11 Alati za jačanje razvoja Android aplikacija

Alati za razvoj aplikacija za Android za bolju brzinu, bolju ispravljanje pogrešaka i bolju sigurnost!


S oko 3 milijuna mobilnih aplikacija na Google Playu, Android operativni sustav uspijeva predvoditi globalni kraj. Mala poduzeća, mala i srednja poduzeća te velika poduzeća teško se bore za uspostavljanje snažne mobilne prisutnosti i utječu na svoj udio na tržištu. No, nemaju svi znanje i usluge potrebne za izradu aplikacije ispočetka pomoću faktora izvornih alata.

Također, to je nevjerojatno dugotrajno i skupo razviti aplikaciju za Android preko iOS aplikacije. Međutim, što ako vam kažem da to nije gotovo istina? Dostupan je niz alata koji omogućuju brži razvoj aplikacija uz istu cijenu i učinkovitost.

Možete brzo i efikasnije ukloniti sve aplikacije vani. Pa, zahvaljujući integriranim razvojnim okruženjima (IDE) kao i ostalim sljedećim alatima i aplikacijama koje štede vrijeme koji se koriste za razvoj Android aplikacija.

Android Studio

Android Studio Googleova je službena IDE platforma koja donosi alate za razvoj aplikacija za sve Android uređaje. Predstavlja uređivač vizualnog izgleda koji pokreće ConstraintLayout, gdje programeri mogu razviti složeni izgled i pregledati ga na bilo kojoj veličini zaslona na različitim uređajima.

Kao službeni IDE za sve Android aplikacije, Android Studio stalno izgleda na vrhu popisa odabranih alata za programere. Ovdje su neke od njegovih karakteristika.

 • Navigacijski uređivač
 • Ažuriranja dodatka za Android Gradle
 • Izbrišite neiskorištene direktorije Android Studio
 • Paketi Androidovih aplikacija sada podržavaju Instant App
 • Izmjene IntelliJ IDEA 2018.2.2
 • Mrežni profil: oblikovani tekst
 • Kotlin 1.3.11 Ažuriranje
 • Clang-Tidy podrška za C++
 • Novi izgled čarobnjaka za projekte
 • Konfiguracija lijenog zadatka
 • Jednoobrazna sinkronizacija projekata
 • Jednoobrazna sinkronizacija projekata
 • Procesor CPU-a: podaci za prikazivanje okvira

DevKnox

DevKnox je najljepši alat za stvaranje sigurnih android aplikacija. Mnogo je sigurnosnih nedostataka skrivenih unutar aplikacija kojih programeri nisu ni svjesni, a umjesto toga može potrajati puno prakse i truda prije nego što dobijete različite kritične aspekte sigurnosti koji su dovoljni za uhvatiti ove nedostatke.

No, ovaj izvrsni alat može vam pomoći u otkrivanju sigurnosnih nedostataka, a uključuje funkcionalnost s kojom se jednako lako rukujete kao i alat za provjeru pravopisa u vašem IDE-u. Nudi testiranje u stvarnom vremenu, praćenje ranjivosti, testiranje u stvarnom vremenu i interaktivnu nadzornu ploču.

Xamarin

Xamarin je alat za razvoj više platformi za izgradnju fantastične izvorne aplikacije. Ponovno koristi slojeve poslovne logike i pristup podacima preko programa. Ne samo Android, već možete razvijati iOS, Windows aplikacije uz pomoć Xamarina. Evo nekih od njegovih prednosti.

 • To je mono okvir koji podržava kontakt s API-om mobilnih uređaja
 • Xamarin Component Store uključuje UI kontrole, biblioteke više platformi i biblioteke trećih strana
 • Ispada da daje manje bugova i time omogućava brži tempo
 • Omogućuje indeksiranje aplikacija i dubinsko povezivanje
 • Omogući konzumiranje funkcionalnosti koje su dostupne samo na određenoj platformi

Ima fantastično Udemy tečaj za učenje Xamarin.

Android Asset Studio

Android Asset Studio ima značajan broj jednostavnih alata koji čine različite vrste ikona (pokretač, generičke, ikone prečaca aplikacija itd.) koje će vam trebati tijekom planiranja i razvoja Androidovih aplikacija.

 • Ikone za pokretanje – vizualna slika vaše aplikacije
 • Ikone trake radnje grafički su gumbi s primarne trake aplikacije i prikazuju najučinkovitije akcije
 • Opće ikone – su svjetlosne / kontekstualne ikone koje se koriste u okviru vaše aplikacije
 • Ikone obavijesti – pomažu u predstavljanju logotipa aplikacije na traci statusa kada se pojavi nedavna obavijest
 • Jednostavni devet zakrpa – generiraju grafičke elemente za različite gustoće zaslona
 • Tema aplikacija – stvorite zanimljiv i jasan prilagođeni stil akcijske trake

LeakCanary

LeakCanary je sjajan alat otvorenog koda, razvijen od strane Square, koji obavlja dugotrajan i izazovan posao otkrivanja propuštenih memorija. Nakon postavljanja, odmah će vam početi davati obavijesti kad god u vašoj aplikaciji dođe do curenja memorije, s tijesnim tragom snopa koji će vam pomoći u rješavanju problema..

LeakCanary je stvoren da bude što jednostavniji za upotrebu. U većini aplikacija teško bi trebalo potrajati nekoliko dodatnih redaka u datoteci .gradle datoteke aplikacije i jedan daljnji redak koda u vašoj aplikacijskoj klasi. To je dovoljno za omogućavanje određenog praćenja propuštanja memorije u projektima.

Za potpunu pokrivenost, RefWatcher objekt može se prikazati kako bi se pogledali predmeti na kojima bi se trebalo skupljati smeće .app

Instabug

Instabug će promijeniti način na koji vam korisnici daju povratne informacije o aplikaciji.

Oni mogu dijeliti snimke zaslona, ​​video i audio snimke, detaljne zapise i tako još mnogo toga za brzu identifikaciju i popravljanje pogrešaka. Možete dobiti izvješća o padu u stvarnom vremenu s detaljima praćenja snopa, koracima za reprodukciju podataka o padu, uređaju i sesiji i još mnogo toga. Bit ćete odmah obaviješteni kad god postoji problem u vašoj aplikaciji putem izvještaja o pogreškama i pad sustava.

Ovaj će vam alat pružiti sigurnost da aplikaciju pustite putem sveobuhvatnih izvještaja o pogreškama i pad sustava, anketama putem aplikacije i povratnim informacijama korisnika u stvarnom vremenu..

GameMaker Studio

Pa, za programere Android igara jedan je od najistaknutijih razvojnih alata GameMaker Studio. GameMaker daje sve što vam je potrebno za stvaranje 2D igara primjenjujući vrlo malo koda. To je iznimno prilagođena aplikacija s glatkim sučeljem povlačenja i ispuštanja.

GameMaker sudjeluje u kreiranju više platformskih i više žanrovskih video igara koje izvode prilagođeni vizualni programski jezik povuci-i-ispusti ili jezik pisanja poznat kao GameMaker Language. Prvobitno je stvorena kako bi početnici računalnih programera bili spremni za proizvodnju računalnih igara bez puno znanja o programiranju.

GameMaker: Studio je dizajniran za početnike i početnike programere igara.

laktaroš

laktaroš je unaprijed push obavijest obavijesti. Podržava najčešće jezike & okviri. Klijentu omogućuje dijeljenje događaja sa svim opcijama na istom kanalu uz istovremeno pružanje potpune sigurnosti i sigurnosti. Nudi sve što je potrebno za postavljanje potisnog sustava, uključujući sljedeće.

 • Kontrola pristupa / provjera autentičnosti
 • Fleksibilna pub / sub poruka
 • Značajka Webhooks omogućuje dobivanje aktivnosti carina u sustavu onako kako se događaju
 • Dobijte upozorenja u Slack-u, šaljite mjerne podatke na nadzornim pločama u Datadogu.

Tkanina

Možda već cijenite koliko su sposobni i impresivni Tkanina je.

To je elegantan popularni modularni SDK koji korisnicima omogućuje odabir i preuzimanje iz zbirke alata. Kupio ga je Google i slobodno ga koristi. Paket alata uključuje implementaciju beta testiranja, analizu korisnika, analitiku pad sustava i alate za oglašavanje. Upucajte ako već niste.

Slijedi nekoliko značajki tkanine.

 • Podržava Unity pa programeri mogu koristiti Crashlytics za poboljšanje kvalitete svojih igara.
 • Podržava Native izvještavanje o padu na Androidu tako da možete pratiti stabilnost svog matičnog koda.
 • Omogućuje vam praćenje problema i stabilnosti ruta vašem timu pomoću alata koji već koriste.
 • Možete izvesti svoje neobrađene podatke o padu u BigQuery i imate slobodu duboko ih analizirati.

Sourcetree

Sourcetree je jednostavan alat koji Git čini jednostavnijim za upotrebu.

Možete predvidjeti sve svoje izmjene, zadržavanja i grane lijepo i nikada nećete morati ponavljati jednu naredbu u naredbenom retku više puta. Nadalje, može biti korisno za sve pridošlice vani koji se zbune s ogromnošću Gita.

TensorFlow

TensorFlow je stvorena s mobilnim i ugrađenim platformama u obavijesti. TensorFlow je besplatna knjižnica softvera otvorenog koda za protok podataka i različitog programiranja kroz niz zadataka i za umjetnu inteligenciju.

Ako gradite Android-aplikaciju zasnovanu na AI i želite implementirati strojno učenje, tada bi vrijedno pokušati TensorFlow okvir. Dobra stvar je što možete proširiti API i za desktop aplikaciju.

Zaključak

Uz odgovarajuću količinu alata i resursa, razvoj Androida postao je uzbudljiviji i pristupačniji. Android programeri napreduju još brže nego ikad prije. Za vas su ogromne mogućnosti. Sve što trebate je dobra ideja započeti svoj plan, a vaša bi aplikacija bila sljedeća koja će zauzeti svoje mjesto na Google Playu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map