10 najboljših okvirov JavaScript, ki jih morate vedeti

Začeti z razvojem JavaScript? Poiščite nekaj najboljših okvirov za izgradnjo sodobne aplikacije v krajšem času.


Okviri JavaScript (JS) so ena najprimernejših platform za gradnjo dinamične moderne aplikacije, sprotnega klepeta, e-trgovine, zalog, obdelave in še veliko več.

Majhna ali podjetna, sprednja stran ali zaledje – JS je zelo primeren za vse. Morda ste slišali za naslednja spletna mesta, ki uporabljajo JavaScript.

 • Hulu
 • Flickr
 • Paytm
 • WSJ
 • Slovar

Preučimo nekaj najboljših okvirov JS, ki so na voljo na trgih za razvoj spletnih aplikacij.

KotniJS

Angular.js je priljubljen open-source razvojni okvir za sprednji del, ki se v glavnem uporablja za razvoj dinamičnih spletnih strani za enostransko uporabo (SPA).

AngularJS prenese vso vsebino s strežnika v brskalnik in hkrati naloži vse spletne strani. Ko se vsebina naloži, s klikom na katero koli povezavo na strani ne naložite celotne vsebine strani; namesto tega preprosto posodablja razdelke znotraj strani.

Kotna JS arhitektura

Velike organizacije, kot so PayPal, Freelancer, LinkedIn, Lego, Hopscotch in številne druge, napajajo svoje uporabniške uporabniške storitve s strani AngularJS.

Najpomembnejša razlika med tradicionalnimi spletnimi mesti in spletnimi mesti s kotnim napajanjem je, da Angular pričakuje, da bo brskalnik ustvaril stran. S tem strežnik ne obremenjuje veliko in posledično hitrejše nalaganje strani.

Angular ima NativeScript za izvorne aplikacije med ionskim okvirom za hibridne aplikacije. Kotno omogoča dodajanje pogojev, zank in lokalnih spremenljivk neposredno znotraj predloge skupaj s sledenjem, obdelavo in prikazom sprememb uporabnika s pomočjo vezave podatkov. Kotno olajša delo z dinamičnim upodabljanjem s svojimi zmogljivostmi obdelave in upodabljanja na osnovi JSON. Vsak razvijalec, ki ima znanje o osnovnih tehnologijah, in sicer HTML5 & Javascript lahko naučite se kotnega JS precej enostavno.

Angular je bil sprva odvisen od TypeScript-a, kar mu omogoča bolj doslednost pri odprtokodnih projektih. Vendar pa je pri zadnji različici Angular veliko več kot to.

Ima usmerjevalnik in v celoti podpira potrditve obrazcev. Uporabniško izkušnjo dopolni z nadzorom navigacije med stranmi in upravljanjem uporabnikovega vedenja in dejanj.

Kotni je bil razvit z vizijo, da bo modularna, preizkušena in vzdržna. Tako sešteje, da je odličen okvir za napredni razvoj.

Lastnosti

 • Zavezujoče podatke – Dvosmerna funkcija vezave podatkov rešuje razvijalce pred pisanjem veliko kode. Gre za samodejno sinhronizacijo podatkov med komponentami modela in pogleda.
 • Predloge – Predloge HTML brskalnik razčleni neposredno v DOM.
 • Vbrizgavanje odvisnosti – js ima vgrajeno injekcijo odvisnosti (DI), ki pomaga naravnemu razvoju, razumevanju in testiranju.
 • Direktive – S to funkcijo je enostavno ustvariti oznake HTML po meri, ki delujejo kot novi pripomočki po meri. Uporablja se lahko tudi za obdelavo atributov DOM.
 • Razvoj je hitrejši v primerjavi z običajnim razvojem HTML + Javascript, če dobro obvladate Angular.js
 • Konfigurira se lahko v MVC kot tudi v MVW arhitekturi

AngularJS je okvir za več platform. Koda je čista, udobna za razumevanje in vsebuje manj napak zaradi upodabljanja regulatorja in podatkov.

Reagirajte

Reagirajte je knjižnica, ki se uporablja za razvoj aplikacij uporabniškega vmesnika. Izšla je leta 2013 in je bil najhitreje rastoči okvir JS v današnjem svetu.

React.js je najprimernejši, kadar a visoko uspešna aplikacija podjetja ga je treba dostaviti svojim uporabnikom. Napajajo ga uporabniški vmesniki, kot sta Instagram in Facebook.

Med izbiro Angular in React se je nenehno bojevala. React je v primerjavi z Angular bolj prilagodljiv, saj bodo razvijalci morali sodelovati z neodvisnimi knjižnicami s sorazmerno boljšim odzivnim časom. React je odličen, ko gre za ravnanje z majhnimi funkcijami in brez stanja, ki prejmejo vhodne in povratne elemente kot svoj izhod. Osredotoča se na JS ES6, Flow pa lahko uporabite za omogočanje preverjanja vrste v React.

Vsak projekt v Reactu ima drugačno arhitekturo skupaj z omejenimi smernicami, zato je enostavno iti narobe. React se v glavnem uporablja za V (pogled) v modelu MVC, saj je uporabniški vmesnik mogoče posodobiti, ne da bi morali priti do strežnika in pridobiti nov pogled.

Reagira JS položajVir: Srednja

Kadar je za aplikacijo več ogledov, je najboljša izbira ReactJS, saj je za vsak pogled potreben drugačen pripomoček. Nato se na poglede lahko vržejo različne komponente ali pripomočki. Uporaba Angular for Views ni dobra ideja, saj lahko privede do številnih zapletov in neželenih težav. Zato je ReactJS najbolje uporabiti za gradnjo pogledov, ki temeljijo na pripomočkih.

Lastnosti

 • Komponente: Reagirati je deklarativno in na sestavnih delih. Spletne strani so razdeljene na majhne komponente za ustvarjanje uporabniških vmesnikov. Funkcija komponente je uporabna, ko gre za ohranjanje kode pri delu z velikimi projekti.
 • JSX: JSX je razširitev javascripta, kar pomeni, da je treba skript obdelati in pretvoriti v dejanski JavaScript. JSX je za poenostavitev kodiranja v primerjavi z Javascript uporabil krajše in enostavnejše sintakse.
 • Zavezujoče podatke: enosmerna vezava podatkov skupaj z aplikacijsko infrastrukturo, imenovano Flux controls. Enosmerni pretok podatkov olajša razmišljanje o aplikaciji, Flux pa je vzorec, ki podatke vodi v eno smer.
 • Stran, ki temelji na React.JS, je sestavljena iz navidezni DOM. Za vsak objekt DOM je predstavitev (kopija) tega DOM-predmeta.
 • React lahko uporabite z drugimi okviri, kot je Angular.js, Backbone.js, precej enostavno.
 • Vzdrževanje React je enostavno in preprosto zaradi svoje sestavine zasnovane arhitekture in ponovne uporabe opredeljenih komponent.
 • React je mogoče uporabiti na na strani strežnika kot tudi na strani odjemalca, kar omogoča razdelitev bremena upodabljanja s strežnika na odjemalca, če je potrebno.

React je SEO prijazen in hiter za napredni razvoj. Naučite se celotni vodnik tukaj.

Ember.js

Ember je tudi odprtokodni okvir, ki razvijalcem omogoča ustvarjanje ene strani in velikih spletnih aplikacij. Ember je bil zelo prepričan okvir, ki je bil zgrajen kot zelo prilagodljiv.

Medtem ko sta Angular in React prilagodljiva in manj samozadostna, Ember veliko domneva o aplikaciji in razvijalec potrdi svoja pričakovanja.

Z uporabo Emberja in drugih pomembnih orodij se lahko oblikuje celoten razvojni paket. Ember ima pristop, ki temelji na pripomočkih, imenovan Ember komponente. Postavitev krmilnih ročic in Emberjeva zaledna arhitektura razvijalcem omogočajo pisanje oznake HTML, specifične za aplikacijo.

Integrirane predloge za krmilne ročice se samodejno posodobijo, ko se osnovni podatki spremenijo, skupaj z znatno manjšim kodiranjem. Spletna mesta so všeč LinkedIn, Vino in Live uporabljajo Ember. Uporablja se tudi za izdelavo namiznih in mobilnih aplikacij.

Ena najbolj opaznih uporab Ember je v Apple Music, namizna aplikacija. Ember ima močan sistem usmerjanja v primerjavi z React ali Angular.

V primeru posodobitev je Ember pred številnimi okviri, pogosto pa se dodajajo nove funkcije.

Ember krade oddajo, ko gre za enostavnejšo skrbniško in kakovostno podporo v primerjavi z Meteorjem, a ji manjka enostavnosti uporabe in nastavitve. Ember premaga polimere in mitrilje glede najboljšega okvirja JavaScript MV na strani stranke.

Lastnosti

 • Ember deluje na Model-view-view model (MVVM) vzorec in sledi Konvencija o konfiguraciji (CoC)
 • Ember-CLI: Ember’sCLI zagotavlja standardno aplikacijsko strukturo in gradi cevovode. To je pripomoček ukazne vrstice, ki je priložen paketu programske opreme Ember.
 • Predloge Ember: Predloge so vgrajene v uporabniški vmesnik, ki so napisane z jezikom za predloge.
 • Orodje Ember Inspector je uporabno za odpravljanje napak v aplikacijah.
 • HTML in CSS tvorita jedro razvojnega modela v Emberju
 • Knjižnica podatkov Ember je odlična
 • Na voljo je veliko dodatkov Ember, ki jih je mogoče dodati aplikaciji
 • Orodja za testiranje so vgrajena, uporabniški vmesniki pa so ugnezdeni
 • Na voljo sta upodabljanje na strani stranke in podpora za URL
 • Minimizira DOM

Odlična stvar, ki jo uporabniki Ember raje uporabljajo pred drugimi okviri, je njen prijazen API, ki ga je enostavno razumeti in delati. Omogoča uporabo zapletenih funkcionalnosti na lahko razumljiv način. S konvencijo o konfiguraciji je vse pripravljeno in konfigurirano za razvijalca, da takoj začne projekt.

Vue.js

Vue.js je bil izdan leta 2014 in je najhitreje rastoč okvir, ki so ga sprejeli razvijalci. Gre za lahek progresivni okvir JS, ki veliko konceptov dobi od ReactJS in AngularJS.

Ima slog predloge, podoben kotnemu in ima komponentne rekvizite, tako kot ReactJS. Vue omogoča enostavno in hitro popravljanje aplikacij, uporabniškega vmesnika in razvoja interaktivnega spletnega vmesnika. Napaja lahko napredne spletne strani z eno samo stranjo.

Najpomembnejša prednost izbire Vue nad Reactom je, da se v Vue odvisnosti komponente samodejno spremljajo med prikazom. Tako sistem ve, katero komponento je treba znova upodobiti, ko se stanje spremeni.

To preprečuje dodatno delo, potrebno za optimizacijo in omogoča razvijalcu, da se bolj osredotoči na gradnjo aplikacije.

Vue ponuja funkcije upodabljanja, podpira JSX in veljaven HTML je lahko tudi veljavna predloga Vue. Način stiliranja v Vueu je prek slognih oznak v sestavnih delih ene datoteke. Komponente z enim datotekam omogočajo popoln dostop do CSS v isti datoteki kot v datoteki druge komponente.

Vue uporablja pregledno opazovanje sledenja odvisnosti skupaj z čakalnimi vrstami asinh. Vue, za razliko od Emberja, samodejno popravi posodobitve. Vue ima podporo za zrele orodje za Browserify in spletni paket. Lahko rečemo, da so bile vse male ideje, zbrane iz vsakega okvira JavaScript, vložene v Vue, da postane vsestranski.

Lastnosti

 • Predloge: Vue uporablja sintakso predloge na osnovi HTML. Vse predloge v Vue so veljaven HTML, ki ga razčlenite s pomočjo HTML razčlenjevalcev in brskalnikov, ki so skladni s specifikacijami. Pisanje funkcij upodabljanja lahko izvajate v JSX.
 • Prehodi: Vue omogoča uporabo prehodnih učinkov, ko predmete vstavite, odstranite ali posodobite iz DOM-a.
 • Sestavni deli: To velja za eno najmočnejših lastnosti. Komponente razširijo osnovne elemente HTML in priložijo kodo za večkratno uporabo.
 • Reaktivnost: Vue ima močan sistem reaktivnosti. Ko se spremenijo modeli, ki so predmeti JavaScript, se pogled samodejno posodobi.
 • Ima majhen odtis
 • Enostaven za razumevanje in razvoj
 • Prilagodljiv in enostaven za integracijo

Vue se izkaže za bolj prilagodljiv in modularen razvojni okvir v primerjavi s kotnim. Vsebuje jasno ločitev med komponentami in direktivami.

Pridobite končni razvojni tečaj Vue JS danes.

Backbone.js

Backbone.js je lahka JavaScript knjižnica, ki je bila prvotno izdana leta 2010 in je bila od takrat prilagodljiv okvir za strukturirano kodo. Razvijalcem omogoča razvijanje spletnih strani in aplikacij na strani odjemalca, ki delujejo v spletnem brskalniku.

Ponuja MVP omrežje, ki podatke povleče v modele, Document Object Model (DOM) v poglede in jih z uporabo dogodkov veže..

Za razliko od drugih okvirov Backbone postavi razvijalcu zadolženost za izbiro pravega orodja, ki najbolje ustreza določenemu projektu. Samodejni pogonski motor v hrbtenici ne obstaja.

Podjetja, kot so Sony Entertainment Network, Airbnb in SoundCloud, za svoje projekte uporabljajo Backbone.js. Podjetja in razvijalci uporabljajo Backbone zaradi njegove sposobnosti, da kot krmilnik uporablja katero koli kodo, hkrati pa krmilnik ne uporablja.

Odlična podpora za API-je RESTful omogoča preslikavo modelov na končne točke RESTful. Pomembno je tudi opozoriti, da se v hrbtenici izogibamo dvosmerni vezavi podatkov, saj ni zelo uporabna za aplikacije v resničnem svetu. Obojestranska in kotna sta dobra pri obdelavi manjših strani, toda s povečanjem strani se funkcija dvostranske vezave podatkov v AngularJS začne zmanjšati..

V Backbone-u pa morajo razvijalci zapisovati zavezujoče. To bi lahko povečalo količino kode, vendar prinaša korist, če se osredotočimo na izboljšanje zmogljivosti, ne da bi morali skrbeti za osnovni okvir, zato se v takšnem scenariju izkaže za boljšega od kotnega..

Lastnosti

 • RESTful JSON vmesnik: Hrbtenica je okvir / knjižnica z vmesnikom RESTful JSON, ki temelji na aplikacijskem modelu Model-view-presenter (MVP). JSON je oblika, ki je lahka in izvaja serijsko obdelavo podatkov, medtem ko je vmesnik RESTful tisti, ki je sestavljen iz značilnosti arhitekture REST.
 • Sinhronizacija s hrbtnim delom: Modele v Backbone.js lahko privežemo na zadnji del, saj Backbone nudi odlično podporo za RESTful API-je.
 • Dogodki, ki temeljijo na dogodkih: Komunikacija, ki temelji na dogodkih med pogledi in modeli, preprečuje težko branje kode.
 • Pri ravnanju z DOM hrbtenica prevzame obvezen slog programiranja.
 • Hrbtenica je močno odvisna od Underscore.js in mehka odvisnost od jQuery.
 • V primeru sprememb modela se koda HTML samodejno posodobi.
 • Je preprosta knjižnica, ki ločuje uporabniški vmesnik in poslovno logiko.
 • Sestavljen je iz več kot 100 razširitev. Pomaga pri urejanju kodeksov in deluje kot podlaga za vsak projekt.

Hrbtenica velja tudi za najboljši “Model” in “Controller” za ReactJS za dokončanje vzorca MVC. Medtem ko Angular ponuja predloge z dinamičnimi atributi HTML, ki so dodani dokumentom, Backbone gradi predloge podčrtaj, ki mu dajejo obliko, podobno kot Ember.

Mithril.js

Mithril, Manj znana knjižnica JS je sodoben okvir JavaScript, ki se uporablja za ustvarjanje aplikacij za eno stran na strani odjemalca.

Majhen je (manj kot 8KB gzip), hitro, ponuja usmerjanje in XHR pripomočke. Podpira vse brskalnike, kot je IE9, brez zahteve po poljubnih polnilih.

Mithril trenutno uporabljajo podjetja, kot so Nike in Fitbit in druge odprtokodne platforme, kot je Lichess. Mithril uporablja prefinjen in optimiziran virtualni algoritem DOM, da zmanjša količino posodobitev DOM-a.

Ustvari tudi podatkovne strukture vnode, ki so sestavljene z motorji JavaScript za uspešnost dostopa do podatkovne strukture.

Razlog, zakaj Mithril podpira model upodabljanja, ki poustvari celotno virtualno drevo DOM, je ta, da zagotovi deklarativni API, ki olajša upravljanje zapletenosti uporabniškega vmesnika. Mithril je znan kot pragmatičen, saj je za učenje sestavnih delov preprosto, če se želite naučiti komponent, usmerjanja in XHR v manj kot 15 minutah.

Mithril ima vgrajene module za XHR in usmerjanje, medtem ko React za to potrebuje tretje osebe, skupaj z veliko pomnilnika. Tudi čas nalaganja knjižnice in uspešnosti posodobitve Mithril je hiter v primerjavi z React ali Angular ali celo Vue! Velikost Vue.js-a, tudi majhna in kompaktna, je še vedno večja od Mithrila. Za razliko od Vueja ima Mithril manjše koncepte in organizira aplikacije glede podatkovnih plasti in komponent.

Lastnosti

 • Glavna značilnost: Mithril ponuja hierarhične komponente MVC, usmerjanje URL-jev, predloge varne privzete nastavitve, prilagodljive povezave podatkov.
 • Testabilnost: Predloge Mithril so samo JavaScript, tako da jih lahko razvijalci preizkusijo v katerem koli JavaScript-u brez koraka izdelave.
 • Sestavni deli: V Mithril.js so komponente ustvarjene z izbirnim krmilnikom in zahtevano lastnostjo pogleda.
 • Izvedba: Mithril naloži manj kot 5 ms v primerjavi z drugimi okviri. Je najhitrejša knjižnica MVC v referenčni vrednosti TodoMVC.
 • Ortogonalna je za sistem modulov in sestavljene sintakse, zato razvijalci lahko uporabljajo ES3. ES5. ES6, definicije asinhronih modulov (AMD). Vključuje tudi definicijo TypeScript
 • Mithril ima zelo aktiven razvoj in ustrezno dokumentacijo.
 • Ima inteligenten sistem samodejnega ponovnega risanja
 • Je združljiv s Fluxom, robusten in nezaupljiv
 • To je čisti JavaScript, sestavljen iz virtualnega DOM-a

Ko gre za primerjavo z Angularjem, majhna velikost kode baze Mithril omogoča enostavno pregledovanje, zaradi česar je hitrejši od Angularja. Za razliko od Angularja Mithril ponuja uvodne vadnice in obsežen razdelek referenc API-ja, ki vključuje vse, kar razvijalec mora vedeti, ko gradi aplikacije.

Čeprav Mithril ne prepoznamo veliko, ima pogosto konkurenco z drugimi okviri JavaScript.

Polymer.js

Polimer je še ena odprtokodna JavaScript knjižnica za gradnjo spletnih aplikacij s pomočjo spletnih komponent. To knjižnico so razvili Googlovi razvijalci in sodelavci na GitHubu. Za razliko od vseh drugih okvirov JavaScript je Polymer zasnovan tako, da izkorišča funkcije, ki so prisotne v spletni platformi, in tako razvijalcem omogoča, da gradijo komponente. Bila je prva knjižnica, ki je omogočala interaktivne gradbene aplikacije s sestavljanjem komponent.

Polimer uporabljajo številne Googlove storitve in spletna mesta. Uporablja ga YouTube, Glasba Google Play in Netflix, našteti jih nekaj, imenovati jih nekaj. Polimer je začel pridobivati ​​prepoznavnost na trgu z veliko pozornosti, ki jo posvečajo strukturiranemu procesu oblikovanja. Ker so komponente največje prednosti polimera, ima boljšo podporo spletnim komponentam in boljše module brez povezave v primerjavi z Reactom.

Moč React-a in polimera lahko uporabimo za bolj komponento usmerjeno prihodnost spletnega razvoja. Polimerne komponente in kotne direktive kažejo na podobnost, vendar imajo drugačen pristop k ustvarjanju elementov HTML po meri.

V polimeru so komponente opisane v eni datoteki HTML, medtem ko je v kotu, komponente se lahko razdelijo na številne datoteke. Tudi polimer velja za enega najboljših pri uporabi virov Spring Boot REST v primerjavi z drugimi okviri JS.

Lastnosti

 • Spletne komponente: Standardi spletnih komponent so v pomoč pri ustvarjanju uporabnih pripomočkov v spletni dokumentaciji in aplikaciji. Te komponente so spletne komponente, ki jih lahko ponovno uporabimo. Komponente je mogoče uporabiti tudi za razbijanje aplikacije na koščke prave velikosti, s čimer je kodiranje čistejše in cenejše.
 • Zavezujoče podatke: Pri tej knjižnici je možna tako enosmerna kot dvosmerna vezava podatkov.
 • Polivke: Uporablja najnovejše API-je za spletne platforme in zagotavlja polnila za brskalnike. Polivke so specifikacije spletnih komponent, ki se uporabljajo za ustvarjanje lastnih prilagojenih in večkratnih elementov.
 • Polimer je zasnovan na API-ju spletnih standardov, ki omogoča izdelavo elementov HTML po meri
 • Omogoča dogodke s kretnjami skupaj s pogojnimi in ponavljajočimi predlogi.
 • Polimer zagotavlja možnost sestavljanja inkapsuliranih JS, CSS in HTML kot elementov po meri.
 • Hitrost: V Chromu je trikrat hitrejši in v Safariju štirikrat hitrejši.
 • Polimerni elementi so sestavljeni iz modelov in tem, kar pomeni, da razvijalcem preprečuje spreminjanje izvirne kode zapletene spletne strani tako, da ustreza potrebam oblikovalca.

Po vsem tem bo Google kmalu izdal izdelke nove generacije, ki vključujejo LitElement, ultra lahek osnovni razred elementov po meri z ekspresivnim in preprostim API-jem. Ker je Chrome-jeva ekipa Polymer nazaj, lahko pričakujemo, da bodo spletne komponente prihodnost gradnje naprednih spletnih aplikacij (PWA).

Node.js

Node.js je eno od najbolj prenesenih, odprtokodnega, medmrežnega izvajalnega okolja za izvajanje kode JavaScript zunaj brskalnika. Uporablja se za gradnjo zalednih storitev ali API-jev ter za razvoj strežniških in mrežnih aplikacij. Gre za platformo, ki je zgrajena na Googlovem Chromovem motorju JavaScript (V8 Engine).

Aplikacije, zgrajene na vozlišču Node, so napisane v JavaScript, ki jih je mogoče zagnati v času izvajanja Node.js v operacijskih sistemih, kot so Microsoft Windows, Linux in MacOS. Oglejte si tudi nekaj najboljših upravljalnih platform gostovanja Node.JS.

NodeJS Arhitektura

Vir: StackOverflow

Vozlišče obravnava več zahtev asinhrono z neblokirajočo zanko dogodkov z enim navojem, ki je zelo primerna za porazdeljene sisteme, ki zahtevajo veliko omrežnih zahtev. Uporabljajo ga podjetja, kot so Uber, PayPal in Walmart, ki je zrcalo njegove globalne sprejetosti kot back-end jezika.

Omembe praktičnega dejstva – Na PayPalu so med uporabo aplikacije Node.JS ugotovili, da je aplikacija zgrajena dvakrat hitreje z manj datotekami in kodo. Prav tako je podvojil zahteve na sekundo in imel 35% hitrejši odzivni čas. V primerjavi z drugimi okviri je Node.JS uporaben za ustvarjanje poizvedb po bazah podatkov, saj se JS uporablja za pisanje poizvedb za baze podatkov, kot sta MongoDB in CouchDB.

Drug razlog za izbiro Node.JS je lahko ta, da se lahko izkaže za idealnega za sodelovanje v realnem času ali tudi za urejanje aplikacij, pri katerih uporabnik vidi, da je dokument v živo spremenil drug uporabnik, kot sta Google Docs ali Dropbox. Poleg tega ima Node.JS največji ekosistem odprtokodnih knjižnic, npm paket paket ekosistema. Z zadnjo posodobitvijo Node.js ima boljšo podporo za ESM.

Lastnosti

 • Proxy strežnik: Tehnologija vozlišč pomaga pri pretakanju podatkov iz različnih virov in se lahko uporablja za proxy nekaterih strežnikov.
 • Brez pufranja: Aplikacije v vozlišču nikoli ne shranijo podatkov. To je zato, ker aplikacije oddajajo podatke v kosih.
 • Asinhrono in na dogodke: API-ji knjižnice vozlišča so asinhroni, kar pomeni, da strežnik ne čaka, da API vrne podatke; s tem postanejo podatki asinhrono, kar omogoča hitrejši odziv na vsako zahtevo.
 • Prilagodljiv in enojni: Vozlišče uporablja modele z enim navojem, ki so sestavljeni iz zanke. Ta mehanizem dogodkov pomaga strežnikom, da se odzovejo asinhrono, zaradi česar so strežniki zelo prilagodljivi. Program z enim navojem, ki ga uporablja, lahko nudi storitve za večje število zahtevkov v primerjavi s strežnikom Apache HTTP.
 • Dobra integracija s pomočjo JavaScript skladov
 • Ista koda za stranko in stranko
 • NPM paket je zelo koristen, saj vsebuje vse datoteke, ki so potrebne za modul.
 • Vozlišče je zelo hitro, saj ga poganja Googlov V8 motor.

Zdaj je neodvisen od časa izvajanja JS in razvijalcem omogoča, da napišejo C / C ++ dodatke, ne da bi zaradi boljše abstrakcije poglobljeno razumeli delovanje V8. Moč Node.js je težko prezreti, saj je bila uporabljena za pisanje številnih drugih JavaScriptov, Meteor JS pa je eden najboljših.

Meteor.js

MeteorJS je open-source, full-stack in brezplačen JavaScript okvir, ki je napisan s pomočjo Node.js. Omogoča hitro prototipiranje in ustvarja kode za več platform. Hitro razvija manjše in reaktivne aplikacije na platformi Node.js. Meteor uporablja sprednji JavaScript, ki deluje v brskalniku in hrbtni strani na meteornem strežniku znotraj Node.js.

Meteor se integrira z drugimi okviri JavaScript, kot so React, Express in Angular. Vgrajuje se tudi s tehnologijo MongoDB in Cordova za gradnjo hibridnih aplikacij z uporabo HTML, CSS in JS, ki se izvajajo v WebView.

S programom Meteor je mogoče programe za katero koli napravo razviti z manjšo količino kodiranja v samo enem jeziku, to je JavaScript. To je vrsta uporabniškega vmesnika, ki ga išče večina podjetij. Podjetja, kot so Mazda, Honeywell in Qualcomm, uporabljajo Meteor. Uporablja podatke na žici, kar pomeni, da strežnik pošlje podatke in ne HTML, medtem ko jih odjemalec odda.

MeteorJS ArhitekturaVir: http://joshowens.me/content/images/2014/Dec/infographic.png

Meteor je napisan tudi na C ali C ++ in podpira operacijske sisteme, kot sta Windows in Linux. Priložen je paket npm, tako da lahko razvijalci vpišejo “meteor npm”, ne da bi jih morali sami namestiti.

Meteor.js podpira tri glavne knjižnice upodabljanja uporabniškega vmesnika, Angular, React in Blaze (Blaze je bil ustvarjen kot del Meteorja). Prijeten vzorec UX v Meteorju je Optimistični uporabniški vmesnik. Optimistični uporabniški vmesnik preprečuje povratne nasvete strežnika, zato je uporabniška izkušnja hitra v primerjavi z React.js ali Angular.

Lastnosti

 • Izomorfna koda JavaScript: Omogoča uporabo iste kode na sprednjem in zadnjem delu za mobilne in spletne aplikacije. S to funkcijo razvijalcem ni treba konfigurirati in namestiti različnih knjižnic, API-jev, gonilnikov in upravljalcev modulov.
 • Ponovno nalaganje brskalnika v živo: Ko je treba spremeniti spremembe na sprednjem delu, Meteor samodejno ponovno naloži spletne strani v živo. Integrirano prenašanje v živo omogoča osvežitev samo zahtevanih DOM elementov brez ponovnega nalaganja celotne strani.
 • Celotna rešitev: Meteor ponuja celovito rešitev za razvoj in uporabo spletnih aplikacij.
 • Razvoj je zelo poenostavljen s prednjim, zadnjim in baznim podatkom, vse v jeziku JavaScript.
 • Enostavna nastavitev in začetek ustvarjanja projektov.
 • Zelo prilagodljiv in prijazen do začetnikov.

V resnici, če natančno pogledamo, je Meteor kombinacija NodeJS, Blaze, Angular, React, Cordova in MongoDB in se zato imenuje “One for all package.”

Aurelia

Aurelia je zbirka sodobnih odprtokodnih modulov JavaScript in je imenovana kot okvir uporabniškega vmesnika novega gena, zapisan v ECMAScript. Sponzoriran s strani Blue Spire, služi kot robustna platforma za gradnjo brskalnika, namizja in različnih mobilnih aplikacij. Aurelia že od začetka pridobiva veliko priznanje. Podjetja, kot so Freska, Ordami in BTEK Software, pri svojih projektih uporabljajo Aurelia.

Da ne pozabimo, je Aurelia edini okvir, ki razvijalcem omogoča gradnjo komponent z navadnim, Vanilla TypeScript ali JavaScript. Aurelia naj bi prehitela Angular glede modularnosti.

Ker ima Angular vse svoje komponente združene v en velik paket, je v tej arhitekturi težko odstraniti ali spremeniti komponente. Po drugi strani Aurelia je sestavljena iz velike zbirke knjižnic, ki delujejo skupaj z dobro opredeljenimi vmesniki, tako da se izkaže za popolnoma modularne.

Ima MV * pristop kot noben drug okvir, saj ni treba določiti določenih krmilnikov prikazovanih modelov. Je bolj elegantno in veliko enostavnejše za razumevanje v primerjavi z Reactom in Angular2. Medtem ko Aurelia v svojem zavezujočem sistemu uporablja sodoben in reaktivno zasnovan pristop, Vue uporablja virtualni DOM, tako kot React.

Lastnosti in prednosti Aurelia.io

 • Napredno razmišljanje: Osredotoča se na JavaScript naslednjega roda. Napisana je z ECMAScript. Aurelia se integrira s spletnimi komponentami brez zunanjih odvisnosti.
 • Dvosmerna vezava podatkov: Oblikuje učinkovit način opazovanja vsake lastnosti v modulu in ga samodejno sinhronizira z uporabniškim vmesnikom, z najboljšo zmogljivostjo.
 • Razširljiv HTML: Ta lastnost Aurelijeomogoča razvijalcem, da ustvarijo elemente HTML po meri skupaj z dodajanjem atributov po meri obstoječim elementom s popolno podporo za dinamično nalaganje, vezavo podatkov in paketno upodabljanje.
 • Sestava poti in uporabniški vmesnik: Pomaga pri uporabi naprednega usmerjevalnika na strani odjemalca s priključnim cevovodom, usmerjevalniki za otroke in asinhronim aktiviranjem zaslona.
 • Široka jezikovna podpora: Aurelia podpira ES5, ES2015, ES2016 in TypeScript. API-ji so zasnovani tako, da so združljivi z današnjimi in jutrišnjimi priljubljenimi jeziki spletnega programiranja.
 • Testiranje: Preizkušen za ES2015 z uporabo posode DI. Preskušanje kode enote je zelo poenostavljeno.
 • Konfigurirate in nastavite ga za uporabo enostavno in hitro
 • Ima preprosto strukturo, ki okvir omogoča hitrejše in lažje učenje
 • Je zelo učinkovit in modularen

Aurelia ponuja tudi dobro kodiranje in dobro zasnovan sistem za gradnjo POV, ne da bi pri tem potrebovali knjižnice tretjih oseb. V primerjavi z Mithril.js ima Aurelia odličen CLI za hitrejši razvoj projektov, ki so sestavljeni iz vročih obnovitev in generatorjev. Razvijalci, ki iščejo odlično alternativo React ali Angular, lahko menijo, da je Aurelia odlična možnost.

Upam, da vam zgoraj predstavim okvir JS za vaš naslednji projekt. Če ste novorojenček, potem priporočam jemanje JavaScript za tečaj za začetnike.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map