11 Platforme in orodja z odprtokodnim internetom stvari (IoT)

Nekatere najboljše IoT platforme in orodja za zbiranje, obdelavo, vizualizacijo in upravljanje naprav.


IoT platforme in orodja veljajo za najpomembnejšo sestavino IoT ekosistema. Vsaka naprava IoT omogoča povezovanje z drugimi napravami in aplikacijami IoT za posredovanje informacij s standardnimi internetnimi protokoli. IoT platforme zapolnjujejo vrzel med senzorji naprave in podatkovnimi omrežji. IoT platforme povezujejo podatke s senzorskim sistemom in omogočajo vpogled s pomočjo zadnjih aplikacij, da ustvarijo občutek obilice podatkov, ki so jih razvili številni senzorji.

The Internet stvari (IoT) je prihodnost tehnologije, ki pomaga umetni inteligenci (AI) uravnavati in razumeti stvari na bistveno močnejši način.

Izbrali smo kombinacijo najbolj znanih platform in orodij IoT, ki vam pomagajo razviti projekte IoT na organiziran način.

Zetta

Zetta je IoT platforma, ki temelji na Node.js. Popoln komplet orodij velja za izdelavo API-jev HTTP za naprave. Zetta združuje REST API-je, WebSockets za izdelavo podatkovno intenzivnih in sprotnih aplikacij. Sledi nekaj pomembnih lastnosti.

 • Lahko deluje v oblaku ali računalniku ali celo skromnih razvojnih ploščah.
 • Enostaven vmesnik in potrebno programiranje za krmiljenje senzorjev, aktuatorjev in krmilnikov.
 • Razvijalcem omogoča zbiranje aplikacij za pametne telefone, aplikacij za naprave in aplikacij v oblaku.
 • Razvit je za podatkovno intenzivne in sprotne aplikacije.
 • Vsak stroj pretvori v API.

Arduino

Če želite narediti računalnik, ki lahko zazna in izvaja močnejši nadzor nad resničnim svetom, če je povezan z navadnim samostojnim računalnikom, potem Arduino je lahko tvoja modra želja.

Arduino ponuja ustrezno mešanico strojne in programske opreme IoT, ki je preprosta za uporabo IoT platforma. Deluje prek niza specifikacij strojne opreme, ki jih je mogoče dati interaktivni elektroniki. Programska oprema podjetja Arduino spada v načrt programskega jezika Arduino in integriranega razvojnega okolja (IDE).

RDEČE vozlišče

RDEČE vozlišče je vizualno orodje za oblaganje interneta stvari, to je povezave strojnih naprav, API-jev in spletnih storitev na nove načine. Izdelan na Node.js, Node-RED opisuje kot “vizualno sredstvo za ožičenje interneta stvari”.

Razvijalcem omogoča povezovanje naprav, storitev in API-jev z uporabo urejevalnika pretoka, ki temelji na brskalniku. Lahko deluje na Raspberry Pi, za povečanje zmogljivosti pa je na voljo še 60.000 modulov.

Trepetanje

Trepetanje je programirljivo jedro procesorja za elektronske projekte, zasnovano za študente in inženirje. Flutter prevzame slavo, če gre za daljnosežnost. Ta plošča, ki temelji na Arduinu, vključuje brezžični oddajnik, ki se lahko prikaže do več kot pol milje. Poleg tega ne potrebujete usmerjevalnika; flutter deske lahko medsebojno hitro delujejo.

Sestavljen je iz 256-bitne AES enkripcije in je preprost za uporabo. Nekaj ​​drugih funkcij je spodaj.

 • Hitro delovanje
 • Izrazit in prilagodljiv uporabniški vmesnik
 • Native Performance
 • Vizualna obdelava in funkcionalnost obstoječih pripomočkov.

Mainspring M2MLabs

Mainspring M2MLabs je aplikacijski okvir za razvoj aplikacij stroj za stroje (M2M), kot so daljinski upravljalnik, upravljanje voznega parka ali pametni terminal. Njegove zmogljivosti vključujejo fleksibilno zasnovo naprav, strukturo naprav, povezavo med stroji in aplikacijami, potrjevanje in normalizacijo podatkov, dolgoročno shranjevanje podatkov in funkcije iskanja podatkov.

Temelji na Javi in ​​bazi podatkov Apache Cassandra NoSQL. Programe M2M lahko modeliramo v urah in ne tednih in jih nato prenesemo v visoko zmogljivo izvedbeno okolje, ki je narejeno na podlagi standardnega strežnika J2EE in zelo razširljive baze podatkov Apache Cassandra.

Deska plošče

Deska plošče je namenjen zbiranju, obdelavi, vizualizaciji in upravljanju naprav. Podpira vse standardne protokole IoT, kot so CoAP, MQTT in HTTP, tako hitro kot razporeditev v oblaku in v prostoru. Gradi potek dela na podlagi dogodkov v življenjskem ciklu oblikovanja, dogodkov REST API, zahtev RPC.

Oglejmo si naslednje funkcije ThigsBoard.

 • Stabilna platforma, ki združuje razširljivost, proizvodnjo in odpoved napak.
 • Enostaven nadzor vseh priključenih naprav v izjemno varnem sistemu
 • Preoblikuje in normalizira vhode naprav in olajša alarme za generiranje opozoril na vse telemetrične dogodke, obnovitve in neaktivnost.
 • Omogoča posebne značilnosti uporabe z uporabo prilagodljivih skupin pravil.
 • Hkrati upravlja več milijonov naprav.
 • Nobenega trenutka odpovedi, saj je vsako vozlišče v svežnju točno.
 • Naprave za več najemnikov, ki niso zavite.
 • Trideset zelo prilagojenih pripomočkov nadzorne plošče za uspešen dostop uporabnikov.

Kinoma

Kinoma, platforma za prototipiranje strojne opreme Marvell Semiconductor vključuje tri različne odprtokodne projekte. Kimona Create je samostojni gradbeni komplet za prototipiranje elektronskih naprav. Kimona Studio je razvojno okolje, ki deluje s Setup in Kinoma Platform Runtime. Kimona Connect je brezplačna aplikacija za iOS in Android, ki povezuje pametne telefone in stojala z napravami IoT.

Platforma Kaa IoT

Kaa je fleksibilna, večnamenska vmesna programska oprema, pripravljena za proizvodnjo, za vzpostavitev celovitih rešitev IoT, povezanih aplikacij in pametnih naprav. Omogoča celovit način izvajanja učinkovite komunikacije, obravnave in interoperabilnosti v povezanih in inteligentnih napravah.

Vgradi se od majhnih zagonov do velikega podjetja in ima napredne modele uvajanja za več oblakov IoT rešitev. Temelji predvsem na fleksibilnih mikroservisih in zlahka ustreza praktično vsem potrebam in aplikacijam – nekaterim drugim funkcijam, kot so spodaj.

 • Olajša interoperabilnost med napravami.
 • Izvaja nadzor v napravi v realnem času, zagotavljanje oddaljene naprave in strukturo.
 • Ustvarite storitve v oblaku za pametne izdelke
 • Sestavljen je iz tematskih opozorilnih sistemov, ki končnim uporabnikom omogočajo, da pošljejo sporočila poljubnega vnaprej določenega formata na naročene končne točke.
 • Izvedite spremljanje naprav v realnem času
 • Upravljajte neskončno količino povezanih naprav
 • Zbiranje in analiza podatkov senzorjev

SiteWhere

SiteWhere platforma ponuja zaužitje, shranjevanje, obdelavo in asimilacijo vhodov naprave. Poteka na Apache Tomcat in ponuja zelo uglašene implementacije MongoDB in HBase. SiteWhere lahko umestite na platforme v oblaku, kot so AWS, Azure, GCP ali lokalno. Prav tako podpira zagotavljanje Kubernetes grozdov.

Sledi nekaj drugih lastnosti.

 • Zaženite kakršno koli oceno aplikacij IoT na enem primerku SiteWhere
 • Pomlad prinaša korenski okvir konfiguracije
 • Dodajte gradnike s samoregistracijo, storitvami REST ali v paketih
 • InfluxDB za shranjevanje podatkov o dogodkih
 • Naprave povežite z MQTT, Stomp, AMQP in drugimi protokoli
 • Vključuje okvire integracije drugih proizvajalcev
 • Eclipse Californium za sporočila CoAP
 • HBase za nerelacijsko podatkovno shrambo
 • Grafana za vizualizacijo podatkov SiteWhere

DSA

Arhitektura distribuiranih storitev (DSA) je namenjen izvajanju komunikacije, logike in prizadevanj med napravami na vsakem koraku infrastrukture IoT. Omogoča porazdeljeno sodelovanje med napravami in vzpostavi inženirja omrežja za izmenjavo funkcionalnosti med diskretnimi računalniškimi sistemi.

Z DSLinks lahko urejate atribute, dovoljenje in povezave vozlišč.

Thinger

Thinger.io zagotavlja prilagodljivo bazo v oblaku za povezovanje naprav. Z njimi se lahko hitro lotite tako, da zaženete skrbniško konzolo ali jih združite v svojo logiko projekta z uporabo API-ja REST. Podpira vse vrste plošč za hekerje, kot so Raspberry Pi, Intel Edison, ESP8266.

Thinger je mogoče integrirati s IFTT in zagotavlja podatke v realnem času na čudoviti nadzorni plošči.

Zaključek

Živimo v svetu, kjer je vse povezano z internetom, ki bo generiral podatke in informacije, ki jih je mogoče uporabiti, analizirati in seveda izkoristiti za boljše izkoriščanje virov za konkurenčnost podjetij in mest. Če želite, da vaše podjetje izkoristi ta vpliv in kako vsi doživljajo svet okoli sebe, potem svoj razvoj usmerite v ustvarjanje “povezanih aplikacij”.

Če ste razvijalec in ste zanimivi pri gradnji IoT iz nič, potem to preverite sijajen tečaj Junaida Ahmeda.

Oznake:

 • Odprtokodno

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map