11 najboljših orodij za hitrejše testiranje in gradnjo API-ja

API vgradite kot profesionalca v nobenem trenutku.


Organizacije se spreminjajo v model Microservices Architecture, da bi uspele v svojih aplikacijah za programsko opremo, zakaj zato, ker večina projektov za mikroservice uporablja API-je (Application Programming Interfaces). Tu moramo pohvaliti Microservices, ker ima različne napredne funkcije kot drugi modeli.

Tako imajo ti diskretne shrambe podatkov z ločenimi ukazi za obdelavo vsake shrambe podatkov; prav tako omogoča, da ponudniki programske opreme hitreje razporedijo komponente. Če je ena aplikacija posodobljena, preostalih aplikacij ni treba posodabljati; lahko nadaljujejo svojo funkcionalnost.

Končni uporabniki, ki aplikacije uporabljajo za svoje potrebe, smo v času, ko zagotavljamo hitre rezultate ali storitve. Veliko API-jev uporablja storitve REST prek HTTP za pošiljanje in prejemanje podatkov. Številni preizkuševalci programske opreme avtomatizirajo testiranje z uporabo UI-ja in API-ja. Medtem ko testiranje API-ja primerjamo s testiranjem na podlagi uporabniškega vmesnika, so testi API-ja veliko hitrejši in zanesljivejši od testov, ki temeljijo na UI.

Kaj je testiranje API-ja?

Preden stopimo na to, vam sporočim, kaj je API.

Na splošno deluje kot sel za aplikacije, naprave in baze podatkov. Predpostavimo, da iščete let prek spletnega mesta za rezervacije potovanj. Od vas se zahteva, da vnesete zahtevane podatke, kot so vir, cilj in eno potovanje ali podrobnosti potovanja v okviru nastavljenih cen.

Ko kliknete iskanje tukaj, se v sliko prikaže API, ki bo deloval z vsakim API-jem dihalnih poti in zagotavlja rezultate, ki ustrezajo vašim normativom. Vse se zgodi v nekaj sekundah.

Če API ne deluje pravilno v scenarijih v realnem času, ne uporabljate API-ja, kajne?

Da se izognemo tem situacijam, se moramo odločiti za testiranje API-ja. Pred publiko, ki uporablja storitev, moramo preizkusiti API. Ima ključno vlogo pri razvoju aplikacij.

Potrebno testiranje API-ja je nekakšno testiranje programske opreme, ki ga je treba izvesti za razvoj API-ja za doseganje funkcionalnosti vgrajene aplikacije, izvedbe, varnosti in zanesljivosti. Večinoma se osredotoča na poslovni sloj arhitekture programske opreme. Testiranje je ključni del uspeha v stalni integraciji & Operacije programa DevOps.

Oglejmo si naslednja orodja, da olajšamo naše razvojne naloge.

SoapUI

SoapUI je vidno orodje za testiranje API-ja za testiranje spletnih storitev.

Lahko preverja tako spletne storitve SOAP kot tudi RESTful spletne storitve. SoapUI je na voljo v odprtokodni in PRO različici, a kot ugibate, je različica PRO dobila še dodatne funkcije. Temelji na Javi, zato deluje na večini operacijskih sistemov, predvsem pa se jih je enostavno naučiti & uporaba in zanesljiva za vse.

SoapUI api

Na milijone uporabnikov, ki jim zaupajo, jih lahko uporabite za različne testne primere.

 • Delujoč
 • Podatkovno usmerjeni
 • Norčevanje
 • Varnost
 • Izvedba

Morda vas bo zanimalo poglobljeno učenje, oglejte si to spletni tečaj.

Katalon Studio

Katalon Studio je orodje za testiranje avtomatizacije za splet, API in mobilne naprave. Nagrajena je bila kot nastajajoče orodje za testiranje in najboljše na področju avtomatizacije.

Ključne funkcije:

 • Končna rešitev za testiranje preizkuševalcev in razvijalcev
 • Podpira vse vrste SOAP, REST zahtevkov
 • Deluje z ogrodjem, kot je BDD Cucumber. Preizkusni pristop, v katerem so pisni preizkusni primeri v naravnih jezikih, pomaga pri prenosu med poslovnimi deležniki in tehničnimi človeškimi viri.
 • Vgrajene integracije z Jenkins, JIRA, Slack, Docker in qTest
 • Učinkovito uporabljajte funkcije Katalon UI / UX, kot so iskanje, vlečenje & padec, vgrajene ključne besede, izbira testnih primerov

Z Katalonom lahko začnete brezplačno.

TestNG

TestNG je izdelan iz jezikov JUnit in NUnit za jezik Java. Glavni moto tega je zagotavljanje enostavnih funkcionalnosti in izpolnjevanje vseh vrst preizkusnih faz, kot so enota, integracija, funkcionalnost itd..

 • Z uporabo TestNG in Selenium lahko ustvarite takojšnje poročilo, v katerem bomo lahko izvedeli, koliko testnih primerov je bilo neuspešnih, napredovali in odskočili..
 • Enostavno integracijo z orodji DevOps, kot so Maven, Jenkins, Docker itd.
 • Uporaba komentarjev v TestNG lahko izboljša kodo, ki jo je enostavno razumeti, in izjeme so bile ujete samodejno kot JUnit.

S pomočjo TestNG lahko ustvarite preskušanje podatkov.

Poštar

Poštar je nekakšno orodje, s katerim lahko izvaja tako gradnjo kot preizkušanje API-ja. Je odprtokoden in enostaven za namestitev. Delovni prostor poštarjev ima funkcije, kot so novo, uvoz, tekač, moj delovni prostor, povabilo, zbirke, zavihek zahteve, zahteva HTTP in shranjevanje itd..

poštar api

Poudarki

 • Za vsako zahtevo napišite in zaženite teste z JavaScript
 • Medtem ko testirate API v Postmanu, lahko izberete zahtevane metode HTTP, kot so GET, PUT, POST itd.
 • Če želite dati vhodno vrednost iz katerega koli rezultata API-ja, lahko uporabite funkcije Upravljanja okolij od Postman-a.
 • Shranjene končne točke shranite v zbirko.

Pri poštarjih je veliko več prednosti za hitrejšo gradnjo API-ja. Oglejte si to Seveda Udemy če vas zanima praktična izkušnja.

Swagger

Swagger, to so najboljša orodja API AKA za načrtovanje, izdelavo in testiranje API-jev Orodja Swagger so tako odprtokodna kot profesionalna in pomagala so milijonom razvijalcev & preizkuševalce za dostavo odličnih API-jev.

pohujšanje

Lastnosti

 • Inšpektor je enostaven za načrtovanje, dokumentiranje in preizkušanje API-ja
 • API-je lahko preizkusite tudi v oblaku
 • Podpirajte vse vrste storitev, kot so REST, SOAP
 • SwaggerHub je platforma, kjer lahko oblikujete in dokumentirate z OpenAPI

JMeter

JMeter je preprosto, a močno orodje za samodejno testiranje. Izvajate lahko preizkušanje zmogljivosti storitev RESTFul z uporabo skript JMeter in uporablja različne jezike, kot so Java, JavaScript in PHP. Zasnovan je za testiranje spletnih aplikacij, vendar se je kasneje razširil na druge testne funkcije.

Lastnosti

 • JMeter je označen kot hitro orodje za testiranje API-ja, saj hitro izvaja preizkuse obsega
 • Open-source in podpora za namestitev veliko vtičnikov & razširitve
 • JMeter ima ločeno funkcijo, imenovano dodajanje parametrov na kartici parametrov, ki je ne najdemo v drugih programih
 • V JMeter lahko izvede popolno funkcionalno in obremenitveno testiranje

Bodite prepričani

Pozdravljeni knjižnica je prilagojeno orodje API za domeno Java, ki uporablja ljudi za testiranje in potrjevanje storitev REST. Uporablja se tudi za testiranje spletnih storitev HTTP, JSON in XML, ponuja pa nam veliko ključnih funkcij, kot so validacija XPath, sintaksa poti JSON Path, enostavno nalaganje datotek in ponovna uporaba specifikacij. In tudi nanjo so vplivali predvsem dinamični jeziki, kot so Groovy, Ruby.

počitek

Ena od odličnih lastnosti, ki jih ponuja storitev Budno prepričano, vam ni treba razčleniti odgovorov XML ali JSON, potem ko dobite odgovor.

Tricentis Tosca

Tricenti Tosca je prilagojeno orodje za neprekinjeno testiranje za platforme DevOps, saj se nekatera vodilna orodja v okoljih DevOps niso srečala. Začetnik lahko razume tudi orodje Tosca in lahko takoj ustvari vnaprejšnje teste API-ja s poslovnega vidika in jih nato vključi v vse scenarije.

Tricentis Tosca je primerna za stalno testiranje & preizkus avtomatizacije za mobilne, spletne, uporabniške vmesnike, SAP itd.

Čebelnjak

Čebelnjak je popolna platforma API, kjer lahko oblikujemo, gradimo, razvijamo in dokumentiramo API. Zagotavlja okvir za hitrejše razvijanje, testiranje in izvajanje API-ja, pripravljenega za proizvodnjo. Na splošno moramo za izdelavo API-ja določiti shemo za vhod in izhod, medtem ko je v API-ju Apiary mogoče oblikovati tako, da se vhod in izhod zasmehujeta.

Ta zasmehovani API bo ustrezal specifikacijam aplikacije, ne da bi spremenil nobeno kodiranje, medtem ko je mogoče podatke integrirati in preizkusiti. API za gradnjo ima različne faze delovnega toka. Kljub temu pa čebelnjak lahko vsaki fazi ekipe zagotovi samostojno delo.

MuleSoft API

MuleSoft API, aka AnyPoint API Manager je platforma, na kateri lahko razvijalci gradijo, oblikujejo, upravljajo in objavljajo API-je. Organizacijam omogoča, da se vključijo v priljubljene storitve v oblaku, kot so Salesforce, SAP, in številne druge. Platforma AnyPoint uporablja Mule kot pogonski motor.

mulesoft api

API Manager zagotavlja, da je vsak API varen in preprosto povedano, upravljanje z API-jem celotnega življenjskega cikla.

Apigee

Apigee Google Cloud omogoča upraviteljem API-jev oblikovanje, varovanje, objavljanje, analiziranje, spremljanje in unovčevanje API-jev. Za digitalno pospeševanje se lahko uporablja v hibridnem okolju. Apigee redno razvija razvijalce v strokovnjaka za API.

Apigee rob ustvari pooblaščenca API-ja in jih uporablja; lahko dobite prave analitične podatke. Proxyji, ki jih je ustvaril Apigee edge, upravljajo z varnostjo in avtentikacijo, da bi zagotovili boljše storitve.

Zaključek

Ne glede na to bi obstajala enaka funkcionalnost, dostopna v vseh orodjih API, vendar se pristop razlikuje. Najboljši način za njihovo doživetje je, da preizkusite, kaj najbolje deluje za vaše poslovne zahteve.

Oznake:

 • API

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map