideju odakle započeti. Zatim uzdahnite s olakšanjem kada su vaši podaci zaštićeni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map