11 najboljih alata za brže testiranje i izgradnju API-ja

Izgradite API kao profesionalac u bilo kojem trenutku.


Organizacije se prebacuju u Microservices Architecture model kako bi uspjeli u svojim aplikativnim projektima softvera zbog čega većina projekata mikroservisi koristi API-je (Application Programming Interfaces). Ovdje moramo pozdraviti Microservices jer ima različite napredne značajke od ostalih modela.

Ovakvi uređaji imaju diskretna spremišta podataka s zasebnim naredbama za obradu svake trgovine podataka; također, omogućava pružateljima softvera da brže raspoređuju komponente. A ako se jedna aplikacija ažurira, ne moraju se ažurirati preostale aplikacije; mogu nastaviti svoju funkcionalnost.

Vrijeme smo za pružanje brzih rezultata ili usluga krajnjim korisnicima koji koriste aplikacije za njihov zahtjev. Mnogo API-ova koristi REST usluge putem HTTP-a za slanje i primanje podataka. Mnogi softverski testeri automatiziraju testiranje pomoću UI testa i API testa. Usporedbeći testiranje API-ja s testiranjem na temelju sučelja, API testovi su brži i pouzdaniji od testova koji se temelje na korisničkom sučelju.

Što je testiranje API-ja?

Prije nego što uđemo u to, obavijestit ću vas što je API.

Općenito govoreći, djeluje kao glasnik za aplikacije, uređaje i baze podataka. Pretpostavimo da tražite let putem internetske stranice za rezervaciju putovanja. Od vas će se tražiti da unesete tražene detalje poput izvora, odredišta i jednog detalja o putovanju ili povratnom putovanju unutar postavljenih cijena.

Jednom kada kliknete na pretraživanje ovdje, API se pojavi u slici, on će komunicirati sa svakim API-jem dišnih putova i koji daje rezultate u skladu s vašim normama. Sve se to događa samo u sekundi.

Ako API ne radi ispravno u scenarijima u stvarnom vremenu, nema upotrebe API-ja, u redu?

Da bismo se držali dalje od tih situacija, moramo se odlučiti za testiranje API-ja. Dakle, pred publikom koja koristi uslugu moramo testirati API. On igra vitalnu ulogu u razvoju aplikacija.

Neophodno testiranje API-ja je vrsta testiranja softvera koje treba obaviti kako bi se razvio API-jev značaj da se postignu funkcionalnost, izvedba, sigurnost i pouzdanost aplikacije. Uglavnom se usredotočuje na Poslovni sloj softverske arhitekture. Testiranje je ključan dio uspjeha u kontinuiranoj integraciji & Operacije programa DevOps.

Provjerite sljedeće alate za olakšavanje naših razvojnih zadataka.

SoapUI

SoapUI je istaknuti alat za testiranje API-ja za testiranje web usluga.

Može biti u mogućnosti provjeriti i SOAP web usluge kao i RESTful Web Services. SoapUI je dostupan kao open-source i PRO verzija, ali kao što možete pretpostaviti PRO verzija je dobila dodatnu funkcionalnost. Zasnovan je na Javi, tako da djeluje na većinu operativnih sustava, a prije svega ga je lako naučiti & upotreba i pouzdan za sve.

SoapUI api

Ako im vjeruje milion korisnika, možete ih koristiti za razne testne slučajeve.

 • funkcionalna
 • Na temelju podataka
 • rugajući
 • sigurnosti
 • Izvođenje

Možda će vas zanimati detaljno učenje, pogledajte ovo online tečaj.

Katalon Studio

Katalon Studio je alat za testiranje automatizacije za Web, API i Mobile. Nagrađivan je kao alat za testiranje u nastajanju i najbolji u području automatizacije.

Glavne značajke:

 • Rješenje za krajnje testiranje za testere i programere
 • Podržava sve vrste SOAP, REST zahtjeva
 • Radi s okvirom kao što je BDD krastavac. To je pristup testiranja u kojem su pismeni ispitni slučajevi na prirodnim jezicima pomaže u prenosu između poslovnih dionika i tehničkih ljudskih resursa.
 • Ugrađene integracije s Jenkinsom, JIRA-om, Slackom, Dockerom i qTestom
 • Učinkovito koristite Katalon UI / UX značajke poput pretraživanja, povlačenja & pad, ugrađene ključne riječi, odabir testnih slučajeva

Možete besplatno započeti s Katalonom.

TestNG

TestNG je inspiriran JUnit i NUnit za jezik Java. Glavni moto toga je pružanje jednostavnih funkcionalnosti i ispunjavanje svih vrsta faza ispitivanja kao što su jedinica, integracija, funkcionalnost itd..

 • Korištenjem TestNG-a sa Selenilom možete stvoriti brzo izvješće u kojem možemo saznati koliko je testnih slučajeva bilo neuspješno, napredovalo i odskakalo.
 • Jednostavno se integrirajte s DevOps alatima kao što su Maven, Jenkins, Docker itd.
 • Upotreba napomena u TestNG-u može poboljšati lako razumijevanje koda, a iznimke su uhvaćene automatski nego JUnit.

Testove možete stvoriti pomoću TestNG.

Poštar

Poštar vrsta je alata koji može izvoditi i izgradnju i testiranje API-ja. Otvoren je i jednostavan za instalaciju. Radni prostor poštara ima svoje značajke kao što su novo, uvoz, pokretač, moj radni prostor, pozivnice, kolekcije, kartica kartice, zahtjev HTTP i spremanje itd..

poštar api

Naglasci

 • Napišite i pokrenite testove za svaki zahtjev pomoću JavaScripta
 • Tijekom testiranja API-ja u Postmanu, možete odabrati potrebne HTTP metode poput GET, PUT, POST itd.
 • Možete koristiti značajke Upravljanje okruženjem poštara za davanje ulaznih vrijednosti iz bilo kojeg rezultata API-ja.
 • Spremite povezane krajnje točke u zbirku.

Postoji puno više prednosti poštara za bržu izradu API-ja. Pogledajte ovo Udemy tečaj ako je zainteresiran za ruke.

Šepurenje

Šepurenje, to su AKA najbolji Alati za API, dizajniranje, izrada i testiranje API-ja. Swagger alati su i open source i pro, a to je pomoglo milionima programera & testeri da isporuče sjajan API.

šepurenje

Značajke

 • Inspektor je jednostavan za dizajn, dokumentiranje i testiranje API-ja
 • Također možete testirati API-je u oblaku
 • Podrška za sve vrste usluga poput REST, SOAP
 • SwaggerHub je platforma na kojoj možete dizajnirati i dokumentirati s OpenAPI

JMeter

JMeter jednostavan je, ali moćan alat za automatsko testiranje. Možete provesti testiranje performansi RESTFul usluga uz korištenje skripta JMeter, a može upotrebljavati različite jezike kao što su Java, JavaScript i PHP. Dizajniran je za testiranje web aplikacija, ali kasnije se proširio i na ostale testne funkcije.

Značajke

 • JMeter je označen kao brz alat za testiranje API-ja jer brzo provodi opseg testova
 • Otvorenog koda i podrške za instaliranje puno dodataka & ekstenzije
 • JMeter ima zasebnu značajku koja se naziva dodavanje parametara na kartici parametara koju ne nalazimo u drugim programima
 • Može obaviti savršeno funkcionalno ispitivanje i opterećenje u JMeteru

Budite uvjereni

Budite uvjereni knjižnica je prilagođeni API alat za Java domenu koji upotrebljava ljude za testiranje i provjeru REST usluga. Koristi se i za testiranje HTTP, JSON i XML web usluga, a pruža nam puno ključnih značajki kao što su provjera XPath, sintaksa JSON Path, lako prijenos datoteka i ponovna upotreba specifikacija. A također su na njega uglavnom utjecali dinamični jezici poput Groovyja, Rubyja.

budite uvjereni

Jedna od izvrsnih značajki koje nudi usluga Budite sigurni je da ne trebate analizirati XML ili JSON odgovore nakon što dobijete odgovor..

Tricentis Tosca

Tricenti Tosca je prilagođeni alat za kontinuirano testiranje na DevOps platformama, budući da se neki od vodećih alata nisu uspjeli susresti u DevOps okruženjima. Početnik također može razumjeti Tosca alat i može izraditi unaprijed API testove iz poslovne perspektive, a zatim ih integrirati u sve scenarije.

Tricentis Tosca pogodan je za kontinuirana ispitivanja & automatizacijski test za mobilne uređaje, web, UI, SAP, itd.

Pčelinjak

Pčelinjak je cjelovita API platforma na kojoj možemo dizajnirati, graditi, razvijati i dokumentirati API. Pruža okvir za brži razvoj, testiranje i implementaciju API-ja spremnog za proizvodnju. Općenito, da bismo stvorili API, moramo definirati shemu za unos i izlaz, dok se u Apiary API može dizajnirati s ulazom i izlazom kao podsmijeh.

Ovaj ismijani API udovoljit će specifikacijama aplikacija bez promjene ikakvog kodiranja, dok se podaci mogu integrirati i testirati. API za izgradnju ima različite faze tijeka rada. Bez obzira na to, pčelinjak može osigurati svaku fazu tima da radi samostalno.

MuleSoft API

MuleSoft API, aka AnyPoint API Manager, platforma je na kojoj programeri mogu graditi, dizajnirati, upravljati i objavljivati ​​API-je. Nudi organizacijama da se integrišu s popularnim uslugama u oblaku poput Salesforce, SAP i mnogim drugima. Platforma AnyPoint koristi Mule kao pokretačko vrijeme.

mulesoft api

API Manager osigurava da je svaki API siguran i, jednostavnim riječima, upravljanje cjelovitim životnim ciklusom.

Apigee

Apigee Google Cloud omogućuje upraviteljima API-ja da dizajniraju, osiguraju, objave, analiziraju, nadgledaju i unovče API-je. Može se upravljati u hibridnom oblaku za digitalno ubrzanje. Apigee redovite programere čini API stručnjakom.

Apigee edge stvara API proxyje i pomoću njih; možete dobiti prave analitičke podatke. Proxy poslužitelji Apigee edge upravljaju sigurnošću i autentifikacijom kako bi pružili bolje usluge.

Zaključak

Bez obzira na to, postojala bi ista funkcionalnost dostupna u svim API alatima, ali pristup se razlikuje. Najbolji način da ih iskusite je pokušati vidjeti što najbolje funkcionira za vaše poslovne potrebe.

OZNAKE:

 • API

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map