11 Orodja za pospeševanje razvoja aplikacij za Android

Orodja za razvoj aplikacij za Android za večjo hitrost, boljšo odpravljanje napak in za boljšo varnost!


S približno 3 milijoni mobilnih aplikacij v Googlu Play operacijski sistem Android uspe voditi po vsem svetu. Majhna, mala in srednja podjetja ter velika podjetja se težko borijo za vzpostavitev močne mobilne prisotnosti in vplivajo na svoj delež na trgu. Vendar pa nima vsak strokovnega znanja in izkušenj in storitev, potrebnih za pripravo aplikacije iz nič, kar je posledica dejavnikov domačega orodja.

Prav tako je neverjetno zamudno in drago razviti aplikacijo za Android prek iOS aplikacije. Kaj pa, če vam povem, da to niti približno ni res? Na voljo je vrsta orodij, ki omogočajo hitrejše razvijanje aplikacij z enako ceno in učinkovitostjo.

Vse aplikacije tam lahko hitreje in učinkoviteje odstranjujete. No, zahvaljujoč integriranim razvojnim okoljem (IDE) ter ostalim orodjem in aplikacijam, ki prihranijo čas, ki se uporabljajo za razvoj aplikacij za Android.

Android Studio

Android Studio je Googlova uradna platforma IDE, ki ponuja orodja za razvoj aplikacij za vse naprave Android. Predstavlja urejevalnik vizualne postavitve, ki izvaja ConstraintLayout, kjer lahko razvijalci razvijejo sestavljene postavitve in jih predogledajo v poljubni velikosti zaslona na različnih napravah.

Kot uradni IDE za vse aplikacije za Android se zdi, da Android Studio stalno na vrhu seznama izbranih orodij za razvijalce. Sledi nekaj njegovih značilnosti.

 • Navigacijski urejevalnik
 • Posodobitve vtičnika Android Gradle
 • Izbrišite neuporabljene imenike Android Studio
 • Paketi aplikacij za Android zdaj podpira takojšnjo aplikacijo
 • IntelliJ IDEA 2018.2.2 Spremembe
 • Network Profiler: oblikovano besedilo
 • Kotlin 1.3.11 Posodobitev
 • Clang-Tidy Podpora za C++
 • Nov pogled na čarovnika projekta
 • Lena konfiguracija opravil
 • Eno varianta sinhronizacije projektov
 • Eno varianta sinhronizacije projektov
 • Profiler CPU: podatki o upodabljanju okvirja

DevKnox

DevKnox je najlepše orodje za ustvarjanje varnih androidnih aplikacij. Znotraj aplikacij se skriva veliko napak v varnosti, ki se jih razvijalci sploh ne zavedajo, in namesto tega lahko vzamete veliko prakse in truda, preden dobite različne kritične vidike varnosti, ki so dovolj za odkrivanje teh pomanjkljivosti.

Toda to odlično orodje vam lahko pomaga pri odkrivanju napak v varnosti in vključuje funkcionalnost, ki je enako enostavna za upravljanje s preverjanjem črkovanja v IDE. Ponuja testiranje v realnem času, sledenje ranljivosti, sprotno testiranje in interaktivno nadzorno ploščo.

Xamarin

Xamarin je orodje za razvoj različnih platform za izgradnjo fantastične domače aplikacije. Uporablja plasti poslovne logike in dostop do podatkov po programih. Ne samo Android, ampak lahko s pomočjo Xamarina razvijete tudi iOS, aplikacije za Windows. Sledi nekaj njegovih prednosti.

 • Je mono okvir, ki podpira stik z API-jem mobilnih naprav
 • Xamarin Component Store vključuje krmiljenje uporabniškega vmesnika, knjižnice med platformami in knjižnice drugih proizvajalcev
 • Zdi se, da daje manj hroščev in zato zagotavlja hitrejši tempo
 • Ponuja indeksiranje aplikacij in globinsko povezovanje
 • Dovoli porabo funkcionalnosti, ki so dostopne samo na določeni platformi

Obstaja fantastično Udemy tečaj za učenje Xamarin.

Android Asset Studio

Android Asset Studio ima veliko število enostavnih orodij za izdelavo različnih vrst ikon (zaganjalnik, splošne, ikone bližnjic do aplikacij itd.), ki jih boste potrebovali pri načrtovanju in razvoju aplikacij za Android.

 • Ikone za zagon – vizualna slika vaše aplikacije
 • Ikone vrstice akcije so grafični gumbi iz primarne vrstice aplikacije in prikazujejo najučinkovitejša dejanja
 • Splošne ikone – so svetlobne / kontekstualne ikone, ki se uporabljajo v okviru vaše aplikacije
 • Ikone obvestil – pomaga pri prikazu logotipa aplikacije v vrstici stanja, ko se prikaže nedavno obvestilo
 • Preprosti devet obliži – ustvarite grafične elemente za različne gostote zaslona
 • Tema aplikacije – ustvarite zanimiv in preprost slog akcijske vrstice po meri

LeakCanary

LeakCanary je osupljivo odprtokodno orodje, ki ga je razvil Square, ki opravlja zamudno in zahtevno delo zaznavanja puščanja pomnilnika. Ko je nastavljena, vam bo takoj začela pošiljati obvestila, ko se bo v vaši aplikaciji zgodilo puščanje pomnilnika, s tesnim sledom skladanja, s katerim boste odpravili težavo.

LeakCanary je ustvarjen tako, da je čim enostavnejši za uporabo. V večini aplikacij najverjetneje ne bi bilo potrebnih nekaj dodatnih vrstic v datoteki .gradle aplikacije in še ena vrstica kode v vašem razredu aplikacij. To zadostuje za določeno sledenje puščanju pomnilnika v projektih.

Za popolno pokritost lahko predmete RefWatcher predstavite, da si ogledate predmete, ki jih je treba zbrati .app

Instabug

Instabug bo spremenil način, kako vam uporabniki posredujejo povratne informacije o aplikacijah.

Lahko si delijo posnetke zaslona, ​​video in zvočne posnetke, podrobne dnevnike in tako veliko več, da lahko hitro prepoznajo in odpravijo napake. Lahko dobite poročila o zrušitvah v realnem času s podrobnostmi o sledenju skladbe, koraki za reprodukcijo podatkov o zrušenju, napravi in ​​seji in še več. Takoj boste takoj obveščeni, ko se bo v aplikaciji pojavila težava s poročili o napakah in zrušitvah.

To orodje vam bo dalo zaupanje, da boste aplikacijo sprostili s pomočjo celovitih poročil o napakah in zrušitvah, anket v aplikaciji in povratnih informacij uporabnikov.

GameMaker Studio

No, za razvijalce iger za Android je eno najvidnejših razvojnih orodij GameMaker Studio. GameMaker ponuja vse, kar potrebujete za ustvarjanje 2D iger z zelo malo kode. Gre za izjemno uporabniku prijazno aplikacijo z gladkim vmesnikom povleci in spusti.

GameMaker prevzema ustvarjanje večplastnih in več-žanrskih video iger, ki poganjajo vizualni programski jezik povleci in spusti ali jezik pisanja, znan kot GameMaker Language. Na začetku je bil ustvarjen tako, da omogoča začetnim računalniškim programerjem, da so pripravljeni na proizvodnjo računalniških iger brez veliko programskega znanja.

GameMaker: Studio je zasnovan za začetnike in začetnike razvijalce iger.

Potisnik

Potisnik je orodje za vnaprejšnje obveščanje o potiskih. Podpira najpogostejše jezike & okviri. Odjemalcu omogoča deljenje dogodkov z vsemi možnostmi na istem kanalu, hkrati pa zagotavlja popolno varnost in varnost. Ponuja vse, kar potrebujete za nastavitev potisnega sistema, vključno z naslednjim.

 • Nadzor / preverjanje pristnosti
 • Prožna objava / pod sporočila
 • Funkcija Webhooks omogoča pridobivanje dejavnosti carin v sistemu, ko se zgodijo
 • Prejemajte opozorila v Slacku, pošiljajte meritve na nadzorne plošče v Datadogu.

Tkanina

Morda že cenite kako sposobni in impresivni Tkanina je.

To je eleganten priljubljen modularni SDK, ki uporabnikom omogoča izbiranje in izbiranje iz zbirke orodij. Pridobil ga je Google in je brezplačen za uporabo. Paket orodij vključuje uvedbo beta testiranja, analitiko uporabnikov, analitiko zrušitve in oglaševalska orodja. Poskusite, če še niste.

Sledi nekaj funkcij Fabric.

 • Podpira Unity, tako da lahko razvijalci uporabljajo Crashlytics za izboljšanje kakovosti svojih iger.
 • Podpira Native poročanje o zrušitvi sistema Android, tako da lahko spremljate stabilnost domače kode.
 • Omogoča vam, da z orodji, ki jih že uporabljajo, spremljate in preverjate težave glede stabilnosti poti.
 • Svoje surove podatke o sesutjih lahko izvozite v BigQuery in imate svobodo, da jih globoko analizirate.

Sourcetree

Sourcetree je preprosto orodje, s katerim bo Git bolj prijazen do uporabnika.

Lahko predvidite vse svoje spremembe, zaloge in veje lepo in vam nikoli ni treba večkrat sestaviti enega ukaza v ukazni vrstici. Poleg tega je lahko priročen za vse novince, ki se zmedejo z ogromnostjo Gita.

TensorFlow

TensorFlow je bil ustvarjen z mobilnimi in vgrajenimi platformami v obvestilu. TensorFlow je brezplačna in odprtokodna knjižnica programske opreme za pretok podatkov in raznoliko programiranje v različnih nalogah in za umetno inteligenco.

Če gradite aplikacijo za android, ki temelji na AI, in želite namestiti strojno učenje, potem bi bilo vredno poskusiti okvir TensorFlow. Dobra stvar je, da lahko razširite tudi API za namizne aplikacije.

Zaključek

Z ustrezno količino orodij in sredstev je razvoj Androida postal bolj razburljiv in bolj dostopen. Android razvijalci uspevajo še hitreje kot kdaj koli prej. Za vas je ogromno priložnosti. Vse, kar potrebujete, je odlična ideja, da začnete svoj načrt, vaša aplikacija pa bi bila naslednja, ki si bo sama priborila mesto v Googlu Play.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map